Anne olmak çok güzel'de ahh şu bulantılar olmasaaa :(

cok dusuk degıl mı acaba korkuyorum.umarım oyledır carsamba tekrar tahlıl yaptırıcam(
geç döllenme olabilir aklınıza kötü şeyler getirmeyin bebeğiniz sizi hissediyor olabilir umarım istediğiniz bir gebeliktir içinizi ferah tutun... buarada diğer mesajlarda bulantı için erken demişler ben bulantımdan bilmiştim hamile olduğumu ilk haftadan itibaren bulantı ve kasık ağrısı çekmiştim... doktora bile inandıramamıştım gebe olduğuma sonra zorla test yaptırdım bir gece... 3 haftalık hamileydim daha günüme de vardı.... diceğim o ki bulantı kişiye göre değişir...

evet canım gec dollenme olabılır dıye dusunuyorum ben de bugun ıse acayıp derecede bas donmelerım basladı...uyuyorum da uyuyorum. elımı kolumu kaldıramıyorum ve ıse hıcccc gıtmek ıstemıyorum.ayrıca yarın tam adet gunum bırde yarın baktırmam gerekıyor sanırım. 2 gunde 2 katına cıkacak mı bakalım. evet ıstedıgım bır gebelıktı hamdolsun. ama kendımı cok dınlıyordum galıba ama 6 gun oncesınden baktırdıgımda degerım 0,33 ıken sımdı degerım boyle ve ınanılmaz bırseyy. ben tahlılde negatıf cıktıgında bıle hamıle oldugumu bılıyordum. ınandıramıyordum kımseye herkes psıkolojıktır senınksı demelerıne ragmen ınanmadım. BIRSEYIN OLACAGINA INANMAK ISTE O HERSEYIN YARISINI ELDE ETMISSINIZ DEMEKTIR. INANMAK COK BUYUK BIR ETKEN dıye dusunuyorum.olumsuz dahı olsa sonuc ınanmalıyız ınsallah bırgunn Rabbım nasıp edecek...

amin inşallah herşey gönlünce olur kızımla birlikte duacınız teyzesi

yazmıyım yazmıyım dedim dayanamadım zira konunu uzayıp gidecek!!!konuyu dağıtmasak diyorum!!! ben ve benim gibi bulantıları yüzünden zor günler geçirenler arkadaşlar için çareler bulmaya çalışıyorum bu konuyu bu yüzden açtım bilmem anlatabildim mi?

Son düzenleme:
evet arkadaşlar bulantılarınız için neler yapıyorsunuz önerilerinizi yazın lütfen... :26:
ben bu bulantılarım kusmalarım yüzünden gerçekten çok zor durumdayım çok zor geçiyor günler

Canım aynı sorunu bende yaşıyorum malesef.. Denemedıgım capsuller haplar kalmadı en son Doktorum Zofran isminde bi hap yazdı onu kullandıgımda migde bulantılarım geçiyor... fakat hergun kullanmıyorum cunku cok agır bir hapmıs, sagdece disarı cıkmam gerektigi gunler kullanıyorum..
.
Bebegını sag salım kucagına alırsın Insallah

Son düzenleme:

aynen canım ya bende neler denedim bu arada Allah sanada bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...
Zofran isimli ilacı doktorum son çare olarak bana da önerdi fakat bu çok etkili bir ilaç olduğundan yüz kaslarında geçici felçler yapabiliyormuş bir kaç hastamda ağız kayması gibi sorunlar yaşandı bilmeni isterim dedi böyle söyleyince kullanmaya cesaret edemedim bence sende kullanmamaya çalış zaten sende son haftalarındasın zor günleri atlatmışsın bile sen maşallah
bu ilacı aslında kanser hastaları kemoterapi alırken kullanıyorlarmış bilgin olsun canım...

ben kusmuyorum ama bulantılarım vardı 2-3 gündür aç kalmamaya dikkat ediyorum yani sabah midem bulansada tiksinmediğim bişeyi yiyorum yemeye başlarken biraz zor oluyo ama sonra iştahlı devam ediyorum sonrada midem bulanmaya başladığı gibi bişeyler atıştırıyorum kısmen daha rahatım önerebilirim ama sizin kiler çok yoğunmuş işe yararmı bilemiyorum yine de yazayım dedim belki birilerine faydam olur:)

Amin canım saol
Evet haberim vardı ondan canım:), ben yinede disarda işim oldugu zamanlar kullandım cunku baska hicbirseyin fayda etmiyordu hiçbirsey yiyemiyordum sonra halsizlikten başımı yastıktan kaldıramıyordum, Allaha sükür bi zararını görmedim şu son 1 bucuk aydır kullanmadım bende hafifledi miğde bulantılarım...
Tuzlu salatalık cacık ye sabahları bide ayran azda olsa belki hafifletir canım

evet arkadaşlar bulantılarınız için neler yapıyorsunuz önerilerinizi yazın lütfen... :26:
ben bu bulantılarım kusmalarım yüzünden gerçekten çok zor durumdayım çok zor geçiyor günler

bazı annelere malesef ne ilaç ne meyve nede başka bişey fayda etmiyo.. ben de 3. ayın sonuna kadar sürekli kustum.. sonra iki üç hafta rahatladım sonra tekrar başladı ama ilk zamanlardaki kadar şiddetli değil Allaha şükür.. sabahları elma yemeyi dene.. genelde işe yarar

Son düzenleme:
Off offff bebeğimin sevincini bile yaşayamaıyorum bu bulantılar beni bezdirdi iyice arkadaşlar...
Sabah bir başlıyor yataktan kalkınca gece uyuyana dek devam ediyor.
Tüm gün bublarla başetmeye çalışıyorum hiç birşey istemiyor canım sürekli meyve yiyorum ama bilyorum bebeğin herşeye ihtiyacı var
ne yapıcam bilmiyorum haftaya doktor kontrolüm var belki doktor birşeyler derde gerci pek ilaçtan yana değil doktorumuzda
içimden birşey gelmiyor belki 10 gündür dışar bile çıkmıyorum yemek yiyemediğimden halsiz kalıyorum...
sadece yeni duydum sabah kalkmadan yatakta cubuk kraker atıştırıyorum biraz azaltıyor ama ne kahvaltı ne başka birşey hakgetiree

aynı durumdayım bende bişi yiyemiyorum meyve sebze bile yiyemiyorum yağsız kaşarlı peynirli tost yada sandviç ile besleniyorum 3 haftadır içim kurudu su içerken bile midem bulanıyor özellikle sabahın ilk saatleri ve akşamları gece yatana kadar berbat durumdayım sağlıksız besleniyorum sürekli katı şeyler yediğim için kilo alıyorum ve kabızlık problemi çekiyorum doktorumda katı şeyler yememi önerdi sulu yağlı yiyecekler daha fazla mideni bulandıracaktır diyor ne yapacağımı şaşırdım :26:

Hayırlı olsun bebegınn benımde cok zor gecmıstı klozetle ask yasıodumm kımseyı gozum gormuodu 16. haftaya kadr 5 kılo verdım kusmaktan bı hal olmstum hastaneler serumlar ılac ne fayda mumkunmu ıse yarasın her kusarken aklmdan sana asla kardes yapmıcm gecıodu:))) ayyyy cok zorduuu ama 16. haftadn sonra gecer sabret dıyenlerın lafını hep kendıme telkın ettım 16 haftayı gordukten sonraa ınanılmaz guzl hamılelık gecırdım hayatımda hıc aktıf olmadgm kadr aktıftm dogurana kdr hersey cok guzldı dogumumda dahıl:)) Sımdı sorsn hepsını unuttm gıttı kı 24 gn once dogm yaptım:)) Az daha dayan dunyanın en guzel seyını alıosun kollarına dıyosunkı herseyeeee degerr ınsallah kısa surede gecer bulantıların. Saglıkla al bebegnı kucagınaa:)

İnşallah bizde hayırlısıyla o bulantısız mesut günlere kavuşuruz canım :)

çok teşekkür ederim güzel temennilerin için :) Allah senin bebeğine de sağlıklı uzun ömürler versin analı babalı büyüsün inşallah:)
bende önceki gebeliğimde de bu bulantılarla savaştığım için bir daha bebek falan istemem diyordum ama aynen dediğin gibi sonra herşeyi unutuyor insan annelik böyle birşey hatta benim üçüncü gebeliğim...her defasında tövbe deyip yine anne olmak istiyorum oğlumda bu kadar kötü değildim ama oğlumdan sonra ikiz kız bebeklere hamile kaldım onda 5 ay hastanelerden çıkamadım serumla beslendim üstelik o kadar sabretmeme rağmen bebeklerimi erken doğum nedeniyle kaybettim:26: herşeye sabredip sağlıkla bebeğini kucağına almak işte o en güzeli doya doya emzirmek bu sefer nasip olur inşallah:26: umarım senin gibi sonrasında güzel ve kolay bir hamilelik geçirmek nasip olur...şu günler geçmek bilmiyor biran önce 16.cı haftama gelsem rahat etsem herşeyden tiksinmek soğumak çok kötü bir duygu ya Allah sıkıntılı gebelik geçiren tüm anne adaylarına sabır versin

İyi geceler herkese,
bulantı uzmanı biri olarak yazmadan edemedim,bulantınız ve de kusmanız çoksa doktorunuz mutlaka idrar tahlili istemiştir ve idrardaki keton seviyesine bakmıştır,6.haftamdan itibaren sürekli hastanedeydim,kasım-aralık-ocak-şubat aylarının her haftasının 4 gününü hastanede serum alarak geçirdim,8 kilo verdim,su dahil hiçbirşey yiyip içemedim,ayağa kalkmak bir yana oturamıyodum bile,tansiyonum o kadar düşüktü ki (4-6) kusmak için klozete bile gidemiyodum ( doktorum 20. haftada biter dedi,nadir durumlarda doğuma kadar sürer dedi ve nadir durumları yaşıyorum malesef,28.haftamdayım ve hala kusuyorum.sadece tansiyonum biraz düzeldi (6-9 oldu ) ,ayağa kalkabiliyorum ve hala bulantı için ilaç kullanıyorum ,ilacımın adı zofer.4 mg'lık.sadece sabahları alıyorum,önce de bahsedilmiş,zofran la aynı içeriğe sahip.zofran ı ssk ödemiyor demişsiniz ama ben zofer'i reçeteyle alabiliyorum,teşhis açıklamasına "gebelikte bulantı " yazıyor doktorum rahatlıkla alıyorum.bu ilaç sayesinde ayakta durabiliyorum malesef (
tavsiye isteyen arkadaşlara bişey tavsiye edemiycem çünkü çok ağır geçiriyorsanız mutlaka idrarınızda keton oluşuyordur ve bunun tek çaresi sıvı serum tedavisi ,hastaneye gitmek için de benim gibi kan kusana kadar beklemeyin,kusmanız sizi yormaya başlayınca hemen gidin ve serumunuzu alın...
bir de şunu ekleyim;kusmalarınızdan dolayı bebeğinizi besleyememekten de endişe etmeyin,beslenme son 3 ayda çok önemli,ilk aylarda bebek sizin depolardan beslenebiliyor...

kızlar kusmam yok ama çok bulantım oluyo benimde zencefilli şeker aldım ondan atıyorum ağzıma bi kaç saat rahatlıyorum belki size de faydası olur diye yazayım dedim:)))

Ben 6 haftalik hamileyim cok hafif yok denecek kadar az bulantim. Biraz gögüslerim aciyor ve bazen karnimda hafif gerilmeler oluyor baskada bir sey yok. Doktora gitmesem keseyi görmesem hamile oldugumu inanmicam.

Ben 6 haftalik hamileyim cok hafif yok denecek kadar az bulantim. Biraz gögüslerim aciyor ve bazen karnimda hafif gerilmeler oluyor baskada bir sey yok. Doktora gitmesem keseyi görmesem hamile oldugumu inanmicam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…