Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

Çalışanlarınızla bu denli özel konulara girip burun buruna gelirseniz iş yerinde verim alıp lafınızı geçiremezsiniz.

Gerçekten böyle mi düşünüyorsun. Ben insanlara yardımı dokunan biri olamaz mıyım. Kendimi düşündüm çocuk yapmadim diye bencillik mi olmalı bunun adı.
Valla sam, ortalik zaten manyak dolu
Evet gayet de dogru soylemissin anne olunca butun hayatin bitiyor, evlilik de kalmiyor cinsellik de kalmiyor sosyal hayat da kalmiyor (istisnalar elbette vardir) anne olmak istemek gibi istememek de bir hak neticede
Ayrica sende kirici sekilde paylasmamissin fikrini
Karsi tarafa noluyor yok allah senin gibi bencile vermesinmisss, kendisi gibi bir saygisiza da vermeseymis keske bu kafayla cocuk yetistirecek o cocuga yazik

Bak hem anneler hem de islerini iyi yapıyorlar işte

Ne demeye çalıştın tam anlamadım ama sen bakımını yapabiliyorsan ne hoş; fakat çoğu kadın yapamıyor.

Bak hem anneler hem de islerini iyi yapıyorlar işte

Olabilir canım. Ama başka şeylerden yakınıyorlar onlar da. Çocuğa da ben bakıyorum parayı da ben getiriyorum. Adam balığa gidiyor falan diyorlar. Yani zaten ben yetemeyecğimi düşünüyorum. İnsanlar benden daha yetenekli de enerjik de olabilirler. Ben yapamam ben istemiyorum :) Onlarla benim sorumluluğum hayattan beklentim aynı değil zaten.

Bana kalırsa sen çocuk sahibi olmayı çok istiyorsun arkadaşım. Ama evli değilsin şu an öyle bi imkan zor, bu yüzden karşı tepki geliştirip annelik zor kısıtlayıcı gibi tabirlere sığınıyorsun.

Elbette herkes anne olmak zorunda değil ama şimdi burda suç sadece o kadında da değil, tabiri caizse kaşınmışsın o kadar annenin içinde hem de.

Bu da tartisilir aslinda. Tecavuze ugrayan insanlara bile dogurun, devlet bakar deniliyor. Bu bana gore yanlis, size gore dogru olabilir. Bana göre gelecegi saglanamayacak çocuk dogurulmamali. Her korunma yontemi %100 degil. Hapini, prezervatifini ya da her nasil korunuyorsa (geri cekilmeyi korunma yontemi olarak gormuyorum bunu belirteyim) eksiksiz yapip, hamile kalmis insanin maddi durumu yeterli degilse dogurmamali. Rizkiyla dunyaya gelmeyen bi cok cocuk var. Hala acliktan ölen bebekler var ulkemizde. Karnini doyuramayacagin cocugu dogurmayacaksin bence.

Ne demeye çalıştın tam anlamadım ama sen bakımını yapabiliyorsan ne hoş; fakat çoğu kadın yapamıyor.

Iste buda tercihtir ben yapiyorsam vakit buluyorsam bir başka anne çocuktan vakit bulamiyorsa o onun tercihidir. Anne oldum ben kimse benden süs pus beklemesin yada kocam bana ilişmesin diyen kadınlar da var mı evet var. Yada çocuk doğurduğu için kendini kutsal zannedenler de var. . Benim demek istediğim şu hiperaktif bir çocuğum var hem de ne hiperaktif yani o yüzden kendimi birakmadim çünkü hala çok degerliyim

eğer niye anne olmuyorsun ,niye çocuk istemiyorsun diye birini sıkıştırırsan ve bu sıkıştırma bunaltmaya, yeterrrr diyecek kıvama kadar geliyorsa,,karşıılığında alacağın her cevaba hazır olmalısın. nokta.

sizde damarına basmışsınız sanırım bayanın. etkiye tepki olmuş. ödeşmişsiniz.

Kendimde kusur bulmam çünkü bana o lafı söyletene kadar uğraşıyorlar. Neden anne olmadın bu yaşa kadar diye.

Çalışanlarınızla bu denli özel konulara girip burun buruna gelirseniz iş yerinde verim alıp lafınızı geçiremezsiniz.

Yöneticilik kimliğinizden bir ara yararlanmak isterim. Robot değiliz neticede kurumsal bir şirket de değil henüz. Burnum havalarda mı gezeyim. Yemek yiyorduk.

Amaan boşver böyle insanlara laf anlatmazsın senin seçimin senin kararın. Bizim milletin kafası anca başka insanların hayatlarını kararlarını sorgulamaya ayıplamaya çalışır. Bu bir kadının yapması daha da üzücü,her kadın anne olacak diye bişey yok,anne olamayan kadın en az 10 tane çocuğu olan kadın kadar kadındır işte ötesi yok. Gerçi biz hala oğlum yok diye kayınvalidem evi bize vermiyor dertleriyle uğraşan milletiz arkadaşım senin gibi düşünenler fazla geliyor doğal olarak.

Tabii ki bencillik.

Ben de çocuk sahibi olmayı istemiyordum, tek nedeni de rahatımın bozulacak olmasıydı.

Üslup kötü olmuş sadece ama onu da aranızda halletmişsinizdir, siz takılmamalısınız böyle şeylere(üsluba).

Öyleyse bu şekilde yazsaydı konu sahibi,

ben varsayımlar üzerinden değil,
yazılanlar üzerinden yorum yapıyorum genel de.
Yanlış mı yapıyorum acaba.
yok elbette varsayımlar üzerinden yorum çok sağlıklı olmaz
ancak hem yaşadığımdan biliyorum
hem de dediğim gibi bekar kadın durup dururken aman ne doğuracam ya, aman siz neden doğuruyorsunuz ki ya, zaten doğurmek da rererö demiyor. burda da konu sahibi neden durup duruken doğurmakla ilgili öyle bir yorum yapmış olsun ki karşıdan pas gelmeden?
konuyu hep diğer taraf açıyor :)

bi de henüz tecrübe etmediğin birşeyle ilgili hayatın bitio, sevişemiosun, gezemiosun vs gbi bu kadar net fikirlerin olması da bi önyargı ayrıca. ozmn çocuk olduktan sonra hiçbi çift bu dediklerini yapmıo

isteyen anne olur,istemeyen olmaz.bunun için sebeplerde kişiyi ilgilendirir.siz fikrinizi söylediniz sonuçta hakaret etmediniz.demek ki kendileri bunu çok üstüne alındı ki resmen size hakaret eder gibi bir söz söylüyor.benim çevremde de sizin gibi konuşan bir çok arkadaşım,akrabam var.ama kimse onlara bu yüzden kızmadı,laf söylemedi ki normali budur..

Anne olan bir kaç insan bir araya gelince illa ki çocuğundan,annelikten bahseder bunda garip bir durum yokki :)

İnsanlardaki bu kötülük beni korkutuyor. İşin garibi o kadar da çok katılan var ki. Doğru olduğu sürece her sert cümleye razıyım gerçekler acıdır misali; ama kadın resmen beddua ediyor yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…