anne olmak istemiyorum, derdimi anlayabilir misiniz?

Çok normal sevmeyebilirsiniz, çocuk istemeyebilirsiniz de, bu durumda yapmayın zaten mümkünse. Ama çocukları bu kadar aşağılamak neden? Onlarda sizin gibi bir birey bunu unutmayın, öcü, canavar ucube değiller. Sizin şu yazdıklarınızı bir çocuk söylese belki kusuruna bakılmaz. Koskoca bir kadına yakışmamış. Bunları çocukları seven ama kendi çocuğu olmasını istemeyen bir kadın olarak yazdım.

Çok teşekkür ederim. Anne olacak vasıflara haiz değilim, çok tuhaf kaçmaktan yoruldum sadece. Allah evlatlarınıza yzun ömürler versin, yoksa da inş güzel evlatlarınız olsun.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu konuda kararlı ve bilinçli olduğunuz için öncelikle teşekkür ederim.
Bi çok kişi genç yaşta evlenip çocuk dünyaya getirip sonra da bilinçsiz bir şekilde yetiştiriyor hatta anne olmaya hazır olmayanlar bile "bilinçsiz şekilde" hamile kalıp doğan bebeği sokağa bırakıyor.
Bunlardan haberdar olunca insan bi düşünme gereği duyuyor. Çevre için mi hamile kalınır ? Yoksa kültürümüzde çocuksuz kadınlar kadın olarak görülmüyor diye mi ?
Bu sizin hayatınız ve düşünceniz ne güzel ki eşiniz de size bu konuda destek. Hal böyle olunca boş verin gitsin siz hamile olmayacaksınız diye hayatınızdan çokta bir şey eksilmez.

Aşağılamak derken, nerde aşağıladım? Kendim de doğmayı hiç istemezdim, anneme sürekli derim iyi halt mı ettin anne, keşke sorma imkanı olsaydı derim. Sadece annelik vasfına haiz değilim.

Ne güzel size, isteyerek anne olmuşsunuz. Teşekkür ederim. Allah çocuklarınıza uzun ömürler versin.

Amacim sizi ne yargılamak nede kinamak ben ne sadece çocuk için evlendim nede sadece evlenmek olsun diye evlendim çok severek evlendim 2 sene oldu ve 1 senedir evladim olsun diye ugrasiyorum asik olduğum adamla benden bi parca olsun bizim ikimizin meyvesi sonuçta cennetten gelen bi melek ne bilim ama bu kadar da büyük konuşmayan Rabbimin gücüne gider ve bi evlada muhtaç olursunuz ve o zamanda olmaz yani atalarimizin sözü boşa değildir büyük lokma te ama büyük söz etme

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ben etrafımda en tuhaf tipim, kimse sizin gibi düşünmüyor.

Çok teşekkür ederim. Çocuğunu öyle atanların hasta olduğunu düşünüyorum, ben sadece anneliğin gerektirdiği kutsal duygulara sahip değilim henüz, mesela sabır gibi.

Kırmızı ile işaretlemiştim zaten. O konuda problem yok, o vasıflara sahip olsanız da istemeyebilirsiniz ama çocuklardan iğrenç yaratıklarmış gibi bahsetmişsiniz. İrrite edici bi tarzı var yazdıklarınızın.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, inşallah hayırlı evlatlarınız olur.

Tatlim ama iste sorun asil burda,hep baski,bosver ya cocuga sen bakacan sonucta,tövbe tövbe kime neee?
Bosver insanlari...

Dediklerinize tamamen katılıyorum aslında. Anne sevgimi biliyorum, evlat sevgisini de etraftan duyuyorum çok farklıymış. Ben sadece o vasıflara sahip olmadığımı düşünüyorum. Şimdi düşünün bi çocuğum olsa çok kötü bir anne olurdum. Hazır değilim ve bu duygu bende yzun süredir var.

Karamsar birisiniz galiba, yaşama sevinciniz yok gibi...

2 sene öncesine kadar bende sizin gibi düşünüyordum, hiç evlenmek istemeyen biriydim 6 ayda evlenmeye karar verdik şimdiki eşimle, kesinlikle çocuk yapmayacaktık ben istemiyordum kendimce özel nedenlerim var.Doğum kontrol hapı kullanıyordum eşime güvenmiyordum bu konuda ama kızımın illa dünyaya gelmesi gerekiyormuş haplara iki gün geç başladığım ay hamile kalmışım.Şimdi size klasik gelecek ama etrafınızdakiler doğru söylüyor hamile kalınca insan başka biri oluyor bir annenin evladını sevemeyeceğini düşünemiyorum çünkü bu içgüdüsel ve elimizde olmayan birşey.Hayvanlar bile yavrularına okadar şevkatli bakıyor.Siz kendinizi şartlamışsınız, herkesin çocuğu var sizin ise hiçbir zaman olmayacak kendinizi herkesten farklı yada eksik hissediyor olabilirsiniz bu duygu sizi yoruyor bence.30 dan sonra çocuk çok zor herşeyin bir zamanı var ünşl ilerde pişman olmazsınız.

Herkesin kendi isteği, istemiyorsanız doğurmayın elbette..

Ancak bence çocuk dünyanın en temiz varlığı, en güzel şeyi..

Eğer çocuk düşünmeyen biri olsaydım. Asla evlilik yapmazdım heralde.
Çünkü evlilik benim için bir yerde kölelik..

Ve buna katlanmaya değer tek şey annelik duygusudur diye düşünüyorum..

Bundan sonra kendi istediğiniz şekilde yaşayın mümkün olduğunca. Milletin konuşması bitmez çünkü. Allah isteyenlere versin derim ben hep. Alıştılar artık gerçi, evlilik ve çocuk konusunu açmıyorlar pek.

Iyide sen de bebek oldun ve cocuktun bir zamanlar. Demek ki sende cocuk isteyen hormonlardan yok. Arkama birakicagim tek sey ise benim yasadiklarim yaptiklarim, kizim deyil.

Oyy oyy Allahım istemeyene verme, isteyene ver ne olur... Herkesin arzusuna göre olsa ne güzel olurdu

Konu sahibi arkadaşım özel olmazsa bir şey soracağım: annenle aran nasıl? Çocukluğun nasıldı? Neden böyle hissediyorsun bastırılmış duygularını merak ettim de..

İstemiyorsan yapma. Millete ne senden kaarlarindan herkes kendi isine baksin seninde yapin bu demekki. En azindan ne istedigini biliyorsun milletin lafiyla dogurup cocuguyla ilgilenmeyen,sokaga atan cok. Allah gonlune gore versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…