Neden böyle bir fikir oluştu sende?Hayır canım yaşamadım. Bu memleketteki çocuklara özgü bu fikrim biraz da.
Tam tersi her işi erkeklere yaptırırız biz. Ailede kadınlar patrondur. İş dünyasında da evde de. Belki o yüzden. Ama çocuklar direkt çok itici ve baş belası geliyor. Kadınlarla bir derdim yok. Mantıklı modern kariyer sahibi güzel kadınları bilhassa çok severim.
Köpeğin duası kabul olsa gökten kemik yağardı diyecektiniz. Kendi hayatını kendi bitirmek kavramı hoş değil esasen bu tercih meselesi. Ancak umarım senin gibi bencile vermez ne demek, ilberciğim geldi aklıma söyleyip ban yemeyeceğim.
Keske kalkmasaydiniz anlayamiyorum neden farkli dusunen insanlara saygi duyulmuyor? Gercekten o ablanin cesaretine hayran kaldim...guzel duygu ama herkes sorumluluk kaldiramaz bilmiyorum.banada sen buyuk konusuyorsun Allah azzevecelle sana vermez gibi seyler soyluyorlar....evli degilim ama evlilik oturana kadar ozellikle kk daki konulari gorunce zaten cocugun bir asama oncesi olan evlilege adim atmaya korkar oldum ki yakinda degildim ,cocugu olanlarin sevgilerii cok buyuk uyku yok esle aralar bozuluyor kimseye emanet edemeyecegin bir sey coxuk devamli ilgi istiyor ilgi derken tuvalete gidemiyor kucukken cok zor gercekten bu anlamda evet ben bencilim...dediginiz gibi Allah cellecelaluhu isteyenlere versin hayirli evlatlarArtık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Belki çocuğu olmuyorsa bu tepkiyi vermiş olabilir.
samantha Bu dediğinize inanıyorsanız siz anne olmayarak hayatınızın değerini ne kadar ölçtünüz?
sen de bencil değilsen bu laftan neden alıosun ben de bunu anlamıorumAnneler hayatını feda etmekten memnunlarsa, bu laftan neden inciniyorlar biri bana anlatsın gerçekten anlamıyorum.
Aman dikkat et evlenmekle ilgili tek bir kötü söz söyleme, evlendiğine bin pişman o salon dolusu kadın yolar seni.
sen de bencil değilsen bu laftan neden alıosun ben de bunu anlamıorum
Insanlarin kendi tercihleri inanin umurummda degil. Fakat benim bulundugun ortamda kendi hayatini bitirmektir tarzinda konuslunca tabiki de laf söylerim.
Yoksa isteyen cocuk yapsin, isteyen kagit mendile tapsin, isteyen pantalona karsi ciksin inan umurumda degil. Yeter ki herkes kendi cizgisini bilsin. Ne ben sorgularim ne de sorgulatirim.
Hadi itiraf edin, bu konudaki çoğu üyenin derdi kadının ettiği laf değil.
Anne olmak istemeyişi
Bir çoğu içten içe buna sinir oluyor ve bunu kaldıramıyor
O yüzden bu kadar üstüne gitmek
.
İyi de farkında mısınız kadın durduk ye ortama dan dun diye dalıp aa siz anne misiniz? Kesin hayatınız bitmiştir dememiş ki
Önce onun üstüne gelmişler
Savunma mekanizması bir yerde
O da tepki vermiş
Tam da konuyu okuduğumda aynı şeyi düşünmüştüm.Neden hep istemeyenlerin olurda çok isteyenlerin olmaz.
İyi de anne olmak istemeyişin den bize ne?
Doğurdugu çocuga nasıl ben bakmayacaksam,
doğurmadığına da üzülecek değilim.
Hayır neden üzüleyim.
Böyle bir kafada olsan varsa da sadece garip deyip geçerim.
(Sen nasıl anne olmak istemezsin, şaaaaaaak kafasından bahsediyorum)
Anne olmak istemiş kadınlara ölü muamelesi yapılmasın yeter.
Biz nasıl anne olmayanların hayatları hakkında ileri geri konuşmuyorsak (saygı duyuyoruz)
Onlarda biz anneliği tercih etmiş kadınların yani bizlerin hayatlarına burunlarını sokmasınlar kafi.
Olmaz. Evlenmeyen ve çocuk sahibi olmayan kadınlar her sabah hayatın manasını yeniden keşfedip adeta üçüncü gözlerini kaba etlerinde açıyorlar. Nirvana kapısı aralaniyor her gün batımında. Gokkubbeden bize yağmur onlara bakir, kasli biscolata erkekleri yağıyor.
Biz ezik evliler tek bir adamın pipisine muhtacken o yuce, o ozgur ruhların binlerce pipi seçeneği var. Sen tek pipiye muhtaç olmanın acisini bilir misin?
Ya annelik? Her gün kusup iseyen ustune utanmadan kaka yapan bir canlı ile uyanmak nasildir bilir misin? Halbuki yatağın sol kenarında "haydin yiyiselim rahat rahat sevişelim ballı lokmam" diyen bir kaslı olmalı her daim.
Ah kasli! Ah sevisgen erkek. Evlendim ve çocuk yaptım. Hayatımi kendi ellerimle mahvedip turlu fantezilere veda ettim kaslı. Hey özgürlük
Su an ağlıyorum bedbaht halime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?