[
Kizlar iyi akşamlar. .
SiZlere danisma ihtiyaci duydugum bir konu var.. herkesin dusuncesi olabilir fikirlerinizi merak ediyorum. .
Konuya geleyim.. anne degilim ama Allah in izniyle anne adayiyim..
Benim calistigim kurumda benden iki yas kucuk yani yirmi uc yasinda anne olan bi bayan var.. yalniz onun en buyuk sorunu tek bebek beklerken iki tane oglu olmasi :) gecen yil dogum yapti yani yaklasik bir buvuk yil oliyor.. ve sunu belirtelim kurum biraz fazla calisma fazla mesai yapilan bi kurum. . Haftasonu fln cagirma durumlari oluyo hesaplar karistiginda.. neyse.. bu bayan once bebekleri aylik 700 tl ye bakiciya vermişti ama sonra bakamayacagim zaten mesaim yoğun dedi annesini cagirdi bebekleri annesiyle kendisinden on saat uzaktaki memleketine yolladi.. bebekler yaklasik alti aydir fln annesinde.. daha oncede iki ay kalmışlardı yani en fazla alti ay emdiler gerisi mama...
Bana diyeceksiniz ki iyi de sanane....
Haklısınız tabii ama bu benim duydugum bildiğimiz annelik kavramina ters geliyo.. yani nasi desem bazi anne olan arkadaslarim mesaileri yogun oldugu halde bebegimi gormeden gun geciremem diyor .. yani simdu ben anlamadim. . Anne olan bayanlar sorum size bebeginizi alti ay gormeden yapabilir misiniz. . Ha sunu da sormak istiyorum bu arkadas yaklasik bir yildir sut izni kullaniyor bebekler olmadigi halde işten erken cikiyor.. bu durumda maasi helal mi ?
Amacin polemige girmek deil gerçekten kafamda bi kutsal anne kavrami var ondan dolayi kafam karisti fikirlerinizi almak istedim........
Aslında seni ilgilendirmeyen bir durum.
Tabi dikkat çekiytordur,aynı işyerindesin durumunu dışarıdan az çok gözlemleyebiliyorsun.
haliyle aklına sorular geliyordur.
Birincisi.çalışmaya gerçekten ihtiyacı olabilir,eşinin de bu yönde baskısı olabilir bu sebeple bebeklerinden
ayrılmaya mecbur kalmış olabilir.
ikincisi ise annelik duyguları o kadar da baskın değildir,bu ayrı kalma ona mantıklı ve iyi çözüm gibi gelmiştir
ve de çok zorlanmıyordur.bebeklerinin iyi bakıldığına da güveni tamdır.
şimdi buna kızacaksınız ama her kadında analık duygusu sanılanın aksine aynı değildir malesef.kimine göre
evlatları bir yana dünya bir yana iken kimileri de bu duyguları daha altlarda daha rasyonel çizgilerde yaşar.
sever elbet evlatlarını ama bazı annelerimiz gibi çok derinden ve tutkulu değildir.
bu benim bu yaşa kadar olan gözlemim.
o yüzden o arkadaşın için bu sandığın gibi dramatik bir durum değil aksine en mantıklı yol olarak algılanıyordur.
yoksa kimsenin haddine değil bir başkasının anneliğini sorgulamak.yapmam da ama her insan bir değil bu da bir gerçek.
süt izni konusu ise onu bağlar,sonuçta yasal hakkı.
sizler de üzerinde durmayın ,sonuçta onun hayatı onun gerçekleri...