- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
bir de millet demiyor mu askimiz guclendi cocuktan sonra diye
Ulan nasil olur diyorum valla aklim almiyor bende var bir sakatlik herhalde
Tamam cocugumu seviyorum ama askin katili oldugu da bir gercek bana gore
Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Aliniyorum sephoram vallaha elimde degilAşkın katili değildir o kız, olsa olsa yatağın katilidir...
Yav onlar zaten sadece çocuk yapmak için sevişenler ne bakıyorsun sen onlara
görüyor ve arttırıyorum
bence
anne olmak bencillik
illa genlerimi aktarcam demek değil mi ebeveyn olmak?
illa şu dünyaya benden bişey kalsın demek değil mi?
soyum devam etsin demek değil mi?
sorarım size ey dostlar, asıl bencillik bu değil midir?
Arkadaşın biri bencillik degil akıllık demiş. Akillilikla alakası yok tamamen ic güdü meselesi. Herkez anne olmak zorunda degil. Yaslanınca fikirleri değişebilir yanliz bunu da unutmamalı. Hastanede yattığımda yanımda 80 kusur yaslarında bir bayan vardı ve hic çocuğu olmamış. Ziyaretine gelen ne bir torun ne bir evlat vardı. Kocası da yaşlılıktan bakıma muhtaç. Kadin o yasinda esine bakıyordu. Orada anladım ki gençlikte lazım degil bu sorumluluk demesi kolay ama yaslanınca ve tüm aileni kaybedince yapayalnız kalmak da ayrı bir acı. Tabi evladın hayırlısını versin Allah evladı olup ta yanlız kalan da cok hani.
Aliniyorum sephoram vallaha elimde degil
Ben boyle konusunca da diyorlar ki yazik o cocuga da bilmem ne
Sanki cocuk esirgemeye verdim cocugu
Oyle deme olumun ne Zaman hayırlı olacağını ancak Allah bilir. Hakkı'mızda Hayirlisi olsun.80 küsur yaşına gelince ölürüm inşallah diyesim geldi :)
kendim dahil kimseye faydam yoksa, faydadan çok zarara neden oluyorsam ölmek en güzeli...
Ben kalp kirmak niyetiyle yazmadım.. Hem ne ara bu kadar hassas oldun? Baska kadinlari taa en hassas yerinden vururken ve agir kelimeler kullanirken nerdeydi bu duygusalligin? Kusura bakma da, komik oluyor.. Konuyu da hatirlatayim,calismayan kadinlara hakaret etmistin, yarali olup gocunmadum merak etme, çalışıyorum zira..Yazmayıver o zaman. İlla kalp kırmak zorunda mısın?
samantha mesajlarını okudum,inanılmaz aynı kafadayız. Çocuk istemiyorum evliyim aşık olduğum adamla, yarın olmazsa boşanir kurtulurum ama çocuktan boşanamazsin o yoldan dönüş yok, inanılmaz korkutucu. Ve annelerin hayatını görüyorum da... Kendileri içinde oldukları hayatı dışarıdan objektif görmüyorlar, olayın dışına çıkabilseler, bir de kendi hayatlarına baksalar ordan, bize hakverirler,hoş vermeseler de mühim değil. Kurbağa deneyi vardır meşhur, hani soğuk suya koyarsın, suyu yavaş yavaş ısıtırsın da kurbağa farketmez,haşlanır ölür, anne olmak bana öyle geliyor. Ay çok kutsal bıdı bıdı diyen bi arkadasima dışarıdan kanatlı victorias secret melegi gibi görünüyorsun,aynaya baktin mi gözlerinin feri gitmis dedim. Sen de iyi demişsin, kimse kimseye çocuk ne zaman diye soramaz ,ne zaman evleniyorsun,ne zaman çocuk, ikinci ne zaman. Hadlerini bilsinler artık. Ay çok doluymuşum.
Ben kalp kirmak niyetiyle yazmadım.. Hem ne ara bu kadar hassas oldun? Baska kadinlari taa en hassas yerinden vururken ve agir kelimeler kullanirken nerdeydi bu duygusalligin? Kusura bakma da, komik oluyor.. Konuyu da hatirlatayim,calismayan kadinlara hakaret etmistin, yarali olup gocunmadum merak etme, çalışıyorum zira..
Tenk yuAferin.
Neyzen burada sizin gibi insanlari kastetmis.... Siz her cocugu olani ayni kefeye koyun, aman hayatiniz bitmis,anne olmaktan baska vasfiniz yok, ben boyle mutlu olamam deyun...cata pata her lafi söyledikten sonra, amaaan allahım benim gibi düşünenler yetişiiiin, bize bencil diyorlar diye ortalığı ayağa kaldırın... Asil Sizinki Hip hop tarzinda tekrardan bestelenmis uyduruk arabekscilik...
Bende sizin gibi düşünüyorum. Anne olmayan insan eksik insan değildir ve anne olan insan sadece bir tık cüretkardır anne olmak İSTEMEYENE göre. Bir taraftan bakılırsa( hayatın bittiğine inanan ) aslında diğer kadındaki o cüret kıskanılası bir cürettir. Olmaz ve istemez kimse birşey diyemez buna anne olan kadının yermesi çok gereksiz ve saçma. Aynı şekilde anne olmak istemeyen kadın da karşı tarafı sırf hayatını bitirdiği için(!) dışlayamaz buna hakkı yoktur. Bırakın herkes kendi hayatını düşünsün. Kimse kimsenin hayatına laf atmasın yeter. Konu sahibi siz karşı tarafın hayatına laf attığınız için laf yemişsiniz. Bidaha yapmayın.Neyzen burada sizin gibi insanlari kastetmis.... Siz her cocugu olani ayni kefeye koyun, aman hayatiniz bitmis,anne olmaktan baska vasfiniz yok, ben boyle mutlu olamam deyun...cata pata her lafi söyledikten sonra, amaaan allahım benim gibi düşünenler yetişiiiin, bize bencil diyorlar diye ortalığı ayağa kaldırın... Asil Sizinki Hip hop tarzinda tekrardan bestelenmis uyduruk arabekscilik...
Arkadaşın biri bencillik degil akıllık demiş. Akillilikla alakası yok tamamen ic güdü meselesi. Herkez anne olmak zorunda degil. Yaslanınca fikirleri değişebilir yanliz bunu da unutmamalı. Hastanede yattığımda yanımda 80 kusur yaslarında bir bayan vardı ve hic çocuğu olmamış. Ziyaretine gelen ne bir torun ne bir evlat vardı. Kocası da yaşlılıktan bakıma muhtaç. Kadin o yasinda esine bakıyordu. Orada anladım ki gençlikte lazım degil bu sorumluluk demesi kolay ama yaslanınca ve tüm aileni kaybedince yapayalnız kalmak da ayrı bir acı. Tabi evladın hayırlısını versin Allah evladı olup ta yanlız kalan da cok hani.
Hah ben de bunu diyorum işte.
Neden çocuk yapılır sorusunun cevabı nedir?
Herkes yapıyor ben de yapayım, onlardan eksiğim ne.
Çocukları çok seviyorum.
Dünyada bir iz bırakayım.
Kucağım boş kalmasın.
İyi bir birey yetiştirmek istiyorum.
Kaşı gözü bana benzesin.
Yaşlanınca bana baksın.
Bunların hepsi benmerkezci cevaplar değil mi? Başka türlüsü var mı?
Hah ben de bunu diyorum işte.
Neden çocuk yapılır sorusunun cevabı nedir?
Herkes yapıyor ben de yapayım, onlardan eksiğim ne.
Çocukları çok seviyorum.
Dünyada bir iz bırakayım.
Kucağım boş kalmasın.
İyi bir birey yetiştirmek istiyorum.
Kaşı gözü bana benzesin.
Yaşlanınca bana baksın.
Bunların hepsi benmerkezci cevaplar değil mi? Başka türlüsü var mı?
İnancım yok ama amin @Mieze güzel dileklerin için.Oyle deme olumun ne Zaman hayırlı olacağını ancak Allah bilir. Hakkı'mızda Hayirlisi olsun.
Annelik bir kadinin en onemli özelliklerinden biri aslinda.Kadinin vücudu bile annelik odakli yaratilmis ya da evrimlesmis. Cocuk sahibi olup çocuğunu sevgi ile buyuten bir kadin cok degerlidir. Annelik hayatın bitmesi degil anlam kazanması kadinligin tamamlanmasi demek. Hayatin eskisi gibi devam edip etmemesini belirleyen etmen de kişinin maddi imkanlarıdir aslinda. Imkanin varsa cocugun icin ev işi icin yardimcin bulunur maddi imkanin varsa çalışmaz sin zaten vs.vs. Hayatin bitmez gayet de yasarsin dolu dolu. Geniş açıdan baktığında boyle.
"Anne olmak istemiyorum yeaahh" diyen kadınlar zengin adamlar söz konusu olunca hic olmaz demiyorlar niyeyse.nikah bile olmadan hamile kaliveriyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?