O kadın sizin hayatınıza bir şey dememiş ki zaten
Orada anne olmayışına laflar saydıran kadına demiş
Bir çeşit savunma mekanizması
Yani burada konu açıp "hey kk kadınları sizin hayatınız bitmiş" dememiş ki.
Biri neden anne olmamışım diye üstüme geldi bende böyle cevap verdim demiş
Etki tepki. Ama bıradaki tepki konu sahibine ait. Olayı başlatan o değil
Ya kusura bakma ama o şekilde konuşarak bence sen o pozisyona getirmişsin.evet çok zor ama geriye dönüp baktığında boşluk görüyorsun ama çocuğun olmuşsa eğer boşa geçirmediğini anlıyor insan bu dünya boş değil diyorsun.çok zor helede benim oğlum gibi zor bi çocuğun varsa.ama evde bir çocuk yokken öyle anlamını yitiriyorki eşyalar.bilmiyorum çocuğum yokken ben kendimi pek birey olarak görmezdim.öyle sıradan yaşardım ama çocuk olunca annelik varya çok başka birşey anlam kazanıyor dünyan.çok nadir babaannesinde kalır oğlum ev okadar çirkin geliyorki bir çocuk sesiyle uyanmayan bilemez ve bilmediğin bir konuda bence yorum yapma derimArtık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Aynı konuyu okuduk değil mi.
konu sahibi annelik kendi hayatını bitirmek gibi bir tanımlama yaptıktan sonra diğer kadın lafı söylemiş.
Yani sen niye anne olmuyorsun gibi bir çıkış üstüne verilmiş bir cevap degil bu.
Neden böyle bir fikir oluştu sende?
sorumluluk alıp dünyaya getirme fikri uzak gelebilir sana ama baş belası ve itici bulman ayrı bir boyut kazandırıyor olaya.
o pek öyle olmuyor işte
bu konuyu açan başlatan %99.9 evli/çocuklu ve hatta eşinden çocuğundan şikayetçi olan kadınlar oluyor
eminim nu muhabbette de konuyu o açmıştır
Aynı konuyu okuduk değil mi.
konu sahibi annelik kendi hayatını bitirmek gibi bir tanımlama yaptıktan sonra diğer kadın lafı söylemiş.
Yani sen niye anne olmuyorsun gibi bir çıkış üstüne verilmiş bir cevap degil bu.
öncelikle çocuk isteyip istememek size kalmış bişey, tercihtir, saygı duyarım. ben çocuk düşünmüorum, zorlanırım die düşünüorum vs vs gbi bişeyler demiş olsaydınız, gönlünüze göre olsun derdim.Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
İlk önce evlensene öyle bi kafanda muhasebe yapsan daha iyi bence dediklerin doğru ama emin ol bir psikolojiden iyi anlayan bir insan bile yanlış yapabiliyor çocuğuna.Çünkü bu ülkede çocuklar yanlış yetiştiriliyor. Para yok imkan yok zorluk içinde çocuk yapıyor insanlar. Kadınlar yoruluyor ev işi çocuk erkekler sefa sürüyor. Kadın 30 una gelmeden çöküyor. Adam aldatıyor. Kadın çocuğu için susuyor. Çocuğa yükleniyor sinirini ondan çıkarıyor. Çocuk iyice sevimsizleşip huysuzlaşıyor. Herkese sorsan çocuğu çok zeki hiç aptal çocuğu olan görmedim. Halbuki öyle değil. Doğru düzgün beslenmiyor sosyalleşmiyor çocuklar. Hepsinin elinde binbir taksitle alınan telefonlar tabletler robot gibi onlara bakarak yemek yiyorlar.
Ben genel olarak da bir canlının sorumluluğunu almak istemiyorum. Üç yıldır baktığım tavşanım bile öldü iki ay kendime gelemedim. Yüreğim ağzımda yaşamak istemiyorum. Çocuk yapacağım adamın da beni el üstünde tutması lazım. Ev işi yaptırmaması lazım, çocuğa bakması için yardımcı tutması lazım. Eğitim masraflarını falan daha doğurmadan hazırlamış olması lazım. Bana göre benden güçlü erkek de bulmak zor. Belki dediğiniz gibi bir fırsat olsa düşünürdüm kim bilir.
Ama bulunduğum şekilde çok mutluyum. Bozulmasını istemiyorum.
sevip ilgilenemiyceem için vs demedi yalnız konu sahibi... ki sebebinin ne olduğu benim için önemli diil, istemeyebilir saygı duyarım ama kendi söylediğini göz ardı edip kariı tarafın bencil demesine takılmış, o yüzden yazdım o yorumumuÇünkü kadın bencil değil.
Aksine bakamayacağı, yeteri kadar sevip ilgilenemeyeceği çocuğu düşünüyor ve ona eziyet etmektense dünyaya getirmek istemiyor
Gerçekten aynı konuyu mu okuduk?
Sizce konu sahibi hiç bir senep yokken küt diye mi etti o lafı? Yoksa öncesinde kadınlar tarafından bir güzel annelik kutsaldır evlat sevgisi candır diye sıkıştırıldı mı?
Şu sıraladığın şartlara bakarsak dünyanın yarısının çocuk yapmaması lazımdı :) çocuk gerçekten o kadar kötü bir şey değil. Bir sürü kötü örnek saymışsın peki etrafında çocuğunu düzgün yetiştiren hiç mi kimse yok? Herkes mi kötü?Çünkü bu ülkede çocuklar yanlış yetiştiriliyor. Para yok imkan yok zorluk içinde çocuk yapıyor insanlar. Kadınlar yoruluyor ev işi çocuk erkekler sefa sürüyor. Kadın 30 una gelmeden çöküyor. Adam aldatıyor. Kadın çocuğu için susuyor. Çocuğa yükleniyor sinirini ondan çıkarıyor. Çocuk iyice sevimsizleşip huysuzlaşıyor. Herkese sorsan çocuğu çok zeki hiç aptal çocuğu olan görmedim. Halbuki öyle değil. Doğru düzgün beslenmiyor sosyalleşmiyor çocuklar. Hepsinin elinde binbir taksitle alınan telefonlar tabletler robot gibi onlara bakarak yemek yiyorlar.
Ben genel olarak da bir canlının sorumluluğunu almak istemiyorum. Üç yıldır baktığım tavşanım bile öldü iki ay kendime gelemedim. Yüreğim ağzımda yaşamak istemiyorum. Çocuk yapacağım adamın da beni el üstünde tutması lazım. Ev işi yaptırmaması lazım, çocuğa bakması için yardımcı tutması lazım. Eğitim masraflarını falan daha doğurmadan hazırlamış olması lazım. Bana göre benden güçlü erkek de bulmak zor. Belki dediğiniz gibi bir fırsat olsa düşünürdüm kim bilir.
Ama bulunduğum şekilde çok mutluyum. Bozulmasını istemiyorum.
Kaç yılık evlisiniz neden anne olmayı düşünmüyorsunuzArtık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?