Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

Aslinda o guzel duyguyu ins bir gun tadarsin. Dusunsene senden ve sevdiginden bir parca. Huzur, masumiyet ins bur bebek sevinci duser içine:))

Bunu yapmayın işte. Tamam sizin için çocuk hayatın anlamı olabilir ama çocuk sahibi olmak istemeyen biri için bu şekilde dua etmeyin. Ne gerek var.

Annelik bir makam değil yalnız... Bazen gerçekten konu sahibi gibi sivri dilli olmak gerekiyor. Yok annelik kutsal, yok cennet ayakları altında, yok annelik makamı... Öööeeh yani.

Anneliğe öyle bir şey demedim zaten ama 'önemsiz' olarak sıfatlandıramayız.Yani isterseniz sıfatlandırın ama yanlış çünkü dünyanın yaşamın devamlılığını sağlıyor nasıl önemsiz diyebiliriz?Annelik 'benim hayatım bitti çocuğumki başlasın' dişüncesiyle olmaz olmamalı zaten.Güzel mutlu bir evlat yetiştirmek istiyorum hayatı paylaştığım kişiyle düşüncesiyle olur.Yoksa asla her kadının 'görevi' diye bir kalıplandırmaya uymam ve onaylamam.Yani annelikten çok uzak bir bayan olarak ben böyle düşünüp saygı duyabiliyorsam herkes biraz hassas olabilir.

E baba da yaşamın dünyanın devamlılığını sağlıyor, onlara niye böyle kalıplar koymuyor daha az önemli görüyoruz? Erkek olmasa üreme olur muydu? Üremeye özel ya da önemli olarak bakamıyorum ben. Üreme yeteneği olan bir kadın ve bir erkek bir araya gelince ürüyorlar işte. Doğanın kanunu. Kimse kimseden daha üstün ya da önemli değil.

Ha anne olan bazı (hepsine değil) kadınlara da saygım sonsuz. Benim yapmaya cesaret edemediğim bir şeyi bile isteye seve seve yapıyorlar. Helal olsun diyorum.

Cevabımda babaları yerdim mi? İkisinin de tabi ki görevi çok önemli konu annelikten açıldığı için burdan konuştum yanidaha tartışılacak bir şey olduğunu sanmıyorum, iyi günler dilerim.

Cevabımda babaları yerdim mi? İkisinin de tabi ki görevi çok önemli konu annelikten açıldığı için burdan konuştum yanidaha tartışılacak bir şey olduğunu sanmıyorum, iyi günler dilerim.

Siz yerdiniz demedim ki. Ben babalara neden bu kadar değer vermiyoruz da anneleri kutsal sayıyoruz makam mevki falan veriyoruz onu soruyorum. İkisinin de yaptığı aynı şey sonuçta.

Size de iyi geceler madem.

Siz yerdiniz demedim ki. Ben babalara neden bu kadar değer vermiyoruz da anneleri kutsal sayıyoruz makam mevki falan veriyoruz onu soruyorum. İkisinin de yaptığı aynı şey sonuçta.

Size de iyi geceler madem.

Konu annelik olduğundan babalık hakkında bahsetmediğimi belirttim.Toplum annelik kadar değer vermiyor olabilir ama ben kişisel olarak verdiğim için yorum yapamam çünkü annelik ve babalık gözümde eşit.Yükleri eşit sevgileri eşit bana kalırsa fakat bazı insanlar tabii ki aksini düşünebilir..

Neyzen burada sizin gibi insanlari kastetmis.... Siz her cocugu olani ayni kefeye koyun, aman hayatiniz bitmis,anne olmaktan baska vasfiniz yok, ben boyle mutlu olamam deyun...cata pata her lafi söyledikten sonra, amaaan allahım benim gibi düşünenler yetişiiiin, bize bencil diyorlar diye ortalığı ayağa kaldırın... Asil Sizinki Hip hop tarzinda tekrardan bestelenmis uyduruk arabekscilik...

Hiç sanmıyorum bencillik olduğunu. Tercih dese çok daha dogru olurmuş.

Çocuk dünyaya getirmek konusunda ben de senin gibi düşünüyorum. Bireysel hayatın bitiyor kim ne derse desin. Ben kendime çocuğumdan daha çok zaman ayırıyorum diyen anne varsa, buyursun. Garip olan, bu lafa bu kadar icerlemeleri. Bencillik olayı çok farklı bir boyut bence. "Benden bir parça " düşüncesinin yeterince bencil olmadığını kim söyleyebilir? Zamanının çoğunu başka bir canliyla paylaşmak istemeyen kişi de bir boyutta bencildir elbette. Bence iki taraf da yersiz alınganlık yapıyor.

Annelik bir kadinin en onemli özelliklerinden biri aslinda.Kadinin vücudu bile annelik odakli yaratilmis ya da evrimlesmis. Cocuk sahibi olup çocuğunu sevgi ile buyuten bir kadin cok degerlidir. Annelik hayatın bitmesi degil anlam kazanması kadinligin tamamlanmasi demek. Hayatin eskisi gibi devam edip etmemesini belirleyen etmen de kişinin maddi imkanlarıdir aslinda. Imkanin varsa cocugun icin ev işi icin yardimcin bulunur maddi imkanin varsa çalışmaz sin zaten vs.vs. Hayatin bitmez gayet de yasarsin dolu dolu. Geniş açıdan baktığında boyle.
"Anne olmak istemiyorum yeaahh" diyen kadınlar zengin adamlar söz konusu olunca hic olmaz demiyorlar niyeyse.nikah bile olmadan hamile kaliveriyorlar.

Arkadaşın biri bencillik degil akıllık demiş. Akillilikla alakası yok tamamen ic güdü meselesi. Herkez anne olmak zorunda degil. Yaslanınca fikirleri değişebilir yanliz bunu da unutmamalı. Hastanede yattığımda yanımda 80 kusur yaslarında bir bayan vardı ve hic çocuğu olmamış. Ziyaretine gelen ne bir torun ne bir evlat vardı. Kocası da yaşlılıktan bakıma muhtaç. Kadin o yasinda esine bakıyordu. Orada anladım ki gençlikte lazım degil bu sorumluluk demesi kolay ama yaslanınca ve tüm aileni kaybedince yapayalnız kalmak da ayrı bir acı. Tabi evladın hayırlısını versin Allah evladı olup ta yanlız kalan da cok hani.

Uyuttuğunuz anda başlayın madem.. Ya da bırakın ağlasın ne yapalım
bir de millet demiyor mu askimiz guclendi cocuktan sonra diye
Ulan nasil olur diyorum valla aklim almiyor bende var bir sakatlik herhalde
Tamam cocugumu seviyorum ama askin katili oldugu da bir gercek bana gore

lafı gedıgıne oturtmuş.

Senin de onca kadının içinde o cümleyi sarfetmen hoş değil. Bu gibi konular cok hassastır. Belki uzun zamandır çocuk sahibi olmak istiyordur, tedaviler, uğraşlar, hayal kırıklıkları, psikolojik sorunlar...
Senin bu patavatsız söylemin hiç hoş değil.
Allah isteyen herkese versin.

görüyor ve arttırıyorum
bence

anne olmak bencillik

illa genlerimi aktarcam demek değil mi ebeveyn olmak?
illa şu dünyaya benden bişey kalsın demek değil mi?
soyum devam etsin demek değil mi?
sorarım size ey dostlar, asıl bencillik bu değil midir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…