• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olmak

Ne yaşadığını çok iyi anlıyorum..

Benim bebeğimde 2 aylık çok çok çok aksi bi bebek ama her geçen gün biraz daha normalleşiyor hatta artık ben onu sakinleştirip susturabiliyorum biliyor musun?
Kimsede durmuyor bende duruyor artık sadece memede durmak istemiyor onunla konuşayım istiyor bana gülüyor emerken gözlerime bakıyor ve ben her geçen gün daha da vicdan azabı çekiyorum 10-15 gün önce hissettiklerim için..

Büyüyor hergün yeni bişeyini öğreniyorum artık. Çok zor çok çok çok zor hayatımda hiç bu kadar zorlanmadım ama hayatımda hiç kimseyide uyansada gözüme baksa diye de beklemedim.

Çok değil kısa süre önce bi konu açtım sayfalarca yazıldı aç oku lütfen.. yalnız değilsin herkes bu dönemden geçiyor bazen hala cinnet geçirecek gibi oluyorum ama kendimi frenlemeyi öğrendim hemen eşime veriyorum çıkıp balkona nefes alıyorum sonra eşim getiriyor aşkım bende durmuyor seni istiyor diyor bi alıyorum kucağıma iç çekiyor yüzüme bakıuor dünyalar benim oluyor beni seviyor diyorum.. geçecek sabret sabredelim kıymetini bilelim bu günleri çok özlicez eminim.

Sen gecen buraya hamilelik dusunceni kocani ikna etmek istiyodun ne ara hamile kaldin da 6 7 haftalik oldun

ooo cok sert geldi mesajiniz niye acaba:63:
o siralarda hamileymisim zaten haberim yokmus. Tam geri cekememeden kaynakli olustugu icin hic aklimin ucundan bile gecmedi. adet gecikmesi ile de suphelenmedim. cunku 3 yildir ayni yontemle korunuyorduk. Bir gun ilac icmek zorunda kalinca, icmeden riske atmamak adina test yapinca ogrendim ve akabinde doktora gittim.

Bu cevap yeterli mi?

Yoksa sonucumu mu gondermem lazim?

:KK70:

ooo cok sert geldi mesajiniz niye acaba:63:
o siralarda hamileymisim zaten haberim yokmus. Tam geri cekememeden kaynakli olustugu icin hic aklimin ucundan bile gecmedi. adet gecikmesi ile de suphelenmedim. cunku 3 yildir ayni yontemle korunuyorduk. Bir gun ilac icmek zorunda kalinca, icmeden riske atmamak adina test yapinca ogrendim ve akabinde doktora gittim.

Bu cevap yeterli mi?

Yoksa sonucumu mu gondermem lazim?

:KK70:
Hayırlı olsun o zaman o ayrintiyi gormemisim demekki
Pekde hazir cevapsıniz cikmamla bildirim gelmesi bir oldu. ..:bicak:

1 yaşına geldiğinde "ah ah ilk 6 ay ne kolaymış" derken bulacaksınız kendinizi.

ilk bebeği dünyaya gelen annesin.. acemisin... hormonların da etkisiyle hayatın alt üst olmuş. doğum normal veya sezaryen yeterince yormuştur zaten, üstüne emzirmek.. emzirmenin bu kadar zor olduğunu hiç düşünmemiştim mesela ben. e sonra susturmayı başaramadığın, çaresiz kucağında gezdirdiğin bu dünyanın acemisi bir bebekle karşı karşıyasın. gecen gündüzün karışmış. iki lokmayı zor yiyorsun ilk günlerde.

ama bu kayıp trimestr denen dönem.. bebiş kendisini annenin parçası olarak görmeye devam ediyor. annenin tenine temas etmeye, sıcaklığına, kokusuna ihtiyacı var. koyayım ana kucağına dursun diyemeyeceğimiz bir dönem.

çocuk büyütmek meşakkatli bir iş. sabır istiyor. şefkat istiyor. biraz yavaşlamak istiyor.
bebiş diyor ki "anne, hayatı aceleye getirme! sindire sindire yaşa!"

yalnız kalmayın, arkadaş, komşu, kuzen vs yanında kendinizi iyi hissettiğiniz, sizden beklentisi olmayacak, misafir gibi ağırlanmayı beklemeyecek samimim içten insanlarla iletişim halinde olun. desteklerini isteyin. naz kapris yapın :)

Ya kızlar biri bana bunun güzel yani ne söylesin. . Bebeğim 2 aylık ve eski benden eser kalmadı. . GeCem gündüzüm birbirine karıştı. . O eski makyajli ben gitti yerine +15 kilo fazlasi olan biri geldi.. Tek başıma büyütüyorum belki budur sebep. . Ama bir daha asla çocuk yapmayı düşünmüyorum. .

anneliğe bize dayatılan bir rol olarak baktığında yorulmakta ve bıkmakta çook çok haklısın ki bizim kültürümüzde maalesef bu.
eğer anlayışlı bir eşin, sana yardımcı annen veya kv varsa bebek çok küçük müçük dinlemeden kendine anlar yaratabilirsen biraz daha rahatlayabilirsin diye düşünüyorum.
ama bu düşüncelerin kesinlikle anormal değil. sen anneden önce bir insansın bir kadınsın. önce sen mutlu olmalısın ki bebeğini mutlu edesin. sevgisi ayrı tabi ki bebeğini senden başka kimse senin kadar sevip düşünemez ama bu bağlamda önce bebeğim demekten ziyade bir tık önce kendim demeyi başarabilirsen mutlu anne mutlu bebek pozisyonuna bebeğinle birlikte daha kolay geçiş yaparsın.

3 aydan sonra rahatlicaksin hele oturtmaya başla 6 aydan sonra hepten rahatlicaksin. Çünkü bu sayede işini gücünü bakımını yapabileceksin. Az daha sabır

Emziremeyen sütü olmayan 36 haftalikken apartopar sezeryan olan 8 gün bebek kuvezde kalan ve sezeryan halimle o 8 gun boyunca hergun bebegi görmeye eli karninda asansörsuz evden 4 kat inip cikan.aglaya aglaya agrim var diye diye hergun kuveze giden 1 gun bile dinlenmemis bir anne oldum.
Hayatim karardi sandim ne gece ne gunduz durmadan aglayan bir bebekti emzirememenin üzüntüsu cabasi.Evet cok yoruldum ölucem zannettim.
Ama simdi kizim 5 aylik rabbim isteyen herkese versin.beni görunce gülüşü ömre bedel.
Daha 2 aylik eger kolik degilse bu ay sonunda uykulari duzelmeye baslar ama sende uyku duzenini olusturmaya basla.
Ben öyle yaptim ve cok rahat ettim nasil oldugunu merak edersen özelden yazabilirsin.
1.5 2 ay daha sabret emin ol gecicek ve sende kendine vakit ayirmaya baslayacaksin.

ben daha kesemi bile görmedim
bırak makyaj yapmayı bir yudum kahve bile içmiyorum
ama çok mutluyum :anneadayı::KK200::anne:
yapmadığım şeyler umrumda bile değil
normal yollarla hamile kaldım sıkıntı çekmedim bu bana yetiyor

bunun neresi güzel demişsiniz
bence asıl burası güzel FEDAKARLIĞI

Güzel yanı ne biliyor musun ? Bütün bu zorluklara rağmen hala ona bakabiliyor olman,sebebide sevgi.. koşulsuz şartsız sevilen tek şey belkide bu dünyada..
şimdi alışmaya çalışıyorsun,yorgun ve uykusuzsun ama zamanla daha iyi olacak.. kilo vermene engel değil o minik.. 22 kilo alıp 2 ayda eski haline dönen bir anneyim.. bebek arabasıyla banyoya girip duş aldığım günleri bilirim. Yani herşey senin elinde.. sev onu,konuş onunla inan anlıyor..

Back
X