- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
en sinir olduğum da yaşlanınca bana baksın.
ya nasıl bir insan başkasının hayatına ipotek koyabilir? 20-30 sene sonra yapılacak zorunlu bir görev yüklüyosun.
"ama o seni 9 ay karnında taşıdı."
zaten biraz düşünme yetisi ve vicdanı olan anası babası hastayken elinden geleni yapıyor. ama bu düşünceyle çocuk yapılmasını asla anlayamıyorum.
evet 5 çocuk yaptın ama eşin öldü, çocukların da yurtdışında yaşıyo diyelim
ee noldu yine yalnızsın :)
herhalde böyle olunca şimdi kızdıkları gibi yapıp gelinlerin damatların yanına gidecek böyle düşünenler. ya da aile apartmanında oturtup her tatil günü, her akşam yemeğinde kızım oğlum gel bende yiyelim diyip gelinlerini delirticekler :)
Arkamdan benim için dua edecek , hatırlayacak biri olsun isterim galiba . Çok bencilim değil mi
Arkamdan benim için dua edecek , hatırlayacak biri olsun isterim galiba . Çok bencilim değil mi
Bende bi kez doğurdum. Kızım uyuduktan sonra istediğimi yaparım. Kızım uyumayınca yapabildiğimi onunla yaparım. Ertelerim yada boşveririm. Hayatım bitmedi şükür. Neden önyargılı bakılıyor anlamam. Eskisi gibi mi evet değil.Daha atraksiyonlu daha hareketli. Şikayet edenler bir tarafa neden genelleme yapılır ki? Çocuksuz hayatı da biliyorum çocuklu hayatı da. O yüzden kesin söylüyoruz anne olarak. Istemeyenler siz sadece çocuksuz hayatı biliyorsunuz ve gördüklerinizle bir yargıya varıyorsunuz. Ama yanlış düşünüyorsunuz. O zaman neden genelleme yapıyorsunuz? Yapmayın.İki çocuk doğurdum anneliğin bu kare berbat bir şey olduğunu bu yorumları okuyana kadar anlamamıştım
Konu nerelere gelmiş yahu. Neden hayatımız bitsin? Bağıra çağıra sevişmiyoruz ama sevişiyoruz sonuçta. Çocuklar uyuyunca birbirimize vakit ayırıyoruz,bazen bırakıp eğlenmeye,sinemaya,yemeğe gidiyoruz. Birlikte dağıtıp birlikte topluyoruz. Bazen birlikte ağlıyoruz. Biz anneler hayatımızdan memnunuz size neden dert oldu anlamıyorum.
Doğurmak istemeyen doğurmaz,anneliği yaşamak isteyen doğurur. Yok o akıllılıkmış bu bencillikmiş falan ne kadar gereksiz şeyler.
Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Çocuksuz hayatı da biliyorum çocuklu hayatı da. O yüzden kesin söylüyoruz anne olarak. Istemeyenler siz sadece çocuksuz hayatı biliyorsunuz ve gördüklerinizle bir yargıya varıyorsunuz. Ama yanlış düşünüyorsunuz. O zaman neden genelleme yapıyorsunuz? Yapmayın.
Canını istesem evladın için verirsin di mi? Bunu anne olmadan önce ben de anlayamazdım. Hatta anneme sürekli Nasıl yani anne senden çok mu seveceğim derdim :) kimseye çok görmüyorum o yüzden bu önyargıları.Bende bi kez doğurdum. Kızım uyuduktan sonra istediğimi yaparım. Kızım uyumayınca yapabildiğimi onunla yaparım. Ertelerim yada boşveririm. Hayatım bitmedi şükür. Neden önyargılı bakılıyor anlamam. Eskisi gibi mi evet değil.Daha atraksiyonlu daha hareketli. Şikayet edenler bir tarafa neden genelleme yapılır ki? Çocuksuz hayatı da biliyorum çocuklu hayatı da. O yüzden kesin söylüyoruz anne olarak. Istemeyenler siz sadece çocuksuz hayatı biliyorsunuz ve gördüklerinizle bir yargıya varıyorsunuz. Ama yanlış düşünüyorsunuz. O zaman neden genelleme yapıyorsunuz? Yapmayın.
Kamu spotudur ! :)
Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Kesinlikle.Canını istesem evladın için verirsin di mi? Bunu anne olmadan önce ben de anlayamazdım. Hatta anneme sürekli Nasıl yani anne senden çok mu seveceğim derdim :) kimseye çok görmüyorum o yüzden bu önyargıları.
Amma velakin hayatınız bitti gibi yorumları kabul edemiyorum. Yaşayan benim anneliği. Ben bunh söylemezken bir başkasının benim adıma konuşması hoş değil.
İki taraf için de geçerli bu durum. Ben de kalkıp kimseye mutlaka anne olmalısın,harika muhteşem bir duygu diye bik biklenip beynini yiyemem.
Ben anne-ayak-cennet üçlemesinin de insan türünün devamına ve dolayısıyla doğuma teşvik amacıyla ortaya çıktığını düşünüyorum.aslında bu sadece insana özgü olmayan bütün canlılarda var olan tamamen ölmeme içgüdüsüyle yapılan bir şey @mercan1907
kuşundan çiçeğine bütün canlılar hayatta kalma isteği taşır.
ve düşünsene çocuk sahibi olduğunda sağlıklı ve güçlü genlerin ona aktarılıyor ve sen aslında türün devamını da sağlıyor ve ölümsüz oluyorsun. sen ölsen de genlerin devam ediyor. dünyaya getirdiğin çocuk da senin düşüncelerinin, davranışlarının etkisi altında büyüdüğü için bir nevi sen'i yaşatıyor. ve sen dünyadan ayrıldığında bile unutulmuyorsun (en azından 2 kuşak daha anılarınla var oluyorsun)
olayın özeti bu hayat bir şekilde bitecek.. kimi kendini eğitimine adar, kimi kendini çocuğuna adar, kimi kendini sanata adar ama her şekilde bu hayat biter.. önemli olan sevdiğiniz şeyle vakit geçirmektir bana göre.. anneyim, kutsal falan değilim.. ota-çiçeğe kutsiyet yapıştırmak bana çok itici geliyor.. öğretmen kutsal, polis kutsal, doktor kutsal, anne kutsal.. ülkede sıradan adam bulamazsın :)
neyse, ne diyordum anneyim, çocuklarım-eşim-işim olarak güzel bir takımız.. hem saatlerce yürüyüş (Türkçesini yazayım) yapmayı severim, hem çocuklarımla kek pişirmeyi severim.. hem akşamları kitap okumayı severim, hem de "yemekte telefon yooook" diye haykırmayı severimbunları sevmeyenlere "ezik" demeyeceğim gibi sevenlere de "bitmişsiniz siz kızım, ezik- büzüksünüz" de demem.. ben hayatımı bu şekilde harcayıp bitirmeyi seçtim, hem tercihlere saygı gösterir hem de terchime saygı duyulmasını beklerim..
Ben anne-ayak-cennet üçlemesinin de insan türünün devamına ve dolayısıyla doğuma teşvik amacıyla ortaya çıktığını düşünüyorum.
Tanrı bir dünya yaratıyor ve bir şeylerin olması için ölümlülerin devamı gerekiyor.
Hop, seks çok zevkli olsun ki istesinler.
Hop, sperm 3gün canlı kalabilsin (sperm değil o, melek)
Hop, 9 ay karnında taşıdın, sevap point coştu.
Bla bla bla...
Kısacası doğurun, sakın ola intihar etmeyin, yanarsınız. Zira insan lazım dünyaya.
Tabi ki kolay degil Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin ama duşmuş anne babayada bakarken gülümseyerek bakmalı ki kendini yük hissetmesin. Hic kolay değildir eminim. Olumun de hayırlısını versin Rabbim sizlerede sabır.İnancım yok ama amin @Mieze güzel dileklerin için.
hayattaki amacımızı tamamladıktan sonra elden ayaktan düşmeden bu dünyadan ayrılmak en güzeli. dünyaya kazık çakacak halimiz yok.
çocuklara da kimseye de muhtaç olmasın kimse. annemden biliyorum malesef. çok zor başkasına mahkum olmak.
Hayır mesele sana bakması degil zaten mesele o yasta yapayalnız kalmak ve hic kanbaginin olmaması. O yaslı kadina da hastane bakıyordu bakacak bulunur da manevi yanlızlığa çare yok...Bana baksın diye çocuk mu yapicam bi de. Top bencillik.
Ben de hamileliğimde hissetmedim o duyguyu ne yalan söyleyeyim :) birisi Nasıl mükemmel bir duygu di mi dediğinde hee evet diyordum,içimden de ulen ben de mi bir gariplik var neden bir şey hissedemiyorum diyordumKesinlikle.
Gebeliğimde hissetmedim hiç anneliği ama kızım doğdu yavaş yavaş büyüdüğünde çok farklı derinleştim. Bunu ancak bir anne anlar ne demek istediğimi. Bende kimseye şöyle güzel böyle güzel demem çünkü anlatamam. Yaşanılası bir duygu. Zaten özendirerek bir duygu karşı tarafa nasıl verilir ki. Heleki böylesi bir durum. Günlerce kabızlıktan dolayı tuvalet nöbeti bir kokuyla sonuçlandığındaki mutluluk anlatılmaz yaşanır
Kimse bana hayatın bitiyor demesin bende kimseye hayatın çok çok güzel oluyor demeyeyim. Bu hadsizliktir bana göre. Eksikliktir iki tarafında birbirinde gördüğü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?