Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

Ayy cocuk istemiyorum diyince bazilari beddua eder, bazilari keske senide ailen istemeseymisde olmazdinda, vicdansızda... boyle gider. Neyin hırsı bu anlamiş degilim cok isteyen benim yerimede yapsın valla.

İyi de farkında mısınız kadın durduk ye ortama dan dun diye dalıp aa siz anne misiniz? Kesin hayatınız bitmiştir dememiş ki
Önce onun üstüne gelmişler
Savunma mekanizması bir yerde
O da tepki vermiş

Ben deli miyim zaten bu ülkede kutsal bir anneye neden anne oldun bence çok yorucu diyeyim. Müzmin bekarların en salağı mıyım. Neler duyacağımı bilmiyor muyum...

Yorumunuz anneleri incitebilicek cinsten geldi bana hoş bulmadım.Böyle düsünüyorssanız onun yerine ben hazır değilim açıkcası Allah isteyenlere versin henüz o sorumluluğu alamam filann der.İnsanın kendini biitirmesi filan tarzı cümlelerinizi ben çok dan dun bi konuşma buldum.Bu yüzden evladına karşı hassas bir anneyse karşınızdaki bu tepkisi bana normal geldi.Baska biride olsa sinirlenirdi diye düsünüyorum.Yada benim karsımda biri böyle söylese ben bi anneyken insanın kendini bitirmesi filan çok dandun bi konuşma ya.Hoşlanmadım tarzınızdan ne yalan söyliym.

1.) Verdiğin örneklerden bin kat daha fazla düzgün aileler var. Neden kendine model olarak kötüyü seçiyorsun? Kaldı ki yeni kuşak son derece bilinçli çevremde artık çok azınlıkta kalıyor verdiğin örnek aileler ve bunların dünyaya getirdiği çocuklar.

2.) Kadınlar pek ala çalışarak da çocuklarına bakabiliyorlar. Senin kafandan geçen nedir tam olarak anlayamadım ama erkeğin el üstünde tutması, seni çalıştırmaması, eve yardımcı alması falan… Bunlar bahane mi bahanenin altında yatan korku mu? Çünkü hem çalışıp, hem evli olan, hem çocuk sahibi olan milyonlarca kadın var. Tüm bunlardan uzak bir hayat sürmek sakinlik anlamına da gelmez. Hayatın her rengi besler insanı.

3.) Çocuğun geleceğinin doğmadan önce hazırlanması demişsin. Buna göre kimse yola çıkmaz ki. Sende ciddi bir gelecek kaygısı var bence.

a.) Çocukluğundan gelme bir şey. Aile içi şiddet olabilir. Ya da çocuklukta çekilen ciddi maddi zorluklar.

b.) Karşındaki insana güvenememe. Bence her şekilde çocukluğa gidiyor. Farkında dahi olmayabilirsin.

Ya ama annemin hayatı şimdi benim yüzümden bitmiş mi oldu? Son baktığımda beni seviyordu yani
O yüzden herkes hayatım bitiyor gibi düşünmüyor, düşünseler insan nesli tükenirdi. O sebeple bazı insanların zoruna gidebilir bu dediğiniz şey.
Ama zoruna gitti diye de bencil hakaretini savurması çok terbiyesizce hele de üzerine beddua niteliğinde çocuğun olmasın demek üzerine sıvamak olmuş.
Valla ben bu durumda o kadını daha hatalı buldum. Siz de masum değilsiniz ama kadın çok ama çok kötü, fesat birisi.
Ek olarak bu bakış açısıyla bakarsak yoksul insanların çocuk yapması esas bencillik olur. Çocuğun hiçbir temel ihtiyacını adam gibi karşılayamayan, okulundan istenen parayı gönderemeyen, masumane istediği oyuncağı, eşyayı alamayan bir sürü ebeveyn var. Yazık değil mi o çocuğa? Sen anne olacaksın diye o çocuk nelerden mahrum kalıyor. Şimdi beni de taşlayacaklar fakat manevi boyutuna girecekler fakat ben realist bir insanım. Aç kalınca pek de manevi olamıyor insan maalesef.
Sokakta zeytin istiyorum diye ağlayan bir çocuk görmüştüm ben bir keresinde. Anne zorla eve soktu sonunda. Şimdi gerçekten anne çocuk iletişimi mükemmel mi olacak ileride? Manevi açıdan da iyi beslenecek mi bu çocuk?
Hiç ama hiç sanmıyorum. Bir şeyler bekleyebilmen için o çocuğa bir şeyler vermen lazım.

Bekarım yavrum bekarım. Yani yarın bi gün hamileyim sevinin desem, sevinmezler arkamdan kimden acaba derler.
Ben şok
E niye arkadaşlarınla annelik polemiğine giriyorsun ki, şimdi bizi bile gerdin arkadaşım

Sunuda eklemek istiyorum: henuz yasim genc ve cocuk sahibi olma konusunda bende senle ayni fikirdeyim ama bunu bu dille soylemem cunku kadinlar cocuk konusunda hassas. Tartismaya acik bir cumle kuruyosun. Ya en basit ornegi burdaki kurtaj konularinda bile nasil yukleniliyor konu sahiplerine, sabit fikirleri olan insanlari değiştirmekte zor. Kaldi ki toplum olarak tartisma ve kavgayi ayirt edemiyoruz zaten. Sonuc olarak kabak sana patlamis, senin basin agrimis.

Bencillik şurda devreye giriyor kendı keyfin rahatlıgın için cocuk yapmıyorsun. Ha bu kımseyı de ilgilendirmez herkes kendi çocugu için sorumluluk alıyor ve tavizler verıyor sonuçta.

E o da kendi keyfi için doğuruyor. Üç kuruş maaşla sersefil ediyorlar çocuğu. Ona ne diyeceğiz?

Bana öyle gelmiyor,tercih diyorum sadece, annelik bir rol, hakkını verirsen ne ala ben hakkını tam veriyorum diyemem mesela

Bakınız kürtaj farklı bir durum. Eğer çocuğu istemiyorsan sevişme olgunluğuna geldiğine inanıp sevişiyorsan önlemini alacaksın. Karnında bile olsa bir canlının yaşam hakkı elinden alınamaz.

Korunmayı bilmeyen insan sevişmesin madem dünyaya getiremeyecekse.

Sağlık durumlarından dolayı olan kürtajlara zaten hiç kimse bir şey demez.

Senin yorumunda acımasız olmuş hatta aşağlayıcı ve kırıcı , kadında gücendiği için sana daha ağır laf etmiş kendini daha yumuşak ifade etseydin ne sen kırılırdın nede karşı tarafı kırardın , söylediğin sözdede kendinde suçu bulamayışında bir garip asıl özgüven senin ki gibi

Neden bu insanlarla arkadaşlık ediyorsun madem.
Sen de onlar hakkında iyi düşünmüyorsun.

Toplum yapısından bahsediyorum orda. Arkadaşlarım değil onlar. İşlerini iyi yapan çalışanlarım. Ama insanları tanıdığım için tahmin edebiliyorum az buçuk. Demezler mi sence anne olmamamı bile bu derece sorgulayan insanlar?

Ama senin dediğin de uç onu kabul etmen lazım, kendi adıma sadece çocuk için uğraşmıyorum hayatımı bitirmedim, ben hala kadınım annelikten önce

Cok ilginc yaa, gecenlerdede bana birisi anne olmayi istemek bencillik dedi
Cocuk sevmek istiyorsun diye bir cana eziyet ediyormusuz dünyaya getirerek.

Insanlarda, bakis acilarida cok ilginc. Yinede saygi duyulmasi gerek her istege.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…