Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

Hayır canım yaşamadım. Bu memleketteki çocuklara özgü bu fikrim biraz da.
Neden böyle bir fikir oluştu sende?
sorumluluk alıp dünyaya getirme fikri uzak gelebilir sana ama baş belası ve itici bulman ayrı bir boyut kazandırıyor olaya.

Sevmeyebilirsiniz tabii sizin tercihiniz ama anne olan/ olmak isteyenleri ölü kabul etmeniz pek doğru değil. Siz bu düşüncenize saygı duyulmasını istediğiniz gibi, sizin gibi düşünmeyenlerede saygı duyulması gerekiyor. Yorumlarınızda bariz bir ezikleme hissediliyor.

Yani benim de aklıma öyle cevaplar geliyor tabi ama adamdan saymak istemedim tartışmayı uzatarak.

Keske kalkmasaydiniz anlayamiyorum neden farkli dusunen insanlara saygi duyulmuyor? Gercekten o ablanin cesaretine hayran kaldim...guzel duygu ama herkes sorumluluk kaldiramaz bilmiyorum.banada sen buyuk konusuyorsun Allah azzevecelle sana vermez gibi seyler soyluyorlar....evli degilim ama evlilik oturana kadar ozellikle kk daki konulari gorunce zaten cocugun bir asama oncesi olan evlilege adim atmaya korkar oldum ki yakinda degildim ,cocugu olanlarin sevgilerii cok buyuk uyku yok esle aralar bozuluyor kimseye emanet edemeyecegin bir sey coxuk devamli ilgi istiyor ilgi derken tuvalete gidemiyor kucukken cok zor gercekten bu anlamda evet ben bencilim...dediginiz gibi Allah cellecelaluhu isteyenlere versin hayirli evlatlar

isteyen olur istemeyen olmaz. annelik sorumluluk ve özveri ister.
sadece kimsenin kimseyi bencillikle suçlamaması lazım.. . herkes bu sorumluluğun altından kalkamayabilir . ve bu bencillik değil,kendini bilmektir

sadece ilk sayfayı okudum. yorumlarım da ona göre olacak.
konu sahibi siz anladığım kadarı ile anne değilsiniz. anne olmadan böyle "hayatın bitiyor, hep çocuk hep çocuk, hep dert hep dert" tarzı yorumlar yapılınca insan biraz hassas oluyor. aslında sanırım siz hani iyice hazır olmadan, istemeden, hayatın tadını çıkarmadan olmanın kadını yorabileceğini belirtmek istemişsiniz ama biraz sert söylemişsiniz. aslında çok ta büyütülecek bir şey dememiş karşınızdaki kadın.

Herkesin ne çok konuşası var anne olanlar yada olmak istemeyenler hakkında. Bırakın herkesin tercihi kendine.Anne olmamak bencillik olmadığı gibi anne olmakta insanın kendi hayatını kendi elleriyle mahvetmesi değildir.

Ve evet gerçekten ruh sağlığı akıl sağlığı yerinde olan mutlu huzurlu insanlar anne baba olsun ki mutlu huzurlu bireyler yetiştirsin.

İki kızım var bile isteye planlı programlı anne oldum. İkisininde zamanını hesaplayarak yola çıktım. Rabbime de şükür yüzüme güldü kucağımı da boş bırakmadı. Allah isteyen herkese versin istemeyene de vermesin. Bunu polemik konusu yapmak ne kadar yanlış. Ne olmak istemeyenlerin annelere laf söyleme hakkı var nede annelerin çocuk istemeyenlere.

Ha bu arada hamilelik döneminide sayarsak 6,5 senelik anneyim büyük kızım mayısta 6 yaşını dolduracak. Ne sosyal hayatım mahvoldu ne de çocuklarımın zamanından çaldım. Her ikisi de yolunda çok şükür. Sinemaya tiyatroya da gidiyorum eşimle kafa çekmeye de. Baş başa gidilecek yerlere baş başa çocukla gidilebilecek her yere de kızlarımızla. Kadının bireyim anneyim tabi ki çocuklarım her şeyden önce gelir ama bende paspas değilim ben mutluysam ailem mutlu olur bunu unutmadan yaşıyorum.

Belki çocuğu olmuyorsa bu tepkiyi vermiş olabilir.

Yok çocuğu var. Çok yaramaz hiç uyumayan bir çocuğu var duyduğuma göre. Kreşe bile verememiş evde bakmak zorunda. Bilmiyorum belki de ordaki diğer insanlar benim çalışanlarım olduğu için böyle bir tepki verdi. Üstten bakma imajı diyor ya herkes. Halbuki tam tersi beni neden anne olmuyorsun diye sorgulamasalar ben onlara öyle hissettirecek en ufak cümle sarfetmiyorum. Özellikle dikkat ediyorum. Ama cidden bunaldım ya. Babannem bile 10 yıl evvel ben ölürüm senin evlendiğini göremem diye bilezik taktı bana. Hala yaşıyor gerçi

Ayrıyeten evli bile değilim. Gayrı meşru doğursam çok mu hoşlarına gidecek? Bu sefer de ona laf edecekler.

Çocukları çok severim, hemde dehşet derecede anne olmak istiyorum.
Ama hanımlar, sizce de abartmıyor muunuz?
Gitmeyin artık kadının üstüne

Siz gerçekten ilk soruşta konu sahibinin "Hayatı bitiriyor" dediğini mi sanıyorsunuz?
Ortamı hayal edebiliyorum
2-3 tane anne olmuş kadın, konu sahibini bebek yapmanın kutsallığıyla boğmuştur eminim.
Çünkü neden? Annelik kutsal? Anneliğe el ve laf değemez...

Hem diyelim ki ilk seferinde küt diye hayatımı bitiremem dedi
İyi de kime ne? O onun düşüncesi, düşünemezsin mi diyelim kadına

Hadi itiraf edin, bu konudaki çoğu üyenin derdi kadının ettiği laf değil.
Anne olmak istemeyişi
Bir çoğu içten içe buna sinir oluyor ve bunu kaldıramıyor

O yüzden bu kadar üstüne gitmek

Bir kaç kişi de altında yatan sebebi aramış
İyi de niye?
Tedavi edip anneliğe ısıtıp çocuk sahibi mi yaoacaksınız?
İlla anne olacak yani, kaçışı yok.

samantha Bu dediğinize inanıyorsanız siz anne olmayarak hayatınızın değerini ne kadar ölçtünüz?

Anlayamadım soruyu. Anne olmamanın neresi değerli gibi birşeyse. En temelde yani kişisel olarak; rahat olmak, bir canlının sorumluluğunu almamak, genel olarak da; onun yerine başka şekillerde insanlığa faydalı olmak. Çok çalışmak, insanlara yardım etmek gibi.

Aman dikkat et evlenmekle ilgili tek bir kötü söz söyleme, evlendiğine bin pişman o salon dolusu kadın yolar seni.

insanı bıktırıncaya, nefret ettirinceye kadar hem de

buraya son yazışım işe dönmem lazım ama şunu tekrar belirtmeden geçemeyecem
evli olmak, çocuklu olmak isteyen istesin ve yapsın (ben çocuk fikrine karşı değilim mesela, severim çocukları)
ama istemeyen de çok insan var, bu da gayet normal. en iyi çocuk başkasının çocuğu diyen evli arkadaşlarım var 40ı geçtiler, çocuk yapmadılar. yerlisi de var bunun yabancısı da.

şunu anlamıyorum bekar bir kadın girdiği ortamda dert yansa, aah aah evlenmek isityorum da evlenemiyorum dese hadi yine normal , tamamdır, konu açılabilir, aday bile bulunabilir, anlarım.

ama ben hayatımda evli bir kadına evliliği ile ilgili tek bir konu açmazken, bildiğim bekar hiç bir kadın bunu yapmazken
bekar kadının olduğu ortamda evli kadınlar hemmmen 1. salisede bu konuyu açıyor --konuyu evli/çocuklu kadınlar bekar/çocuksuz kadına taarruz ederekten açıyor...
yahu sana ne?
sonra da bir laf edince kötü olan bekar kadın oluyor. 1 laf etmem 2 laf etmem 3.ye vallahi de ederim küfür bile ederim bıktırmasınlar arkadaş insanı.

Insanlarin kendi tercihleri inanin umurummda degil. Fakat benim bulundugun ortamda kendi hayatini bitirmektir tarzinda konuslunca tabiki de laf söylerim.
Yoksa isteyen cocuk yapsin, isteyen kagit mendile tapsin, isteyen pantalona karsi ciksin inan umurumda degil. Yeter ki herkes kendi cizgisini bilsin. Ne ben sorgularim ne de sorgulatirim.

İyi de farkında mısınız kadın durduk ye ortama dan dun diye dalıp aa siz anne misiniz? Kesin hayatınız bitmiştir dememiş ki
Önce onun üstüne gelmişler
Savunma mekanizması bir yerde
O da tepki vermiş

Hadi itiraf edin, bu konudaki çoğu üyenin derdi kadının ettiği laf değil.
Anne olmak istemeyişi
Bir çoğu içten içe buna sinir oluyor ve bunu kaldıramıyor

O yüzden bu kadar üstüne gitmek

.

İyi de anne olmak istemeyişin den bize ne?

Doğurdugu çocuga nasıl ben bakmayacaksam,
doğurmadığına da üzülecek değilim.
Hayır neden üzüleyim.

Böyle bir kafada olsan varsa da sadece garip deyip geçerim.
(Sen nasıl anne olmak istemezsin, şaaaaaaak kafasından bahsediyorum)

Anne olmak istemiş kadınlara ölü muamelesi yapılmasın yeter.

Biz nasıl anne olmayanların hayatları hakkında ileri geri konuşmuyorsak (saygı duyuyoruz)

Onlarda biz anneliği tercih etmiş kadınların yani bizlerin hayatlarına burunlarını sokmasınlar kafi.

İyi de farkında mısınız kadın durduk ye ortama dan dun diye dalıp aa siz anne misiniz? Kesin hayatınız bitmiştir dememiş ki
Önce onun üstüne gelmişler
Savunma mekanizması bir yerde
O da tepki vermiş

Ben genel konustum, her iki taraf icin de gecerli bu. Sen de yargilamayacaksin o da yargilamayacak. Cok farkli düsünen insan var. Baska konularda ayni düsünmedigim icin cok garipsendigim olmustur. Ben kimseyi yargilamam ama benim zevklerime sacma diyenleri de gördüm. Kimse kimseye bulasmasin diyorum zaten.

O kadın sizin hayatınıza bir şey dememiş ki zaten

Orada anne olmayışına laflar saydıran kadına demiş

Bir çeşit savunma mekanizması

Yani burada konu açıp "hey kk kadınları sizin hayatınız bitmiş" dememiş ki.

Biri neden anne olmamışım diye üstüme geldi bende böyle cevap verdim demiş

Etki tepki. Ama bıradaki tepki konu sahibine ait. Olayı başlatan o değil

Haklı ve eğlenceli bir yorum olmuş lakin kadın olarak bana biraz ağır geldi
Konu sahibi evli ve çocukluları eziklemiş ama kadın olarak biraz daha ılımlı yaklaşamaz mıyız ki
Bekar kalıp, çocuk yapmamak sadece sevişme özgürlüğü müdür ?
35 in de evlenmiş biri olarak çok derin yorumlar getirebilirim bu konuya
Biz yine de kadın olarak başka bir kadını böyle eleştirmesek daha iyi olur gibi geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…