• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olmak

o bu değil de ben 2. yi yapanlara hayret ediyorum, insan aynı şeyleri sil baştan yaşamaya nasıl cesaret eder... bazılarının bebekleri çok kolay herhalde, ya da benimki anormaldi, 5 sene geçti hala o günleri düşününce sol tarafımda bir kasılma başlıyor :KK70:
her şey bir yana, belli bir etkileşime geçmeye başladıktan sonra güzel bir şey annelik, ama o zorlukları...

Ya kızlar biri bana bunun güzel yani ne söylesin. . Bebeğim 2 aylık ve eski benden eser kalmadı. . GeCem gündüzüm birbirine karıştı. . O eski makyajli ben gitti yerine +15 kilo fazlasi olan biri geldi.. Tek başıma büyütüyorum belki budur sebep. . Ama bir daha asla çocuk yapmayı düşünmüyorum. .
Kaç senedir yuvamin evlat sesiyle şenlenecegi gunu bekliyorum.
Aldığım giysilerin içine bir can girsin istiyorum. Kokusunu doya doya içime çekeyim bağrına basayim diyorum.
Geçen gün bir beşik gördüm dedim alıp eve götürsem içi dolar mi ? Rabbim halime acıyip bana nasip eder mi bir yavru ? Kocamin belli etmese de evlat hasreti diner mi ? İnsanlar yanımda bazen çekingen bazen de tam tersi imali konuşmayı bırakır mi ?
Arkadaşlarımın çocuklarını çok sevdiğimde beni yanlış anlamalarindan yoruldum. Kayinvalidemin imalarindan yoruldum.... Her şeyden bu hayattan yoruldum.
Elbette işin kolay demiyorum zordur arkadaşım bunalirsin belki ben de çok sanmam.ama.bunalacagim . Ama ne.olur bunları düşün.

Bende de ters psikoloji var sanırım. İlk zamanlar ikinci çocuğu hemen düşünüyordum, kızıma aşkımdan ötürü sanırım, ama şimdi düşünüyorum da çok kolay geçmemiş zaman aslında. İkinci daha beklesin kızıma iyice doyayım diyorum:))
Konu sahibi kendini ne kadar sıkarsan bebeğin de sana o kadar yabancılaşır. Muhtemelen bunaldın ama az sabret 3.aydan sonra her şey yavaş yavaş düzene girecek.

Aldığım giysilerin içine bir can girsin istiyorum. Kokusunu doya doya içime çekeyim bağrına basayim diyorum.
Geçen gün bir beşik gördüm dedim alıp eve götürsem içi dolar mi ? Rabbim halime acıyip bana nasip eder mi bir yavru ? Kocamin belli etmese de evlat hasreti diner mi ? İnsanlar yanımda bazen çekingen bazen de tam tersi imali konuşmayı bırakır mi ?
Arkadaşlarımın çocuklarını çok sevdiğimde beni yanlış anlamalarindan yoruldum. Kayinvalidemin imalarindan yoruldum.... Her şeyden bu hayattan yoruldum.
Elbette işin kolay demiyorum zordur arkadaşım bunalirsin belki ben de çok sanmam.ama.bunalacagim . Ama ne.olur bunları düşün.
Canim kardeşim. . Gözlerim doldu inan.. Rabbim sana da nasip etsin inşallah dua edeceğim senin için. .

Her şeye kadir olan Allahım sana en kısa zamanda biri kiz biri erkek olmak uzere sağlıklı sihatli hayırlı ikiz evlat nasip etsin.bu duayı gözlerim yaşlı olarak ediyorum.

Bebek denilmez benimkile re artık evet 2 yasinda kızım 6 yasinda oğlum var 2 çocuğum Dada kronik gaz sancısı vardı. Oğlumla 3 yaşına kadar kızım da hala çekiyorum dönem dönem.benimde Bakanım yoktu k.v kanser annemde babamla ilgilenmeden bana fırsat kalmıyor babamda kalp hastası .birtek kocam işinden fırsat bulursa yardım edebiliyor.söyle bir dusundum de ama ben hiçbir zaman makyaj yapamıyorum.rahat rahat uyuyamiyorum diye dert yanmadim.çünkü anne olmak kolay değil doğurmakla is bitmiyor malesef .
ya oyle tabi. bende tek basima baktim kimsem yoktu. cok agliyodu. bende demedim ama kimisi daha agir atlatiyor.muhtemelen ona bunlari soyleten hormonlar. Allah bağışlasın evlatlarinixi

normal normal. benim annem destekti ama çocuk ayaklanan kadar bu dediğin haldeydim. geçiyor hepsi. şimdi ikinciyi istiyorum :D diyetteyim onun için.

Allahım sanada Hayırlısıyla evlat bağışlasin inşallah senin gibi evlat Hasretinle yanan herkese

ben de 3 gündür filan kedi anası oldum. ailemize minik bir yavru kedi katıldı, 3-4 haftalık olması lazım. hayatını kurtardık ve doğasında bırakacak bir ortam bulamadığımız için aldık evimize çıkardık. 3 gündür ilgileniyorum, yavru daha, annesi ortalıkta yoktu ben de özel kedi sütü aldım ama biberonla içiyor o da o kadar zor içiyor ki doyurana kadar canım çıkıyor. biberona alışkın değil, sürekli itiyor, sabit durmuyor, ağzını açmıyor falan derken sonuç her yerim tırmık izi ve üstüme başıma damlayan, fışkıran kedi sütü ama doymuş bir yavru. :) karnı doyunca kucağımda hemen mayışıyor, uyuyor falan. elimi yalıyor vs. dişleri kaşınıyor arada ısırıyor... 3 gündür tırmık izleri içindeyim, daha yeni giydiklerim kedimiz sayesinde süt lekesi oluyor... ama ortada bir can var ve o bana muhtaç. varsın ellerim yara olsun, üstüm başım süt olsun, ne olacak? onun karnı doyuyor, keyfi yerinde, devamlı mırıl mırıl, ufaktan ufaktan oynuyor, bol bol uyuyor, beni gördüğü an miyavlamaya başlıyor, ailedeki diğer fertler de kendisiyle ilgilenince şımarıyor falan... e şimdi bu sadece bir kedi. benim de işim gücüm aksadı günde 3-4 kez mama yedirirken boğuşuyoruz, ilgi istiyor vakit ayırıyorum. insanın kendi çocuğu olsa biz insanken kedi yavrusuna böyle davranıyorsak kendi yavrumuza neler yapmayız? her şeyin en güzelini vermemiz lazım. anne değilim, olmayı da düşünmüyorum şimdilik, yani hayatım o yöne gitmiyor ama bence bu düşüncelerden zaman içinde kurtulacaksınız belki birşeyler düzene oturduktan sonra.

1 yıl 4 ay önceki ben :):) Şimdi ise aşkından ölüyorum oğlumun :D Herşey zamanla düzeliyor, bebek büyüdükçe senin kendine ayırabildiğin vakitler artıyor. Şimdi sana çok uzak gelebilir ama büyüdükçe eski düzenine kısmen de olsa dönüyosun. Şimdilik allah sabır versin diyelim

Ya kızlar biri bana bunun güzel yani ne söylesin. . Bebeğim 2 aylık ve eski benden eser kalmadı. . GeCem gündüzüm birbirine karıştı. . O eski makyajli ben gitti yerine +15 kilo fazlasi olan biri geldi.. Tek başıma büyütüyorum belki budur sebep. . Ama bir daha asla çocuk yapmayı düşünmüyorum. .

Bebeğim iki aylıkken bende aynı şeyleri demiştim, Allah buna uzun ömür versin ikinciyi isteyen gitsin başkasından yapsın diye :) Allah'ın insanoğluna verdiği en büyük özelliği bence unutmak, unutmasam 2. ye isteyerek bilerek hamile kalırmıydım

o bu değil de ben 2. yi yapanlara hayret ediyorum, insan aynı şeyleri sil baştan yaşamaya nasıl cesaret eder... bazılarının bebekleri çok kolay herhalde, ya da benimki anormaldi, 5 sene geçti hala o günleri düşününce sol tarafımda bir kasılma başlıyor :KK70:
her şey bir yana, belli bir etkileşime geçmeye başladıktan sonra güzel bir şey annelik, ama o zorlukları...

Aynı şeylerin daha fenalarını düşünüyorsum, tüpleri bağlatsam mı ne yapsam diye ama o kadar istedim ki şuan karnımda olanı anlatamam. Başıma gelecekleri biliyorum en azından az bişi hazırlık olurum diyorum, biraz daha sıkıntılı olabilir evde 6 yaşında biri daha var ya da eğlenceli olabilir, valla bilmiyorum kendim kaşındım onu biliyorum :D

Wauww
2 aylıkken kafama huni takıp gezesim vardı :110:
Ama yinede ben özledim o zamanları :anne:
6 aydan sonra rahatlarsın sık dişini

Aynı şeylerin daha fenalarını düşünüyorsum, tüpleri bağlatsam mı ne yapsam diye ama o kadar istedim ki şuan karnımda olanı anlatamam. Başıma gelecekleri biliyorum en azından az bişi hazırlık olurum diyorum, biraz daha sıkıntılı olabilir evde 6 yaşında biri daha var ya da eğlenceli olabilir, valla bilmiyorum kendim kaşındım onu biliyorum :KK70:

6 yıl sonra, tam rahata ermişken, silbaştan çok büyük cesaret :nazar:
ama insan bebek kokusunu, o heyecanları özlüyor mu, özlüyor o kesin.
bi de nerdeyse 2 yıl sabahlamış, günde 2 saat uykuyla yaşamış insan ben değilmişim gibi, şimdi çocuk gece kalkıp su istese uyanamıyorum :olamaz:

Oluyor öyle bazen lohusa depresyonu deniyor buna :) sonra düzelecek herşey meral etme kiloda gider düzen de gelir eskisi gibi allah sağlık versin gerisi boş

Dunyanin en zor seyi anne olmak. O kadar fazla sorun yasiyor ki insan iyi taraflari varsa bile goremiyor. Valla herkes simdilerde instagram annesi. Cocugun kafasina ve kendi kafana ayni renk kurdele takmakla olmuyor,keske olsaydi. Demem o ki ben sizi anliyorum,bunalmis olabilirsiniz. Kendinize sadece biraz zaman verin. Umarim duzelir

Annelik demek fedakar olmak demektir kendinden önce yavrusunu düşünmek demektir.Bu düşüncelerinden arınmazsan bir süre sonra Malesef annelik duygularının gelişmemiş olduğunu anlayacağız.

Back
X