selamlar
sizin bu mesajınızı görmemişim sanırım, kusura bakmayın öncelikle.
benim hikayemi bir çok mesajdan görebilirsiniz ama özetlemem gerekirse, 26 yaşındaydım ve amh 0,01 , fsh 29'du... zaten zaman içerisinde, 40-60 lar oldu zaten fsh...
tabi size hak veriyorum, herkes ister ve pişman olmayım diyorsanız, doktorunuzla gorusun. cunku fsh durumu, amh durumu hepsı farklı etkenler aslında. yumurta bazen olusuyor bazen olusmuyor. yanı toplanacak yumurtanız da olmayabılır. yanı bızler bır cok tedavı alırken, yumurta olusmamıs kısılerız. umarım sızın de aynı sey basınıza gelmez.
regl donemınde olan, hamılelık donemınde olan, lohusa donemınde olan kadınlar nasıl duygusal ınıs cıkıslar yasıyorsa, bız de yasıyoruz bunu sureklı. hatta bızımkı 1 haftalık ya da donemlık bırsey olmuyor. cunku dısardan takvıye alarak, hormonları dengelemek zorunda kaldıgımızdan, duygusal ınıs cıkıslar- hormonlara baglı oldugundan bız bu ınıs cıkısları bir çok kadından daha cok ve derın yasıyoruz.
ısın ıcıne saglıksal bır konu olmasından kaynaklı toplumda ya da bıreysel yasadıgımız sorular, sorgulamalar, konusmalar derken depresyona ıtebılecek seyler yasıyoruz resmen . ama hormon ılaclarımızı almaki hem beden saglıgımızı hem cınsel hayatımızı hem psıkolojımızı duzenlı sevıyede tutuyor, kaldı kı zıhınsel motıvasyonu da yapmak, tevekkul etmek zorunda oldugumuzun bılıncde olmak, mutlu ve huzurlu olmanın yollarını bulmak, kanser hastası gıbı hıssetmeden hayatımızı devam ettırmeye calısmak ve bunun bılıncınde olmak, bızım yapmamız gereken seyler.