Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

Aynı konuyu okuduk değil mi.

konu sahibi annelik kendi hayatını bitirmek gibi bir tanımlama yaptıktan sonra diğer kadın lafı söylemiş.

Yani sen niye anne olmuyorsun gibi bir çıkış üstüne verilmiş bir cevap degil bu.

çocuğun olmasının siz hep kötü yanlarını görmüşsünüz demekki,siz bu tür ortamlarda çok fazla duruyorsanız vakit geçiriyorsanız bu şekilde düşünmeniz çok doğal tabii söyleyiş tarzıda önemli,benim tek çocuğum var bende bazen iki çocuklu arkadaşlarımın yanına gidip onların birbilerini yemesini görünce 2. çocuğa karşı yeşil yanan ışığım sönüyor ,zaman geçince tekrar yanıyor,çocuğun bu tür yorucu sıkıntıları uzun bir süre olmuyorki niye başa bela mumamesi gördünüz onu anlamadım.sevişemem sosyal hayatım biter bunlar bence çok komik bahaneler ne yani çocuğu olanın cinsel hayatımı bitiyor gezemiyormu?belirli bir yaşa kadar evet dışarı çıkamıyorsun küçük olduğu için ama şuan dışarıda çıkarım istediğim her yere giderim benim can yoldaşım oluyor ,diğer istememe sebeplerinizde haklısınız ona birşey diyemem,herkesin düşüncesi farklıdır saygı duyulur burada bir sürü kişi var çocuk sahibi sanmıyorumki çok sıkıntı çekip çocuk adına bunu sizin söylediğiniz bahanelerle dillendirmiştir.zaten sorumluluğu alamayacak hiç kimse doğurmasın ben artık ayağında çorap yok kış mevsimi,2si elinde biri karnında ama bakımsız çocuk görmekten bıktım.ama durumunuz iyi ve siz saçma sapan bahaneler arkasına sığınıp bu yüzden yapmıyorum derseniz orda da biri illaki dur der yani,çocuk büyük sorumluluk şuan maddi yada manevi hazır değilim belki sonra deseniz kimse birşey demezdi diye düşünüyorum

Bencillik şurda devreye giriyor kendı keyfin rahatlıgın için cocuk yapmıyorsun. Ha bu kımseyı de ilgilendirmez herkes kendi çocugu için sorumluluk alıyor ve tavizler verıyor sonuçta.

Ya kusura bakma ama o şekilde konuşarak bence sen o pozisyona getirmişsin.evet çok zor ama geriye dönüp baktığında boşluk görüyorsun ama çocuğun olmuşsa eğer boşa geçirmediğini anlıyor insan bu dünya boş değil diyorsun.çok zor helede benim oğlum gibi zor bi çocuğun varsa.ama evde bir çocuk yokken öyle anlamını yitiriyorki eşyalar.bilmiyorum çocuğum yokken ben kendimi pek birey olarak görmezdim.öyle sıradan yaşardım ama çocuk olunca annelik varya çok başka birşey anlam kazanıyor dünyan.çok nadir babaannesinde kalır oğlum ev okadar çirkin geliyorki bir çocuk sesiyle uyanmayan bilemez ve bilmediğin bir konuda bence yorum yapma derim

o pek öyle olmuyor işte
bu konuyu açan başlatan %99.9 evli/çocuklu ve hatta eşinden çocuğundan şikayetçi olan kadınlar oluyor
eminim nu muhabbette de konuyu o açmıştır

Neden böyle bir fikir oluştu sende?
sorumluluk alıp dünyaya getirme fikri uzak gelebilir sana ama baş belası ve itici bulman ayrı bir boyut kazandırıyor olaya.

Çünkü bu ülkede çocuklar yanlış yetiştiriliyor. Para yok imkan yok zorluk içinde çocuk yapıyor insanlar. Kadınlar yoruluyor ev işi çocuk erkekler sefa sürüyor. Kadın 30 una gelmeden çöküyor. Adam aldatıyor. Kadın çocuğu için susuyor. Çocuğa yükleniyor sinirini ondan çıkarıyor. Çocuk iyice sevimsizleşip huysuzlaşıyor. Herkese sorsan çocuğu çok zeki hiç aptal çocuğu olan görmedim. Halbuki öyle değil. Doğru düzgün beslenmiyor sosyalleşmiyor çocuklar. Hepsinin elinde binbir taksitle alınan telefonlar tabletler robot gibi onlara bakarak yemek yiyorlar.

Ben genel olarak da bir canlının sorumluluğunu almak istemiyorum. Üç yıldır baktığım tavşanım bile öldü iki ay kendime gelemedim. Yüreğim ağzımda yaşamak istemiyorum. Çocuk yapacağım adamın da beni el üstünde tutması lazım. Ev işi yaptırmaması lazım, çocuğa bakması için yardımcı tutması lazım. Eğitim masraflarını falan daha doğurmadan hazırlamış olması lazım. Bana göre benden güçlü erkek de bulmak zor. Belki dediğiniz gibi bir fırsat olsa düşünürdüm kim bilir.

Ama bulunduğum şekilde çok mutluyum. Bozulmasını istemiyorum.

o pek öyle olmuyor işte
bu konuyu açan başlatan %99.9 evli/çocuklu ve hatta eşinden çocuğundan şikayetçi olan kadınlar oluyor
eminim nu muhabbette de konuyu o açmıştır

Öyleyse bu şekilde yazsaydı konu sahibi,

ben varsayımlar üzerinden değil,
yazılanlar üzerinden yorum yapıyorum genel de.
Yanlış mı yapıyorum acaba.

Seks and the city de ki samatha mısın kız sen o da nefret ederdı cocuklardan ve ortalıgı karıstırırdı.

Aslında konu amacından çok uzaklaştı
Konu Sahibi bu konuyu açarak destek görmeyi bekledi

Aa çok haklısın bak biz dogurduk evimizi pok götürüyor en son ne zaman dışarı çıktım hatırlamıyorum bile, hele o sevişme kısmını hiç sorma nasıl bişey olduğunu unuttuk. Aferin kız sana ne güzel gez toz anne olup napcaksin biz dogurduk da noldu? Dememizi bekliyordu. .

Ama öyle olmadı. Çünkü benim dogurdugum bir insan bana ayak bağı olamaz her anne benim gibi düşündüğü için tasladik gibi olduk. .

Annelik iç güdüsü işte; panter gibi oluveriyoruz bir anda. .

Ben konu sahibinin ne demek istediğini anladım sadece yanlış telaffuz etmiş o kadar niye üstüne gidildi bu kadar. Eminim ortamlarda soruluyordur bolca gına gelmiştir. Nedense özellikle çocuğu olanlar da bir sen de doğur kafası var niyetleri ne anlamadım.mesela Allah bağışlasın benim de beş yaşında çocuğum var sen ikinciyi de yap sözlerine maruz kalıyorum. Düşünmüyorum deyince de aaa olur mu diye başlayan cümleler... hep aynı. Şu çocuğumla her yere gidiyorum her istediğimi yapıyorum diyenlerin de gittikleri yeri ve istediklerini merak etmiyor değilim

Rabbim isteyen herkese nasip etsin herkesin kendi seçimi kadının patavatsizligi canini sıkma ama annelik dünyanın en güzel seyi

Gerçekten aynı konuyu mu okuduk?

Sizce konu sahibi hiç bir senep yokken küt diye mi etti o lafı? Yoksa öncesinde kadınlar tarafından bir güzel annelik kutsaldır evlat sevgisi candır diye sıkıştırıldı mı?

öncelikle çocuk isteyip istememek size kalmış bişey, tercihtir, saygı duyarım. ben çocuk düşünmüorum, zorlanırım die düşünüorum vs vs gbi bişeyler demiş olsaydınız, gönlünüze göre olsun derdim.
amaa siz kalkıp da "anne olmak insanın kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi" derseniz karşınızdaki anne ve anne olmak isteyn kişilere, aldığınız cvp hafif bile kalır.
size göre hayatınızı bitirmek olan bişey, başkasına göre hayatına anlam katmaktır.
lüzümsuz özgüven ve cüret sahibi olan onlar diil bence, siz hangi cüretle karşınızdaki annelerin hayatlarının bitmiş olduğu msjını verebiliosunuz alttan alttan?
duruma baktığımda gördüğüm manzara; çocuğu olan kadınlara tepeden bakarak, asosyal olduklarını, hayatlarının bitmiş olduğunu, sizinse ne kadar özgür! ve rahat olduğunuzu ima ediosunuz. bence bu bencillik ötesi bişey, kusura bakmayın.

İlk önce evlensene öyle bi kafanda muhasebe yapsan daha iyi bence dediklerin doğru ama emin ol bir psikolojiden iyi anlayan bir insan bile yanlış yapabiliyor çocuğuna.

Çünkü kadın bencil değil.
Aksine bakamayacağı, yeteri kadar sevip ilgilenemeyeceği çocuğu düşünüyor ve ona eziyet etmektense dünyaya getirmek istemiyor
sevip ilgilenemiyceem için vs demedi yalnız konu sahibi... ki sebebinin ne olduğu benim için önemli diil, istemeyebilir saygı duyarım ama kendi söylediğini göz ardı edip kariı tarafın bencil demesine takılmış, o yüzden yazdım o yorumumu

Şu da var daha evli bile değilsin ama çocuk konusunda maşallah. . Bekar biri olarak böyle düşünmen normal mi ? Tartışılıyor nitekim. Dünya bir sizin etrafınızda dönüyor şuan. Siz parfüm kokarsiniz biz kusmuk. Siz süs olsun diye tırnak uzatirsiniz biz bebek ve genel hijyen için hep kısa tutariz tirnaklarimizi. . Daha çok var da.. genelleme yaptım senin gibi

Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim.

Ben dedim ki diye başlayan bir anlatımın oldugu yerde konuyu başlatanın kim oldugunu anlamak çok zor olmasa gerek.

Yani yazar burada kendi söylediği sözler üzerine kendisine verilen cevaplardan bahsediyor.

İnsanın hayatında bir iki sene nedir ki diğmi ?
Varsın insan bir iki sene kendine vakit ayırmasın. Ortaya çıkan bir şaheser var. İnsan yetiştirmek şu dünyada her şeylere bedel. Hele de ahlaklı vicdanlı bir çocuk yetiştirebildin mi!
Bilim teknoloji sağlık vs vs her sektör insan için çalışıyor, yarınlara insan yetiştirmeyeceksek bunlara çalışmanın ne anlamı var değil mi. ama bir kesimde var ki anneliği bu yönüyle aşağılamaya çalışıyor. Dogurmazsan dogurma ama annelere de ayy sizde şöylesiniz nasıl böylesiniz dememeli kimse.

Şu sıraladığın şartlara bakarsak dünyanın yarısının çocuk yapmaması lazımdı :) çocuk gerçekten o kadar kötü bir şey değil. Bir sürü kötü örnek saymışsın peki etrafında çocuğunu düzgün yetiştiren hiç mi kimse yok? Herkes mi kötü?

Anne olunca asla yapmam dediğin bir çok şeyi yapıyorsun tecrübeyle sabit. çocuğuyla gayet kaliteli Zaman geçiren, ona iyi şeyler aşılamaya çalışan çok insan var.

Kaç yılık evlisiniz neden anne olmayı düşünmüyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…