Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

Offf benim sevgilimde tutturdu evlilik de çocuk da Diye.. napicam bilmiyorum böyle konular okudukça kötü oluyorum. Sizden yaşça kucugum şu an size hak veriyirm. Anne olmak hayatını kendi ellerinle bitirmek. Çoğu anne kendisi de demez mi "ben artık cocugum için yaşıyorum hayatımı ona adadim" diye? Tabi istisnalar vardır ama genel olarak bi anneden beklenen budur. Herkes bunu kabul etmek zorunda değil bencillik değil bu.

Elbette sevisme özgürlüğünden ibaret değildir bunu seçen her kadınin sebebi. Lakin konu sahibi bir mesajında çocuk olursa şimdiki gibi rahat rahat sevisemeyeceginden bahsetmiş zannediyorum gozunuzden kaçmış. Konu sahibinin kendini ifade etme şekline ve gerekcelerine ithafen yazılmıştır. Geri kalan tüm bekar kadınları tenzih ederim :)

Bravo. Adeta bir Levent Kırca tiplemesisin. Kaslı yakışıklı erkeklerle sevismenin nesi komik bir de onu anlasam.

E sevişme konusunda haklı değil mi? Çocuk olan bir evde dikkat etmeden sevişemezsiniz ki..

E sevişme konusunda haklı değil mi? Çocuk olan bir evde dikkat etmeden sevişemezsiniz ki..

Haklı da sorun uslup aslında. Bittabi çocuk varken çılgınlar gibi sevisemiyoruz. Kırbaç sesleri ile inlemiyor ev. Genelde bebeğin gaz çıkarma sesi cinliyor yatak odasında.

-evli ve çocuklu kadınlar bekar kadınlar kadar rahat sevisemezler. Ben bu yüzden bekar kalmayı yeglerim.

Bu cumlede bir sıkıntı yok tercih ve fikir beyanidir. Lakin evlenip anne olmayi tercih eden kadınlarin, bu iki eylemle kendilerine değer bictiklerini belirtip, hayatlarını bitirdiklerini söyleyip,olağanüstü ezici bir uslupla asagilamayi seçip bir de ustune sevisme özgürlüğünden bahsederse o noktada "sen kendi değerini seks ozgurlugu ile mi belirliyorsun?" diye sorarlar.Vesselam :)

Son düzenleme:
Vallahi billahi öyle ama. Yalan mı

Ciks yalan değil. Hep aynı adamla sevişmek çoğu zaman sıkıcı hatta. Anne olmak da kutsal falan değil çoğunlukla yorucu bir durum. Hayatından feragat etmeyi gerektiriyor hatta. Ben kutsal falan değilim sadece anneyim. Tüm bunlarda hemfikiriz.

Sorun sizin bunu belirtirken aksini seçen kadınları aşağılamaya çalışmanız. Umarım anlatabilmisimdir.

Kimseyi aşağıladığım yok. Durduk yere kimseye laf ettiğim bile yok. Arabesk bir toplum olduğumuz için her dediğim çarpıtılıyor. Bana göre kadının hayatının bittiği yerde başlıyor çocuğun hayatı. Çevremde de aksini görmedim. Başka bir toplumda da görmedim. Biz ama gereksiz kutsallaştırıp gereksiz alınganlık yapıyoruz ve diğer kadınlar da mecburmuş gibi davranıyoruz.

Ben çocuk bakmaya mecbur kalan, eşinden yardım göremeyen, yemeği temizliği ütüyü yapan kadınlar için üzülüyorum her ne kadar hoşnut gibi davransa bile narin varlıklarız çok daha iyi şartları hak ediyoruz. Kendi de şikayet eder ama bir başkası durumu özetler bir cümle kurarsa fitil olur.

Neyzen'in bir lafı vardır "Türk milleti gariptir her lafı kaldırmaz; ibne dersin kızar da si...n aldırmaz" diye. Aynı o hesap afedersiniz.

Senin sorunun üslubun fikirlerin değil. Bu sefer senin konuştuğun gibi konuşan birine denk gelmişsin hepsi bu. Uzun uzun tespit kasmaya gerek yok. Yoksa nasıl istersen öyle yaşa kimene. Tabi aynı zamanda başkasının değer yargılarından da sanane.

Ben, benim gibi konuşan birine ender denk geliyorum mesele orda bana göre.

O vakit ben de bir aforizma ile yanitlayayim. "Yerkurede dile getirilmiş tüm genellemeler yanlıştır. Bu da dahil"
Siz kendinizi ifade ederken tüm evli ve çocuklu kadınları dahil ediyorsunuz soylemlerinize. Konuşma dilinizi bilmem ama yazı diliniz ezici bir genelleme halinden ibaret. Biraz da sert.

Kendimden ornek verecek olursam annelige hiçbir zaman fazla mana yuklemedim. Ki zaten doğum sonrasında da "yüce rabbim tüm acilarimi unuttum bu ne ulvi bir duygudur adeta yeşil Işığı gordum" demedim. Dusundugum şey dikişlerin patlama olasiligiydi. Bununla birlikte hamilelik ve doğum çok sancılı ve agir bir surec. Lohusalik bambaşka bir sendrom zaten. Tüm bu sureci yaşayan o bahsettiginiz narinlikteki kadının normal bir psikolojide olmasını beklemeyin. Bittabi inanılmaz savunmacı olurlar. Bu demek değildir ki yeryüzünde yapılacak en ulvi görevi başardılar ve asla eslestirilemeyecek kadar kutsallar. Sadece belirttiginiz gibi narinler ve anne olmanın zorluğu karşısında ne yapacaklarını sasirabilirler.

Ben ev işlerini tek basıma yuklenmiyorum. Zira bir canlıyı buyutuyorum ve insan eğitmek ve büyütmek ciddi bir emek istiyor. Çoğu zaman evin temizliğini eşim yapar. Bununla birlikte "aklımın ipleri düğüm oldu al bebeğe bak" derim ve kendimle kalma ihtiyacı hissederim. Tam da bu yüzden benim hayatım bitmedi. Ben kendimi unutmadım. Sadece şekil değiştirdi. Söyleyeceklerim bu kadar :)

Ben, benim gibi konuşan birine ender denk geliyorum mesele orda bana göre.
Yani ne bileyim ben şimdi seni tanımayan ön yargısız bir insanım ama okuyunca inanılmaz rahatsız oldum ifade tarzından. Sen senin gibi olmayan insanları aşağılar tarzda konuşuyorsun bunun gerçekten farkında değil misin? Karşındaki de savunmaya geçer haliyle. Bunu saldırı amacıyla söylemiyorum bu arada, dışarıdan gözlemimi söylüyorum. Neyse bana dert değil zaten bence sana da olmasın insanlar çeşit çeşit.

Son zamanlarda bende şöyle bir düşünce gelişti valla: dünyada yakında kıtlık olacak, savaşlar desen korkunç, dünya nüfusu almış başını gidiyor, işsizlik var, milyonlarca mülteci var, çöpten ekmek toplayanları görünce bile artık yadırgamıyoruz, can güvenliği yok... Ondan büyük cesaret gibi geliyor çocuk sahibi olmak. Ama insanız ana babalığa programlıyız, içgüdülerimiz böyle istiyor, o da var. Annelik de çok güzel bir şey... Bilmiyorum ilerde fikrim değişir mi... Ama bencillikle ne alakası var hiç anlamadım. Anneler de insan, üstelik çok hata yapabiliyorlar çocuk yetiştirirken. Kutsal bir şey olduğuna inanmıyorum, aksine insan yaşamının normal bir parçası.

Çok kitap okuyan, insan doğası ve ilişkileri üzerine haddinden fazla kafa yoran ve detaycı biri olarak her çeşit insanla empati kurabiliyorum, her isteğin, her davranışın ardında yatan sebebi çözümleyebiliyorum kendimce.

Konumuzla ilgili olaraksa çocuk yapmak istemeyeni de çok iyi anlıyorum, boy boy 5-6 çocuk isteyeni de.
Ama şu hayattan anlayamadan göçeceğim insan tipi, başkalarının çocuk yapmasını isteyen olacaktır sanırım.

samantha mesajlarını okudum,inanılmaz aynı kafadayız. Çocuk istemiyorum evliyim aşık olduğum adamla, yarın olmazsa boşanir kurtulurum ama çocuktan boşanamazsin o yoldan dönüş yok, inanılmaz korkutucu. Ve annelerin hayatını görüyorum da... Kendileri içinde oldukları hayatı dışarıdan objektif görmüyorlar, olayın dışına çıkabilseler, bir de kendi hayatlarına baksalar ordan, bize hakverirler,hoş vermeseler de mühim değil. Kurbağa deneyi vardır meşhur, hani soğuk suya koyarsın, suyu yavaş yavaş ısıtırsın da kurbağa farketmez,haşlanır ölür, anne olmak bana öyle geliyor. Ay çok kutsal bıdı bıdı diyen bi arkadasima dışarıdan kanatlı victorias secret melegi gibi görünüyorsun,aynaya baktin mi gözlerinin feri gitmis dedim. Sen de iyi demişsin, kimse kimseye çocuk ne zaman diye soramaz ,ne zaman evleniyorsun,ne zaman çocuk, ikinci ne zaman. Hadlerini bilsinler artık. Ay çok doluymuşum.

Aslinda o guzel duyguyu ins bir gun tadarsin. Dusunsene senden ve sevdiginden bir parca. Huzur, masumiyet ins bur bebek sevinci duser içine:))

'Kendimi düşündüm çocuk yapmadım diye bencillik mi oldu' yazmışsın.
Bu bencilliğin kelime anlamı oluyor tatlım.Annelik gibi bir makam sen olmak istemesen de dünyanın ve varlığın devamını sağlıyor bilmem farkettin mi..Sen saygısızca kelimeler kurarak insanları tahrik etmişsin iyi ki de cevap vermişler sana.İlk saygısızlığı sen yapmışsın kanımca çok şaşırmamalıydın.

Tamam da sen de geçip insanlari kendi hayatlarini mahvetmekle yargiliyorsun.Bu durumda karsiya cevap hakki doguyor.

Cocuk istememek nasil senin tercihinse onlarinda tercihi niye yargiliyorsun ki insanlari

Ayrıca benim çevremde hiç böyle bir sorgulama gerçekleşmiyor,sizde oluyorsa çevreniz bu yöndedir ve siz de böyle yetişmişsinizdir fakat nesillerden dolayı düsünce yapınız çevrenizden,ailenizden farklıdır.Madem bu kadar 'saygı duyulmamış' hissediyorsanız çevrenizi değiştirin ya da olduğunuzu kabullenin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…