Canim bir de bu annelik mevzuunu sen acmis olamazsin onlarin hepsi evli ve anne, sen bekarsin hala sana yukleniyorlar degil mi hafi evlen hadi cocuk yap diye, sana ne be kadin diye cikismadigina sukretsin. Sen gayet iyi niyetle anne olunca hayat bitiyor demissin genellemeyapmissin ama karsidaki okuz seni direkt olarak hedef almis, yanlis yaniİnsanlardaki bu kötülük beni korkutuyor. İşin garibi o kadar da çok katılan var ki. Doğru olduğu sürece her sert cümleye razıyım gerçekler acıdır misali; ama kadın resmen beddua ediyor yahu.
Ha bir de soylemeyi unuttum onlar simdi seni goruyorlar ozguvenli, kendi ayaklari uzerinde duran, ozgur ve kimseye bagimli olmayan acik fikirli bir kadin, geberiyorlardir hasetliklerinden bosver ondan bu kuyruk acilariİnsanlardaki bu kötülük beni korkutuyor. İşin garibi o kadar da çok katılan var ki. Doğru olduğu sürece her sert cümleye razıyım gerçekler acıdır misali; ama kadın resmen beddua ediyor yahu.
Iyi ama bu size beddua gibi gelmemeli.
Zira istemiyorsunuz zaten.
hislerime tercüman olmuşsunuz :)Senin bakış açından bakınca kadın yanlış bir şey söylemiş gibi durmuyor... Bencillik kendini düşünmek demek değil mi sende kendi hayatını düşündüğün için çocuk istemiyorsun vs vs...
Kadın doğru kelime kullanmış ama yanlış ifadelerle sanırım.
Aslında bana görede bencillik. Neden diye sorarsaniz kendi rahatiniz icin cocuk.yapmiyosunuz. gezeyim tozayim egleneyim. Bendede bu düsünceler ara ara oluyor ama geciyor hemen. Özgür olmak kimseye baglanmamak istiyosunuz buda bencillik bence. Ama kadinin yapdigi patavatsizlik ona kalmamis orada o sekilde birsey söylemek kizmakda haklisiniz.Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Katılıyorum size. Hatta bir pedegogun yazisini okumusdum. Ordaki diyoduki ; çocugunuza sizinde bi hayatiniz oldugunu gösterin yani size saygi duysun. Evet o benim annem ama onunda hir hayati var diyebilsin. Boylece oda kendi cocuklarina ayni sekilde davranir ve bu boyle gider. Ama annelik duygusunu merak ediyorum gercekden. Nasil bir duygu sirf bunun icin yapicam ben :)Anne olmak istememek bencillik değil elbette insan kendini buna hazır hissetmeyebilir. Ama anne olmanın insanın hayatını bitirdiği düşüncenize de katılmıyorum. Hayatını bitirmesi tercih meselesi bence. Tamam o canlıyı çok seversiniz onun nefes alma sebebi siz sinizdir. İçinizde ona karşı tarifsiz bir sevgi vardır. Ama onun dışındaki dünya, kariyer arkadaşlıklar vs den de vazgeçmek zorunda değilsiniz.
Böyle olmamalı kadın ne kadar çok sevse de çocuğu dışında kendi hayatı da olmalı. Bu dengeyi kuracakta kadının kendisidir. Biz herkesten evladımızdan bile önce kendimize değer verip seveceğiz ki onlar da bizi sevsin onlar da bize değer versin.
samantha seni tanımıyorum, önceki konularını da bilmiyorum, valal objeltif yorum yapcam...
İlk senin söylediğine bakalım. Anne olmak cesaret ister, insanın kendi hayatını bitirmesi falan filan. Bu konuda sana katılıyorum, bence de annelik cesaret ister. Tek kişi ya da çift olmaktan çıkıp çocuk sahibi olmak ciddi anlamda zor bir karar bence de. Her ne kadar anne olan arkadaşlar yok öyle bişey hayat kısıtlanmıyor dese de fasa fiso. Basbaya kısıtlanıyor hayatlarınız, kısıtlanmasa bile değişiyor. Ama bundan hoşnutsanız ne ala.
İkinci olarak diğer bayanın söylediğine gelelim. Bana neden çocuk yapmıyorsun diye soranlara "ben bencil bir insanım, hayatımı başka bir insana adayıp bu kadar büyük bir sorumluluk almak istemiyorum" diyorum. Evet bencilce düşünüyorum. O yüzden bunu biri bana söylese alınmam. Söyleyen kişinin tavrına da bağlı tabi ama kendi kabul ettiğim şeyi bir başkası dile getirince de kızamam.
Üçüncü ve son noktamız, annelik de bir nevi bencillik bence. Kendi arzularınızı tatmin etmek, dünyaya kendinizden bir iz bırakmak için anne baba olmuyor musunuz? E bunlar hep bencilce alınmış kararlar değil mi o zaman?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?