Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

bir de millet demiyor mu askimiz guclendi cocuktan sonra diye
Ulan nasil olur diyorum valla aklim almiyor bende var bir sakatlik herhalde
Tamam cocugumu seviyorum ama askin katili oldugu da bir gercek bana gore

Aşkın katili değildir o kız, olsa olsa yatağın katilidir...
Yav onlar zaten sadece çocuk yapmak için sevişenler ne bakıyorsun sen onlara

kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi,

Yani bu cümlenize karşılık gelmiş o cümle. Ben olaya bakarak karşılık gelen cümlede abes birşey görmedim.
Kaldı ki İki cümlede gayet düşüncesiz ve hadsiz bana göre.

Aşkın katili değildir o kız, olsa olsa yatağın katilidir...
Yav onlar zaten sadece çocuk yapmak için sevişenler ne bakıyorsun sen onlara
Aliniyorum sephoram vallaha elimde degil
Ben boyle konusunca da diyorlar ki yazik o cocuga da bilmem ne
Sanki cocuk esirgemeye verdim cocugu

Hah ben de bunu diyorum işte.
Neden çocuk yapılır sorusunun cevabı nedir?

Herkes yapıyor ben de yapayım, onlardan eksiğim ne.
Çocukları çok seviyorum.
Dünyada bir iz bırakayım.
Kucağım boş kalmasın.
İyi bir birey yetiştirmek istiyorum.
Kaşı gözü bana benzesin.
Yaşlanınca bana baksın.

Bunların hepsi benmerkezci cevaplar değil mi? Başka türlüsü var mı?

80 küsur yaşına gelince ölürüm inşallah diyesim geldi :)
kendim dahil kimseye faydam yoksa, faydadan çok zarara neden oluyorsam ölmek en güzeli...

80 küsur yaşına gelince ölürüm inşallah diyesim geldi :)
kendim dahil kimseye faydam yoksa, faydadan çok zarara neden oluyorsam ölmek en güzeli...
Oyle deme olumun ne Zaman hayırlı olacağını ancak Allah bilir. Hakkı'mızda Hayirlisi olsun.

Yazmayıver o zaman. İlla kalp kırmak zorunda mısın?
Ben kalp kirmak niyetiyle yazmadım.. Hem ne ara bu kadar hassas oldun? Baska kadinlari taa en hassas yerinden vururken ve agir kelimeler kullanirken nerdeydi bu duygusalligin? Kusura bakma da, komik oluyor.. Konuyu da hatirlatayim,calismayan kadinlara hakaret etmistin, yarali olup gocunmadum merak etme, çalışıyorum zira..

Bi bitmediler... Bizi tuketmeye ant içmiş gibiler. Aramızda soğuk bi savaş var sanki ama başlatan hep onlar. Menapoza girdigimde de konuşur bunlar hala. Keşke meske diye diye benim adıma.

Aferin.

Ne dedin simdi sen ya

Bende sizin gibi düşünüyorum. Anne olmayan insan eksik insan değildir ve anne olan insan sadece bir tık cüretkardır anne olmak İSTEMEYENE göre. Bir taraftan bakılırsa( hayatın bittiğine inanan ) aslında diğer kadındaki o cüret kıskanılası bir cürettir. Olmaz ve istemez kimse birşey diyemez buna anne olan kadının yermesi çok gereksiz ve saçma. Aynı şekilde anne olmak istemeyen kadın da karşı tarafı sırf hayatını bitirdiği için(!) dışlayamaz buna hakkı yoktur. Bırakın herkes kendi hayatını düşünsün. Kimse kimsenin hayatına laf atmasın yeter. Konu sahibi siz karşı tarafın hayatına laf attığınız için laf yemişsiniz. Bidaha yapmayın.

Bana baksın diye çocuk mu yapicam bi de. Top bencillik.

en sinir olduğum da yaşlanınca bana baksın.
ya nasıl bir insan başkasının hayatına ipotek koyabilir? 20-30 sene sonra yapılacak zorunlu bir görev yüklüyosun.

"ama o seni 9 ay karnında taşıdı."
zaten biraz düşünme yetisi ve vicdanı olan anası babası hastayken elinden geleni yapıyor. ama bu düşünceyle çocuk yapılmasını asla anlayamıyorum.

evet 5 çocuk yaptın ama eşin öldü, çocukların da yurtdışında yaşıyo diyelim
ee noldu yine yalnızsın :)
herhalde böyle olunca şimdi kızdıkları gibi yapıp gelinlerin damatların yanına gidecek böyle düşünenler. ya da aile apartmanında oturtup her tatil günü, her akşam yemeğinde kızım oğlum gel bende yiyelim diyip gelinlerini delirticekler :)

Arkamdan benim için dua edecek , hatırlayacak biri olsun isterim galiba . Çok bencilim değil mi

Oyle deme olumun ne Zaman hayırlı olacağını ancak Allah bilir. Hakkı'mızda Hayirlisi olsun.
İnancım yok ama amin @Mieze güzel dileklerin için.
hayattaki amacımızı tamamladıktan sonra elden ayaktan düşmeden bu dünyadan ayrılmak en güzeli. dünyaya kazık çakacak halimiz yok.
çocuklara da kimseye de muhtaç olmasın kimse. annemden biliyorum malesef. çok zor başkasına mahkum olmak.

İnsan bilinçli bir canlıdır. Ve kişiyi vücudu değil aklı yönetmeli. Onu değiştirmek, şekilden şekle sokmakta yine kişinin elinde ki tüm bunların karşısında doğuştan gelen bir hamur misali evrilebiliyor, yani aslında bu kadar aciz ve önemsiz.

Çocuk sahibi olmak bir yetenek, bilgelik vb istemez. Belli bir yaştan sonra her kadının sahip olduğu bir özelliktir. Kendi çabanla yapmadığın, zamanından, emeğinden feragat etmediğin bir özellik için "kadını değerli kılan özellik" tanımlaması yapman, sandığının aksine kadını değersizleştirir, aklını değil vücudunu ön plana çıkarır.

Son paragrafa ise nasıl cevap verilir bilmiyorum.
"Anne olmak istemiyorum yeaahh" diyorum fakat aynı zamanda "zengin adam, paranla birlikte toz ol" da diyebiliyorum.
Tabi, sen "para ve adam" ikilisini bir arada görünce kendini kaybediyorsan, bizi de kendin gibi sayman normal.

bencillik olsa ne olacak, evet bencilim deseydın? evet büyük sorumluluk ve fedakarlık..
kendıne ait bir şeyin kalmıyor pek..
sistem bu şekilde ilerliyor.. biz insanlar, diğer insanları dünyaya getırmek için aracıyız sadece..,büyüteceksin ve zamanı geldıgınde yoluna gidecek, hepimiz gibi.. sen bu evlat sistemıne dahil olmak ıstemıyorsan bu senı ılgılendırır.
herkes anne veya baba olmak zorunda degıl.

ayrıca onun haddine degıl bunları söylemek ne demek '' senın gibilere vermesın''
sanki çok kötü bir şey söylemıssın gibi.. belkı '' insanın hayatını kendı elıyle bitirmesi..'' tarzında konusmanı tanımadıgın birinin yanında yapmamalıydın orası da ayrı ..

Sen insanlara donup anne olmak hayatini kendi ellerinle bitirmek gibi diye bir yorum yaparsan oda karsiliginda sana tabi ki o cevabi verir! Tercih meselesi onlar sana saygi gostermek zorunda sende onlara saygi gostermek zorundasin. Sonucunda onlar cocuksuz hayati biliyorlar ama sen anneligi veya o hayati bilmiyorsun ve onlara uzaktan bu sekilde cumleler kuruyorsun. Bi kere zaten bizim toplumda annelerin ne kadar alingan oldugunu bilmen lazim arkadasim, sen istemezsin o ayri bi konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…