Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

Bende öyle düşünüyordum :)) evlat başa bela felan :) ama anne olunca anladım iyiki oğlum var şuan 1 yasında . tuvalete gidemiyorum özlüyorum diye o derece :) annelik duygusunu tattiginizda anlarsınız .
ama bu durumu kaldıramayan insanlarda var. sırf toplum koca baskısından hamile kalıyorlar çocuk tabiki sevilir ama mutsuzsan. ben mesela oğlum doğduğundan beri neredeyse sosyal yaşantım sıfırlandı. çocuk olmasaydı çok farklı olabilirdi.. ama ben mutsuzmuyum hayır.. mutsuz olsaydım ne oğluma hayrım olurdu nede kendime hayat bana zehir olurdu. ee burda çocuğun suçu ne dimi. o zaman derler bakamıcaksan doğurmıcaksın diye..
eskiden bende aaa nasıl istemezsin çocuk sahibi olayı derdim ama şimdi bakış açım çok başka..

Çocuk yapmayanlara ya da istemeyenlere söylenen sözler klişe oldu artık bende...
Sürekli işitiyorum zira
Çok farklı bir duyguymuş herkes tatmalıymış evlat başkaymış bilmem ne.... evet biz de biliyoruz bunları ama birincisi bu iş kısmet istersin olmaz
Ikincisi de ben kendimden örnek veriyorum bir çocuk çok büyük sorumluluk ve benim en çok korktuğum şey savaş çıkması (allah göstermesin) daha fazla hassas duygusal insanların daha derin düşündüğünü ve bu yüzden dünyaya bir can getirmenin sorumluluğunu daha çok bildiklerini düşünüyorum

Her kadın anne olmak zorunda değil ama malesef toplumumuz böyle düşünmüyor...

Siz duymayın o kişileri

benim tarzım konu sahibine benzemez zaten genelde bu konuların açılacağı ortamlara girmemeye çalışırım, kendi arkdaş çevremde kimsenin evlenmeyle çocukla kafayı bozmuşluğu yok, hatta evli ve çocuklu arkdaşlarımın da yok öyle bir derdi. çok tatlı evli çiftler de var karı-koca yakın dostum olan birlikte bir dünya zaman geçirdik vs. ki bunlar benim arkadaşım, bana bir şey deseler haklarıdır , arkadaş arkadaşa diyebilir. kaç senedir hayatımı bilirler ne istediğimi bilirler.

fakat hakikaten bazı kadınlar evlenmekle ve çocukla kafayı bozmuş ve arkadaşı, akranı, içini dünyasını bildiği filan olmadan ve sadece kendi dünya görüşlerini, hayat tarzlarını hak görüp, herkesi de buna mecbur biliyorlar.

hakikaten tek dertleri neden evlenmediğim ama söyle bakalım sen neden evlenmiyorsun, ne arıyorsun ki ? gibi konuşmak değil. "sen nasıl olur da evlenmensin, çok ayıp, mutlak surette evlenmek lazım" tarzında, uslup var uslup var. bunu aynısını çocuk için de yaparlar yaşım 35, olsa eminim ki.

ben bu kadınlara ay nasıl bebeğiniz çok kusup sı.ıyor mu, eşiniz size incelik gösteriyor mu, kayınvalidenizle aranız iyi mi? gibi şeyler soruyor muyum?

hadi onlar kendilerinde hak görüp hadsizce hayatıma burnunu sokabiliyorlar
ben açıklama yapıyorum, çünkü şöyle şöyle diyorum. (ki ben de ev işi yapmayı pek sevmem mesela ama elbette evliliği bundan ibaret de görmem sonuçta zaten tek başıma yaşayıp tüm ev işlerini yapıyorum)
bu sefer de hadi bakalım sebep beğenmiyorlar. yahu demek benim için geçer bir sebep...demek ben senin aradığını aramıyorum. olamaz mı? kaldı ki kendileri akşama kadar ev işlerinden şikayet eden kayınvalideden şikayet eden kadınlar daha çok bunu yapıyor...

zaten sıkıntı "düşünmüyorum" deyince haddini bilip susacak kadınların azınlıkta olması, bütün sıkıntı buradan çıkıyor.

Canım o zaman tanrı benden alsın sana versin anne olma yetisini umarım. İsteyen herkesin olsun. Ben istemiyorum. Bu sorgulanmasın istiyorum artık. Toplumda maalesef saygı duymuyor kurcaladıkça kurcalıyor.

Benimde bir oğlum var ama doydum evlada artık . 2.si asla . evlat buyutmek güzeldir ama insanı yoran yıpratan bir yanı var :) annem diyor 2.yı hemen doğurma bnde diyorum anne canima mi susadm zaten oğlum terminator gibi . :) karata beni dövüyor bu yaşta :)))

Ne kadar saçma “çocuk olunca hayatın bitmesi”

Her şeyin ayrı tadı vardır hayatta. Çocuk ise en güzel tattır. Yaşamak lazım gerçekten.

Senin de bir şeylerden kaçmak gibi bir çaban var gibi geldi bana adını tam koyamadım.

Canım o zaman tanrı benden alsın sana versin anne olma yetisini umarım. İsteyen herkesin olsun. Ben istemiyorum. Bu sorgulanmasın istiyorum artık. Toplumda maalesef saygı duymuyor kurcaladıkça kurcalıyor.
Toplumumuzun zaten mahrem olan hiçbir konuya saygısı yok. Çocuğu olmayan veya olamayan çiftlere sanki birbirilerini sevmiyorlarmış, hiç sevişmiyorlarmış muamelesi yapan geri zekalı insanlar var bu toplumda.

Bende öyle düşündüm. Ailesinde kadınları birey olarak görmüyorlar galiba. Bu mantalitede kadının varlık sebebi üremek ve hizmetçilik.

Tam tersi her işi erkeklere yaptırırız biz. Ailede kadınlar patrondur. İş dünyasında da evde de. Belki o yüzden. Ama çocuklar direkt çok itici ve baş belası geliyor. Kadınlarla bir derdim yok. Mantıklı modern kariyer sahibi güzel kadınları bilhassa çok severim.

Sizin dediklerinizde hoş değilmiş ki onların dediklerine takılıyorsun. Kendin istemeyebilirsin ama yapanları da tutup yok cesaret işi yok kendi elinle hayatını bitirmek falan gibi şeylerle kendi düşünceni empoze edersen onlarda fikirlerini söyleyip sana bencil diyebilirler. Hem ben anne değilim ama öyle hayatını bitirmek falan da değil tüm arkadaşlarım dünyanın en güzel şeyi olduğunu eşimizle ikimizin yaptığı en güzel varlık olduğunu ne kadar zor olsa da çok mutluluk verici olduğunu söylüyorlar sen orada bu kadar detay fikrini demek zorunda değildin. Sonuçta görüş meselesi. Sizi anlamıyorum dersen o da size seni anlamıyorum der.

"Ama çocuklar direkt çok itici ve baş belası geliyor."şu cümlen çok ilginç geldi bana. Sorunlu bir çocukluk mu yaşadın?

Çocuk sevmeyen, kendine güvenmeyen yapmasin tabi.. Bencillik değil bu, zira ortada çocuk yok kime karşı yapilacakki bencillik.. Çocuğun olup ta ona yetemiyorsan, ilgilenemiyorsan işte o zaman bencillik yapmış olursun..
Ama çocuk olunca hayatında kaymiyor hani.. bir süre sekteye uğruyor doğru, göze alan çocuk dogurur

Aman dikkat et evlenmekle ilgili tek bir kötü söz söyleme, evlendiğine bin pişman o salon dolusu kadın yolar seni.

sırf kardeşi olsun diye yada çevre istiyor diye olmamalı 2. çocuk bencede. sabrın yoksa yapmıcaksın çocuklar çok zekiler her huzursuzluğu anlıyorlar..

Ayrıca siz daha evli bile değilmişsiniz ki tabii ki daha evlenip bir yuva kurma biriyle hayatı paylaşma sorumluluğuna bile girmemişken bebek yapmayı cesaret işi görmenizde gayet doğal. Zaten yaşınız 35 belli bir yaştan sonra insan zaten böyle şeyleri istemiyor kendin yaşamaya alışınca rahatlığa alışınca tabi zor geliyor belki 20 yaş sonuna doğru evlenseydiniz ve eşinizi çok sevseydiniz ondan bir parça isterdiniz.

Kadın lafı tam yerine koymuş.
Karşılıklı rahatlamışsınız.
Oh ferah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…