yok elbette varsayımlar üzerinden yorum çok sağlıklı olmaz
ancak hem yaşadığımdan biliyorum
hem de dediğim gibi bekar kadın durup dururken aman ne doğuracam ya, aman siz neden doğuruyorsunuz ki ya, zaten doğurmek da rererö demiyor. burda da konu sahibi neden durup duruken doğurmakla ilgili öyle bir yorum yapmış olsun ki karşıdan pas gelmeden?
konuyu hep diğer taraf açıyor :)
Bir arş görün çalışanı kim ola ki?Toplum yapısından bahsediyorum orda. Arkadaşlarım değil onlar. İşlerini iyi yapan çalışanlarım. Ama insanları tanıdığım için tahmin edebiliyorum az buçuk. Demezler mi sence anne olmamamı bile bu derece sorgulayan insanlar?
Bana kalırsa sen çocuk sahibi olmayı çok istiyorsun arkadaşım. Ama evli değilsin şu an öyle bi imkan zor, bu yüzden karşı tepki geliştirip annelik zor kısıtlayıcı gibi tabirlere sığınıyorsun.
Elbette herkes anne olmak zorunda değil ama şimdi burda suç sadece o kadında da değil, tabiri caizse kaşınmışsın o kadar annenin içinde hem de.
Alla alla su saydıgın durumlar harıc demeye gerek var mı? Sankı tecavuz bebegı dogmalı dedım.Bu da tartisilir aslinda. Tecavuze ugrayan insanlara bile dogurun, devlet bakar deniliyor. Bu bana gore yanlis, size gore dogru olabilir. Bana göre gelecegi saglanamayacak çocuk dogurulmamali. Her korunma yontemi %100 degil. Hapini, prezervatifini ya da her nasil korunuyorsa (geri cekilmeyi korunma yontemi olarak gormuyorum bunu belirteyim) eksiksiz yapip, hamile kalmis insanin maddi durumu yeterli degilse dogurmamali. Rizkiyla dunyaya gelmeyen bi cok cocuk var. Hala acliktan ölen bebekler var ulkemizde. Karnini doyuramayacagin cocugu dogurmayacaksin bence.
Anne olan bir kaç insan bir araya gelince illa ki çocuğundan,annelikten bahseder bunda garip bir durum yokki :)
Toplum yapısından bahsediyorum orda. Arkadaşlarım değil onlar. İşlerini iyi yapan çalışanlarım. Ama insanları tanıdığım için tahmin edebiliyorum az buçuk. Demezler mi sence anne olmamamı bile bu derece sorgulayan insanlar?
Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Alla alla su saydıgın durumlar harıc demeye gerek var mı? Sankı tecavuz bebegı dogmalı dedım.
Tecavuz bebegının dogmasını desteklemek saglıksıZ bır psıkolojının en ucunu gerektırır.ben saglık konularını demısım sen tecavuz bebegını ornek vermıssın.sahsen baskası yazaa saglık konusundan dolayı kurtajı desteklıyorum dıye ben o ınsanın toleransının tecavuz bebegını kapsamadıgı hıc ama hıc dusunmem.artı o ınsan tutup da dogurun cocuk rızkıyla gelır dıye sacma bır dızı kelam etmedıyse oyle demıs gıbı yorum yapmam.ınsanların dusuncelerını okuyun demıyorum zaten yazdıklarına gore yorum yapın yapacaksanız hayalı cumleler eklemeyın ya da alıntı yapmadan yazın.Bu konularda dogurun rizkiyla gelir diyen bir suru uye var, maddi durumun yeterli mi diyen yok. Sizde sadece saglik durumlari haric diye belirttiniz. Kafanizdan gecen seyi yazmadiginiz surece ben nereden bilebilirim ne dusundugunuzu?
Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim.
Ben dedim ki diye başlayan bir anlatımın oldugu yerde konuyu başlatanın kim oldugunu anlamak çok zor olmasa gerek.
Yani yazar burada kendi söylediği sözler üzerine kendisine verilen cevaplardan bahsediyor.
Ben deli miyim zaten bu ülkede kutsal bir anneye neden anne oldun bence çok yorucu diyeyim. Müzmin bekarların en salağı mıyım. Neler duyacağımı bilmiyor muyum...
İnsanlardaki bu kötülük beni korkutuyor. İşin garibi o kadar da çok katılan var ki. Doğru olduğu sürece her sert cümleye razıyım gerçekler acıdır misali; ama kadın resmen beddua ediyor yahu.
Alintiladiginiz ilk postumda konu sahibine kadinlarin hassasligindan kurtaj uzerinden soz ediyordum. Yasam hakkini vermenin dogru, yanlisligindan degil. Kurtaj farkli, yasam hakki vs diye anlatmak istedigim seyin disina atlayan sizsiniz. Bende konunun devamında kurtajin farkli yonlerinden birini ele aldim diyeyim o zaman.Tecavuz bebegının dogmasını desteklemek saglıksıZ bır psıkolojının en ucunu gerektırır.ben saglık konularını demısım sen tecavuz bebegını ornek vermıssın.sahsen baskası yazaa saglık konusundan dolayı kurtajı desteklıyorum dıye ben o ınsanın toleransının tecavuz bebegını kapsamadıgı hıc ama hıc dusunmem.artı o ınsan tutup da dogurun cocuk rızkıyla gelır dıye sacma bır dızı kelam etmedıyse oyle demıs gıbı yorum yapmam.ınsanların dusuncelerını okuyun demıyorum zaten yazdıklarına gore yorum yapın yapacaksanız hayalı cumleler eklemeyın ya da alıntı yapmadan yazın.
Bence anne olmayı istemek bencillik çünkü sırf annelik duygusunu tatmak için bir insan getiriyoruz dünyaya,acaba dünyaya gelen o bebeğe iyi bir gelecek sunacak mıyız?Ya da onun istediği hayatı verebilecek miyiz ya da onu her türlü kötülükten koruyabilecek miyiz? Ya da onun istediği gibi bir anne profilinde olabilecek miyiz? Kaldı ki böylesine kötü bir dünyaya;kötülüklerin,savaslarin,katillerin,sapiklarin olduğu,kelle koltukta yaşadığımız bir dünyaya bir çocuk getirmek istiyorsak asıl bencillik anne olmak istememizde..Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?