“Anne olmak için yaş sınırı 35”

Evet bunu maalesef güya çok sevdiğim, değer verdiğim bir akrabamız söyledi. Biriyle görüşmeye başladım. Şimdilik tanışma aşamasındayız, sonu nasıl olur bilmem. Ama beni nedense bir mutluluk, bir heyecan kapladı. Görüştüğüm kişi eğlenceli birine benziyor ve hiç evlilik yapmamış. Doğal olarak baba olmak ister diye düşünüyorum. Ben 40 yaşındayım. Akrabamıza da heyecanlı bir şekilde “belki güzel bir yuvam olur, anne olurum” filan gibi hayallerimden bahsettim. Ağzıma tıkadı lafı. Beni çok sevdiğini ve hayal kırıklığına uğramamı istemediğini söyledi. 35 yaş sonrası çok zor olur o işler, karşı taraf ile bunu baştan konuş filan dedi. Tabi moraller altüst. Adama ne diyeceğim ben şimdi. “Sen çocuk istiyorsan bak ben 40 yaşındayım, ona göre iyi düşün” filan mı diyeceğim. Daha önceden evlilik yaptım, bir daha o boşanma olaylarına gitmek istemiyorum. Tüm boşanan arkadaşlar bilir, çok yıpratıcı bir süreç. Ne yapıcam ben şimdi bilmiyorum.
Ablacım 50 yaşında komşum sürpriz şekilde hamile kaldı.50 yaşında hatta bir senedir menopoza giriyoruma artik diyordu.
Herşey nasip kısmet.bunu ne sen ne biz ne başkası bilebilir.
Evet 35 den sonra yumurta rezervi azaldığı için zor olabilir ama neden olmasın olanlar da var zaten.
Sen denilenlere kulak asma.olacagi varsa olur zaten.dert edersen 20 yaşında bile zor oluyor bebek.

Halam 47 yasinda dogurdu diyeceklerim bu kadar😂
Hayir milletin coluk cocuk sahibi olmasi olmamasi milleti niye bu kadar geriyor hic anlamam. Moralinizi lutfen bozmayin 20 sinde 30 unda olup cocuk sahibi olamayanda var 40inda 50 sinde hamile kalanida sonucta bu tamamen Allahin kismetidir vucudun isleyisidir hormonlarin duzenidir. Millet maydonoz olsun diye degildir 🤷🏻

Allah verdi mi ne o çok bilmiş kadının lafına bakar ne de yaşa.Bu işler plana yaşa bakmıyor.20 yaşında olup hiç bir problemi olmadığı halde anne olamayan da var.Evet belki 35 ten sonra zor olabiliyor ama evleneceğin kişi sizin yaşınızı biliyor,sizin bir şey açıklamanıza gerek yok.

Ablacım 50 yaşında komşum sürpriz şekilde hamile kaldı.50 yaşında hatta bir senedir menopoza giriyoruma artik diyordu.
Herşey nasip kısmet.bunu ne sen ne biz ne başkası bilebilir.
Evet 35 den sonra yumurta rezervi azaldığı için zor olabilir ama neden olmasın olanlar da var zaten.
Sen denilenlere kulak asma.olacagi varsa olur zaten.dert edersen 20 yaşında bile zor oluyor bebek.
Ya Allah affetsin ama o doğan çocuğa yazık değil mi anne babasının yaşlılık zamanlarına denk gelecek . Çocuk bir çok şeyin eksikliğini görecek,üzülecek ben duygusal düşünüyorum .50 yaşta çok büyük anneanne olacak yaş .Tabi kınamamak lazım dikkat etmek lazım dikkat edip olursada ona bir şey diyemem .

Çok güzel ya. Çok güldüm. Bir de bununla ilgili makale yazmışlardı. Böyle birşey olamaz. 30 yaş üstü bekarlar direk mezara girsin o zaman
Ben de ekşi sözlükte görmüştüm :)
Bir de bunun için makale mi yazmışlar ya. 😂
Asil benim gördüğüm temeli sağlam evlilikler hep otuz ve otuz üstüydü :)

Evet bunu maalesef güya çok sevdiğim, değer verdiğim bir akrabamız söyledi. Biriyle görüşmeye başladım. Şimdilik tanışma aşamasındayız, sonu nasıl olur bilmem. Ama beni nedense bir mutluluk, bir heyecan kapladı. Görüştüğüm kişi eğlenceli birine benziyor ve hiç evlilik yapmamış. Doğal olarak baba olmak ister diye düşünüyorum. Ben 40 yaşındayım. Akrabamıza da heyecanlı bir şekilde “belki güzel bir yuvam olur, anne olurum” filan gibi hayallerimden bahsettim. Ağzıma tıkadı lafı. Beni çok sevdiğini ve hayal kırıklığına uğramamı istemediğini söyledi. 35 yaş sonrası çok zor olur o işler, karşı taraf ile bunu baştan konuş filan dedi. Tabi moraller altüst. Adama ne diyeceğim ben şimdi. “Sen çocuk istiyorsan bak ben 40 yaşındayım, ona göre iyi düşün” filan mı diyeceğim. Daha önceden evlilik yaptım, bir daha o boşanma olaylarına gitmek istemiyorum. Tüm boşanan arkadaşlar bilir, çok yıpratıcı bir süreç. Ne yapıcam ben şimdi bilmiyorum.
Abla kadın doğum prof. galiba.yaa bırakın şu elalemi onların boş konuşmalarından kurtulmak istiyorsanız özelinizi paylaşmayın.

Allah "el Kaviyy "dir yani her şeye gücü yetendir. Siz isteyin dua edin Allah'ın kabul etmeyeceği dua yok , gücünün yetmediği bir şey yok. Rabbim bana ve isteyen herkese hayırlı bir eş ve evlatlar nasip etsin inşallah

Ya Allah affetsin ama o doğan çocuğa yazık değil mi anne babasının yaşlılık zamanlarına denk gelecek . Çocuk bir çok şeyin eksikliğini görecek,üzülecek ben duygusal düşünüyorum .50 yaşta çok büyük anneanne olacak yaş .Tabi kınamamak lazım dikkat etmek lazım dikkat edip olursada ona bir şey diyemem .
Yani tabii 50 yaşında hamile kalmak anne baba olmak illaki zordur.ama dediğim gibi o abla menopoza girdiğinde hamile kalmıştı.ben burada konu sahibine yaşla alakalı birşey olmadığını söylemek için bu örneği verdim.ama ileri yaşlarda hamilelik anne babalık ayrı bı konu tabii.

Adam sizin yasinizi ve daha once bi evlilik yaptiginizi bilmiyirmu? Hamile kalma yasida 35 degildir. Sadece o yastan sonra Allah korusun düşük yapma yada down syndrome lu cocuk sahibi olma durumu artiyor diye biliyorum

Çocuk yapmak nasip kısmet işi ama yinede sizin evliliğiniz yüzde 90 mantık evliliği gibi duruyor
Belli yaştan sonra birinin aracılığı ile belli sartlar aranarak yapılan evlilik olduğu için sizinde aklınızda bu durum sorun oluyorsa tanıdıkça sevdikçe ilişkiniz evliliğe evriliyorsa ozaman her ihtimali konuşursunuz
Adam illa çocuk takintili biri ise her ihtimali söylersiniz ona göre yol alirsiniz.
Çünkü insanlarin içi bilinmeyen bir deniz
Siz kafa yapısını analiz edin.
Yirmili yaşlarda evlilikler daha aşk daha heyecan dolu oluyor ozaman aşk için herşeye varım bir evlilik daha fazla oluyor
Ama şuan herkesin şartı surtu oluyor
Siz adamı iyi inceleyin.

Benim bir tanıdık 46 yaşında evlendi. 47 yaşında doğal yoldan hamile kalıp anne oldu.

Hiç takmayın kafanıza ya, bir sürü insan 40-45 üstünde anne oluyor. Bir sürü insan da 20'li yaşlarda çocuk için tedavi görüyor. Siz anlaşmanıza bakın, Allah mesut etsin.

Sizinle evlenecek olan kişi sizin yaşınızı bilmiyormu ..ne gerek varki çocuk istiyorsan ona göre düşün demenize..ayrıca 40 yaşında da doğum yapanlar var 42 yaşında bile doğum yapanlar var ...rabbim verirse olur olmassada sorun edilmez ..

Back
X