- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.051
- 498
Naptın karar verdin mi? 1 sene olmuş bakÇocuklardan pek hazzetmiyorum.
Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Ama ya pişman olursam diye korkuyorum.
31 yaşında. 2 senelik evliyim.
Karar veremiyorum. Deliriyorum.
1 sene önceymiş. Belki hamiledir bileKonu sahibi eşiniz suan çocuk istiyor mu? Üzerimizde bir baskı yoksa evliliğin tadını cıkarsın. Zamanla belki düşünceniz değişir ya da belki eşiniz de hiç istemez. Zamana bırakın kısacası.
Ben ikinciyi yapıcam nerdeyse
Aynı yerdeyimNaptın karar verdin mi? 1 sene olmuş bak
Olsun. Biz de maddiyattan erteleye erteleye 5 seneyi devirdik. Bi ara çok uzaklaştım çocuk fikrinden. Rahatlık çok güzel bi şey çünkü. Ama eşim çok istiyo. Ben de olsun bi tane bari kafasındayım. Durumlar düzelsin seneye çalışmalara başlıcazAynı yerdeyim
Yalnız ilk 3 ay bebekler kendini anne karnında zannettiklrri için kucakta uyumak isterlerler. Ayrıca gazı olan bebek yeri gelir emerek uyur yeri gelir slingde uyur gazdan ne yapacağını bilemez.yaşı ilerlemiş ünlü fakat çocuğu olmayan hanımlara bu soru sorulduğunda ''en büyük pişmanlığım 1 çocuk sahibi olmamaktı'' diye cevap veriyorlar...çocuk bakmayı biz türk hanımları zorlaştırıyoruz, çocuğu kendimize göre değil, çocuğun kurallarına bırakıyoruz...yeni doğan çocukları uyanıksa 1 dk. kucaktan indirmiyor, kucağa alıştırıyorlar...sonrada
işim kaldı, gücüm kaldı diye dertleniyorlar...aklı ermeyen çocukların fikrine göre davranıyor büyükler..halbuki çocuk kendini bilene kadar, bizim fikirlerimize göre hareket etmesini sağlamalıyız..çocuk her ağladığında isteklerini yapıyoruz, o kadar yanlışki..ağlayan çocuğun deiğini yaparsanız, herşeyi ağlayarak isterler...yabancılar yeni doğmuş bebekleriyle
yurt dışlarına tatile gidiyorlar, bizde ise kadınlar çocuk var diye komşuya bile çıkmıyor bazen...
çocuk benim için, yaşam amacı...anneye ve babaya kattığı, öyle güzel duygular varki, anlatılmaz, sadece yaşanınca anlaşılan birşey...
Ben kucakta gezdirdim, her istediğini yaptım. Zaten istek denilen ne olabilir ki bebek için? Ağzına bir şeyler sokmak veya bir şeyleri mıncıklamak. Zararlı ve zararsız kavramlarını öğrettikten sonra sorun yok bence.yaşı ilerlemiş ünlü fakat çocuğu olmayan hanımlara bu soru sorulduğunda ''en büyük pişmanlığım 1 çocuk sahibi olmamaktı'' diye cevap veriyorlar...çocuk bakmayı biz türk hanımları zorlaştırıyoruz, çocuğu kendimize göre değil, çocuğun kurallarına bırakıyoruz...yeni doğan çocukları uyanıksa 1 dk. kucaktan indirmiyor, kucağa alıştırıyorlar...sonrada
işim kaldı, gücüm kaldı diye dertleniyorlar...aklı ermeyen çocukların fikrine göre davranıyor büyükler..halbuki çocuk kendini bilene kadar, bizim fikirlerimize göre hareket etmesini sağlamalıyız..çocuk her ağladığında isteklerini yapıyoruz, o kadar yanlışki..ağlayan çocuğun deiğini yaparsanız, herşeyi ağlayarak isterler...yabancılar yeni doğmuş bebekleriyle
yurt dışlarına tatile gidiyorlar, bizde ise kadınlar çocuk var diye komşuya bile çıkmıyor bazen...
çocuk benim için, yaşam amacı...anneye ve babaya kattığı, öyle güzel duygular varki, anlatılmaz, sadece yaşanınca anlaşılan birşey...
O istiyor ama benim istemem daha önemli olduğu icin o da beklemede şu anEşiniz ne diyor.
Yumurtalarını dondurdum ileride pişman olursanız genc yumurtalarınız hazır olur.
Olsun. Biz de maddiyattan erteleye erteleye 5 seneyi devirdik. Bi ara çok uzaklaştım çocuk fikrinden. Rahatlık çok güzel bi şey çünkü. Ama eşim çok istiyo. Ben de olsun bi tane bari kafasındayım. Durumlar düzelsin seneye çalışmalara başlıcazyaş: 33
Bundan bir 5 10 yıl sonra muhtemelen istesenizde olmaz ve yaş aldıkça mutlak pişman olursunuz hayatta bir evladınız olmadığına bence anne olmak evet zor ama bir okadar da şükredilecek bir lütuf kadınlar için. Hayat sizin elbette karar verecek sizsiniz belki şuan zamanı değildir sadece hayırlısı.Kızlar merhabaa... Yani bilmiyorum bu aralar baya aklımda dolanan bir mevzu bu o yüzden dertleşmek istedim sizinle. Ben 1 senedir nikahlıyım 6 aydır da eşimle aynı evde yaşıyoruz. Lojman durumundan dolayı erken nikah sonra da düğün yaptık anlayacağınız.
Şimdi şöyle bir durum var, ben bebekleri çok seviyorum gerçekten, yiğenime arada bir ben bakıyordum. Çocuklarla genel olarak iyi anlaşıyorum.
Evlenmeden önce ileride anne olacağım fikrine sıcaktım, ama ne zaman evlendim o fikir buhar oldu uçtu.
Bilmiyorum nedeni belki de burada veya dışarıda karşılaştığım 'bebekle, çocukla her zaman anne ilgilenir' düşüncesi sanırım. Gerçekten mecburiyet dışında ilgilenen baba görmedim çocuklarıyla.
Ve anneye yüklenen inanılmaz derecede fazla sorumluluk yüzünden kendilerini dağıtan kadınlar... Eskiden o kadar ayıplardım ki, ama şuan gerçekten o kadar iyi anlıyorum ki o kadınları. Devamlı ağlayan bebek, ilgilenmeyen eş mecbur kadın eşine, hatta eşini bırakın kendine vakit ayıramıyor. Bu durum beni inanılmaz korkutuyor.
Ben daha ufacık evi toparlayamıyorum, eğer hamile veya cocuklu falan olsam naparım diye düşünüyorum. Eminim eşim de yorgunluğu bahane edip ilgilenmeyecek.
Şuan bu konuyu açma sebebim millet çatır çatır çocuk doğuruyor, daha 4 aylık evliyken hamile kalanlar, hemen 1 sene geçti yıldönümünde hamile haberini alanlar...
Kimseyi kınamıyorum yanlış anlamayın lütfen, acaba bende mi bir problem var bilmiyorum, bu insanlar gerçekten daha tam anlamıyla tanımadıkları adamlara nasıl güvenip çocuk yapıyorlar diye düşünüyorum istemeden.
Ya ben kaç senedir çıkmışım, nişanlı kalmışım, evlenmişim hala tam olarak hamile kaldığımda veya doğurduğum zaman nasıl olacak bilmiyorum. Hem kendim için diyorum bunu hem de eşim için...
Eşime güvenim tam yani gerçekten hiç kimseye kesinlikle yapmaz diyemem ama ailesini annesini biliyorum o ailede yaşayan bir adam kolay kolay aldatmaz beni, sadece belki ilerde anlaşamayacağız kafalarımızın uymadığını fark edeceğiz o zaman ne olacak?
Kusura bakmayın biraz uzun ve karışık oldu. Ama o kadınların genelinde olan annelik iç güdüsü bende yok sanırım, hamile kalsam da hissetmeyeceğim, hatta galiba doğum yaptığım zaman bile.
Bu da böyle bir dertleşme olsun siz güzel hatunlarla, teşekkür ederim şimdiden okuduğunuz için.
Valla yine de bu rahatlığa da doydum gibi sanki ama bilemedim. İnşallah istediğimiz zaman nasip olurBuna yüzde yüz katılıyorum beş yılda rahata çok alıştım ben. Şimdi her şey gözümde büyüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?