Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

İnsanlardaki bu kötülük beni korkutuyor. İşin garibi o kadar da çok katılan var ki. Doğru olduğu sürece her sert cümleye razıyım gerçekler acıdır misali; ama kadın resmen beddua ediyor yahu.
Canim bir de bu annelik mevzuunu sen acmis olamazsin onlarin hepsi evli ve anne, sen bekarsin hala sana yukleniyorlar degil mi hafi evlen hadi cocuk yap diye, sana ne be kadin diye cikismadigina sukretsin. Sen gayet iyi niyetle anne olunca hayat bitiyor demissin genellemeyapmissin ama karsidaki okuz seni direkt olarak hedef almis, yanlis yani
Uzulme bosver boylelerinin duasi bedduasi kendinin olsun

Sen çoluk çocuk sahibi kadınların yanında, anneliği küçümsersen, onlar da sana bencilsin der tabi... Hayır yani ben anne olmayı tercih etmiyorum, edene de saygı duyuyorum deyip susmak çok mu zor? "kendi hayatını kendi elleri ile bitirmek" cümlesinin içine ne koyarsan koy, salaklık, enayilik, hepsi rahat gider yani... Sen nasıl alındıysan, orda ki anneler de öyle alınmıştır...

İnsanlardaki bu kötülük beni korkutuyor. İşin garibi o kadar da çok katılan var ki. Doğru olduğu sürece her sert cümleye razıyım gerçekler acıdır misali; ama kadın resmen beddua ediyor yahu.
Ha bir de soylemeyi unuttum onlar simdi seni goruyorlar ozguvenli, kendi ayaklari uzerinde duran, ozgur ve kimseye bagimli olmayan acik fikirli bir kadin, geberiyorlardir hasetliklerinden bosver ondan bu kuyruk acilari

hislerime tercüman olmuşsunuz :)

Ooov konu çok uzunmuş sadece ilk mesajınıza bakarak kendi yorumumu yapacağım. Anne olmamak bencillikse evet ben bencilim, kendi adıma ben bunu inkar da etmiyorum zaten. İkinci evliliğimi yaptım, mutluluğu 35'imde yakaladım daha yapacak çok şey var diyorum. En kötü ihtimalle beş sene sonra anne olmak istediğimde biyolojik saatim beni yarı yolda bırakırsa evlat edinmek için başvururum.

Anne olan, hem anne hem iş kadını olan kadınlara saygım sonsuz tebrik ederim ama benim totom yemiyor dürüstçe söylemem gerekirse.

Ha bir de kabul edelim hamile, anne olmuş ya da ikinci üçüncü çocuğuna kavuşmuş "bazı" kadınlarda herkes anne olacak gibi bir düşünce var ki buna gıcığım. Eğer anneliği düşünmüyorsan öcü gibi bakıyorlar sana ve illa bir doğur anam doğur baskısı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çocuk istememe sebebinizi kendinizla alakalı ifade ettiğinizden böyle söylenmiş misal deseydiniz ki bu dünyaya bir birey getirmek istemiyorum ona iyi bir anne olamayabilirim iyi bir gelecek veremem vs o zaman bu yorumu almazsınız o bayandan yanlış anlamayın ben bayanı savunmuyorum

Aslında bana görede bencillik. Neden diye sorarsaniz kendi rahatiniz icin cocuk.yapmiyosunuz. gezeyim tozayim egleneyim. Bendede bu düsünceler ara ara oluyor ama geciyor hemen. Özgür olmak kimseye baglanmamak istiyosunuz buda bencillik bence. Ama kadinin yapdigi patavatsizlik ona kalmamis orada o sekilde birsey söylemek kizmakda haklisiniz.

Anne olmak istememek bencillik değil elbette insan kendini buna hazır hissetmeyebilir. Ama anne olmanın insanın hayatını bitirdiği düşüncenize de katılmıyorum. Hayatını bitirmesi tercih meselesi bence. Tamam o canlıyı çok seversiniz onun nefes alma sebebi siz sinizdir. İçinizde ona karşı tarifsiz bir sevgi vardır. Ama onun dışındaki dünya, kariyer arkadaşlıklar vs den de vazgeçmek zorunda değilsiniz.
Böyle olmamalı kadın ne kadar çok sevse de çocuğu dışında kendi hayatı da olmalı. Bu dengeyi kuracakta kadının kendisidir. Biz herkesten evladımızdan bile önce kendimize değer verip seveceğiz ki onlar da bizi sevsin onlar da bize değer versin.

Katılıyorum size. Hatta bir pedegogun yazisini okumusdum. Ordaki diyoduki ; çocugunuza sizinde bi hayatiniz oldugunu gösterin yani size saygi duysun. Evet o benim annem ama onunda hir hayati var diyebilsin. Boylece oda kendi cocuklarina ayni sekilde davranir ve bu boyle gider. Ama annelik duygusunu merak ediyorum gercekden. Nasil bir duygu sirf bunun icin yapicam ben :)

İnsanlar konuşur. Dilin kemiği de yok her kelime başına ücret ödemiyoruz o yüzden konuşur. Evli değilsen neden evlenmiyorsun evlenirsin çocuk ne zaman çocuğun olur 2. Ne zaman..... Bu böyle uzar gider.

Fikirlerinizde ozgursunuz illa evlenmek ya da çocuk sahibi olmak zorunda değilsiniz.
Ama bunu dile getirirken kimseyi kirmamak en güzeli. Sizin söylediğiniz söz burdanda anlayacağınız gibi anneleri kıran bir söz. Bende anne adayıyım ve biri de bana gelip hayatın bitecek dese bende kırılırım ve kızarım.

Ben evlenmeyi düşünmeyen bir insandım. Toplum içinde bunu da dile getirirdim. Neden diye sorduklarında bana göre değil diyip konuşmayı kesiyordum. Evlendikten sonra çocuk içim başımın etini yiyen bir toplum vardı hazır değilim diyip susuyordum.
Hiç bir korunma yöntemi %100 değilmiş korunurken hamile kaldım kalp atışını duyana kadar hazır değilim diye ağladım.
Siz o konusmada çocuk sahibi olmak istemiyorum çünkü bana göre değil buna kimse karisamaz deseniz ve sussanız bir sorun olmazdı bence.

Bu sizin hayatınız kimse karisamaz sert tepki verirseniz karşı tarafa konuşma hakkı vermiş olursunuz ve böyle bencil tarzında laflar duyabilirsiniz

Evlenmek istememek veyahut evlenilse bile cocuk istememek gayet normal seyler.
Ama herkesin tercihi kendine. Sen bunu cocuklu insanlarin yaninda soylersen cocuk yapmissiniz hayatiniz bitmis demeye getirir olursun, bu durumda kadinin sana karsiligi da cok acaip olmaz
Ben cocuk istesem de istemesem de soylemem kime ne ki, ozel hayatimla ilgili insanlari bilgilendirip bi de kendimce aciklamasini neden yapayim hele de ortamda hic tanimadigim insan varsa.
Cocuk istemek te istememek te marifet degil herkesin kendi tercihi

samantha seni tanımıyorum, önceki konularını da bilmiyorum, valal objeltif yorum yapcam...

İlk senin söylediğine bakalım. Anne olmak cesaret ister, insanın kendi hayatını bitirmesi falan filan. Bu konuda sana katılıyorum, bence de annelik cesaret ister. Tek kişi ya da çift olmaktan çıkıp çocuk sahibi olmak ciddi anlamda zor bir karar bence de. Her ne kadar anne olan arkadaşlar yok öyle bişey hayat kısıtlanmıyor dese de fasa fiso. Basbaya kısıtlanıyor hayatlarınız, kısıtlanmasa bile değişiyor. Ama bundan hoşnutsanız ne ala.

İkinci olarak diğer bayanın söylediğine gelelim. Bana neden çocuk yapmıyorsun diye soranlara "ben bencil bir insanım, hayatımı başka bir insana adayıp bu kadar büyük bir sorumluluk almak istemiyorum" diyorum. Evet bencilce düşünüyorum. O yüzden bunu biri bana söylese alınmam. Söyleyen kişinin tavrına da bağlı tabi ama kendi kabul ettiğim şeyi bir başkası dile getirince de kızamam.

Üçüncü ve son noktamız, annelik de bir nevi bencillik bence. Kendi arzularınızı tatmin etmek, dünyaya kendinizden bir iz bırakmak için anne baba olmuyor musunuz? E bunlar hep bencilce alınmış kararlar değil mi o zaman?

Bahsettigin kadin gibi olanlari cok densiz buluyorum. Anne olmamanin bencillikle ilgisi yok. Sen bu cocugu dogurup koseye atmiyorsun ki bencil olasin. Sen cocukla birlikte gelebilecek hayat degisikligini, o cocugun sorumlulugunu istemiyorsun sadece. Daha dogmamis cocuk yani. Herkes uremek zorunda degil.

Ama senin yanlisin "hayatin bitmesi" gibi bir ifade kullanmak olmus diye dusunuyorum. Cocugu olunca kendi hayatini bitirenler yok mu? Hele de ulkemizde dolu var. Muhtemelen bu kadin da onlardan biriydi ki bu kadar celallendi. Ama cocuk sahibi olmak otomatikman kendi hayatini kenara itmek olmuyor. Bu genellemeyi yaparak tepki cekmissin.

Vala haklısın oyle de hakaret gibi kufreder gibi soyleyince insan aliyor işte. Yoksa özünde oyle. Ama bazılarinin dedigi gibi üslup anafikri örtüyor.

aslında bir bakıma cok dugrusun hak veriyorum sana ama Senİn kendi dusuncelerin cocuklu ve kendini evladına adamıs annelerin zoruna gitmis olmalı. Hem sen cocuk istemedigini zaten soylemissin kadının da insallah senin cocugun olmaz demedi senin zoruna gitmis olmamalı sana beddua degil dua etmis aslında.

Ben de tam tersi evlenmek istemiyorum ama cocuk istiyorum. Ben evlenmek istemiyorum diye kimsenin basina eksimiyorum . Herkes ne cok karisiyor . Kisisel tercihlere saygi duyulmali.

Son düzenleme:
İki türlüde bencillik olabilir bence çünkü bazı insanlarda çocuğu başka biri birey olarak göremeyip yaşlılığın garantisi olsun elden ayaktan düşünce bize baksın, çalışsın para getirsin vs. sebeplerle çocuk yapabiliyor. Ha tabi ki evlat ilerde ailesine destek olmalı fakat sadece bunlar için çocuk yapan aslında çocuğu önemsemeyip kendi geleceğini düşünenler var. Böyle bakınca çocuk yapmakta bencillik hakkıyla yetiştirip onun başka bir birey olduğunu kabul edemiyorsan

Sen de cocuk sahibi olanlara hayatinizi kendi elinizle bitirmissiniz demissin acik acik sizin hayat bitik ohh ben superim rahatim demissin yani o da oyle demis

Sen öyle dersen sana da böyle derler sonuçta sende anneleri eleştirmişsin kendi hayatımızı kendi elimizle bitirdiğimizi düşünmüyorum klişe mılişe evlat sahibi olmak her kadının yaşaması gereken bi duygu dediğiniz gibi olsaydı insanların nesli tükenirdi Ha ilerde yaşlanınca alırım kahvemi kedilerime bakarım diyosanız o ayrı ama ben ilerde torunlarımı bayramda seyranda karşılamak isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…