• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olmak hakkinda ..

Yaptığınız çok yanlış kadının kendi içinde ne duygular yaşadığını bilemezsiniz,öncelikle anne olmanız lazım.

Kadın çocuklarını yetiştirme yurduna değil annanelerine emanet etmiş,belki sorun sizin anladığınız gibi para değil yabancı insanlara

çocuklarını emanet edememesidir.

Bende yavrumu bırak 6 ay 6 saat bir yere bırakıp gidemiyorum ama şartlar bunu gerektirseydi mecburen bıracaktım,

kimse büyük konuşmamalı bu dünyada kimin başına ne gelir belli değil.

Kizlar iyi akşamlar. .
SiZlere danisma ihtiyaci duydugum bir konu var.. herkesin dusuncesi olabilir fikirlerinizi merak ediyorum. .
Konuya geleyim.. anne degilim ama Allah in izniyle anne adayiyim..
Benim calistigim kurumda benden iki yas kucuk yani yirmi uc yasinda anne olan bi bayan var.. yalniz onun en buyuk sorunu tek bebek beklerken iki tane oglu olmasi :) gecen yil dogum yapti yani yaklasik bir buvuk yil oliyor.. ve sunu belirtelim kurum biraz fazla calisma fazla mesai yapilan bi kurum. . Haftasonu fln cagirma durumlari oluyo hesaplar karistiginda.. neyse.. bu bayan once bebekleri aylik 700 tl ye bakiciya vermişti ama sonra bakamayacagim zaten mesaim yoğun dedi annesini cagirdi bebekleri annesiyle kendisinden on saat uzaktaki memleketine yolladi.. bebekler yaklasik alti aydir fln annesinde.. daha oncede iki ay kalmışlardı yani en fazla alti ay emdiler gerisi mama...
Bana diyeceksiniz ki iyi de sanane....
Haklısınız tabii ama bu benim duydugum bildiğimiz annelik kavramina ters geliyo.. yani nasi desem bazi anne olan arkadaslarim mesaileri yogun oldugu halde bebegimi gormeden gun geciremem diyor .. yani simdu ben anlamadim. . Anne olan bayanlar sorum size bebeginizi alti ay gormeden yapabilir misiniz. . Ha sunu da sormak istiyorum bu arkadas yaklasik bir yildir sut izni kullaniyor bebekler olmadigi halde işten erken cikiyor.. bu durumda maasi helal mi ?
Amacin polemige girmek deil gerçekten kafamda bi kutsal anne kavrami var ondan dolayi kafam karisti fikirlerinizi almak istedim........

cok zorda kalmadikca bebeklerin anneden uzak kalmasi saglikli deyil. Kucuk bebekler depresyona giriyor eyer anneden ayrilirlarsa boyle uzun sure. eyer ayrilik uc aydan azsa bebek normale donuyor ama eyer uc ayi gecmisse bebek icine kapaniyor, ve gelisme geriligi gosteriyor. Cok yazik etmis evlatlarina. Birde ustune ustluk hala sut izni kullaniyor. yazik.

buyuk konusmiyim ama eyer gercektende olum kalim meselesi deyilse isim ve boyle bir durumda kalirsam sanirimisi birakmayi tercih ederim, kariyerim pahasina. Cunku senin yaptigin hersey o kucuck insanlarin hayatini etkiliyor, ve hic bir kariyer yada is buna deymez diye dusnuyorum. Ama eyer ben calismak zorundaysam mecbrusam gecindirmeye cocuklarimi o zaman yapicak bisey yok, kotunun iyisini secerim.

bi yorumlara baktim da, ama once yazmistim konu sahibine cevabimi. Haklisiniz konu sahibine dusmez is arkadasinin hayatini irdelemk filan. ama burda zaten hep baskalarinin hayatini irdelemiyormuyuz arkadaslar ? Neden bu kadar alingan davrandiniz ben cidden anlamadim.

Benim anladigim konu sahibi yadirgamis, ve burda o kisiyi hic tanimayan insanlara soruyor. Gidip is arkadasiyla bunu konusmasindan ve olayin giybete donmesinden daha iyidir bence bu. Diyer anneyi tanimiyoruz elbet, kimbilir ne turlu sartlari vardi, ve herkese gore de sartlari deyisir, ben de buna katiliyorum. Mesela benim icin kariyer super onemli bir sey, cunku hayatimi bunun icin okuyarak gecirdim. Ama buna ragmen bu bayanin yerinde olsam eyer para kazanmam sart deyilse, kariyerimden bile vazgecerim cocuklarima oturur ilk bir iki sene kendim bakarim. Sonra ya nasip deyip ne yapabilirim is ve kariyer konusunda neresinden kurtarabilirim onu dusunurum heralde.
Ama herkes ayni dusunceye sahip olucak diye de bir kaide yok tabi.

ama siz de biraz sakin olun canim.

bi yorumlara baktim da, ama once yazmistim konu sahibine cevabimi. Haklisiniz konu sahibine dusmez is arkadasinin hayatini irdelemk filan. ama burda zaten hep baskalarinin hayatini irdelemiyormuyuz arkadaslar ? Neden bu kadar alingan davrandiniz ben cidden anlamadim.

Benim anladigim konu sahibi yadirgamis, ve burda o kisiyi hic tanimayan insanlara soruyor. Gidip is arkadasiyla bunu konusmasindan ve olayin giybete donmesinden daha iyidir bence bu. Diyer anneyi tanimiyoruz elbet, kimbilir ne turlu sartlari vardi, ve herkese gore de sartlari deyisir, ben de buna katiliyorum. Mesela benim icin kariyer super onemli bir sey, cunku hayatimi bunun icin okuyarak gecirdim. Ama buna ragmen bu bayanin yerinde olsam eyer para kazanmam sart deyilse, kariyerimden bile vazgecerim cocuklarima oturur ilk bir iki sene kendim bakarim. Sonra ya nasip deyip ne yapabilirim is ve kariyer konusunda neresinden kurtarabilirim onu dusunurum heralde.

Yorumunuz icin tesekkur ederim.
Zaten kk nin en buyuk olayi sordugunuz soru dışında her turlu cevap gelir :) herkes sanane yazmis
Iyi de ben zaten yazimin başında durumun beni ilgilendiren bi yonu olmadığını belirtmistim...
Neyse cokta onemsemiyorum zaten konum dışında kalan cevaplari :) ego tatmini bile olsa benim önemsemiyor olmam yetiyor :)
Bende sizinle ayni fikir deyim. Bebek eminim anneye ihtiyac duuuyodur..

Cocugunu aldigi fln yok cocuklar anne annede....
SiZE normal gelebilir ama bence cok anormal bi durum.. isyerindeki cogu bayan da anormal buluyor..
Sizde fikrinIzi belirtmis oldunuz
Tesekkurler iyi akşamlar

Sut izninin haram olup olmadigini sorgulayana kadar, is yerinde toplanip bunun dedikodusunu yapmak, bir kadinin anneligini sorgulamak ne kadar hos, once bunu sorgulamak lazim...

Vay arkadaş aldığı süt izninden dolayı aldığı maaş helal mi diye soracağınıza bir anneyi yargılarken dedikodusunu yaparken kendinize bakın bi zahmet.

O kişinin ne durumda olduğunu bilemezsiniz hoş ne olursa olsun bu sizi ilgilendirmez bence :34:

Az once yazdim aynisini, biz isyerinde toplandik boyle dusunduk, hepimiz ayni fikirdeyiz diyor, hey allahim...
Helal haram hesabi yapana kadar, ben ne yapiyorum diye bir bak...

isten ayrilirim cocuklarimdan asla ayrilmam...
heleki ilk cocugumda anneme birakip alis verise gitsemde aklim fikrim ondaydi...
bence anneler calismamasi gerekiyor anne cocuguna terbiye vermeli sevgi sefkat vs.
türkiyede ki süt izni nasil oluyor bilmiyorum, egerki eksik olan saatleri de is yeri ödüyorsa ve o kisi emzirmiyorsa hakka girer fakat is sahibinin haberi varsa emzirmediginin ve genede ödüyorsa ayri mesele...

Anneler calismamali mi?!! Bu dusunceler yuzunden kadinlar hala toplumda yer edinmekte zorlaniyor zaten...
Evet anne cocuguna sevgi, sevkat vermeli, bunun calismakla ne ilgisi var?
Ureten, calisan, kendi ayaklari uzerinde durma sansi olan anneler de kendileri gibi kendilerine yeten nesiller yetistirirler...
Sizin bahsettiginiz anne modeli yiilllaaar oncesinde kaldi...

Yetişkin bir kişinin önceliği hayatında kendi yolunun doğruluğunu sorgulamak, atacağı adımları kendi doğrularına göre hesap etmektir.

Başkalarının doğruları ya da yanlışları üzerine düşünüp yolunuzu ona göre çizmeye çalışırsanız hata edersiniz. Ve kimse kendi doğrusunu bir başkasının yanlışı üzerine temellendirip, kendi doğrusunu yüceltme yönüne gitmemeli, bu olgun insana yakışmaz.

benimde ikizlerim var 2 aylıkken bakıcıya bırakıp işime başladım bakıcımın aldığı maaş arkadaşınızın ödediği tutar kadar üstelik ben eşimden boşandım yalnızım..

ben çocuklarımsız nefes alamam, asla ayrı kalmayı düşünemem bile...

belki arkadaşınız çok zorlanmıştır bakarken, belki kendisinden daha iyi bakacağını düşünmüştür annesinin her insanın annelik duyguları farklıdır. kendisi öyle uygun görmüş vermiştir annesine çocuklarını bunuda yadırgamamak gerekir diye düşünüyordur. mutlaka kendince haklı sebebi vardır...

Süt izni kullanması hak değil tabiki sonuçta bebekleri yanında yokmuş, bende ayrı kalamam sanırım bu yüzden korkuyorum ne yaparım diye ama ücretsiz izin düşüncem kurtarıcım oluyor, size tavsiyem kınamayın başınıza gelir Allah korusun. Herkesin düşünce biçimi ayrı. O demekki o kadar da özlemiyor, veya özlese bile hakikaten çalışan birinin 2 bebeğe bakabilmesi imkansıza yakın. Ben 1 taneye cesaret edemiyorum...

Niye kafanız karıştı ? :44: Ve milletin anneliğini yargılama hakkını nasıl buluyorsunuz kendinizde,ilginç...:31: Madem anne adayısınız,kınamayın kimseyi.Ne malum sizin mükemmel bir anne olacağınız....:32: Ayrıca geçmişte bir konunuzdan da hatırlıyorum sizi,erkek kardeşinizle ilgili...Kızı yaftalayıp kardeşciğinizi masum ilan etmiştiniz.Şaşırmadım bu tavrınıza da.Kadının süt parası alması haram da sizin dedikodusunu yapmanız helal mi ?

Büyük ironi.

Sonuna kadar katılıyorum.

Hayatınızı okuyarak geçirdiğiniz "deyişir", "eyer", "deyilse" kelimelerinden anlaşılıyor merak etmeyin.

Kimsenin anneliğini sorgulamak kimseye düşmez. Anne olmadan kendinizin de nasıl anne olacağını bilemezsiniz. Şahsen benim iş yerimde bir arkadaşım böyle bir şey yapsaydı buraya onun dedikodusunu yapmak için konu açmazdım.

Konu sahibi acaba sizin içiniz mi fesat?

Son düzenleme:
Yorumunuz icin tesekkur ederim.
Zaten kk nin en buyuk olayi sordugunuz soru dışında her turlu cevap gelir :) herkes sanane yazmis
Iyi de ben zaten yazimin başında durumun beni ilgilendiren bi yonu olmadığını belirtmistim...
Neyse cokta onemsemiyorum zaten konum dışında kalan cevaplari :) ego tatmini bile olsa benim önemsemiyor olmam yetiyor :)
Bende sizinle ayni fikir deyim. Bebek eminim anneye ihtiyac duuuyodur..

Ego tatmini mi ?:44: Çok komiksiniz gerçekten.Sevgiliniz barışmak için size hediye teklif etmişti,siz de ne alsın diye konu açmıştınız hatırlamıyor musunuz ? :6: Bir düşünün bakalım ego tatminini kim yapıyor.:34:

milletin anneliğini sorgular olduk
dilerim ki rabbim sizi öyle bir durumda bırakmaz
yazdığınız yazı ve yazılanlara verdiğiniz cevaplar kinayeli gibi geldi bana
anladığım kadarıyla arkadaşınızın aldığı ayakkabılar takılar falan baya bi ilginizi çekmiş
neyse...

yook anaaamm..
kızım doğalı 1 yıl oldu..
kocam ne kadar dötunu yırtsa da,kızımı bırakıp surda 2 saatlık sınemaya dahi gıtmedım..
bız kızımla sevişiyoruz,ayrılamayız:)

Aynen, eşim sinemaya gitmek istiyor ben zaten kızımı hafta içi bırakıyorum birde hafta sonu gezmeye gitmek için bırakamam.
Hele birde gece boyu yanımda olmayacak asla durmam.
Herkes farklı düşünüyor, ben kirada oturuyorum bun rağmen kızıma bakacak kimse olmasaydı il dışına gönderme gibi bir durum asla söz konusu olmazdı her şeyi kısar en aza kanaat eder yinede kızımın başında olurdum.

milletin anneliğini sorgular olduk
dilerim ki rabbim sizi öyle bir durumda bırakmaz
yazdığınız yazı ve yazılanlara verdiğiniz cevaplar kinayeli gibi geldi bana
anladığım kadarıyla arkadaşınızın aldığı ayakkabılar takılar falan baya bi ilginizi çekmiş
neyse...

Yaa sorma kardes o takilar ayakkabılar yuzunden gece uyumak haram oldu biZlere :))))) yani tum iayerindeki bayanlar yemeden icmeden kesildik o derece :)))))
Neyin kafasiyla yazdin bilmiyorum ama ne iciyosan bize de ver bizde icelim :)))

Yaa sorma kardes o takilar ayakkabılar yuzunden gece uyumak haram oldu biZlere :))))) yani tum iayerindeki bayanlar yemeden icmeden kesildik o derece :)))))
Neyin kafasiyla yazdin bilmiyorum ama ne iciyosan bize de ver bizde icelim :)))

Öyle değilse neden konu açtınız madem ?

Aynen, eşim sinemaya gitmek istiyor ben zaten kızımı hafta içi bırakıyorum birde hafta sonu gezmeye gitmek için bırakamam.
Hele birde gece boyu yanımda olmayacak asla durmam.
Herkes farklı düşünüyor, ben kirada oturuyorum bun rağmen kızıma bakacak kimse olmasaydı il dışına gönderme gibi bir durum asla söz konusu olmazdı her şeyi kısar en aza kanaat eder yinede kızımın başında olurdum.

Iste bende tam bundan bahsediyordum
..
Tebrik ediyorum kiziniz onu boyle seven bi annesi oldugu icin cook sansli..

[
Kizlar iyi akşamlar. .
SiZlere danisma ihtiyaci duydugum bir konu var.. herkesin dusuncesi olabilir fikirlerinizi merak ediyorum. .
Konuya geleyim.. anne degilim ama Allah in izniyle anne adayiyim..
Benim calistigim kurumda benden iki yas kucuk yani yirmi uc yasinda anne olan bi bayan var.. yalniz onun en buyuk sorunu tek bebek beklerken iki tane oglu olmasi :) gecen yil dogum yapti yani yaklasik bir buvuk yil oliyor.. ve sunu belirtelim kurum biraz fazla calisma fazla mesai yapilan bi kurum. . Haftasonu fln cagirma durumlari oluyo hesaplar karistiginda.. neyse.. bu bayan once bebekleri aylik 700 tl ye bakiciya vermişti ama sonra bakamayacagim zaten mesaim yoğun dedi annesini cagirdi bebekleri annesiyle kendisinden on saat uzaktaki memleketine yolladi.. bebekler yaklasik alti aydir fln annesinde.. daha oncede iki ay kalmışlardı yani en fazla alti ay emdiler gerisi mama...
Bana diyeceksiniz ki iyi de sanane....
Haklısınız tabii ama bu benim duydugum bildiğimiz annelik kavramina ters geliyo.. yani nasi desem bazi anne olan arkadaslarim mesaileri yogun oldugu halde bebegimi gormeden gun geciremem diyor .. yani simdu ben anlamadim. . Anne olan bayanlar sorum size bebeginizi alti ay gormeden yapabilir misiniz. . Ha sunu da sormak istiyorum bu arkadas yaklasik bir yildir sut izni kullaniyor bebekler olmadigi halde işten erken cikiyor.. bu durumda maasi helal mi ?
Amacin polemige girmek deil gerçekten kafamda bi kutsal anne kavrami var ondan dolayi kafam karisti fikirlerinizi almak istedim........

Aslında seni ilgilendirmeyen bir durum.
Tabi dikkat çekiytordur,aynı işyerindesin durumunu dışarıdan az çok gözlemleyebiliyorsun.
haliyle aklına sorular geliyordur.
Birincisi.çalışmaya gerçekten ihtiyacı olabilir,eşinin de bu yönde baskısı olabilir bu sebeple bebeklerinden
ayrılmaya mecbur kalmış olabilir.
ikincisi ise annelik duyguları o kadar da baskın değildir,bu ayrı kalma ona mantıklı ve iyi çözüm gibi gelmiştir
ve de çok zorlanmıyordur.bebeklerinin iyi bakıldığına da güveni tamdır.
şimdi buna kızacaksınız ama her kadında analık duygusu sanılanın aksine aynı değildir malesef.kimine göre
evlatları bir yana dünya bir yana iken kimileri de bu duyguları daha altlarda daha rasyonel çizgilerde yaşar.
sever elbet evlatlarını ama bazı annelerimiz gibi çok derinden ve tutkulu değildir.
bu benim bu yaşa kadar olan gözlemim.
o yüzden o arkadaşın için bu sandığın gibi dramatik bir durum değil aksine en mantıklı yol olarak algılanıyordur.
yoksa kimsenin haddine değil bir başkasının anneliğini sorgulamak.yapmam da ama her insan bir değil bu da bir gerçek.
süt izni konusu ise onu bağlar,sonuçta yasal hakkı.
sizler de üzerinde durmayın ,sonuçta onun hayatı onun gerçekleri...

bende çalışan bir anneyim ama şanslıyım çok şükür kızım birbuçuk yaşında olana kadar yanındaydım devlet memuruyum ücretsiz izin hakkımı kullandım tabiki bayan olarak çalışıp kendi ayaklarımızın üzerinde durmak ilerisi için emekli olmak önemli ancak asli vazifemiz annelik ben yavrularım için çalışıyorum onlara daha iyi bir eğitim aldırmak adına ancak ayrı kaldığım için üzülüyorumda işyerimde sürekli resimlerine bakıyorum 8 saat ayrılık zor geliyor kalıki 6 ay kesintisiz görmemeyi kabul edemem Allah hiçbir anneyi bu mecburiyetlerde bırakmasın eminim arkadaşınız da mutlu değildir ona sormak lazım ne çekiyor bakalım İnşaallah siz böyle bir durumda kalmazsınız ben bakıcıya bırakıyorum kızımı ne annem ne kayınvalidem bakmıyor aklımda bir sürü vesveseyle işe geliyorum bazen evde oturan arkadaşlarıma özeniyorum ama evde oluyorlarda ne oluyor kaliteli vakit geçiriyolar mı diye teselli ediyorum sonra çok şükür ne kadar geçte gitsem evime eşimde bende çocuklarımıza konsantre oluyoruz sonuç itibariyle evde mutsuz pespaye anne olacağıma mutlu çalışan anne olmayı tercih ederim MUTLU ANNE=MUTLU BEBE :9::emir_bebek:

sen çalışıyor musun ?yada hayatında hiç çalıştın mı ?
insanların imkanlarını bilemezsin .
belkide kadın çocuklarına daha iyi bir gelecek sunmak için çalışıyor . hem dünyanın binbir türlü hali var . bu devirde bir erkeğe güvenilmez ..

Size katılıyorum çok mantıklı gerçekten.
Bana gelince anne değilim bilemem. Fakat çevremde çocuklarından 1 saat ayrı kalamayan da var, ayrı kalıp çok üzülende var, günlerce ayrı kalıp oh dünya varmış diyen de...
Ben de ayrı duramam gibi geliyor ama zaman ve şartlara bağlı. Süt izni olayı bana da hak değil gibi geliyor nihayetinde yasal hakkı olsa dahi çocuklar değil emzirmek çok uzağındalar.

Back
X