anne olmak istemiyorum, derdimi anlayabilir misiniz?

lorienna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2008
611
590
103
41
Merhabalar, eski üyeyim fakat yeni yeni paylaşımda bulunmaya başladım. topiklerde çok fazla gezdim ve çoğunluk hamile kalma, bebekler vb ile ilgili şeyler dikkatimi çekti. benim etrafımda kimseyi inandıramadığım bir derdim var. ben kesinlikle hamile kalmak, anne olmak istemiyorum, asla o duyguyu yaşamak istemiyorum. bunu gerçekten istemediğimi kimseye anlatamadım. çok küçüklüğümden beri hep dersleri çok ağır olan okullarda okudum, üniversiteyi kazandım ve, üniversite 2. sınıfta başlayan ve 7 sene süren bir ilişkim oldu. bilirsiniz bayanlar uzun süreli ilişkilerinin evlilikle bitmesini isterler; ben asla istemedim, karşımdaki insanı da koca, baba vs hiç hayal etmedim. kendisi beni evlenmeye ikna etti, zorla çeyiz düzdürdü ve söze 1 ay kala terk etti. ilişkim bitince yine beraberliklerim oldu ama asla evlilik istemedim. bu arada hep özel işlerde çalışıp çeviri yapıyordum. iş kadını olmayı çok seviyordum. 1 sene sonra şimdiki eşimle evlendim, onu çok seviyorum, beni evlenmeye ikna etti. kına vb düğün asla yaptırmak istemedim, çeyiz vb dantel asla yaptırmadım.
bu yaşıma kadar girdiğim her ortamda çocuk ve bebek muhabbeti başlar başlamaz sıkıntıdan bayılacak gibi olup hep kaçmışımdır. öğretmenlik mezunu olmama rağmen çocukları sevmediğim için öğretmenlik hiç yapmadım, başka dalda uzmanlaştım. çocuklarla asla anlaşamam asla seviyelerine de inemem, çocukla çocuk olamam. bir soruyu bozuk plak gibi tekrar tekrar sorarlar ya, delirecek gibi olurum. artık çevremde herkes çocuklu ve ortama girmekten bunalıyorum, çünkü kadınlar kadın olmaktan çıkmış ve sadece annelik muhabbeti dönüyor. bu isteksizliğimi anlattığım istisnasız herkes, çocuğun olunca bunlar geçecek, rahmine düşünce değişeceksin vs. diyorlar. ama ben çocuk fikrini düşündüğüm anda içim kararıyor. eşim sorun etmiyor, asla doğurma istemiyorsan diyor, ya canın bebek çekerse benim yaşım geçince diyorum, önemli değil evlatlık alırız, bakıma muhtaç çok çocuk var diyor. 28 yaşında evlendim, 31 yaşıma girmek üzereyim ve 2,5 senelik evliyim. kayınvalidem ve annem torun baskısı yapmaya başladılar, sussunlar diye eşim istemiyor diyorum, halbuki ömür boyu olmayacak. annem çocuğun olursa eşin evine daha çok bağlı olur diyor. her kadın annelik içgüdüsel davranışına sahip olmak zorunda mı? lütfen yargılamamaya çalışın.

not: tuhaf mıyım diye psikoloğa gittim, kafamda çizdiğim kadın imajını yaşadığımı ve herkesin çizdiği imajın farklı olduğunu tuhaf olmadığımı söyledi. ne bebek bekleyenlere ne de hamile kalmaya çalışanlara ne de annelere saygısızlıktır söylediğim, yeni geldiğim şehirde eşraf çok fazla değil, sadece kendim gibi var mı diye merak ettim. burası bir forum ve bu ülkede belki de hala düşünce özgürlüğü vardır diyorum.

Son düzenleme:
Herkesin ne düşündüğü değil kendi düşündükleriniz ve hissettikleriniz önemli çocuk sahibi olmak istemiyosaniz bu kimseyi ilgilendirmez anneniz ve kayinvalidenizde dahil kimseye kulak asmayin sonuçta sizin hayatınız etrafinizda ki insanların size saygı duymalari gerekir....

Gayet doğal olabilir neden olmasin ki sevmiyorsan sevmiyorsundur herkes anne olacak diye bir kural yok
mesela ben de hep derim ki keşke evlenmeden çocuk yapmanın bi yolu olsa kesin yapar evlenmezdim
Bence sadece çook ama çok güzel bir duygu canımdan bir parça herşeyim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aynı düşüncelere sahip biri olarak ben seni çok iyi anlıyorum. Ben evlensem de çocuk istemiyorum deyince hemen "aaa olur mu öyle şey" diyenler etrafında bitiveriyor insanın. Bekarsın evlendirmeye çalışırlar, evlenirsin hemen çocuk baskısı gelir, hadi yaptın ikincisi ne zaman olacak bilmemne... Bizim insanımız kendi hayatı yerine başkalarının yaşamına karışmayı çok sever. Her ne olursa olsun, içinden gelmeyen hiçbir şeyi yapma.

Siz mi garipsiniz yoksa biz anne olmak için cabalayanlar mi garip biz bin bir turlu şey yapiyoruz annelik duygusunu yasamak evlat. Kokusunu cigerlerimize doldurabilmek icin siz ise kaciyosunuz bundan cokçok garip raRabbim herkese gonlundekini versin insallah

Bu derece eminsen ve ciddiysen cocuk yapma. Cocuk dunyanın en güzel ama belkide en zor şeyi.. İki cocuk annesi ve cocuklarına asık bir anne olarak soyle düşündüm; yanlış anlama ama senin cocuğun olmak istemezdim.

Bence çok normal bir şey bu. Herkes anne olacak diye bi kural yok bu hayatta. 26 yaşındayım, bugüne kadar hiç çocuğum olsun istemedim. Çocuk da sevmiyorum fazla.
Kimi kadının hayattaki asıl amacı anne olmaktır, kiminin başka hedefleri vardır. Millet konuşuyo diye onların söylediklerini yapmak zorunda değilsin. Bu senin hayatın, kimseye hesap vermek zorunda da değilsin.

Aman sakin gaza gelip de cocuk filan yapma.Yazik cocuga.. Bosver etraf ne derse desin..Herkes cocuk yapmak zorunda degil. Nasil istiyosan oyle yasa hayatini. Ben oyle rahme dusunce de birden annelik duygusunun olusacagini zannetmiyorum. Su cocugunu cope filan atan anneler nasil yapiyor o zaman? Demek ki herkesde yok o kumas.. Kendine de dogacak cocuga da hayati zehir etme. Esin de destek oluyomus zaten..

Herkesin kendi düşüncesi.. Ben sizinle kesinlikle zıt fikirlerdeyim, zamanı gelince aşık olduğum adamla birlikte ebeveynlik duygusunu tatmayı çok istiyorum. Ama herkesin hayata bakış açıları çok farklı..Ben size saygı duyuyorum, çevrenizdekiler de duymalı. Sonuçta hayat sizin hayatınız ve sorunuza gelince kimse annelik içgüdüsüne sahip olmak zorunda değil.

Sizi anlıyorum bende istemiyordum üniversite 2. sınıfta evlendim okuyup iş hayatına atılmak kendimi geliştirmek istiyordum.. Tüm korunmalara rağmen hamile kaldım vee puff çocuk istememe düşünceleri uçuup gitti şimdi kızım 9 aylık ve o olmadan resmen Ölürüm. Ama Kadın olmaktan çıkmadım bu sene mezun oluyorum okuluma devam ettim sosyal ortamım devam ediyor tabi bebeğimide ihmal etmiyorum. herkesin imtinayla baktığı biri oluverdim. Ayrıca ben ölnce arkamda bırakacağım biri gibi asla görmüyorum Düşünsenize sizi her ne olursa olsun ne yaparsanız yapın sizi sevecek sizi asla yanlız bırakmayacak bir birey Güven duyacağınız onunda size sonsuz güveneneceğini bildiğiniz biri.. Bu kişi ne eşiniz olabilir ne kardeşiniz nede en yakın arkadaşınız.. Bu kişi sadece anneniz ve çocuğunuz olabilir.. Ayrıca eşim yada kayınvalidem annem istiyor diye asla çocukta yapmayın.

Esımın arkadası gelmıstı bıze.kızım daha kucuktuu..dedıkı su cocuklar bu ne bunedıe soruyolarya.soyle yumruk yaparak elını suratına koyasım gelıyor.dedı.......
Cok bozuldum..cocugu olunca bunu yuzune vurucam demıstım.olede yaptım...sımdı cocuguna asık bır adam.......cocuklar dunyanın suslerıdır.....bence cocuk yapkı....o sevmedıgın duyguyu sevv..ve dıeceksınkı rabbımbu nee..bu nasıl bır sevgııııı.....anne yeredustum dedıgı zaman ıcınden bır sızııııııı gozlerın yas dolacakkk...arkadasımmmm.yapphadı sev o sevmedıgın annelık duygusunu......

Anne olmak istememek dert değil.. Anne olmak isteyip de olamamak bir dert.. O kadar kesin ve büyük laflar ediyorsunuz ki, ilerde birgün isterseniz de olmazsa kendinizden bilin.. Ayrıca size katılıyorum çocuk yapmayın siz, çünkü çocuklar hakkında "gereksizler" diyorsunuz.. Zaten hiç bir çocuk da sizin çocuğunuz olmak istemez.. Çok merhametsizsiniz.. Evlatlık da almayın, kendi canınızdan olmadığı için hiç sabrınız olmaz.. Merhamet duygusu yok sizde bana kalırsa.. Allah isteyen, hakeden bütün kadınlara annelik duygusunu tattırsın inşallah.. Hayırlı evlatlar nasip etsin..

Ben de çocukları cok severim ama cocuk sahibi olmak istemiyorum, kendimce sebeplerim var buna.
Çok isteyen kendi yapsın. Millete ne ki?

Son düzenleme:
bana sorsalardı dünyaya gelmeyi istemezdim bu kadar stres sıkıntı çekmeyi kim ister sınavlar aşk acısı dert tasa hiç bitmiyo şu illet dünyaya çocuk yapmak fikri dünyanın en büyük deliliği zaten.. ilerde benim yaptıgım çocukta acı çekicek ne gerek var işte ama toplum baskısı vs vs. şeyler çocuk yapmaya itiyo insanı istemiyorsanız yapmayın en iyisi.... çocuk dediğin sey oyuncak bebek alıp sevmeyle sınırlı kalmalı odam barbi bebeklerle dolu

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, etrafta herkes aynı, bir ben tuhafım. Çok göze batıyorum.

herkes hayatını kendine göre yaşasa ve kimse kimseye müdahale etmese ne güzel olur? Yargılamalar bitse şekilci olma çabaları son bulsa. ahh nerede o günler. Sizde hayatını yaşayan normal bir insansınız isterseniz anne olursunuz isterseniz olmazsınız sırf toplum baskısı adına evlenmek ve anne olmak bence yapılan en büyük hatadır. Hele ki anne olmak bence en büyük yanlıştır. :Kişi kendini tanıyorsa annelik vasıflarına haizim diyosa çocuğu olsun ama değilse bırakın kendi hayatını yaşasın. sonuçta bu hayat onun gelecek onun. Ama bir noktada büyüklere hak veriyorum her aile büyüğü torun ster onları bu yavcucaklar mutlu ediyor. Bende hamileyim geç evlendim bana kalsa evlilik için hazırdım ama annelik için değil. Birazda kazara hamile kaldım 1 yıl daha bekleyebilirdik ama nasip böyleyiş. Rabbimden gelen başım gözüm üstüne. Hamileliğin ilk dönemlerinde çektiğim sıkıntılardan bırakın anneliği anlamayı kendimi bile tanıyamaz oldum. Bana anne olacaksın ne hissediyorsun diyenlere hiçbirşey diyordum. Ama yeni yeni kendime gelmeye başladım anneliği anlamaya çalışıyorum. Zormu elbette çok zor artık ben olmayacağım çocuğum ve ben olacağız. 30 yaşına kadar ben diyen bir insanın evlenip aile kurması ve hemen hamile kalması birde bunlara adapte olması zormuş. Sizde kulaklarınızı kapayın ve hayatınızı yaşayın.

Hersey normaldirde,cocuklara tahammül edemeyip hic sevmemek bana biraz tuhaf geldi,sonucta bizlerde cocuktuk ve o cocuklarda birgün yetiskin olacaklar.

Fikrinize saygı duyuyorum fakat, beni merhametsizlikle suçlamanız çok yanlış. Her çocuk sevmeyen merhametsiz olsaydı bu dünya iyice çığrından çıkmıştı. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ben her ortamda çok tuhaf kaçmaktan çok bunaldım işte.Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, allah herşeyi gönlünüze göre versin.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Hep başkasının isteğine göre yaşadım, falanca okulu yaz, şurda oku, illa evlen, illa çocuk yap vs vs asla bitmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…