- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Aslinda o guzel duyguyu ins bir gun tadarsin. Dusunsene senden ve sevdiginden bir parca. Huzur, masumiyet ins bur bebek sevinci duser içine:))
'Kendimi düşündüm çocuk yapmadım diye bencillik mi oldu' yazmışsın.
Bu bencilliğin kelime anlamı oluyor tatlım.Annelik gibi bir makam sen olmak istemesen de dünyanın ve varlığın devamını sağlıyor bilmem farkettin mi..Sen saygısızca kelimeler kurarak insanları tahrik etmişsin iyi ki de cevap vermişler sana.İlk saygısızlığı sen yapmışsın kanımca çok şaşırmamalıydın.
Bunu yapmayın işte. Tamam sizin için çocuk hayatın anlamı olabilir ama çocuk sahibi olmak istemeyen biri için bu şekilde dua etmeyin. Ne gerek var.
Annelik bir makam değil yalnız... Bazen gerçekten konu sahibi gibi sivri dilli olmak gerekiyor. Yok annelik kutsal, yok cennet ayakları altında, yok annelik makamı... Öööeeh yani.
Anneliğe öyle bir şey demedim zaten ama 'önemsiz' olarak sıfatlandıramayız.Yani isterseniz sıfatlandırın ama yanlış çünkü dünyanın yaşamın devamlılığını sağlıyor nasıl önemsiz diyebiliriz?Annelik 'benim hayatım bitti çocuğumki başlasın' dişüncesiyle olmaz olmamalı zaten.Güzel mutlu bir evlat yetiştirmek istiyorum hayatı paylaştığım kişiyle düşüncesiyle olur.Yoksa asla her kadının 'görevi' diye bir kalıplandırmaya uymam ve onaylamam.Yani annelikten çok uzak bir bayan olarak ben böyle düşünüp saygı duyabiliyorsam herkes biraz hassas olabilir.
E baba da yaşamın dünyanın devamlılığını sağlıyor, onlara niye böyle kalıplar koymuyor daha az önemli görüyoruz? Erkek olmasa üreme olur muydu? Üremeye özel ya da önemli olarak bakamıyorum ben. Üreme yeteneği olan bir kadın ve bir erkek bir araya gelince ürüyorlar işte. Doğanın kanunu. Kimse kimseden daha üstün ya da önemli değil.
Ha anne olan bazı (hepsine değil) kadınlara da saygım sonsuz. Benim yapmaya cesaret edemediğim bir şeyi bile isteye seve seve yapıyorlar. Helal olsun diyorum.
Cevabımda babaları yerdim mi? İkisinin de tabi ki görevi çok önemli konu annelikten açıldığı için burdan konuştum yanidaha tartışılacak bir şey olduğunu sanmıyorum, iyi günler dilerim.
Siz yerdiniz demedim ki. Ben babalara neden bu kadar değer vermiyoruz da anneleri kutsal sayıyoruz makam mevki falan veriyoruz onu soruyorum. İkisinin de yaptığı aynı şey sonuçta.
Size de iyi geceler madem.
Bi kere vaktin olmuyor ki sevismeyeE sevişme konusunda haklı değil mi? Çocuk olan bir evde dikkat etmeden sevişemezsiniz ki..
Neyzen burada sizin gibi insanlari kastetmis.... Siz her cocugu olani ayni kefeye koyun, aman hayatiniz bitmis,anne olmaktan baska vasfiniz yok, ben boyle mutlu olamam deyun...cata pata her lafi söyledikten sonra, amaaan allahım benim gibi düşünenler yetişiiiin, bize bencil diyorlar diye ortalığı ayağa kaldırın... Asil Sizinki Hip hop tarzinda tekrardan bestelenmis uyduruk arabekscilik...Kimseyi aşağıladığım yok. Durduk yere kimseye laf ettiğim bile yok. Arabesk bir toplum olduğumuz için her dediğim çarpıtılıyor. Bana göre kadının hayatının bittiği yerde başlıyor çocuğun hayatı. Çevremde de aksini görmedim. Başka bir toplumda da görmedim. Biz ama gereksiz kutsallaştırıp gereksiz alınganlık yapıyoruz ve diğer kadınlar da mecburmuş gibi davranıyoruz.
Ben çocuk bakmaya mecbur kalan, eşinden yardım göremeyen, yemeği temizliği ütüyü yapan kadınlar için üzülüyorum her ne kadar hoşnut gibi davransa bile narin varlıklarız çok daha iyi şartları hak ediyoruz. Kendi de şikayet eder ama bir başkası durumu özetler bir cümle kurarsa fitil olur.
Neyzen'in bir lafı vardır "Türk milleti gariptir her lafı kaldırmaz; ibne dersin kızar da si...n aldırmaz" diye. Aynı o hesap afedersiniz.
Bi kere vaktin olmuyor ki sevismeyetecrubeyle sabit
Valla tam olaya girecek gibi oluyoruz pat bizim cokoprens efendi uyaniyorEn çok korktuğum şey
Valla tam olaya girecek gibi oluyoruz pat bizim cokoprens efendi uyaniyor
Gitti konsantrasyon
Hiç sanmıyorum bencillik olduğunu. Tercih dese çok daha dogru olurmuş.Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Uyuttuğunuz anda başlayın madem.. Ya da bırakın ağlasın ne yapalım
lafı gedıgıne oturtmuş.Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?