Anne olmak istemiyorum

Evet, tahmin ettigim cevap.
Ben de boyleyim.
Ay gel opceeem, tavrim olmadi hicbir zaman.
Bebekleri de 1-2 oper sonra birakirim.
Mesele bebek sevmek degil bence.
Ben severim bebegim olsa ama iyi bir anne olamam.
Cunku kendime zaman ayiramadigimda hircinlasirim, fevri ve asabiyimdir vs. vs.
Ama siz yazilarinizdan anladigim kadariyla cok iyi bir anne olursunuz eger bir gun bebek dusunurseniz..
Hatta bence siz bebegini seven ama ruhunu doyuramayan, saygi duymayan, ozguvenini gelistiremeyen vs annelerden daha liyakatli olabilirsiniz.
Evet illa bir "bebek emanetcisi" olmak zorunda degilsiniz ama bir gun karar verirseniz bu yonde kaygilariniz olmasin..

Çok teşekkür ederim. İnşallah dediğiniz gibi olur eğer birgün bebeğim olursa. Yoksa çok zor olacak en çok da o bebek için.

Anne değilim, o yüzden bebeğin ana rahmine düştüğü anda insana mucizevi bir şekilde mantıken çocuk sahibi olmayı doğru bulmasa, istemese veya hiç hazır olmasa dahi bir annelik duygusu, iç güdüsü ve sevgisi getirip getirmediğini bilemeyeceğim. Ama kadınlar özellikle belli bir yaşa geldikten sonra, özellikle de toplum, aile, çevre baskısı veya eşinin baskısı ile bir şekilde anne olmak istiyorlar, daha doğrusu kendilerini anne olmak ZORUNDA hissediyorlar. Bakıyorlar ki yaşıtlarının çocukları kocaman olmuş, e evliliğimizde problem de yok, maddi kaygı da yok, eşim de aileler de istiyor, o zaman olsun bari deniliyor. Yani ruhen, kalben ve manen KENDİNİ dinleyerek kendi anne olma kararını almak yerine MANTIKEN hayat akışı içinde olması gereken şeyi yaparak hamile kalıyor ve anne olunuyor...Kimi anneler çocuk olunca onu büyütme gailesiyle bu duygularını ömür boyu bastırırken, kimileri de gerçekten sevmeye, ona dokunmaya, yaklaşmaya başlıyorlar, alışıyorlar...Kimileri ise çocuğun kritik döneminde ona yeterli tensel temas, şefkatli dokunuş, se vgi veremeidkleri için her ne kadar maddi anlamda çocuklarını eksik bırakmayan, iyi yetiştiren annele olsalar da ilerde hep anne-çocuk ilişkilerinin temelinde bir eksiklik kalıyor..

Sizin ilerde hangi grubun içerisinde yer alacağınızı hiçbirimiz bilemeyiz. Ancak şu da bir gerçek ki, eğer çevrenizden gelen yukarıda saydığım baskılar yoksa, ki olmadığını söylemişsiniz, o zaman çocuk sahibi olmak için kendinizi zorlamanız yersiz. Madem sevgilinizle çok açık ve dürüst br ilişkiniz var, ilerde onun fikirleri de değişirse sizin fikirlerinize saygı duymayı bilmeli...Sırf eşimi babalık duygusundan mahrum etmek istemiyorum mantığıyla bir çocuğu dünyaya getirmeyin, getirmemelisiniz de bence. Eğer getirirseniz ona karşı almak zorunda olduğunuz bütün sorumlulukların içinde en büyüğünün ona kritik gelişim dönemimde ihtiyaç duyduğu sevgiyi, teması vermek olduğunu unutmayın...

Sağolsun çok anlayışlı, bu konuda hiçbir baskısı yok. Tüm kararı bana bırakmış durumda. O beni düşünüyor, ben onu düşünüyorum.

Çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun. Sizin de durumunuz zor. Çocuk istememekle çocuk yapamamak arasındaki fark çok büyük. Ben de çocuk istemiyorum ama çocuk yapabileceğimi bilmek bambaşka bir duygu. Umarım senin için herşey iyi gider. Tedavin bir an önce sonuçlanır.

Teşekkür ederim
Bunu anlatmamda ki sebep hayatta her şey olabiliyor
Bazen olduktan sonra dönüşü olmuyor
Yaşlar malum 20 leri çoktan aştık, geç kalmadan düşünmek gerek
Hakkında hayırlısı olsun, umarım her şey gönlüne göre olur

Nişanlım bu konuda bana herkesten fazla destek oluyor. Hatta kendi yakınlarımdan bile :) O sadece olursa sevinirim çünkü sevdiğim kadından çocuğum olacak ama olmazsa da dünyanın sonu değil. Sen mutlu olamazsan ben zaten mutlu olmam diyor. Hiç ikna etme çalışmaları da yok. Kısa süredir birlikte değiliz, çok uzun zamandır tanıyorum ve uzun süredir birlikteyiz. Evlilik konusunda bile hiç baskı yapmadı hep benim hazır olmamı bekledi. Hatta ben çocuk konusunda yapmak istemiyorum annenler bu duruma ne diyecek diye sorduğumda 'bu bizim evliliğimiz, bizim hayatımız. Ne benim ne de senin aileni ilgilendirmez kararlarımız' dedi. Yani onun hakkında hiçbir kaygım yok. Ama biliyorum ki anne olmamak nasıl benim hakkımsa baba olmak da onun hakkı. O beni zorlamak istemiyor ben de onu bu haktan mahrum bırakmak istemiyorum.

İşte benim değindiğim nokta biraz farklı. Şu an size destek, belki çok uzun zamandır destek ama bu her zaman destek olacağı anlamına geliyor mu? Evlendikten sonra fikirleri değişir mi? Umaım değişmez de sonuna kadar en büyük destekçiniz olmaya devam eder.

İşte benim değindiğim nokta biraz farklı. Şu an size destek, belki çok uzun zamandır destek ama bu her zaman destek olacağı anlamına geliyor mu? Evlendikten sonra fikirleri değişir mi? Umaım değişmez de sonuna kadar en büyük destekçiniz olmaya devam eder.

Büyük konuşmayı sevmem ama nişanlıma güveniyorum. Sadece bu konuda değil hep destek olur bana. Ama birgün eğer bu değişirse umarım ben de değişmiş olurum.

okudum sonuna kadar. Ciddi anlamda çok benziyor tavırlarımız. Eğer doğum yapmaya karar verirsem umarım aynı şekilde o an bana da değer o sihirli değnek. Teşekkürler ilginiz için.

hayatta çocuk sahibi olmaya karar vermek çok önemli bir karar,geri dönüşü yok ve sorumluluk asla bitmiyor..ama yaşanmadan da nasıl bir duygu olduğunu anlamak mümkün değil...
benim için hayatımda aldığım en doğru karardı oğlumu dünyaya getirmek...
belki sizin için de öyle olur:)

Evlenip aninda birsuru çocuk doguran dusunmeden buu yapani elestirmuyoruz bir kadin bende çocuk sevgisi yok diyor onu elestiriyoruz. Keske cocuk doguran her kadın her yonuyle kendini degerlendirse oyle kararlar alsa... Bir arkadasta 70 yasinda yalniz kalirsin demis.. Komsumuz gecen yil vefat etti 82 yasinda bes cocuk sahibiydi ve kadının ölüsu bir hafta sonra koku yayildigi icin bulundu. Yani cocugunun olmasi yalniz kalmayacaginin garantisi degildir.

Bence de çok haklısınız. Yazdığınız herşeye ve özellikle de kırmızıyla belirttiğim yere özellikle katılıyorum.

Böyle düsünüyorsan zaten bencede Anne olma bi baskasi icin. Cünkü sen bakacaksin cocuğa sana muhtaç sana emanet bi varlık.hayatında hiç bişey eskisi gibi olmıycak kendinden önce o olacak . Senin gibi bi insan kaldıramaz bunları anladığım kadarıyla. Kaldıkı zaten 35 yasindasin hamile kalmanda zor.ama bi evlat dünyadaki hiçbirşeye degislmez ne ise ne ese ne cana karnına düşünce bile onun sevgisi bambaşka herseye bedel.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

yazınızda bir şeye takıldım: 'zaten 35 yaşındasın, hamile kalman da zor'
ben 1. çocuğuma 31, 2.sine 33 yaşında hangi ayda doğmasını istiyorsam ona göre hesap edip hamile kaldım. yani ikisi de tek denemede. siz çok kesin konuşmuşsunuz konu sahibi hakkında.

yazınızda bir şeye takıldım: 'zaten 35 yaşındasın, hamile kalman da zor'
ben 1. çocuğuma 31, 2.sine 33 yaşında hangi ayda doğmasını istiyorsam ona göre hesap edip hamile kaldım. yani ikisi de tek denemede. siz çok kesin konuşmuşsunuz konu sahibi hakkında.

Ben zor dedim imkansiz demedim daha evlenmemisler bile bu arada bende 33 yaşındayım ve su an hamileyim.ilk gebelikler icin 36 yas kolay hamile kalınabilecek bi yas olmayabilir.

Ben zor dedim imkansiz demedim daha evlenmemisler bile bu arada bende 33 yaşındayım ve su an hamileyim.ilk gebelikler icin 36 yas kolay hamile kalınabilecek bi yas olmayabilir.

imkansız dediniz demedim. her neyse. zorluğun yaşla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. 40ıma da gelsem ilk denememde yine hamile kalırım gibi geliyor. olmayanın da 20sinde yine olmuyor. ama yaş ilerledikçe anormal çocuk doğurma riskin artıyor, o ayrı

Eğer asla anne olmak istemiyorum fikrindeysen bunu sevdiğin adama belirtmelisin. Sanırım o çoğu kadın da olan annelik korkusunu yaşadığını ve bunun zamanla değişeceğini düşünüyordur...

imkansız dediniz demedim. her neyse. zorluğun yaşla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. 40ıma da gelsem ilk denememde yine hamile kalırım gibi geliyor. olmayanın da 20sinde yine olmuyor. ama yaş ilerledikçe anormal çocuk doğurma riskin artıyor, o ayrı

O size göre öyle tıp dünyası bile 35 den sonra gebelik şansının azaldığını söylüyor.bide kendinizi övüyorsunuz 40imda hamile kalirim diye hamile kalmak icin senelerce uğrasan insanlar var ve yas cok büyük bi etken.

bebek doğduktan sonra size destek olacak kişiler olacak mı yanınızda? bazı insanlar bundan da korkabilir.
hem özgürlüğünüze çok düşkün hem de destek alamayacağınızı düşünüyorsanız bundan dolayı çekiniyor olabilirsiniz

Eğer asla anne olmak istemiyorum fikrindeysen bunu sevdiğin adama belirtmelisin. Sanırım o çoğu kadın da olan annelik korkusunu yaşadığını ve bunun zamanla değişeceğini düşünüyordur...

Biliyor zaten. Ne kadar kesin olduğumun farkındaydı ve bunu kabul etti. İşin aslı o bana 'çocuğum senden olmayacaksa zaten hiç olmasın' diye bunu kabul ettiğini söyledikten sonra ben kendimi baskı altında hissetmeye başladım. Bir adam benim için çocuk sahibi olmaktan vazgeçebiliyor, bu fedakarlığı yapabiliyor. Böyle bir adamı üzmek, onu ömrü boyunca çocuksuz yaşamaya mahkum etmek düşüncesi beni üzüyor. Birbirimizi çok seviyoruz inanın ve her türlü fedakarlığı yaparız.

O size göre öyle tıp dünyası bile 35 den sonra gebelik şansının azaldığını söylüyor.bide kendinizi övüyorsunuz 40imda hamile kalirim diye hamile kalmak icin senelerce uğrasan insanlar var ve yas cok büyük bi etken.

kendimi övmek için değil, bu işlerin yaşla değil genlerle ilgili olduğunu, kimisinin 20sinde kalamazken,kimisinin 40ında rahatlıkla kalabileceğini belirtmek için söyledim. ne kendimi övücem , ne alaka?
asıl siz kız 35 yaşında diye aşağılıyorsunuz, bu yaştan sonra hamile kalman zor diye, genlerini bilip bilmeden.

bebek doğduktan sonra size destek olacak kişiler olacak mı yanınızda? bazı insanlar bundan da korkabilir.
hem özgürlüğünüze çok düşkün hem de destek alamayacağınızı düşünüyorsanız bundan dolayı çekiniyor olabilirsiniz

Hiç öyle bir kaygım yok. Ailemle aynı şehirdeyiz. Ablamla çok yakınızdır. Teyzelerim de benimle aynı şehirdeler ki onlar da annem gibidir benim için.

kendimi övmek için değil, bu işlerin yaşla değil genlerle ilgili olduğunu, kimisinin 20sinde kalamazken,kimisinin 40ında rahatlıkla kalabileceğini belirtmek için söyledim. ne kendimi övücem , ne alaka?
asıl siz kız 35 yaşında diye aşağılıyorsunuz, bu yaştan sonra hamile kalman zor diye, genlerini bilip bilmeden.

Hamile kalamamak asagilanmak mi? Düsüncenizi belli ettiniz iste.ne alakası var .sizin düsünceniz bu.

Aslında benim konumun yaşla çok alakası yok. Ben evlilik için de, bebek için de yaşımın çok geç olduğunu düşünmüyorum. Zaten dış görünüşüme baksanız en fazla 25 dersiniz. Ailemizde de aynı şekilde geç yaşta hamilelik çok sayıda var. Daha önce de yazdım anneannemle teyzem aynı yıl doğum yaptılar ve kuzenimle teyzem aynı yaşta. Yani genlerimin maşallahı var:) Benim derdim yaşım çok geçti bu yaştan sonra çocuk olur mu değil. Ben hiçbir zaman çocuk istemedim. Bundan on sene önce de istemiyordum. Ki kadınlarımızın 'iyi kısmet' olarak tabir edebileceği bir çok adam benimle evlenmek istedi. Ama benim içime sinmedi. Yani aynı annelik gibi evlenmek de bana çok uzak birşeydi. Hiç öyle 'aman evleneyim' diye bir derdim de olmadı. Ama bu adamı çok sevdim ve o da sabırla bekledi evlenmek için hazır olmamı. Dediğiniz gibi insan kırkında bile hamile kalıyor. Hatta anneannem 45'inde doğurdu maşallah:)

Back
X