Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

Boş ver canım
Bu konu da amacından sapıp

-anne nasıl olunur
-neden olunması gerekir, anne olmalı mıyız,
yada olmayacaksak neden olmamalıyız,

çocuklar mı annelerden, anneler mi çocuklardan gibi
zor bir viraja girdi :)

Sabaha kadar konuşsak çıkışı göremeyiz.

öperim :)

Bir arş görün çalışanı kim ola ki?

Anne olmayı istemek kişiye kalmış bebeği vermekte rabbim isterse.bencillik değil,dünyaya bebek getirip bakmamak, kendi zevklerine düşmek bencillik olurdu.anne olmak dünyanın en güzel şeyi bana göre ve evet kızım olduktan sonra kendimi bile unutmus durumdayım tüm dünyam o oldu daha yeni dopdugu için büyüdükçe tabiki daha cok vakit ayırabilcem eşimle kendime. Bencede hazır olmak, cogu seyi yasayıp hevesini almak gerek anne olmak için.en basidi eşimle sarılıp kesintisiz film izlemem mümkün olmuyor yada sıcak yemek yemek istediğimde duşa girmek yada sabaha kadar deliksiz uyku.

Billa istemiyorum ya

Kadın yanlış konuşmuş evet ama siz de "anne olmak kendi hayatını bitirmektir" dediğiniz için isabet olmuş gibi.

Anne olduktan sonra ben biter o başlar.Açlıktan ölüyorsun ama çocukta aç önce ona yedirirsin.Çok gitmek istediğin bir yer isterse kardeşinin düğünü olsun çocuğun ciddi hasta gidemezsin gitsende duramazsın.Benim böyle bir düğünü ateşli oğlumla sadece tebrik edip sonrada gelin odasında bitirmişliğim vardır.Annelik içgüdüsü birçok insanda kendini düşünmeyi engeller çocuğunun durumu sağlığı derslerine göre sen kendi hayatını organize edersin.Söylenende yalnış birşeyyok tamamen doğru üslup yalnış anlaşılmış.Ben çocukta yaparım kendi hayatımıda yaşarım diyenlerin çocukları ya aile büyükleriyle ya da bakıcı elinde büyür.Çocuk sahibi olan kadınla olmayan kadının özgürlüklerinin eşit olması mümkün değil.Burada yollar ayrılır özgürlük ya da sınırlı özgürlük annelik.Tercih meselesi.Ama evlat sahibi olan bir kadının bunların hiçbiri umru olmaz zaten.Anne olduktan sonra o kadın evledının sağlığı mutluluğu için herşeyi canıgönülden yapar.Ama hiç çocuğu olmayan birinin bunları düşünmesi ve tercihini şekillendirmesi gayet normal.Ama anne olduktan sonra bir kadına bunu anlatamazsınız.Biz annelere sorduğunuzda herşeye değer der seve seve gereken şartlarda yaşarız.Yeterki evladımız iyi mutlu ve sağlıklı olsun.

Alla alla su saydıgın durumlar harıc demeye gerek var mı? Sankı tecavuz bebegı dogmalı dedım.

Anne olan bir kaç insan bir araya gelince illa ki çocuğundan,annelikten bahseder bunda garip bir durum yokki :)

çocuğundan annelikten zaten bahsediyor, bu ayet filan herhalde, bundan zaten kaçarımız yok
bizim dediğimiz şunlar:
"sen neden doğurmuyorsun, bu yaşa geldin neden evlenmedin, sen de yapsana aa yapmazsan eksik kalırsın, annelik dünyanın en mükemmel şeyi, yaşın geçiyor bak doğuramzsın sonra çok ağlarsın , benim oğlum kızım prensesim/prensim ve sen tabi ki bunu yaşamalısın, (ve hatta neredeyse)salak neden yapmıyorsun, yapmaya mecbursun...yap yap yap yapmayanları keselim, sürelim, kellesini vuralım"
ay daha yazamayacam

Arkadaşların olmadığına göre sorun yok ki beraber çalışanlarda zaten arkadaş değildir çalışanların arasında her zaman rekabet vardır , sen kazandığın paranla kariyerinle övünürsün o ise çocuklarıyla, sen ona acırsın oda sana

Anne olmamak bencillikmi bilmiyorum. Ama anne olmak hayatını bitirmek değil, yeniden doğmak,bunu biliyorum. Öyle bir sevgi ki hayatını yavruna göre şekillendirmek, bir yerlere gidememek falan bunlar hiç umrunda bile olmuyor. Onunla oturup, oyuncaklarıyla oynamak , koşmak, saklanmak en büyük eğlence. Allah 'isteyen' herkese anne Olmayı nasip etsin.

Alla alla su saydıgın durumlar harıc demeye gerek var mı? Sankı tecavuz bebegı dogmalı dedım.

Bu konularda dogurun rizkiyla gelir diyen bir suru uye var, maddi durumun yeterli mi diyen yok. Sizde sadece saglik durumlari haric diye belirttiniz. Kafanizdan gecen seyi yazmadiginiz surece ben nereden bilebilirim ne dusundugunuzu?

Bu konularda dogurun rizkiyla gelir diyen bir suru uye var, maddi durumun yeterli mi diyen yok. Sizde sadece saglik durumlari haric diye belirttiniz. Kafanizdan gecen seyi yazmadiginiz surece ben nereden bilebilirim ne dusundugunuzu?
Tecavuz bebegının dogmasını desteklemek saglıksıZ bır psıkolojının en ucunu gerektırır.ben saglık konularını demısım sen tecavuz bebegını ornek vermıssın.sahsen baskası yazaa saglık konusundan dolayı kurtajı desteklıyorum dıye ben o ınsanın toleransının tecavuz bebegını kapsamadıgı hıc ama hıc dusunmem.artı o ınsan tutup da dogurun cocuk rızkıyla gelır dıye sacma bır dızı kelam etmedıyse oyle demıs gıbı yorum yapmam.ınsanların dusuncelerını okuyun demıyorum zaten yazdıklarına gore yorum yapın yapacaksanız hayalı cumleler eklemeyın ya da alıntı yapmadan yazın.

Size saygi duyuyorum istemiyor olabilirsin ama söylediginiz sey cok yanlis sizin anneniz sizi dogurunca hayatimi bitmis. Ne alaka sen istemezsin baskasi ister.
Cocugum var hayatim bitmis degil aksine yeniden dogdum. Kücücük agziyla gülüsü kücücük kollariyla bana sarilmasi. Biri banada öyle bisey söylese bende sessiz kalmazdim.

Buna en güzel cevabı samatha vermiş
Birazcık düşünürsek konuşmanın oradan küt diye başlamadığını ve başının olduğunu anlatız. Bakınız alttaki yorum:

Ben deli miyim zaten bu ülkede kutsal bir anneye neden anne oldun bence çok yorucu diyeyim. Müzmin bekarların en salağı mıyım. Neler duyacağımı bilmiyor muyum...

Alintiladiginiz ilk postumda konu sahibine kadinlarin hassasligindan kurtaj uzerinden soz ediyordum. Yasam hakkini vermenin dogru, yanlisligindan degil. Kurtaj farkli, yasam hakki vs diye anlatmak istedigim seyin disina atlayan sizsiniz. Bende konunun devamında kurtajin farkli yonlerinden birini ele aldim diyeyim o zaman.

Şimdi sizin söylediğiniz şey ne demek.Kendi eliyle hayatını bitiriyor anneler.Yani kendinden çok daha fazla düşüneceği bir varlık olacak. Artık o kendinden daha öncelikli olacak değil mi?
Siz de bunu istemiyorsunuz değil mi? O nedenle çocuk sahibi olmak istemiyorsunuz.

Peki bencilliğin sözlük anlamı nedir?

Yalnız kendini düşünen, kendi çıkarını herkesinkinden üstün tutan

Kadın yanlış bir şey söylememiş.
Ha siz deseydiniz ben çocuk yapıp önceliklerimi ona vermek istemiyorum da işte bir x projesinde gönüllü çalışarak kendimi düşünmeyerek "kendi elimle hayatımı bitirmek istiyorum" deseydin ,bencil olmazdın.
Ben sana çocuk yap demiyorum kesinlikle yanlış anlama.Bakamayacak olan insan asla çocuk yapmasın,günah oluyor sabilere.
Ama senin tutumun sohbette zaten yanlışken sana yöneltilen eleştiriyi kaldıramıyorsan olaya farklı şekilde yaklaş.
Sen orda hayatımı bitirmek istemiyorum yerine,bir çocuğa bakacak yeterlilikte hissetmiyorum deseydin bencilce düşünmüş olmaz fedakarca düşünmüş olurdun.Arada çok fark var.

Bence anne olmayı istemek bencillik çünkü sırf annelik duygusunu tatmak için bir insan getiriyoruz dünyaya,acaba dünyaya gelen o bebeğe iyi bir gelecek sunacak mıyız?Ya da onun istediği hayatı verebilecek miyiz ya da onu her türlü kötülükten koruyabilecek miyiz? Ya da onun istediği gibi bir anne profilinde olabilecek miyiz? Kaldı ki böylesine kötü bir dünyaya;kötülüklerin,savaslarin,katillerin,sapiklarin olduğu,kelle koltukta yaşadığımız bir dünyaya bir çocuk getirmek istiyorsak asıl bencillik anne olmak istememizde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…