ama bu durumu kaldıramayan insanlarda var. sırf toplum koca baskısından hamile kalıyorlar çocuk tabiki sevilir ama mutsuzsan. ben mesela oğlum doğduğundan beri neredeyse sosyal yaşantım sıfırlandı. çocuk olmasaydı çok farklı olabilirdi.. ama ben mutsuzmuyum hayır.. mutsuz olsaydım ne oğluma hayrım olurdu nede kendime hayat bana zehir olurdu. ee burda çocuğun suçu ne dimi. o zaman derler bakamıcaksan doğurmıcaksın diye..Bende öyle düşünüyordum :)) evlat başa bela felan :) ama anne olunca anladım iyiki oğlum var şuan 1 yasında . tuvalete gidemiyorum özlüyorum diye o derece :) annelik duygusunu tattiginizda anlarsınız .
En azından evlilik kurumunu aşağılamıyorsun ama dimi? Evliliğin kötü olduğunu,elalemin adamına hizmetçilik olduğunu vb.vb. kendince sebepleri sıralamıyorsundur sonuçta? Evet, "düşünmüyorum" lafından anlayan insanlar çok az ama başkalarına ezik gibi bakmaya ne demeli?
Evlat sahibi olma hususu çok hassas bir konu olduğu için bu konuda yerli yersiz konuşan insanların cüretine şaşırıyorum doğrusu. Örneğin ben çok istememe rağmen anne olamıyorum; maddi manevi her imkanım var; çocuğumu iyi yetiştirebilirim; ama bir taraftan bakıyorum, sersefil halde kendine hayrı olmayan kadınların boy boy çocukları oluyor. Yani anne olmak şöyledir, anne olmamak böyledir diyen kadınlara çok kızıyorum.
Benimde bir oğlum var ama doydum evlada artık . 2.si asla . evlat buyutmek güzeldir ama insanı yoran yıpratan bir yanı var :) annem diyor 2.yı hemen doğurma bnde diyorum anne canima mi susadm zaten oğlum terminator gibi . :) karata beni dövüyor bu yaşta :)))ama bu durumu kaldıramayan insanlarda var. sırf toplum koca baskısından hamile kalıyorlar çocuk tabiki sevilir ama mutsuzsan. ben mesela oğlum doğduğundan beri neredeyse sosyal yaşantım sıfırlandı. çocuk olmasaydı çok farklı olabilirdi.. ama ben mutsuzmuyum hayır.. mutsuz olsaydım ne oğluma hayrım olurdu nede kendime hayat bana zehir olurdu. ee burda çocuğun suçu ne dimi. o zaman derler bakamıcaksan doğurmıcaksın diye..
eskiden bende aaa nasıl istemezsin çocuk sahibi olayı derdim ama şimdi bakış açım çok başka..
Toplumumuzun zaten mahrem olan hiçbir konuya saygısı yok. Çocuğu olmayan veya olamayan çiftlere sanki birbirilerini sevmiyorlarmış, hiç sevişmiyorlarmış muamelesi yapan geri zekalı insanlar var bu toplumda.Canım o zaman tanrı benden alsın sana versin anne olma yetisini umarım. İsteyen herkesin olsun. Ben istemiyorum. Bu sorgulanmasın istiyorum artık. Toplumda maalesef saygı duymuyor kurcaladıkça kurcalıyor.
Niye anlattın bunu ablacım :) ? Mutlu mesut sağlıklı güle güle büyütün.
Bende öyle düşündüm. Ailesinde kadınları birey olarak görmüyorlar galiba. Bu mantalitede kadının varlık sebebi üremek ve hizmetçilik.
senin yorumun da çok hoş değil hani
anneleri incitebilecek cinsten
Ben cesaret edemezken kızım ısrarla istiyor sanki çok kolaymış gibi..
"Ama çocuklar direkt çok itici ve baş belası geliyor."şu cümlen çok ilginç geldi bana. Sorunlu bir çocukluk mu yaşadın?Tam tersi her işi erkeklere yaptırırız biz. Ailede kadınlar patrondur. İş dünyasında da evde de. Belki o yüzden. Ama çocuklar direkt çok itici ve baş belası geliyor. Kadınlarla bir derdim yok. Mantıklı modern kariyer sahibi güzel kadınları bilhassa çok severim.
konu sahibi ne yaşıyor bilemiyorum ama
bu memleket öyle "düşünmüyorum" diyip bitip gidecek bir memleket değil
ben henüz "neden evlenmiyorsun" aşamasını yaşıyorum bunun ve 1 değil 2 değil bir salon dolusu kadın tarafından 3 saat sorguya çekildiğimi bilirim.
İçten gelmesi lazım işte... Ne güzel istiyormuş.
sırf kardeşi olsun diye yada çevre istiyor diye olmamalı 2. çocuk bencede. sabrın yoksa yapmıcaksın çocuklar çok zekiler her huzursuzluğu anlıyorlar..Benimde bir oğlum var ama doydum evlada artık . 2.si asla . evlat buyutmek güzeldir ama insanı yoran yıpratan bir yanı var :) annem diyor 2.yı hemen doğurma bnde diyorum anne canima mi susadm zaten oğlum terminator gibi . :) karata beni dövüyor bu yaşta :)))
"Ama çocuklar direkt çok itici ve baş belası geliyor."şu cümlen çok ilginç geldi bana. Sorunlu bir çocukluk mu yaşadın?
Kadın lafı tam yerine koymuş.Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?