Anne olmak istememek 🤦🏻‍♀️

evet annelik zor ne güzel sizde şimdiden farkındasınız
anne olmak zorunda değilsiniz, zaten sadece doğurmakla anne olunmuyor önemli olan o emek ve sevgi
kendinizi hazır hissetmiyorsanız hazır olunca yaparsınız yada yapmazsınız

Anlamıyorum neden yapmasın bu babalar. Çocuğu tek başınıza mı yaptınız? Ben de eşim olmasa çocuk filan bakamazdım. En büyük yarsımcım o. Kocanıza söyleyin ondan daha iyi bakan babalarda var
Eve gelsin hemen söyleyeyim
Işin şakası çevredeki çoğu kişi saçma sapan yorumlarda bulunduğu için eşim de " acabap" demeye başladı. Milletin hayatına bi karışmasalar dünya barışı sağlanacak. Ama yok karışmazlarsa ölürler.

Her kelimesine katılıyorum.
Ileride yaşlanınca sıkılırsam beni oyalar diye çocuk sahibi olunmaz.
Ama çok tatlış yumuş yumuş diye çocuk sahibi olunmaz. Çünkü o yumuşluk maksimum 2 yıl kalacak. Her bebek büyüyor.
Ve ayrıca tüm yorumları okudum.Çoğunluk çocuğunu çok seveceksin demiş.Yahu tabi ki sevecek.Insan kendi doğurduğu canlıyı sevmez mi..
En gönülsüz anne bile bir süre sonra çocuğum da çocuğum diye 24 saat gezmeye başlar.
Olay burada farklı.
Doğurduktan sonra yetiştirebilecek misin, ona maddi ve manevi emek verecek misin..
Sonra çocuklarının suratına ben seni aslında istemiyordum diyen anneler (!) oluyor.
Son dediğiniz çok haklı.
Çocuğun olmazsa sırf sen etkilenirsin.
Ama çocuğun olup iyi bir anne olamazsan o çocuğun etkilenecek.Bir de onun vebalini alacaksın.
Yani insan hayatında her karar bilinçli olmalı.
Özellikle çocuk sahibi olma kararı.
Ama benim gözlemim artık bu konuda kadınlar daha bilinçli.
Bu da çok sevindirici..

sadece belki ilerde anlaşamayacağız kafalarımızın uymadığını fark edeceğiz o zaman ne olacak?
İşte evlilik bu yüzden bir kumar. Kimse ya boşanırsam deyip çocuk yapmamazlık etmiyor ya da evlenmeyeyim en iyisi demiyor. Herkesin işi şansa kalmış vaziyette, sizin ki de öyle. Çocuk yaparsanız ona çok iyi de bakabilirsiniz, hatta insanlar size gıpta da edebilir. Bunu yaşamadan göremezsiniz ne yazıkki.

Kızlar konuya çok dahil olmuyorum ama yazdıklarınızın hepsini okudum, içim biraz rahatladı en azından benim gibi düşünen insanlar varmış demek ki bu bir problem değilmiş gibi düşünüyorum artık. Çok sağolun gerçekten. Dediğiniz gibi şuan erken bakalım ilerleyen zamanlar ne gösterecek. :)

Ayrıca sizin evladınıza sabır diliyorum @kedicik555 :), eğer dışarıdan göründüğüm kadarıyla sizin gibi patavatsız bir insan isem ömür boyu hiç bebeğim olmaz, ona da hayatı dar etmem

Allah razı olsun kuzum Allahım kimseyi evlatla sınamasın imtihan dünyası Rabbim kolaylaştırsn

evlenırken sormadıkları gibi doğururkende sormazlar.
kadın kendını hazır hısseder doğurur.
kadın cesaretlidir doğurur.
kadına bır evlat yetmez,rahattır o gücü kendinde bulur doğurur.
kazayla hamıle kalır doğurur.

anneliği bir tat ondan sonra bir daha düşün bence.

Benim evimde çocuk lafı bile yasaktı kimse ne zaman çocuk olacak die bile soramazdi 2 sene çocuk yapmadım sonra eşime sürpriz yapmak istedim ve hamile kalmışım şimdi 19 aylık bir oğlum var onu kucağıma aldığım an keşke daha önce anneliği tatsaydim dedim çok pişmanım ama rabbim.cok şükür aratmadı kucagimiza aldık

Cocuk yapmak istemeyen, cocuk yapmasin. Bi sekilde kendini bu fikre ikna etmeye ve alistirmaya calismasin. Dunyanin nufusu cok kalabalik zaten, herkes hayatini nasil istiyorsa oyle yasasin bence. Bir anne olarak , anne olmayanlara onerim, eglen guzelim gununu gun et:)))

Vallahi ilk evlendiğimdeki beni gördüm sende. şu an 10 senelik evli ve 3. Bebeğime hamileyim

Sizi çok iyi anlıyorum.Bende yeğenimde tecrübe ettim bu durumu ve fikrim netleşti.İşin gerçekçi yanını gördüm.Hani olay sadece bebeklede bitmiyor.Eş kişisi sorumsuz,tembel,yardımcı olmayan biriyse (sağolsun abim fazlasıyla öyledir beni bile çıldırttı ordayken ) ev işleri,yemek,temizlik,ütü,çamaşır,bulaşık derken insan tükeniyor...Ha tabi onu bağrına basıp uyumakta sana gülmeside dünyalara bedel çok güzel bir his ama insan korkuyor

Ah ah bende paniğim ama ama ikizlere gebeyim

ben de anne olmak istemiyorum, ne yalan söyleyeyim:) henüz bekarım, 36 yaşındayım, ama çocuk sevgisi yok içimde ne yazık ki..

Ve yine eski bir konu... ya neden ama yaaaa? yazıyorum yazıyorum bir bakıyorum 2019 konusu 2018 konusu

Bunun bir sonu yok bence bende evleneli 3buçuk yıl oldu 2sene önce bşr düşük yaşadım sonra bidaha hiç düşünmedim çocuklara taparım resmen çok severim bende yeğenimi büyüttüm çok severim. Ama rahata o kadar alıştımki keyfimi bozmak istemiyorum resmen bende bunu nasıl aşıcaz bilmiyorım ilerde kesin çocuğumuz olduğunda keşke daha önce yapsaydık dicez ama bence daha 6aylık evliymişsin bence gözünü karart ve yap doğan bi şekilde büyüyor bak 3 buçuk yıl oldu rahatımı bozamıyorum şimdi yap yolun başındayken keşke bende ilk evlendiğimde yapsaydım sonra gözü yemio insanın

Ben ilerde 2nci cocugu istemiyorum ama esim istiyor ne yapmam lazim bu yuzden bosanirmi benden ki

evet çok ama çok zor aslında ama hayatın ve insanlığın yaradılışı gereği bunu birgün herkes ister er yada geç ...hem çok zor hem okadar guzel bir duygu ki ....bende küçük yaşta anne oldum şimdi ikinciyi doğurdum bazen diyorum. yuh nasıl altından kalkıyorum ,ama gezmeye gidince bile onlari pesimde yanımda istiyorum kimselere bırakmak istemiyorum ...

Kesinlikle biri hariç hepsine katılıyorum hatta İngiliz çiftle tanışmıştım 5 boy boy ufak çocukla tatile gelmişler ve gece dışarı çıkmışlardı.
Kucağa alıştırmak kısmına katılmıyorum benim de oğlum hem omzumda, göğsümde uyudu. Keyfini çıkara çıkara büyüttüm herkes aynı şeyi söyledi en fazla 1-2 sene böyle yatar sonra büyüyecek istesem de yatmaz karışmayın dedim ve gerçekten de öyle oldu, şimdi oğlum gel seveyim diyorum öpüyorum yeter öptün sarıldın diyor daha 5 yaşında :) o yüzden bence anne çocuk dinamiği farklıdır, bizim yanlışımız onu yapma, bunu şöyle yap demekte o Zaten anneyi depresyona sokan

Kimseyi kınamıyorum deyip kınamak....

Çocuklardan pek hazzetmiyorum.

Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Ama ya pişman olursam diye korkuyorum.

31 yaşında. 2 senelik evliyim.

Karar veremiyorum. Deliriyorum.
Eşiniz ne diyor.
Yumurtalarını dondurdum ileride pişman olursanız genc yumurtalarınız hazır olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…