Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

Ne demeliydim mesela? Vala diyecek bir sey bulamadım. Niye evlenmedinciler bitti artık niye dogurmak istemiyorsuncular geldi.

Köpeğin duası kabul olsa gökten kemik yağardı diyecektiniz. Kendi hayatını kendi bitirmek kavramı hoş değil esasen bu tercih meselesi. Ancak umarım senin gibi bencile vermez ne demek, ilberciğim geldi aklıma söyleyip ban yemeyeceğim.

kadın resmen sacmalamıs
herkes anne olmak zorunda degıl
cocuk ıstememek bencıllık degıl ayrıca

Sen anneliği kendi eliyle kendi hayatını bitirmek olarak tanımlarsan karşılığında bu cevabı alman hiç şaşırtıcı değil. Hata aramaya, kınamaya önce kendinden başla

Ne var bunda ya annelik kutsaldır denmiyor mu? Aynen onu tasvir eden bir cümle o. Birinin annesi olunca hayatı anlam kazanıyor işte. Ne var bunda aşağılayan ne?

samantha Bu dediğinize inanıyorsanız siz anne olmayarak hayatınızın değerini ne kadar ölçtünüz?

Son düzenleyen: Moderatör:
kızmayın ama öz'e vurduğunuzda hakkaten bencil kadınlara vermesin. bebek istemeyen, sevmeyen kadınada vermesin. çünkü sonuçlarını görüyoruz televizyonlarda ne örnekler var
şimdi size dönecek olursak, anne olmayı istememek bencillik olmasa gerek. tercih meselesidir. Lakin sizin 'insanın kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi' demeniz o bayanı tetiklemiş olabilir :) Siz deseydiniz ki, bebek bakmak çocuk sahibi olmak bana göre değil. böyle bir sorumluluğu taşıyabileceğimi sanmıyorum bu yüzden düşünmüyorum...gibi yaklaşsanız belki o da sert vurmazdı size :)
birisi bana aynı cümle ile karşımda konuşsa, emin olun benimde diyeceğim aynı olurdu. istemeyenlere Allah nasip etmesin zaten derdim.

Böyle saçmalıklar ile canınızı sıkan insanlardan jet hızıyla uzaklaşın. Bırakın kendi küçük dünyalarında kalsinlar. Sevgiler

En azından evlilik kurumunu aşağılamıyorsun ama dimi? Evliliğin kötü olduğunu,elalemin adamına hizmetçilik olduğunu vb.vb. kendince sebepleri sıralamıyorsundur sonuçta? Evet, "düşünmüyorum" lafından anlayan insanlar çok az ama başkalarına ezik gibi bakmaya ne demeli?

Tabi ki tercih meselesidir ,çocuk sahibi olma ciddi sorumluluk gerektirir dünyaya getirmekle bitmiyor ne yazık ki ...

Ama cocuk sahibi oldugum zamanda kendi hayatımın bittigini asla düsünmedim evet bir süre hayatımızın merkezine koyuyoruz önceligimiz cocuk oluyor ( cok kücük su an)
Ama yinede hayatımızı cok güzel sekilde yasamaya calısıyoruz elimizden geldigince :)

evet anne olmak kendi hayatını bitirmek çoğul hayata atılmak.. ben katılıyorum yazdıklarınıza cesaret işi. gerçekten herkesin kaldırabileceği bir durum değil annelik. anne olup tabiki çocuklarını seven ama çok mutsuz olan insanlar biliyorum. hatta resmen 2.yi yapmasaydım diyenler bile var.
neredeyse doğum yapıcam ben bile hala nasıl bir hayat bekliyor beni 2 çocukla diye düşünüyorum.
anne olmayı istememek , sırf toplum baskısı yüzünden anne olup o çocuğa vermesi gereken maneviyatı veremeyen annelerden çok daha sağlıklı bir düşüncedir.

Bende öyle düşünüyordum :)) evlat başa bela felan :) ama anne olunca anladım iyiki oğlum var şuan 1 yasında . tuvalete gidemiyorum özlüyorum diye o derece :) annelik duygusunu tattiginizda anlarsınız .

bitirmek derken bence 2 kişilik düşünmeye başlıyorsun. ne yaparsan yap herzaman çocuk aklının bi köşesinde oluyor. radikal bi karar hem kadın için hem erkek için bence..

Denilecek bir sürü laf varken bu kadar sinirlenip hakaret etmek ancak kendini ikna etme çabası olabilir. Ben kimseye neden çocuk yaptın demiyorum. Sormuyorum. Üstelemiyorum. Ama anne olanlar niye sen de olmadın diyor. Sanki biz mahvettik sen niye böyle rahat kaldın der gibi. Bugün de aynı şekilde niye istemiyorsun diye sıkıştırıyorlar beni.

Hiçbir zaman objektif bakamayan, sığ insanlarla bir arada olamadım zaten. Dünyanın en kötü kalpli düşüncesine bile sahipse en ağır lafları da kullanıyorsa, senin açından bakabilirse tamamdır o insan benim için. Yoksa tartışmaya bile gerek yok.

Neden altında psikolojik bir problem arıyorsunuz işte. Çocuklardan hiç hoşlanmıyorum en basiti.

Ben küçükken bir kaç güne gitmiştim annemle. En çok güldüğüm şey teyzelerin eşleri hakkında saatlerde dert yanıp sonra ortama bir bekar gelince ee sen ne zaman evleniyorsun demeleriydi. O zamanki aklımla daha 2 dakika önce evliliğinden dert yanan sen değil miydin teyze diyesim gelirdi.
Yine de anne olmak iyidir ya :) Küçücük patikler hiç mi östrojen seviyenizi arttırmıyor :)

Ne kadar çok mevzu edilir oldu bu anne olmak istememek.
Tabi ki 'anne olmak istiyorum' diyenler olduğu gibi 'anne olmak istemiyorum' diyenler de olacaktır. Fakat başkalarını yeren üslubla 'hayatını bitirmek' 'dert' 'külfet' gibi tanımlamaları şahsen şu anda yaşadığım psikolojiyle çok komik buluyorum.
Kimbilir siz nasıl bir üslubla söylediniz ki kadın da lafı yapıştırdı. Çünkü o belli ki çocukları için canını verebilecek biri. Ona külfet gibi gelmiyor evladı/evlatları. Ya da gelecekteki çocukları.

Bir de 'toplum zorunlu kılıyor, adetten bunlar' demeler türedi. Benim bakıp, büyüteceğim insana toplum ne karışır? Hiç bir zaman koyun olmadım. İstedim yaptım. Ben de öncesinde 'çocuk mu aman' derdim. Hariçten gazel okuyormuşum çok iyi anladım. Ama tutup da aşırı duygusala bağlamıyorum hala.

Bir şeyi söylerken mimik, ses tonu ve kelimeler bir bütündür. Ben kadının söylediğini çok da kötü bulmadım hakedilmiş bence.

Niye anlattın bunu ablacım :) ? Mutlu mesut sağlıklı güle güle büyütün.

Ne var bunda ya annelik kutsaldır denmiyor mu? Aynen onu tasvir eden bir cümle o. Birinin annesi olunca hayatı anlam kazanıyor işte. Ne var bunda aşağılayan ne?
Feda etmenin manası çok başkadır. Allah aşkına laf cambazlığı yapmayın. "Hayatı değer kazanmak" ve "hayatına değer katmak" arasında milyon tane fark vardır. Üstelik sizin söylediğiniz birinin karısı ve birinin annesiyken hayatın değer kazanması. Ne evlendiğim adamla ne de çocuğumla hayatım değer kazanmadı. Onlar hayatımı zenginleştirdiler. Sanırım sizin hayatınız da sadece sevişerek değer kazanıyor!!!

Yıllarca okudum ve akademisyen oldum. Ama hayatım, rektörümün personeli olunca değer kazanmadı. Evlendim ve kocamın karısı olunca da değer kazanmadı. Anne olduğumda da değer kazanmadı. Benim HAYATIM ZATEN DEĞERLİYDİ!!! Ben zaten değerliydim! Sizin hayata bakışınız buysa çok yazık. Bik bikin bik biki olunca hayat değer kazanmıyor. Sizinki, bu ve benzeri şeylerle değer kazanmış. Yazık ki onları kaybettiğinizde elinizde hiçbir şey kalmayacak!

Çalışan çalışmayan, evlenen, anne olan, bilmem ne olan insanları aşağılamak sizin haddiniz değil. Annelik size göre değildir, kabul ve evet bence de değil. İnsanlara durmadan tepeden bakan, tek doğrunun kendisinde olduğuna inanan bir kadın, bebeği dahi olsa bir insanın yaşamına ve yaşama amacına asla saygı duymaz! Ve siz hanımefendi, at gözlüklerinizi çıkarıp etrafınıza bir bakın. Dünya ne kadar renkli, ne kadar çoğulcu, ne kadar üretken ve ne kadar değişken. Siz bu dünyada aslında pek çoğumuz gibi hiçbir şeysiniz, kalıcı bir şey bırakmadığınız sürece. Ne bırakacaksınız kendinizden geriye? Bir yenilik, bir çığır, bir evlat, bir hayır, bir iyilik...? Yoksa sevişip attığınız çarşaf mı sadece?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…