Anne olmak istememek 🤦🏻‍♀️

kendimden örnek vereyim. sokakta çocuk görsem kaçarım uzaktan gülümsemek harici asla temasta bulunmam sevmem etmem ama kendi kızımı öpmelere doyamıyorum, o güldükçe gülesim, ağladıkça aplayasım geliyor o benim için bu dünyada en değerli şey benim bir parçam...
ve ben eşimle 5 yıllık ilişki sonrası evlendim yaşlarımız da uygundu ilk işim hamile kalıp anne olmak oldu.
ilk 2 yıl özellikle zordu yalan yok ama şu an iyiki diyorum ama şunu da belirteyim ben tek çocuk taraftarıyım yok kardeşi olsun yok kalabalık aile olalım bana göre dğil çünkü benim eşim o bahsettiğiniz zorda kalınca babalık yapan yardım eden tiplerden ve zaten ben ikinci eşi olduğumdan bir oğlu dolayısıyla kızımın bir kardeşi var ama olmasa da ikinci bir çocuk istemezdim...
bence korkmayın ilerisini kimse bilemez, çocuk olunca öncelikler değişiyor, özellikle anne iki kat yoruluyor ama değiyor ..

Çocuklardan pek hazzetmiyorum.

Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Ama ya pişman olursam diye korkuyorum.

31 yaşında. 2 senelik evliyim.

Karar veremiyorum. Deliriyorum.
Haz etmiyorum biraz ağır olmuş sanki nihayetinde çocuk onlar . Akıllı uslu bir sürü çocuk var. Neden bu kadar tiksinir kadınlar çocuktan anlamış değilim.

Zamana bırakın zaten siz herşey için erken. Zamanla çözülür hepsi aklınız yatar veya yatmaz bakarsiniz duruma

Evliliği mükemmel seyir eden eşiyle hala ilk günkü gibi cıvıl cıvıl yaşayan sarmaş dolaş gezen birbirine büyük bir aşkla bağlı kişilerde oluyor bu sorun.
Çocuklara olan hayranlığımı herkes bilir benim de, biri bir bebeğe denk gelir hemen beni görüntülü arar falan yolda cafe de markette her yerde mıncıracak bir tontiş bulurum illa ki.
Ama 2 aydır falan aynı durum bende de söz konusu. Evlilik ilişkim sarsılacak 2.plana düşecek diye korkar oldum...

Düşünceleriniz çok normal benimde bekarken bı sürü yigenim vardı hepsiyle haşır neşir oldum ve gerçekten bebekleri çok severim hep bı gün benimde yavrum olacak bitane derdim çokta güzel bebek bakardm evlendim bu fikrim değişmedi çünkü eşimde benim kadar çocuk aşığı bı adamdı ve nitekim çocuğumz olmadı 2 sene boyunca tedaviyle oldu ben nasıl isteyip üstüne gittysem ve şuan mutluysam sizde istememekte son derece haklısınız tuhaf bı durum yok burda düşünceleriniz de gayet mantıklı aceleniz yok bende eğer sorun olmasaydı beklerdm bi süre daha yapmak için ama geç kalmamam gerekiyordu hastaligmdan ötürü evliliginin tadını çıkar eşini daha yakından tani evet toplumumzda maalesef çocuk kadına zimmetli gibi davranıyorlar basbaya anaerkiliz biz bebek büyütmekte öyle kolay değil ayrıca 20 günlük sabi elimde tüm geleceği hayatı bana bağlı sorumluluğu ne ağır dünyaya gelmek değil mesele hee güzel yanları yokmu var elbet ama paylaştıkça daha güzel yapayalnz değilde babasıyla büyütmek daha başka inşallah sizde doğru zamanda tadarsinnz bu duyguyu istemezsenzde yapmazsnz olur biter

Etkilenmez mi iyi bilirim

Benim eşim bile kimseyi dinlemez etmez normalde şimdi hamileyim biri bişey dese ben tam tersini yapsam hemen laf söylüyor o bile etkileniyor hep bu çevreden oluyor
Eşim bana diyor ki " cevrede kaç tane baba var benim gibi yapan? " yani yapmak istemiyor artık. Ben de " çevredekiler beni ilgilendirmiyor, seni de ilgilendirmesin. Kendi ailemize bakalım diyorum ama özellikle annesinin subliminal mesajları çok etkiliyor.

Inşallah bebegini sağlıkla sihhatle kucağına alırsın, eşin de çevreyi dinlemez .

Korkmana gerek yok insan oğlu her şeye alışıyor. Evlilikten de korkuyorduk ama alıştık, çocuktan korkuyorduk alıştık. Hatta ikici üçüncü çocukları dünyaya getirdik. Bu kadar korkunç bir şey olsa herkes tek çocukta kalırdı.
Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin. ❤❤❤

Evliligimin ilk yilinda çocuk istemiyordum pek.
Bi arkadasim vardi onun annesinin evine gittik bahcede oturuyoduk.
sonra annesinin yakin bi arkadasi geldi yasli bi teyze.
bayada sohbet ettik.
Kadinin cocugu yokmuş.
istememis sonra isteyince olmamiş.
kari koca canlari cok skliyor.
cok pismanim diyordu.
benimde gidecek kapim olsaydi.
anne baba gitti diger tarafa biz yapayanliz kaldik.
kizlarina giden anneleri gorunce imreniyorum demisti.
o gün farkli bakmiştim bebek olayina..

bir diğeri ise..
o zamanlar bekardim.
idol aldigim 50 yaslarinda bi hocam vardi.
ayni kurumda ogretmendik.
2 cocugu vardi liseye giden.
bigün sohbet ederken bana erken anne olmaya bak,ben erken anne olmadim,arkadaslarimin cocugu evlendi benimkiler daha liseye gidiyor yaslaninca daha zor oluyor demisti.
yani tabikk herkes anne olmasin,bebegine iyi annelik yapamayanlar oluyor zira.

ama aklinizin bi kosesinde yapabilirim varsa eeger olumlu bakin.
ilk yillar evet zor ama sonrasini dusunun hep.
ben hep kizimin mezuniyetini hayal ediyorum mesela.
suan 21 aylik bir bicirik.inanilmaz nese katiyor evimize.
gecen sene asla 2. bebek istemem diyordum.
simdi ise o yasadigim zorluklari unutmus 2. bebegi dusunuyorum.
cunku gectigini bittigini sadece bi surec oldugunu gordum.
buyuyup sana anne demesi inanilmaz bir haz inanin.
o benim dunyam oldu.

gelecegi dusunuyorum bazen..
evlenmis torun vermis bana..duygulaniyorum.
kizimjn evine gidip kahve ictigimi hayal ediyorum bazen.
insallah allah o gunleride gosterir.
işin ozeti sen bir can yetistirme lutfuna sahipsin.
bu duygu paha bicilmiyor inanin..

bekarken 4 çocuk istiyorum diyen ben evlendim neyse öyle ya da böyle korunurken hamile kalmışım..
yemin ediyorum ağlayacaktım üzüntüden...
düşük yapıyorsun galiba dediler lekelenmem vardı...
resmen içimden inşallah düşüktür dedim...
Allah belamı verdi gerçi dış gebelikmiş zor zamanlar yaşadım ama inanın bende de oldu bu..
çocuk isteyen ben yok olmazla geçirdim ayları...
şimdi hamileyim kendi isteğimle hayırlısı ile doğurayım ikinci çocuk için 5 sene koyuyorum araya...
çünkü psikolojik ve fiziksel olarak yıprandım...
istememe rağmen yani...

Küçücük evi toplayamiyorsan zaten anne de olma git hatta tüplerini bağlat cocuk sorumluluğu buyuktur uyumazsin ac kalirsin oturmazsin calisirsin ona harcarsin cani yanar senin canin acır yani sin uygun degilsiniz .Ayrıca babalar mecburiyetten bakmiyor benim esim severek bakıyor mesela eşim gibi baba da çok çevremde.

Lutfen istemeyenler anne olmasin cunku o cocuklar toplumda sevgisiz kaliyor yok oluyor ortaya sorunlu kisiler cikiyor.Evlendiniz diye cocuk dogurmak sart degil isteyen kocasiyla yaşlansın yaşasın.

benim de korkum buydu ve hala bu...
demek ki herkes de oluyor ben garibim galiba diyordum...
eşim çok seviyor çocukları ben de severim ama uzaktan yani...
ama inanın eşimi de çok sever çocuklar...

resmen şimdiden bu adam çocuktan beni görmez olursa diye tuhaf bi hissi büründüm...
anlam veremiyorum bu hisse...
umarım hormonların oyunudur...

Ay hiç demeyin alttan lafı verip verip sonra da ay oğlum kızım şaka yaptım siz daha iyi bilirsiniz diyor ama benim kocamın aklında şaka olarak kalmıyor böyle oluyormuş diyor onların istediğini yapıyor

Amin hayırlısı tabi ama yine de nasıl oldu diyorum kendi kendimi yiyorum sonra da üzülüyorum isyankar mı oldum diye bir şey olur mu diye hatta bugün yine biraz bu konu hakkında içimden söyleniyordum Allah'ın gücüne gitmiş olmalı ki motor ile kaza yaptık savrulduk Allah'tan bir şey olmadı ama söylediklerimden ve düşündüklerimden dolayı biraz pişmanlık duydum

Bilmiyorum umarım...
Herkes bana ilk gece çocuk yapar bu falan diyordu şimdi bir korku

Anneliğe hazır olma hissi, anne olmadan oluşmuyor. Dahası anne olduğun ilk aylarda da hissedemeyebiliyorsun. Sonrasında oluşuyor o bağ. Yani şu an hissetmemeniz çok normal. Kadınlar neden belirli bir süreden sonra çocuk istiyor? Çünkü belirli süreden sonra evlilik rutinlesmeye başlıyor. Artık hayatında değişiklik istiyorsun. Çocuk büyütmek yardım edeninde yoksa zor ama insan o tempoya da alışıyor. Yaklaşık 4 yasina kadar zorlanıyor insan ama sonra zaten eski zorluğu kalmıyor. Biraz daha ilerleyen yaşlarda en yakın dostun, arkadaşın oluyorlar...

Allah yardımcın olsun. Cnm benim de oğlum 28haftalik 950gr 37cm doğdu. 70 gün küvezde kaldı. Her 3 saate bir süt pompalamaktan aynen dediğin gibi göğüs leirm mahvolmuştu. Ve onu eve getirdiğim gün sütüm kesildi.. Hikayemin öncesini okumak istersen link bıraktım..

Anlamıyorum neden yapmasın bu babalar. Çocuğu tek başınıza mı yaptınız? Ben de eşim olmasa çocuk filan bakamazdım. En büyük yarsımcım o. Kocanıza söyleyin ondan daha iyi bakan babalarda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…