Anne olmamalı mıydım?

Aklima bebek masaji geldi, masajini bi arastirsaniz? Turkiyede nasil bilmiyorum ama hem anne icin hem bebek icin belki ise yarar, belki sakinlesir bebek. Veya agladiginda banyo yaptirsaniz mesela?

Yazık olmuş o bebege.

Ben size bir şey söylemek istiyorum.Kendinize ne kadar çok haksızlık ediyorsunuz.Burada size atarlananların lohusalıklarında neler yaptıklarını unuttuklarına eminim.Ben anne değilim çok istememe rağmen yıllardır olmadı ama çevremden kardeşimden biliyorum bu ruh halini.Hiç kolay zamanlar değil,ablam emzirmemek için kendini odaya kitlerdi annem kapıda yalvarırdı.Tanıdığım en iyi annedir ablam.Elbette gidip bir uzmana danışın,rahatlarsınız yardımı olur.Ama kötü anneyim,anne olmamalıydım gibi telkinleri bırakın.Kısa zaman sonra bu zor günler geçecek inanın bana.Allah yavrunuzu size bağaşlasın inşallah.

Kadın hasta yahu! Kurtarın beni demiş... ebediyen cehennemde kalacaksın hükmüne kadarsa gitmişsiniz pes!

Lohusalik uzadiginda depresyona donusuyo 40 in ciktiginda hala ayni hüznü yasiyosan bebege tahammulun artmiyosa iste tamda orda yardim alman gerekiyor

Yapılan ağır eleştirileri hak ettiğinizi düşünmüyorum ki zaten durumun normal olmadığının farkındasınız ve çözüm arıyorsunuz.Umarım tedavi olur ve çocuğunuza daha sakin yaklaşırsınız.
Kimin ne zaman ne yaşayacağını kimse bilemez.Sonucunda icinizde yasadığınız duygularla baş etmeye çalışiyorsunuz.
Çok sinirlendiğinizde la havle çekmenizi ve ensenize su vurmanızı tavsiye ederim.Sakinleşmenize yardımcı olacaktır.
Inşallah kısa sürede atlatırsınız

bence siz o bebeğe alışamazsınız kendi canınızdan göremiyorsunuz piskolaga gidin

ne kadar da güzel aciklamissiniz.Lohusa depresyonu yasayan tüm kadinlar adina size tesekkür ediyorum.

Rica ederim arkadaşım. Sadece biraz empati yaptım.
Ben çok hafif atlattım bu lohusalık sendromunu ama yine de anlayabiliyorum.
Ben bir bebeğe yardım etmek için önce anneye yardım etmeyi seçiyorum.

ben de size irite oldum. Sadece siz çalışıyorsunuz değil mi buna. Sadece evladını düşünen sizsiniz. Ben her sabah kalkıp aaa bugün de öldürmemişim tüh diye mi bakıyorum bebeğime sizce.
Ona sesimi yükselttiğimde karşısına geçip bende ağlıyorum.
Ben evladımı düşünmesem eşimden yardım ister miyim. Burada yazıp çizen bir çok kadın çocuğunı düşürse eşinden saklar. Siz ve sizin zihniyetinizdeki insanların burada olduğunu bile bile neden yazıyorum hala sizce. Bana öfkenizi kusun içinizdeki göremediğiniz şeytanları çıkartın diye mi?
Ben ne kadar kötüysem siz de en azından o kadar kötüsünüz hanımefendi. Ben evladıma iyi anne olmaya çalışıyorum demekle olmuyor bu işler. Önce kendiniz iyi olacaksınız. Benşm bir geçiş süreci belki bir rahatsızlık cidden ben bunun farkındayım ve bu dipsiz kuyudan çıkmaya çalışıyorum fakat siz kendinizin farkında değilsiniz.
Grip olmanızı engelleyebiliyor musunuz?
Öksürüğünüz geldiğinde kesebiliyor musunuz?
Acıktığınızda ben acıkmayım diyebiliyor musunuz hayır en fazla yemeyi erteliyorsunuz.
Bana bir tane elinizde olanı söyleyin ben önünüzde saygıyla eğileyim.

Bir önceki alıntıyı hatalı yapmışım. Sitemim size değil.
Bu arada o kadar haklısınız ki yaş çok önemli. Herşey vakti zamanındaymış. Hamile kaldığımda hissettim o duyguyu. Hayata geç kalmışlık hissi.
İnsan başta bilemiyor bunları bilsem önlem almaz mıydım elbet alırdım.
Belki ben size bir ışık olurum.

İçimdeki şeytanı çıkartmak ister misiniz?

Bencede olmasaydınız
Tüm anneler o süreci geçirdi kimse deliksiz uyku uyuyarak büyütmedi. Bebek bu ağlayacak da uyumayacakta uyuyacakta. Sabrınız yoktu madem niye o kadar uğraştınız. 5 aylık bebek de sen bağırdın diye sustu dimi anladı çünkü.. Destek alın o çocuğun selameti için.

Bakın henüz çok küçük,2 aydır sizden ayrı kalıyor gündüz,akşam geldiginizde de kokunuzu hissetmek istiyordur,artık sizi tanıyor,özlüyor benim oğlumda 6 aylık ordan biliyorum,eskiden kimseyi yabancılamazdı ama artik birinin kucağına giderse gözünü benden ayırmıyor,almazsam aglıyor.
Psikolojik destek alın,bebeğinizle empati kurmaya çalışın, şu an ona herşey,herkes yabancı,hiçbirşey bilmiyor,derdini anlatamıyor daha aç mı tok mu,karnı mı ağrıyor bilmiyorsunuz.
Uyutmakta güçlük çekiyorsanız beyaz gürültü tabir edilen seslerden dinletin ,işe yarıyor hatta ben bu sesi çıkaran oyuncak aldım bir tane,kalabalık bir ortamda uyutmam gerekiyorsa kullanıyorum diğer seslerden etkilenmiyor uyurken.
Anne,kayinvalide anlaşabileceğiniz bir yakınınız varsa onlardan yardım isteyebilirsiniz ama lütfen böyle devam etmeyin.
Sizin siniriniz stresiniz huysuzluğunuz emin olun hepsi geçiyor bebeğinize,mutlu,sakin anne mutlu bebek.

çalışıyorsunuz tamam da üzerinizde ne kadar yük var evin temizliği yemeği hala sizde mi? Çocuk artı evin tüm sorumlulukları sizdeyse taşıyabileceğinizden fazla yük var üzerinizde demektir. Ama bebeğiniz daha çok küçük hele bi 2 yaşını geçsin bilerek yapsın bazı şeyleri asıl o zaman sinirlenecek durumlar oluyor. Şu an sinirlenmeniz, daha doğrusu bu kadar sinirlenmeniz olağan dışı bence. Evladına zarar vermekten korkan çözüm arayan bir anne olduğunuzu düşünüyorum bence de psikolojik destek alın.

Ben de mutlu anne mutlu bebek diyenlerdenim. Koala gibiyiz zaten ben eve girince. Bundan gocunmuyorum da. Şarkı ve ninni söylememe bayılıyor çığlık kıyamet gülüyor sıpacık.
Bana çok düşkün özlediğinin farkındayım. Yeri geliyor 1 saat memede kalıyoruz. Ben de sevdiği müziklerden liste yaptım onunla uyutuyorum. Ama bazen bir yerde film kopuyor maalesef

Ev ile ilgili hiç yüküm yok şükür. Hafta 1 yardımcı geliyor. Yemek işini annemlerde çözüyoruz genellikle, olmazsa da pratik çözümler. Bebeğimin normsl şartlarda uyanık olduğu anları birlikte ve kaliteli geçirmek için bu söylediğiniz yükleri bir kenara ittim. Bu konuda eşim de sağolsun destekçi.
Şimdi çok küçük yaşadıklarımızı hatırlamayacak. Ben ona bağırıp kızan bir anne figürü olmak istemediğim için çabalıyorum zaten. Gelip geçici dediğim şeylerle başedemediğimi görüyorum artık. Bugün inşallah ilk randevum var. Umarım ailem için en iyisi olur

Bilinçli bir şekilde hatırlamayacak ama bilinçaltında hep olacak.
Herkes yazmış ama ben de tekrarlayayım: Psikolojik destek alın. Kendi kendinize çözemeyeceksiniz belli ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…