- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
Ne demeliydim mesela? Vala diyecek bir sey bulamadım. Niye evlenmedinciler bitti artık niye dogurmak istemiyorsuncular geldi.
Bende öyle düşündüm. Ailesinde kadınları birey olarak görmüyorlar galiba. Bu mantalitede kadının varlık sebebi üremek ve hizmetçilik.
Ne var bunda ya annelik kutsaldır denmiyor mu? Aynen onu tasvir eden bir cümle o. Birinin annesi olunca hayatı anlam kazanıyor işte. Ne var bunda aşağılayan ne?
Böyle saçmalıklar ile canınızı sıkan insanlardan jet hızıyla uzaklaşın. Bırakın kendi küçük dünyalarında kalsinlar. SevgilerArtık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
En azından evlilik kurumunu aşağılamıyorsun ama dimi? Evliliğin kötü olduğunu,elalemin adamına hizmetçilik olduğunu vb.vb. kendince sebepleri sıralamıyorsundur sonuçta? Evet, "düşünmüyorum" lafından anlayan insanlar çok az ama başkalarına ezik gibi bakmaya ne demeli?konu sahibi ne yaşıyor bilemiyorum ama
bu memleket öyle "düşünmüyorum" diyip bitip gidecek bir memleket değil
ben henüz "neden evlenmiyorsun" aşamasını yaşıyorum bunun ve 1 değil 2 değil bir salon dolusu kadın tarafından 3 saat sorguya çekildiğimi bilirim.
evet anne olmak kendi hayatını bitirmek çoğul hayata atılmak.. ben katılıyorum yazdıklarınıza cesaret işi. gerçekten herkesin kaldırabileceği bir durum değil annelik. anne olup tabiki çocuklarını seven ama çok mutsuz olan insanlar biliyorum. hatta resmen 2.yi yapmasaydım diyenler bile var.Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Bende öyle düşünüyordum :)) evlat başa bela felan :) ama anne olunca anladım iyiki oğlum var şuan 1 yasında . tuvalete gidemiyorum özlüyorum diye o derece :) annelik duygusunu tattiginizda anlarsınız .Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
bitirmek derken bence 2 kişilik düşünmeye başlıyorsun. ne yaparsan yap herzaman çocuk aklının bi köşesinde oluyor. radikal bi karar hem kadın için hem erkek için bence..Tabi ki tercih meselesidir ,çocuk sahibi olma ciddi sorumluluk gerektirir dünyaya getirmekle bitmiyor ne yazık ki ...
Ama cocuk sahibi oldugum zamanda kendi hayatımın bittigini asla düsünmedim evet bir süre hayatımızın merkezine koyuyoruz önceligimiz cocuk oluyor ( cok kücük su an)
Ama yinede hayatımızı cok güzel sekilde yasamaya calısıyoruz elimizden geldigince :)
Ya bir tek bana mı bu cümle hakaret gibi gelmedi. Bu durumun böyle olduğu o kadar çok örnek var ki. Sağlıklı olanı tabiki de anne olunca kendini unutmamaktır ama bizde pek olmuyor. Ben deli gibi çocuk istiyorum. Ama bir yandan da cidden cesaret isteyen bir şey ve cidden benim hayatımı kökten değiştirecek yapmak istediğim bir çok şeyi daha zor yapmamı sağlayacak bir şey. Birine direk bencil demekse direk hakaret gibi geliyor bana. Orda çok güzel tartışılabilirdi. Karşıdaki insan da "Beceriksiz kadınlarda hayat bitiyor güzelim yoksa hem anne hem birey olmayı beceren kadınlar çok, bunu beceremeyecek olanların gözü korkuyor sadece" diyebilirdi misal. Hem o da sert konuşmuş olurdu ama direk hakaret etmeden.
Anne olmak tercih meselesidir,ben çok iyi çocuk bakarken bir başkası bezini değiştiremez..
Olay bu aslında,tamamen içten gelen bir istek ve sevgidir anne olmak..
Yoksa neden anne olmak istemiyorsun diye yargılamam kimseyi..
Ama dediğin gibi hayat biterse dersen o zaman tepkiler gelmeye başlar bence..
Edit..Acaba ailesel sorunların mı vardıda çocuk konusuna bu kadar uzaksın..
Denilecek bir sürü laf varken bu kadar sinirlenip hakaret etmek ancak kendini ikna etme çabası olabilir. Ben kimseye neden çocuk yaptın demiyorum. Sormuyorum. Üstelemiyorum. Ama anne olanlar niye sen de olmadın diyor. Sanki biz mahvettik sen niye böyle rahat kaldın der gibi. Bugün de aynı şekilde niye istemiyorsun diye sıkıştırıyorlar beni.
Hiçbir zaman objektif bakamayan, sığ insanlarla bir arada olamadım zaten. Dünyanın en kötü kalpli düşüncesine bile sahipse en ağır lafları da kullanıyorsa, senin açından bakabilirse tamamdır o insan benim için. Yoksa tartışmaya bile gerek yok.
Neden altında psikolojik bir problem arıyorsunuz işte. Çocuklardan hiç hoşlanmıyorum en basiti.
Benim 1 tane kızım var,çocuk delisiyim çok severim ısırarak severim mesela.
Ama 2.bir çocuk düşünmedim hiç,sağlık sebebleri dolayısıyla,kızımda ısrarla inşallah ikiz çocuğum olsun diyor..
Bebeği bile kucağına alamaz daha korkuyor bişi olacak diye..
Ama ikiz bebek istiyor..
Feda etmenin manası çok başkadır. Allah aşkına laf cambazlığı yapmayın. "Hayatı değer kazanmak" ve "hayatına değer katmak" arasında milyon tane fark vardır. Üstelik sizin söylediğiniz birinin karısı ve birinin annesiyken hayatın değer kazanması. Ne evlendiğim adamla ne de çocuğumla hayatım değer kazanmadı. Onlar hayatımı zenginleştirdiler. Sanırım sizin hayatınız da sadece sevişerek değer kazanıyor!!!Ne var bunda ya annelik kutsaldır denmiyor mu? Aynen onu tasvir eden bir cümle o. Birinin annesi olunca hayatı anlam kazanıyor işte. Ne var bunda aşağılayan ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?