Anne olmak istemiyorum.. Fikirlerinize ihtiyacım var

Her konuya yazıyorum, isteyen çocuk sahibi olur istemeyen olmaz bu kadar büyütülecek bir konu değil bu. sadece Türkiyede her konuda korkunç bir toplum baskısı var, herkes her şeye yorum yapıyor, geliyor burnunu sokuyor, bu benim seçimim diyorsun karşı taraflar laftan anlamıyor ... sıkıntı burda. Avrupa'da çocuksuz çok çift var, gayet normal bir durum kimse senin nedee çocuğun yok demiyor kimse kafa ütülemiyor. İstemeyenleri de sıkıntıya sokan yer toplum baskısı bence, her kafadan bir ses çıkmasa , insanlar sakince kendi fikirleriyle kalsa bu kadar acaba olmaz diye düşünüyorum.

Eskiden bende yadırgardım çocuk istemeyenleri....

Ama şimdi de daha farklı düşünüyorum içinde çocuk sevgisi olan, sabırla bakabilecek, sinirlenince beddua etmeyecek, dövmeyecek insanlar anne olsun...

Sürekli doğurup sokağa salan sorumsuzlara anne olmak yakışmıyor keşke onlar kısırlaştırılsa...

İsteyen anne olsun isteyen olmasın. Bunu bile tartışma konusu yapanlarda bir garip 🤦🏻‍♀️

burada böyle konular açarsanız saçma sapan yorumlar almanız olası. anne olmak istersiniz veya istemezsiniz bu sizden başka kimseyi ilgilendirmez.

Herkese Merhabalar;

28 yaşındayım 2 yıllık evliyim..Resmen bir çıkmazın içindeyim ve sizin fikirlerinize ihtiyacım var.Arkadaşlar ben anne olmak istemiyorum.Yani içimde annelik duygusu yok..Bebekler ve çocuklar bu dünyanın en masum canlıları bunun bilincindeyim ama hayatımda hiçbir zaman çocugum olsun hayalleri kuran bir kadın olmadım..Hani bazı kadınlar kucağına bir bebek aldığında benim de olsa keşke diye düşünürler ya böyle bir düşüncem asla olmadı..Sürekli kendimi sorguluyorum bende mi bir tuhaflık var diye ama bir canlının bana anne demesini bana bağımlı olmasını istemiyorum.

Belki bana kızacaksınız ama çocuk olunca hayatım alt üst olacak bütün düzenim bozulacak gibi hissediyorum.Bu sorumluluğu alacak kadar güçlü hissedemiyorum kendimi.Bu konuyu kimle konuştuysam hele bi kucağına al bak herşey değişir diyor ama ya pişman olursam..Arkadaşlar anne olup pişman olan varmı içinizde ? Eşimle konuşuyorum bu durumu eşim zorlamıyor illa ki çocuğumuz olsun diye ama 10 yıl sonra neden böyle düşünmüşüm keşke çocuk yapsaydım diye büyük bir pişmanlık içindede olabilirim..

İşin içinden çıkamıyorum.Lütfen ama lütfen fikirlerinizi bekliyorum:KK43:
Hazır değilsin çok normal. Keşke anne olamayacağını hisseden herkes bunun bilincinde olsa çünkü hazır hissetmeyip istemedikleri için çocuk olduğunda çocuk ilgisiz, özgüvensiz büyüyor. Hatta doğurup doğurup salıyorlar sokağa sadece çocuk sadece doğurmaktan ibaret değildir. Eğitip öğreteceksin, sevgisini vereceksin, koruyacaksın... Bunlar dile kolay ama gerçekleştirmesi zor. Ben de 25 yaşındayım sevgilim bile olmadı hiç zaten kendimi bildim bileli istemiyorum derdim o zamanlardan bu yana hala istersin istersin diyorlar elaleme bakma onlar herkesin aynı hayatı yaşayacağını aynı hislerle ilerleyeceğini sanıyorlar. Onlar için çocuk şart olmazsa olmaz. Çok yanlış. Tabiki eşinin düşüncesi de önemli ama bence çocuk için her iki tarafta istekli olmalı. Ben de çocuk istemiyorum evli değilim ama evlensemde en azından iki yıl istemem ki içten gelmeli bu duygu anne olmak istiyorum demelisin. İleri de şöyle pişmanlık oluyor çocuktan ziyade kadınların geç doğum yapması sağlık açısından sıkıntı oluyor sanırım yani doğum daha zor oluyor diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum. Bir de genç anne olmak güzel mesela annemi ablam sanarlar :D Ona iltifatlar yağar ben öyle aval aval bakarım asdfgh. Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman çocuk sahibi ol. Tabi ki kısmet bu işler hakkında hayırlısı neyse o olsun :)

Cook meeak ettim ne yapti acaba 5 yil icerisinde. Ben de istemiyordum. Hani nasil desem, hic istememek degil de , o istek icime dogunca oksun diyip yorumsuz kaliyordum. Ya bi sure olmazsa , 30 u geceriz, sonra daha zor gelir diyip bi denedik, oluverdi Hala emin değilim hislerimden. Klasik cocuguna düşkün aşırı anaç annelerden olmayacagim kesin de , nasil bisey olucam kestiremiyorum bakalim. Hayirlisi 🤭

Hazır değilsin çok normal. Keşke anne olamayacağını hisseden herkes bunun bilincinde olsa çünkü hazır hissetmeyip istemedikleri için çocuk olduğunda çocuk ilgisiz, özgüvensiz büyüyor. Hatta doğurup doğurup salıyorlar sokağa sadece çocuk sadece doğurmaktan ibaret değildir. Eğitip öğreteceksin, sevgisini vereceksin, koruyacaksın... Bunlar dile kolay ama gerçekleştirmesi zor. Ben de 25 yaşındayım sevgilim bile olmadı hiç zaten kendimi bildim bileli istemiyorum derdim o zamanlardan bu yana hala istersin istersin diyorlar elaleme bakma onlar herkesin aynı hayatı yaşayacağını aynı hislerle ilerleyeceğini sanıyorlar. Onlar için çocuk şart olmazsa olmaz. Çok yanlış. Tabiki eşinin düşüncesi de önemli ama bence çocuk için her iki tarafta istekli olmalı. Ben de çocuk istemiyorum evli değilim ama evlensemde en azından iki yıl istemem ki içten gelmeli bu duygu anne olmak istiyorum demelisin. İleri de şöyle pişmanlık oluyor çocuktan ziyade kadınların geç doğum yapması sağlık açısından sıkıntı oluyor sanırım yani doğum daha zor oluyor diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum. Bir de genç anne olmak güzel mesela annemi ablam sanarlar :KK70: Ona iltifatlar yağar ben öyle aval aval bakarım asdfgh. Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman çocuk sahibi ol. Tabi ki kısmet bu işler hakkında hayırlısı neyse o olsun :)
Yazdıklarınıza hak veriyorum istemeyene baskı yapanları anlamıyorum saçma buluyorum ama bişey aklıma takıldı. Sormazsam çatlarım :KK70: gerçekten hiç sevgiliniz olmadı mı ?

28 yaş çok genç bir yaş pişman olacak yaş için en azından bir 35 olmanız gerekir. Bence istek yoksa zorlamayın kendinizi çünkü çok isteyerek olup da çok zorlayabiliyor ki istemeyen birisi elbette yapmamalı. Zor bir zamandayiz pek akıl işi değil aslında. İlerde düşünceniz değişirse yaparsınız nasip olursa. Veya hiç çocuk sahibi olmayı tercih edebilirsiniz. Bunu siz daha iyi bilirsiniz bakmayın el aleme.

Yazdıklarınıza hak veriyorum istemeyene baskı yapanları anlamıyorum saçma buluyorum ama bişey aklıma takıldı. Sormazsam çatlarım :KK70: gerçekten hiç sevgiliniz olmadı mı ?
Olmadı valla herkes inanamıyor ama nasip olmadı :D Hep bi dene diyorlardı karşıma çıkanlar ya ergen ya ağzı bozuk ya kıskanç olduğundan eledim hep. Bir de en önemlisi sevemedim kimseyi öyle görünce aşkmış ya da hoşlantıymış o da olmadı e olmayınca olmuyor işte :D

Olmadı valla herkes inanamıyor ama nasip olmadı :KK70: Hep bi dene diyorlardı karşıma çıkanlar ya ergen ya ağzı bozuk ya kıskanç olduğundan eledim hep. Bir de en önemlisi sevemedim kimseyi öyle görünce aşkmış ya da hoşlantıymış o da olmadı e olmayınca olmuyor işte :KK70:
Benimde bir arkadaşım aynı sizin gibi ilk görüşte aşk istiyorum diyor. Öyle bişey olmaz anca filmlerde olur diyorum inanmıyor 🤣🤣🤣🤣 ama evlilik hayalleri kurar hep 🙄

Bende bu fikre alışmaya çalışıyorum fakat benim sebebim farklı 😞

Boyle keskın cizgilere ve kararlara ne gerek var.su an istemıyorsunuz.belkı zamanla istersınız onu da o zaman dusunursujuz.24 saat içinde kararını ver mi dedi biri..
Annelık yası da uzadı.onunuzde guzel seneler var ,gereklı gorursenız tekrar degerlendirirsiniz.
Ben iki yıllık evlıyken asla cocuk şstemıyorum uzun bir süre demiştim eşime o da tamam demişti.bi papağan aldım aldıgıma bin pişman oldum.yok hayvan uyurken ses olmasın yok ısık hayvanı rahatsız eder yok baska odada yalnız kalamaz yok bı yalnız sıkılıyor es alalım.ya sorumluluk duygum yuzunden kendı hayatımı kısıtlıyorum.etrafımdakileri de buna zorluyorum.bı de bebek olursa ne olur acaba diye istemedim,hıc bebek cocuk da sevmem,angarya gelır butun işleri...sonra fikrimiz degisti.eşimin yaşı bendem daha buyuk cok gec baba olmak istemıyorum dedi ben de hak verdim. uzun konusmalar sonucunda.
Ve hayat siz plan yaparken basınıza gelenlerin toplamıdır ya, sancılı bir dıs gebelık gecirdim.ardından düşük,ardından bi düşük daha.. cok zorlu süreçlerdi. Fiziken cok yıprandık ,ruhen stres her zerremı ele geçirmişti.falan filan. Simdş 1 yasında kızım var.hala cokuk cocuk pekmeewmıyprum. Sevmıyorumdwn kasit ilgilenmeyi sewmıyorumm gurultulerını sevmıyorum.yoksa cocuktan kutsal bir canlı yok gozumde artık. Annelık bana cok sey ogretti.
Bu arada kendımı paralıyorum..telefon tv vermıyorum. Bunun ne demek oldugunu cocugu olanlar bılır.yqnı cocugumla hep ilgilenıyorum, oyun vs..
annelık zaten yorucu.benı rahatsız eden kısım annelıgın cefalari degil de.bır bebegi koruma zorunlukugu bi cocuga gelecek sunma elınden tutma yalnız bırakmama guwenlıgını saglama..bunlariın altında eziliyorum o yuzden dusunmuyorum artık..
onume gelenımyasıyorum.bunu da ogretti mesela bebegim.gelecek ıcın plan kurmamayı,tevekkul etmeyi, anı yasamayı.
Siz de kendı hayatınız ıcın en dogrusuna içgüdünüzle karar vereceksinizdir

Eskiden bende yadırgardım çocuk istemeyenleri....

Ama şimdi de daha farklı düşünüyorum içinde çocuk sevgisi olan, sabırla bakabilecek, sinirlenince beddua etmeyecek, dövmeyecek insanlar anne olsun...

Sürekli doğurup sokağa salan sorumsuzlara anne olmak yakışmıyor keşke onlar kısırlaştırılsa...

İsteyen anne olsun isteyen olmasın. Bunu bile tartışma konusu yapanlarda bir garip 🤦🏻‍♀️
Neden yadırgardınız merak ettim.

Benimde bir arkadaşım aynı sizin gibi ilk görüşte aşk istiyorum diyor. Öyle bişey olmaz anca filmlerde olur diyorum inanmıyor 🤣🤣🤣🤣 ama evlilik hayalleri kurar hep 🙄
Ben aşk istemiyorum açıkçası zaten vaoovv ayaklarımı yerden kesecek bi aşka da innamıyorum pek :D Bir de şöyle bir şey var benim mantığım duygularımın bir tık önünde tabi hayat bu karşına neler çıkaracağını bilemezsin ama 25 yaşıma kadar mantığımla ilerledim hep daha gencim yaşanacak çok şeyim olsa da gün geçtikçe daha da mantıklı düşünür oluyorum :D Mantıktan kastım karşımdakiyle anlaşamadığım huyları olduğu halde sırf hoşlanıyorum diye evlenmem çünkü bu sayfa dahil en büyük şikayetlerden biri şu eşim bana ilgisiz davranıyor, kıskanç, annesinin sözünden çıkmıyor gibi. Maalesef bu tür insanlar evlenmeden öncede böyle oluyor ama buna rağmen evlenirsen mutsuz olursun. Ben bunları ayrıntılı düşününce otomatik olarak bekar kalıyorum :DDD

Ben aşk istemiyorum açıkçası zaten vaoovv ayaklarımı yerden kesecek bi aşka da innamıyorum pek :KK70: Bir de şöyle bir şey var benim mantığım duygularımın bir tık önünde tabi hayat bu karşına neler çıkaracağını bilemezsin ama 25 yaşıma kadar mantığımla ilerledim hep daha gencim yaşanacak çok şeyim olsa da gün geçtikçe daha da mantıklı düşünür oluyorum :KK70: Mantıktan kastım karşımdakiyle anlaşamadığım huyları olduğu halde sırf hoşlanıyorum diye evlenmem çünkü bu sayfa dahil en büyük şikayetlerden biri şu eşim bana ilgisiz davranıyor, kıskanç, annesinin sözünden çıkmıyor gibi. Maalesef bu tür insanlar evlenmeden öncede böyle oluyor ama buna rağmen evlenirsen mutsuz olursun. Ben bunları ayrıntılı düşününce otomatik olarak bekar kalıyorum :KK70:DD
Ya siz benim arkadaşım olabilir misiniz ama yaşlarınız tutmuyor 😂 aynı şeyleri düşünüyorsunuz o da öyle ama o hem aşk olsun ama mantık da önemli diyor. Kimseyle tanışmak da istemiyor mesela bana anlatıyor şöyle biri var falan diye. Resimlerini gösteriyor. Bi görüş tanış diyorum onu da istemiyorum ama gerçekten evlenmek istiyor. Çeyizime şundan aldım falan diyor. Bende bişey diyemiyorum.

Ya siz benim arkadaşım olabilir misiniz ama yaşlarınız tutmuyor 😂 aynı şeyleri düşünüyorsunuz o da öyle ama o hem aşk olsun ama mantık da önemli diyor. Kimseyle tanışmak da istemiyor mesela bana anlatıyor şöyle biri var falan diye. Resimlerini gösteriyor. Bi görüş tanış diyorum onu da istemiyorum ama gerçekten evlenmek istiyor. Çeyizime şundan aldım falan diyor. Bende bişey diyemiyorum.
Aaaaa ikizimmiş o benim cidden yalnız değilmişim :D E karşımıza bizi etkileyecek yiğit bi erkek çıktıda biz mi istemedik :D cidden kolay olmuyor özellikle uzun bir süre sevgilin olmamışsa. Beni zaten çevremdekilerin ilişkileri yeterince soğuttu üstüne hiç sevebileceğim biri çıkmayınca gerekirse bi kedi alır onunla yaşarım moduna geçtim :) Bana da diyorlar bi konuş diye ki enerji alırsan görünce bile hissediyorsun aslında ama hadi deneyeyim diyorum daha kendini yetiştirememiş biri çıkıyor karşıma bununla neyi deneyeceğim ben şimdi :D Ve eğer gerçekten içten sevmediğin hoşlanmadığın biriyle zorlarsan o kişiden daha çabuk soğuyorsun hemen en ufak yanlışında ayrılmak istiyorsun konuşmak istemiyorsun. Bu zamanda ne sadece mantıkla ne de sadece sevgiyle evlenebilirsin ikisi de tek başına evliliği zorlaştırıyor maalesef. Arkadaşınıza selamlarımı gönderiyorum buradan evlenmesin boşversin :D

Back
X