anne olmak istemiyorum, derdimi anlayabilir misiniz?

çocuk istememeni anlarımda, gereksiz gibi gelirler demen cok acımasızca
Acimasizdan ote biraz da mantiksiz.. Sevmemeyi anlarim da 'gereksiz' demek bildigin mantiksiz.. Soyleyen kisi de bir zamanlar cocuk idi. Butun insanlar bir zamanlar cocuk idi.. Cok asik olup evlendigi kisi de bir zamanlar cocuk idi.. Cocuk gereksiz demek, bir anlamda insan gereksiz demeye geliyo. Mantiksiz ise kimse yapmasin madem, insan nesli tukensin

Oyy inanın bu duygulara sahip olmayı çok istedim, herkeste görüyorum bunu. Çocuğu olan arkadaşlarım var, o çocuklar delirtiyor bazen arkadaşlarımı ama nasıl sabırlılar bir görseniz. Benim olsa çoktan bişey demiştim diyorum, senin olursa sen de sabırlancaksın diyorlar. Ben sadece hazır olmadan sırf etraf için anne olmaya karşıyım, benim şimdi çıcuğum olsa hiç hazır olmadığım için kötü anne olurdum çünkü bence çocuk yetiştirmek göründüğü kadar kolay değil. Yarabbim inşallah gönlünüze göre versin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Asla yargılamıyorum, bunları düşünüyorsan zaten çocuk yapıp onu mutsuz etmemelisin.

Annemin beni istemediğini bilsem muhtemelen onu sevemezdim, ya da ne dese yanlış anlardım

Olabilir. Kadınlar tekdüze değil yani, kimi anne olmak istemez, kimi evlenmek istemez. Ben anormal bulmuyorum. Zaten birçok kadın toplum baskısından evlenip çocuk yapıyor.

Ama çocuklardan farklı bir yaratık gibi bahsetmeniz komiğime gitti. " çocuk" diye ayrı bir canlı türü yok. Her insanın geçtiği bir evre bu. Sanki siz yetişkin olarak doğmuşsunuz gibi yazmışınız yani. Onlar da çocuk kalmıyor, sizin yaşınıza gelecekler birgün.

Diğer mesele. Annenize "iyi halt mı ettin, beni doğurdun, doğmak istemezdim" gibi laflarınız normal değil. 31 yaşında, doğduğuna pişman ve annesine her fırsatta bu yüzden sitem eden koskoca bir kadın. Normal mi? Bence bu çok ciddi bir sorun. Hiç vakit kaybetmeden bir doktora gidin. Depresyonda olabilirsiniz. Bu doğduğuna pişman olmaların sonu intihara kadar gider yani.

Belki o insanlarda sizin gibi hissediyolardi ve bir sekilde anne oldular, zora gelincede cocuklarina etmediklerini birakmadilar.

Neyse kismet, hakkinizda hayirlisi olsun.

Çocuk sahibi olmak istememeyi neden anormal karşılar insanlar anlamıyorum. Niye anlayamadığımız her duyguya anormal muamelesi yapıyoruz? Bir insanın anne olmak istememesi için illa duygusal bir problemi bir sorunu mu olması gerek? Anne olmayı istemek ne kadar normalse, istememek de o kadar normal. Ben anne olmak istemeyen çok kadın tanıyorum, zannediyorlar ki herkes ölüp bitiyor çocuk diye. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Sirf baskalarina kisir olmadigini kanitlamak icin, kocasini eve baglamak icin hatta ve hatta dayak yiyip aldatilip ustune hakaretler isitildigi halde israrla hamile kalanlarin yaninda gayet normalsiniz merak etmeyin.

Çocuk sevmeyen kadının geçmişte kendinin de çocuk olduğu gerçeği..
Sanki uzaylılardan falan bahseder gibi bahsetmişsiniz.
Tabiki kisisel tercihiniz asla kınayamayız fakat anlayamadım da.
Doğada vağrolan tüm canlılar üremek ve çoğalmak için bir araya gelir. Ve mutlaka da ürer. En vahşi hayvan olan aslan bile merhametle bakar yavrusuna. Timsah bile yavrusunu dişleri ile asla zarar vermeksizin ağzında suya taşır. Kısacası sizdeki bu katılığı garipsedim.

Annemle aram çok iyidir, kankayızdır, özelim saklımız olmaz. Annem çalışıyordu, annesiz kaldığım zamanlar oldu. Bunun için ben psikoloğa gittim neden çok tuhafmışım gibi duruyorum diye. Psikolog dediki, herkes ergenliğe girerken bir kişi çizer kafasında ve onu yaşar. Sizin yaşamaya çalıştığınız kadın kesinlikle ev hanımı, çoluk çocuğa karışxak anaç bir kadın değil dedi.

Hayatımda sadece tek bir şeye pişman oldum evlenir evlenmez hamile kalmadığıma. Benim bir evladım var ve bu yazınız beni çok üzdü çocuklar gereksiz değil doğanın kanunu bu doğarsın büyürsün çoğalırsın ve ölürsün. Değişik olacağım diye herşeye karşı olmaya ne gerek var... dur bakalım allah verecek mi ne biliyorsun olacağını?

Bir kızım var ,ikincide yolda şükürler olsun ,annelik vasıflarına sahibim ,ama sahip olmayanlar yapmasın lütfen,sizde yapmayın zaten,bugün haberlerde gördüm 2 günlük bebek bırakılmış okul bahçesine,ayağı sakat diye ,beğenmemiş heralde çocuğu atıvermiş sokağa anası olacak varlık,işte herkes sahip olamaz annelik vasfına o kadın gibi ,
istemiyorsanız yapmayın çocuk da biz sizin için ne yapabiliriz onu anlayamadım ,destek olmaksa şayet olayım ben kendimce ,zor iştir analık ,o zora katlanamayacaksanız zorla değil ya ,herkese verecek cevabınız net olmalı ,allem edip kallem etmeye gerek yok ,istemiyoruz deyin bitsin gitsin,kıvırmaya daha erken demeye ,eşim istemiyor demeye gerek yok ,kime ne ,hatta sorana , bakacaksan yapayım de kes at madem ,dahada kimse sormaz heralde.

Yok anneme öyle dememin sebebi, benden büyük erkek kardeşim engelli doğmuş. Ona rağmen beni doğurmak istemiş. Tüm ilgisini sevgisini ona verseydi keşke, doğurdun da iyi mi oldu diyorum. İnanın benim engelli çocuğum olsa 2. Düşünmem. Şimdi demiyorum, eskiden derdim. Hala aynı düşünüyorum, hiç değişmedi. Tüm maddiyatını abime harcasaydı çok farklı olabilirdi.

Kocaniza cok uzuldum suan sirf sizin tercihiniz yuzunden asla baba olamicak.
Oyle tarif etmissiniz ki sanki hamile kalsaniz bu ölüm gibi geliyor size.
Evlilik tek kisilik degildir sizin isteksizliginiz yuzunden bir cok kisi uzuluyorr annenizi kayinvalidenizi takmasaniz bile bencillik edip sadece kendinizi degil kocanizida dusunmeniz gerekiyor.
Evlikte herkes birseylerden odun vererek surduruyor hayatini ama kucuk ama buyuk seyler bence kendinizden odun verinde siz onun annesi olmadiginizi varsayarsiniz da en azindan kocaniz babalik duygusunu tatsin yoksa adama cok yazik.

Bende sizi anlıyorum ama Anne olmaya hiçbir zaman hazır olamazsınız ki ve hiçbir zaman dört dörtlük bi annede olamazsınız.. Kötü anne de yoktur bence (tabii çocuğunu çöpe atanlar öldürenler hariç) Sizinde o denli merhametsiz olduğunuzu düşünüyorum. kendini o vasıflara uygun bulmuyorsanız ayrı ama bana sizin kötü anne olmaktan çocuğunuza bakamayacktan veya doğumdan korktuğunuz için böyle düşünüyormuşsunuz gibi geldi. Tabii kendi düşüncem. Ablanız veya kardeşiniz var mı onların çocuğu falan ?

Hayır ablam yok, büyük abim var, evli değil. Sabırsız olduğum için evladım kötü yetişir diye korkuyorum, ona yetememekten vs

Inşallah tadamassiniz bu mükemmel duyguyu ne diyimki bilemedim dondum kaldım ilk defa duyuyorum böyle bisey,ama tabi sizin biliceniz is icinizde annelik duygusu yoksa yapicak bisey yok malesef.
Bari Es kaza hamile kalipta aldırmak zorunda kalmayın,belliki yaparsınız,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…