- Konu Sahibi kesenmakas
-
İlk önce yazdıklarımı dikkatli okuyun. Benim lafım size. Çocuklarınıza değil.
İkincisi sinirlendiğinde kontrolü kim kaybediyor acaba yazdıklarınızı dönüp okuyun.
Daha fazla konumu ve sayfamı meşgul etmeyin edecekseniz de üslubunuzu takınıp devam edin
grip olduğumuzda engelleyemeyiz ama gidip çocuğa salya sumuk sarılmayız.
öksürürken yüzüne yüzüne öksürmeyiz.
ne yaparız? bebeği kendimizden koruruz.
genel olarak size de tavsiye bu yönde geldi zaten.
psikolojik yardım alın, bebek bakımı için yardım alın. kendinizden biraz uzaklaştırın ki zarar görmesin.
insanların bebek konusunda hassas olmasını anlamanız lazım. haberlerde her gün öldürülüp çöpe atılan bebekler, ağlıyor diye döverek öldürülen bebekler var. bu insanlara da aklı başında anlatında sorsanız normal insanlar gibi cevap verirler ama cinnet anında öyle olmamış değil mi?
burada sizin yazdıklarınızdan insanların aklına gelen ihtimal bu. gümbür gümbür gelen bir cinnet görüyorlar demekki. bu kadar tepki almanız bu yüzden ki ben tam epey iyi idare ettiniz, diye düşünüyordum ki,
şunu gördüm,
gerek yok.
evet keşke içinize şeyran kaçtığından tut, annecik yazanlara kadar geniş skalada hakaretlere maruz kalmasaydınız da bu raddeye gelmeseydi işler.
ama dediğim gibi, savunmasız bir bebek insanların hassas noktası.
bazen ben de kızıyorum haddini aşanlara, sonra düşününce bir yandan iyi bir şey, bebeği korumaya çalışacak kadar insanlık var içlerinde. belki sizi kendinize getirmek için sert yazdılar vs..
her neyse, tedavi için bir adım atmışsınız, umarım kısa sürede iyi sonuçlanır.
Annesininde içi parcalaniyor ama o an soğukkanli olup idrak edebilmek mümun değil emin ol , çocuğa kızdıkdan sonra vicdan azabı ve pismanligi anneyi daha da buyuk sıkıntıya sokuyor . Yani kısır döngü gibi . Çok. Zor dinlemesi lazım Tam.olarak anlatamadm :) o.an ki stresle başa çıkamıyor kısacasıO bedduayi bana etti konu sahibi ve ben agir bir yorum yapmadim.
Aklinizi basiniza alin demek ne kadar insani cileden cikartabilir?
Ayrica evet cogu kadin ne kadar kotu anne olsa da hatalarimiz olsa da hepimizin, bahsi gecen bebek cok kucuk ve sarsilirsa nefesi kesilebilir, sert birakilirsa kafa travmasi yasayabilir.
Oturup kesinlikle destek almalisin demek bu hanimi ne kadar harekete gecirirdi sizce?
Can acitici yorum duymasa aksiyon alir miydi?
Bana sahane anne demis.
Keske yakinindan gecsem..
Ama daha yasini doldurmamis gaz sancisiyla kivranan bi bebek aklima gelince icim parcalaniyor evet..
Annesininde içi parcalaniyor ama o an soğukkanli olup idrak edebilmek mümun değil emin ol , çocuğa kızdıkdan sonra vicdan azabı ve pismanligi anneyi daha da buyuk sıkıntıya sokuyor . Yani kısır döngü gibi . Çok. Zor dinlemesi lazım
Bir önceki alıntıyı hatalı yapmışım. Sitemim size değil.
Bu arada o kadar haklısınız ki yaş çok önemli. Herşey vakti zamanındaymış. Hamile kaldığımda hissettim o duyguyu. Hayata geç kalmışlık hissi.
İnsan başta bilemiyor bunları bilsem önlem almaz mıydım elbet alırdım.
Belki ben size bir ışık olurum.
Burdaki beddualar zaten geçmez , anne o an ki acısı ile yazmış kendini ifade etmek için . Kendini sana anlatabilmek için . Yanlış bişey söylemiş ama zaten iyi değilim diyor . Tek başıma büyütüyorum bende ve zorlaniyorum çok zor . Ama işte herkes aynı sabırda değil . Bende lohusa iken tek başıma kaldım 7 günlukdum kimsem yok eşim yok , 7 günlük bebek hiç tecrubem yok ağla ağla , Allahım sustur ben susturamiyorum:)) diyordum :)) depresyonda o anne malesef . Çocuğu koydum koltuğa Ellerimi açtım dua ediyorum :) napim nasıl bi caresizlik :)Bakin 5 yildir uyku uyumuyorum 5 yil.
Annemden 3000 km otede yabanci bi sehirde kimsesiz yasiyorum.
Esim cok yogun calisiyor.
2 cocugum var aralari 2 yas.
Lohusayken bile yanimda kimse yoktu cok bunaldigim zamanlar elbette oldu/ oluyor.
Hungur hungur aglayarak secdelere kapaniyorim genislil ver Allahim diye.
kizip sesimin yukseldigi oluyor ama bnm essek sipalari artik 2 ve 5 yasinda.
Burdaki bebek 3,5 aylik sanirim, cok minik.
Annesi tabi uzulur uzulmez mi ama gozunun donmesinin ne kadar yaralayici olabilecegini gormesi lazim.
Hayatim psikolojik destek al i esi de tavsiye eder, komsusu da.
Biraz sert seyler duymasi lazim ki bicok yorum bnm yorumumun yaninda nirvana.
Hak helali alicakmisim.
O bedduasina karsilik bn onu Allah a havale ediyorum ve diliyorum ki ne dilerse kendisine donsun.
O bedduayi bana etti konu sahibi ve ben agir bir yorum yapmadim.
Aklinizi basiniza alin demek ne kadar insani cileden cikartabilir?
Ayrica evet cogu kadin ne kadar kotu anne olsa da hatalarimiz olsa da hepimizin, bahsi gecen bebek cok kucuk ve sarsilirsa nefesi kesilebilir, sert birakilirsa kafa travmasi yasayabilir.
Oturup kesinlikle destek almalisin demek bu hanimi ne kadar harekete gecirirdi sizce?
Can acitici yorum duymasa aksiyon alir miydi?
Bana sahane anne demis.
Keske yakinindan gecsem..
Ama daha yasini doldurmamis gaz sancisiyla kivranan bi bebek aklima gelince icim parcalaniyor evet..
Burdaki beddualar zaten geçmez , anne o an ki acısı ile yazmış kendini ifade etmek için . Kendini sana anlatabilmek için . Yanlış bişey söylemiş ama zaten iyi değilim diyor . Tek başıma büyütüyorum bende ve zorlaniyorum çok zor . Ama işte herkes aynı sabırda değil . Bende lohusa iken tek başıma kaldım 7 günlukdum kimsem yok eşim yok , 7 günlük bebek hiç tecrubem yok ağla ağla , Allahım sustur ben susturamiyorum:)) diyordum :)) depresyonda o anne malesef . Çocuğu koydum koltuğa Ellerimi açtım dua ediyorum :) napim nasıl bi caresizlik :)
bence konu sahibinin patlama noktası oldunuz, daha ağır yorumlar vardı, onlara patlamadığı için iyi idare ettiğini düşündüm zaten :)
talihsiz kişi sizsiniz, ama bence kişisel almayın. kimse kimseye beddua etti diye ortalık ayağa kalkmaz.
buraya yazdıklarını yazmak, kendisine itiraf etmek bile yeterince zordur onun için.
ben böyle seyler yaşasam bırakın böyle bir mecrada yoruma açık bir şekilde yazmayı,
kendi kendime kalemle kağıda yazmaya cesaret edemem.
buraya yazdığı an aksiyon almış oldu zaten.
yazılanlar sayesinde değil, buraya yazma kararı sayesinde bugün doktora gidiyor.
bebeğini bizden çok düşünüyor merak etmeyin.
henüz sarsmış, vurmus yada sert bırakmış değil.
kendinin de farkında. o an geldiğinde kendini tutacak gücü var mı buna emin değil, ki bu kadar farkındaysa o gücü de vardır inşallah.
sonrası ikisi için de iyi olur umarım.
:)) evet şimdi sana onu yazicaktim ya :) aslında konu sahibi de böyle olacak ileride bende çok zor geçirdim ağlama krizleri vs şimdi 10 aylık bebeğim. O kadar üzülüyorumki keşke o gunlere geri donebilsem daha çok sarip sarmalasam opsem oksasam, çünkü bebeğimin o zamanlar susturulmaya değil , sikintisini gidermeme ve sevgimé sevkatime ihtiyacı varmış . İçimde dağ gibi büyüyor . Şimdi kontrollü bi anneyim ama vicdan yapıyorum yinede . Ne tatlı oluyorlar minik minik :) bazen diyorum 2. Bebegimde sindire sindire yaşarım yaparim diyorum. İlk bebek tecrubesizlik hemen emzirim gazı bitsin uyusun kafasindasn ya hep . 2. Bebekler daha sansliymis bu sebeplerden anne bilinçli tecrübeli :) dediğin gibi buyuyorlarBende oturur nar temizlerdim :)
Aslinda o kadar hizli buyuyorlar ki..
Alkissssss en buyuk sensin:))Bakin 5 yildir uyku uyumuyorum 5 yil.
Annemden 3000 km otede yabanci bi sehirde kimsesiz yasiyorum.
Esim cok yogun calisiyor.
2 cocugum var aralari 2 yas.
Lohusayken bile yanimda kimse yoktu cok bunaldigim zamanlar elbette oldu/ oluyor.
Hungur hungur aglayarak secdelere kapaniyorim genislil ver Allahim diye.
kizip sesimin yukseldigi oluyor ama bnm essek sipalari artik 2 ve 5 yasinda.
Burdaki bebek 3,5 aylik sanirim, cok minik.
Annesi tabi uzulur uzulmez mi ama gozunun donmesinin ne kadar yaralayici olabilecegini gormesi lazim.
Hayatim psikolojik destek al i esi de tavsiye eder, komsusu da.
Biraz sert seyler duymasi lazim ki bicok yorum bnm yorumumun yaninda nirvana.
Hak helali alicakmisim.
O bedduasina karsilik bn onu Allah a havale ediyorum ve diliyorum ki ne dilerse kendisine donsun.
Evet depresyonda canım . Okuyunca yazını bana da bi gülme geldi :))Evet ve helalik isteyecekmisim.
Disari hava almaya ciktim, resmen durup durup gulme geldi, insan hic tanimadigi birine bu laflari ediyorsa ciddi cikmazdadir.
Bilmiyorum buraya konu actiysa her turlu yoruma acik olacak ki herkes iyiligini dusunuyor.
Alkissssss en buyuk sensin:))
:)) evet şimdi sana onu yazicaktim ya :) aslında konu sahibi de böyle olacak ileride bende çok zor geçirdim ağlama krizleri vs şimdi 10 aylık bebeğim. O kadar üzülüyorumki keşke o gunlere geri donebilsem daha çok sarip sarmalasam opsem oksasam, çünkü bebeğimin o zamanlar susturulmaya değil , sikintisini gidermeme ve sevgimé sevkatime ihtiyacı varmış . İçimde dağ gibi büyüyor . Şimdi kontrollü bi anneyim ama vicdan yapıyorum yinede . Ne tatlı oluyorlar minik minik :) bazen diyorum 2. Bebegimde sindire sindire yaşarım yaparim diyorum. İlk bebek tecrubesizlik hemen emzirim gazı bitsin uyusun kafasindasn ya hep . 2. Bebekler daha sansliymis bu sebeplerden anne bilinçli tecrübeli :) dediğin gibi buyuyorlar
Bende 6 yildir uyumuyorum hadi bakslim olumune kapisirim mi diyim? SEcdelere kapandin ama cocuguna kotu olmadin. Anlamadiginiz birsey var burdakilerin.. bu kadinin hali iyi degil gormuyo musunuz? Uzerine gittikce daha kotu olacak..Anlamadim?
Ovunme degil uykusuzlujtan bahsediliyor ve bnde uyumadigimdan bahsediyorum.
Dalga mi geciyorsunuz?
İnşallah Canim beraber yatiyoruz hep :) çabalıyorum:)Cok gec kalmis degilsin ki, tadini cikart.
Telafi edersin
Bende 6 yildir uyumuyorum hadi bakslim olumune kapisirim mi diyim? SEcdelere kapandin ama cocuguna kotu olmadin. Anlamadiginiz birsey var burdakilerin.. bu kadinin hali iyi degil gormuyo musunuz? Uzerine gittikce daha kotu olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?