Anne olmak istemiyorum

Sizi anlıyorum gerçekten kendimden örnek vereceğim.
2 yıllık evliyim 27 yaşındayım bana kalsa 30a kadar yolu var
dost, akraba bebek erteleme fikrimi duyunca gözleri yuvalarından fırlıyor
hazır olmak başka birşey çünkü bunun kararını anne ve baba adayı vermeli.

Psikoloğunuz alıştırma yapın demiş size ben bu yöntemi kendim keşfettim
ve zaman zaman uyguluyorum kuruyorum hayal ediyorum şöyleki
anne olduğumu hayal edip bebeğimi göğüsümde uyuttuğumu minicik poposunu pışpışladığımı düşündüm en son
inanın o an gözlerim doldu, içim bi tuhaf oldu bu hayal ile yüreğim yumuşadı ama sadece o anlık..
Alıştırmadan kasıt bu.. Allah sizede istediğiniz hayali yaşatsın..

Hamile kalamamak asagilanmak mi? Düsüncenizi belli ettiniz iste.ne alakası var .sizin düsünceniz bu.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

benim önceki deneyimlerine bakarak '40 yaşında hamile kalabileceğimi düşünüyorum' demem eğer kendimi övmekse ( ki ben bunu kendim için değil, benim durumumda olan herkes için söyledim) , sizin '35 yaşındasın, hamile kaman zor' demeniz aşağılamak, yermek , evet...

Çok uzun zamandır KK'yı takip ediyorum. Benim derdim buradaki arkadaşların sorunlarının belki de tam tersi olacak ama biraz akıl almaya biraz da desteğe ihtiyacım var. Ben kendimi bildim bileli hiç çocuk sahibi olmak istemedim. Yaşım ilerledikçe geçer sandım ama başka kadınlara cennet gibi gelen bebek kokusu bile bana herhangi bir kokudan farklı olmadı hiçbir zaman. Bir arkadaşımın ya da yakınımın bebeği olduğu zaman bile sırf ayıp olmasın diye kucağıma alır severim. Uzun yıllar okudum, sonra çalıştım kendime bir hayat kurdum. Evlenmek için hep doğru adamı bekledim, kimsenin teklifini kabul etmedim. Şimdi 35 yaşındayım ve o adam karşıma çıktı. Bana evlenme teklif etti ve kabul ettim. Bir aksilik çıkmazsa üç aya kadar nikahımız var. Ama beni şimdiden bir düşünce aldı gitti. Nişanlım benim bebekleri sevmediğimi hep bilirdi. Çocuklu bir yakınımıza ziyarete gittiğimizde bile hemen başım şişer dönmek isterdim. Ama o şimdi bebek istiyor. Tabi bu konuda beni zorlamıyor. Sen istemezsen yapmayız diyor ama bir yandan da sevdiğim adamı bebek hasretinde bırakmak istemiyorum. Psikologa bile gittim acaba içimde bir korku mu var benim bilmediğim, bilinç altımda bir sorun mu var diye. Bu konuyu kimseyle konuşamıyorum çünkü konuyu açtığım bir iki arkadaşım sadece bebeğin olunca seversin diyerek geçiştirdi. Zaten çevremde çok fazla kız arkadaşım da yok. Arkadaşlar hamile kalmak düşüncesi bile beni irkiltmeye yetiyor. 9 ay boyunca karnımda bir canlıyı taşımak, onu doğurmak büyütmek benim için korkunç şeyler. Biliyorum çoğunuz bana kızacaksınız çünkü bunun özlemiyle yanıp tutuşuyorsunuz. Aslında niye konu açtım onu bile bilmiyorum çünkü bebek nasıl sevilir diye bir yöntem yoktur herhalde. Sadece içimi dökmek istedim.

şu anlık düşünmeyin hayatı bence bunun ilerisi var. düşünsenize 70 yaşında bi bayram sabahı kapınızı kimsenin çalmadığını.. :31: bence çok üzücü bi durum.

Aslında benim konumun yaşla çok alakası yok. Ben evlilik için de, bebek için de yaşımın çok geç olduğunu düşünmüyorum. Zaten dış görünüşüme baksanız en fazla 25 dersiniz. Ailemizde de aynı şekilde geç yaşta hamilelik çok sayıda var. Daha önce de yazdım anneannemle teyzem aynı yıl doğum yaptılar ve kuzenimle teyzem aynı yaşta. Yani genlerimin maşallahı var:) Benim derdim yaşım çok geçti bu yaştan sonra çocuk olur mu değil. Ben hiçbir zaman çocuk istemedim. Bundan on sene önce de istemiyordum. Ki kadınlarımızın 'iyi kısmet' olarak tabir edebileceği bir çok adam benimle evlenmek istedi. Ama benim içime sinmedi. Yani aynı annelik gibi evlenmek de bana çok uzak birşeydi. Hiç öyle 'aman evleneyim' diye bir derdim de olmadı. Ama bu adamı çok sevdim ve o da sabırla bekledi evlenmek için hazır olmamı. Dediğiniz gibi insan kırkında bile hamile kalıyor. Hatta anneannem 45'inde doğurdu maşallah:)

ben sizi çok iyi anladım, siz başka şey için konu açarken,birisinin bu yaştan sonra hamile kalman da zor demesi bana hoş gelmedi, çünkü diyorum ya gerçeklik payı yok. annem de ilk denemede 35 ve 42 yaşında doğum yaptı. teyzem korunurken +40 yasında hamile kaldı.

şu anlık düşünmeyin hayatı bence bunun ilerisi var. düşünsenize 70 yaşında bi bayram sabahı kapınızı kimsenin çalmadığını.. :31: bence çok üzücü bi durum.

Ama sırf yetmiş yaşında bayram sabahı kapım çalsın diye de istemediğim halde doğuramam ki. Kaldı ki ben o çocuğa gereken sevgiyi veremezsem yetmiş yaşına geldiğimde zaten kapımı çalar mı?

ben sizi çok iyi anladım, siz başka şey için konu açarken,birisinin bu yaştan sonra hamile kalman da zor demesi bana hoş gelmedi, çünkü diyorum ya gerçeklik payı yok. annem de ilk denemede 35 ve 42 yaşında doğum yaptı. teyzem korunurken +40 yasında hamile kaldı.

Teşekkürler. O arkadaşa da kızmıyorum ben. Çünkü bizim toplumumuzda evlilik ve çocukla ilgili büyük önyargılar var. Bir kadın evlenmemeyi seçiyorsa evde kalmış oluyor. Geç evlenmeyi seçiyorsa bu defa 'yaşlı gelin' oluyor:) Çocuk yapmak istese ayrı bir dert, yapmak istemese benim gibi ayrı bir dert. Her insanın kendine göre bir yapısı var. Kimi kadın 11 yaşında regl oluyor, kimisi 17. Kimi kadın ellisine kadar doğurgan oluyor kimi yirmibeş deyince menapoza giriyor.

aynı durum bende de var. benim yaşım henüz 22 evli de değilim üstelik çocukları severim ama anne olmak bana çok çok uzak geliyor nedense hiç istek yok içimde

Çok uzun zamandır KK'yı takip ediyorum. Benim derdim buradaki arkadaşların sorunlarının belki de tam tersi olacak ama biraz akıl almaya biraz da desteğe ihtiyacım var. Ben kendimi bildim bileli hiç çocuk sahibi olmak istemedim. Yaşım ilerledikçe geçer sandım ama başka kadınlara cennet gibi gelen bebek kokusu bile bana herhangi bir kokudan farklı olmadı hiçbir zaman. Bir arkadaşımın ya da yakınımın bebeği olduğu zaman bile sırf ayıp olmasın diye kucağıma alır severim. Uzun yıllar okudum, sonra çalıştım kendime bir hayat kurdum. Evlenmek için hep doğru adamı bekledim, kimsenin teklifini kabul etmedim. Şimdi 35 yaşındayım ve o adam karşıma çıktı. Bana evlenme teklif etti ve kabul ettim. Bir aksilik çıkmazsa üç aya kadar nikahımız var. Ama beni şimdiden bir düşünce aldı gitti. Nişanlım benim bebekleri sevmediğimi hep bilirdi. Çocuklu bir yakınımıza ziyarete gittiğimizde bile hemen başım şişer dönmek isterdim. Ama o şimdi bebek istiyor. Tabi bu konuda beni zorlamıyor. Sen istemezsen yapmayız diyor ama bir yandan da sevdiğim adamı bebek hasretinde bırakmak istemiyorum. Psikologa bile gittim acaba içimde bir korku mu var benim bilmediğim, bilinç altımda bir sorun mu var diye. Bu konuyu kimseyle konuşamıyorum çünkü konuyu açtığım bir iki arkadaşım sadece bebeğin olunca seversin diyerek geçiştirdi. Zaten çevremde çok fazla kız arkadaşım da yok. Arkadaşlar hamile kalmak düşüncesi bile beni irkiltmeye yetiyor. 9 ay boyunca karnımda bir canlıyı taşımak, onu doğurmak büyütmek benim için korkunç şeyler. Biliyorum çoğunuz bana kızacaksınız çünkü bunun özlemiyle yanıp tutuşuyorsunuz. Aslında niye konu açtım onu bile bilmiyorum çünkü bebek nasıl sevilir diye bir yöntem yoktur herhalde. Sadece içimi dökmek istedim.

Evlenmeden once ben de sizin gibi dusunuyordum gec evlendim ilk iki yil.cocuk istemedim bu arada da korunmadim iki dusuk yaptim simdi cocuk diye diye yanip tutisuyorum ama yok yok o cocuk duygusu evlendikten sonra degisiyor . Ah ah keske olsa.

Evlenmeden once ben de sizin gibi dusunuyordum gec evlendim ilk iki yil.cocuk istemedim bu arada da korunmadim iki dusuk yaptim simdi cocuk diye diye yanip tutisuyorum ama yok yok o cocuk duygusu evlendikten sonra degisiyor . Ah ah keske olsa.

Çok büyük geçmiş olsun. İnşallah Allah kalbinize göre verir de alırsınız bebeğinizi kucağınıza. Herkesin ayrı bir derdi var işte.

Teşekkürler. O arkadaşa da kızmıyorum ben. Çünkü bizim toplumumuzda evlilik ve çocukla ilgili büyük önyargılar var. Bir kadın evlenmemeyi seçiyorsa evde kalmış oluyor. Geç evlenmeyi seçiyorsa bu defa 'yaşlı gelin' oluyor:) Çocuk yapmak istese ayrı bir dert, yapmak istemese benim gibi ayrı bir dert. Her insanın kendine göre bir yapısı var. Kimi kadın 11 yaşında regl oluyor, kimisi 17. Kimi kadın ellisine kadar doğurgan oluyor kimi yirmibeş deyince menapoza giriyor.
ben de sırasıyla 'evde kalmis', 'yasli gelin' ve 'yasli anne' damgalarini yedim[emoji3]
cocuk konusunda ben de sizin gibiydim. Özgüelugume asiri duskun olmaktan kaynakli. hala bebek yerine, çocuk tercih ettiğimi soyleyebilirim. Kendinize vakit ayırdığınız surece cocuk cok güzel bir sey. her an, her yerde kanimda, canimda, aklimda....

Zor bi durum bu dusunceni degistirmekde zor olacaktir heralde bn 24 yaasindayim ve bes yillk evloyim cocugum yok ama deli gbi istiyorm ins olur surekli cocugumn oldugunu hayal ediyorm sninde yapman icin idtemen lazm esin sen istersen ysparz demis ama evlenince eminm bu dusuncede olmayacaktir ve cocuk istiycektir ozamn sorun yasarsaniz nolcak

Evet, tahmin ettigim cevap.
Ben de boyleyim.
Ay gel opceeem, tavrim olmadi hicbir zaman.
Bebekleri de 1-2 oper sonra birakirim.
Mesele bebek sevmek degil bence.
Ben severim bebegim olsa ama iyi bir anne olamam.
Cunku kendime zaman ayiramadigimda hircinlasirim, fevri ve asabiyimdir vs. vs.
Ama siz yazilarinizdan anladigim kadariyla cok iyi bir anne olursunuz eger bir gun bebek dusunurseniz..
Hatta bence siz bebegini seven ama ruhunu doyuramayan, saygi duymayan, ozguvenini gelistiremeyen vs annelerden daha liyakatli olabilirsiniz.
Evet illa bir "bebek emanetcisi" olmak zorunda degilsiniz ama bir gun karar verirseniz bu yonde kaygilariniz olmasin..

Kesinlikle katılıyorum bu yoruma:46:..
Anne olmak canım cicim demekle bitmiyor...
Siz cok fedakar bir anne olursunuz..
Hatta benim korkum çocukları için kendini tamamen ihmal edebilecek bi anne dahi olacağınız yönünde...
Zaten kaygıların kaynağına bakınca bu işi nekadar önemsediğiniz çıkıyor ortaya..
Anne olmak kolayca çocuk sahibi olup çocuğu öpüp kollamadan ibaret değil...kendinizi bu yüzden suçlamayın..

bende 33 yaşındayım ve şu anda hamileyim,,,,, benim için çocuk sahibi olmak her zaman ertelediğim bir şeydi,,, 17-18 yaşındayken 25 yaşımda anne olurum diye düşünüyordum, 23-24 yaşıma geldiğimde insanın 28 i görmesi gerekir diye düşündüm, 28 e geldiğimde , 30 iyi bir yaş diye düşündüm,,, çünkü asla kendimi hazır hissetmedim, hayattan daha fazla zevk almak daha çok gezmek eğlenmek istedim,,, sonuçta aklı gezmekde olan annelerden olmak istemedim tatlım,,,,
geçensene hayatımın aşkı ile evlendim eşim çocuk istemiyorum dedi, bende bilemiiyorum zaman içinde fikrim değişebilir dedim,,, sonra kazara hamile kaldım tatlım,,, aldırmayı bile düşündük,, sonra hamileliğin devamına karar verdik ama bebek bizimle kalmamaya karar verdi ve düşürdüm,,,, hayatımın en kötü zamanıydı tatlım,,,,
şimdi hamileyim,,,, bazen gece yarısı kalkıp, çocuğun bir başkasınn hayatının sorumluğunu almak korkutuyor beni bazen,, ama hayatım boyunca insanın görmediği bir şeyi bu kadar sevebileceğini düşünmedim,,,,, tabiki de hayayımda eksiler olucak, her anlamda ama biliyorum ki bu bebekle beraber kendimi bütünleş hissedicem, belki eksile olucak ama başka konularda da artılar olucak hayatımda,,,belki de belli bir yaştan sonra anne olmak kararı biraz zor veriliyor çünkü insan olgunlukla beraber herşeyi daha çok düşünüyor,,,,
birde insanın gerçekten sevdiği, bütün olduğu bir insandan bir bebek yapması insana mucizevi geliyor,,sende bunu evlenmeden aynı evde yaşamadan hissedemezsin, kendine karşı bu kadar eleştirici olma tatlım,,
bence sen şimdiden bunları dert etme, evlen müstakbel eşinle,, zaman içerisinde çocuk olucaksa da kendiliğinden olur tatlım,, ama ki istemezsen de buda senin en doğal hakkın,,, sonuçta herkes ebebyn olmak zorunda değil,,,,,
bu arada ocak ayında doğum yapacağım ve 34 yaşında olucağım, ve hayatımda elime aldığım ilk yeni doğan bebek kendi bebeğim olucak,,,,

Kesinlikle katılıyorum bu yoruma:46:..
Anne olmak canım cicim demekle bitmiyor...
Siz cok fedakar bir anne olursunuz..
Hatta benim korkum çocukları için kendini tamamen ihmal edebilecek bi anne dahi olacağınız yönünde...
Zaten kaygıların kaynağına bakınca bu işi nekadar önemsediğiniz çıkıyor ortaya..
Anne olmak kolayca çocuk sahibi olup çocuğu öpüp kollamadan ibaret değil...kendinizi bu yüzden suçlamayın..

Çok teşekkür ederim. Bu tip yorumları okudukça biraz daha biraz daha rahatlıyor gibi içim.

bende 33 yaşındayım ve şu anda hamileyim,,,,, benim için çocuk sahibi olmak her zaman ertelediğim bir şeydi,,, 17-18 yaşındayken 25 yaşımda anne olurum diye düşünüyordum, 23-24 yaşıma geldiğimde insanın 28 i görmesi gerekir diye düşündüm, 28 e geldiğimde , 30 iyi bir yaş diye düşündüm,,, çünkü asla kendimi hazır hissetmedim, hayattan daha fazla zevk almak daha çok gezmek eğlenmek istedim,,, sonuçta aklı gezmekde olan annelerden olmak istemedim tatlım,,,,
geçensene hayatımın aşkı ile evlendim eşim çocuk istemiyorum dedi, bende bilemiiyorum zaman içinde fikrim değişebilir dedim,,, sonra kazara hamile kaldım tatlım,,, aldırmayı bile düşündük,, sonra hamileliğin devamına karar verdik ama bebek bizimle kalmamaya karar verdi ve düşürdüm,,,, hayatımın en kötü zamanıydı tatlım,,,,
şimdi hamileyim,,,, bazen gece yarısı kalkıp, çocuğun bir başkasınn hayatının sorumluğunu almak korkutuyor beni bazen,, ama hayatım boyunca insanın görmediği bir şeyi bu kadar sevebileceğini düşünmedim,,,,, tabiki de hayayımda eksiler olucak, her anlamda ama biliyorum ki bu bebekle beraber kendimi bütünleş hissedicem, belki eksile olucak ama başka konularda da artılar olucak hayatımda,,,belki de belli bir yaştan sonra anne olmak kararı biraz zor veriliyor çünkü insan olgunlukla beraber herşeyi daha çok düşünüyor,,,,
birde insanın gerçekten sevdiği, bütün olduğu bir insandan bir bebek yapması insana mucizevi geliyor,,sende bunu evlenmeden aynı evde yaşamadan hissedemezsin, kendine karşı bu kadar eleştirici olma tatlım,,
bence sen şimdiden bunları dert etme, evlen müstakbel eşinle,, zaman içerisinde çocuk olucaksa da kendiliğinden olur tatlım,, ama ki istemezsen de buda senin en doğal hakkın,,, sonuçta herkes ebebyn olmak zorunda değil,,,,,
bu arada ocak ayında doğum yapacağım ve 34 yaşında olucağım, ve hayatımda elime aldığım ilk yeni doğan bebek kendi bebeğim olucak,,,,

Evet galiba en doğrusu akışına bırakmak. Yoksa düşüne düşüne en fazla kendime yapıyorum. Dediğim gibi kendi kendime baskı yapıyorum ben. Bakalım hayat ne gösterecek. Sevindim senin için. İlk başta üzülmüşsün ama yakında bebeğini alacaksın kucağına. İnşallah herşey istediğin gibi gider.

Olmayınca olmuyor değil mi o duygu.

Canım ben evliyim ve çocukları hiç sevmem..bebek düşünmüyorum o yüzden..
Eşim çocuklara bayılır çok istiyor ama ben hiç istemiyorum..
Sorumluluktan korkuyorum..
Kendimi ihmal edeceğimi düşünüyorum..
Yıpranacağımı düşünüyorum
Kaçıyorum kısacası....

Ama bence gercekten cocugun olursa kazayla vs yada nisanlinin istegiyle sevicegine benimseyicegine eminim.Bende cocuklardan nefret ederim cok ses cikariolar fln diye ama bebeklerede hastayim mumkunse hic buyumesinler :1:

Bende bebek manyağıyım :1: ama mümkünse 2 yaşın üstüne çıkmasınlar :52:

Bence de çocuğunuz olursa seversiniz.olmadan bu duyguları hissedemiyorsanız zorla olmaz.olunca Allah sevgisini de verir.Amcam çocuk görmeye dayanamazdı hiç mi hiç sevmezdi.şimdi bebeğinin peşinden emekliyor :32:

Ama sırf yetmiş yaşında bayram sabahı kapım çalsın diye de istemediğim halde doğuramam ki. Kaldı ki ben o çocuğa gereken sevgiyi veremezsem yetmiş yaşına geldiğimde zaten kapımı çalar mı?

tercih meselesi ozaman. ben bilmiyorum böyle cıvıl cıvıl aile ortamlarını seviyorum. sizi anlayamam. herşey gönlünüzce olsun:31:

Son düzenleme:
Back
X