Anne olmamalı mıydım?

Yani ne sizi bu kadar sinirlendiriyor ki 25aylik bebeğim var gece en az 3 kere kalkarim dişleri çıkarken gecelerce uyumadik evde gezerdik. Sizi sinirlendiren uykusuz kalmak mi?lohusaligi mi ağır atlattiniz?ben de 35 yaşındayım ben de tüp bebekle bebek sahibi oldum bebeğim kolikti annem hayatta değil kV yle gorusmuyoduk tek başıma günlerce evde çocukla otururdum. Bir allahın kulu kapımı calmadi. Gene böyle sinirlenmedim ne sizi rahatsız ediyor küçücük çocuktan nasıl bir davranış bekliyorsunuz?doğası bu. Çocuklar zor büyüyor. Arkadaşlar da yazmış mutlaka bi uzmana gidin ve gece dönüşümlü anne ya da kV kalsın siz uykusuz kalmayın

:) çok iyi anlıyorum bende aynı şeyi yaptım inatla çağırmadım 10 yılda 2 çocuk büyüttüm bu şekilde, oğlum uyumadığı için doktorumuz bana uyumak zorunda değil demişti şok olmuştum ne yani bebek bu uyuyacak tabi diye düşünüyordum 1 yaşına kadar hiç uyumadı ama hiç, ama geçiyor biliyormusun şimdi gülerek seni 10.yıl marşıyla uyutuyorduk diyoruz ona, burada eş desteği çok önemli şu an oğlum 10 yaşında hala uyumaz :)

Acizce derken hanımefendi? Sizce insanın kendindeki sorunu görüp bilip bununla başedememesi mi acizce. Gerçekten ne kadar sevimsiz bir yorum bu.

hayır başetmeye çalışmamanız.
baş edememek yok henüz ortada çünkü bir adım yok. sadece farkındalık ve sızlanma var.
destek almayı denememişsiniz bile. sorunun farkında olmak ve bundan rahatsız olmak sonucu değiştirmiyor. hala aynı kişisiniz.
ve evet ufacık çocuklara güç gösterisi acizce.

Kendi başınıza da anlatabilirsiniz ama imkan varsa ne gerek bunca ôfke patlamasına?20gunlukken yalnız kaldım bebekle..annem memlekete gitti kv kp Ler rahmetli.kesinlikle bunaldim ben de.nolur yanlış anlamayın ben mükemmelim demek için değil.eger yanimda olsalardı çağırirdim.bir bardak çay içerdim.bebegim olsun diye ışsiz kaldim dönecek işim sosyal çevrem kalmadı.gece deliksiz uyumadım 17 aydır.hala emiyor ama mutlu bir bebek.kucagimdan inmek istemezse indirmedim.gece emiyor diye uyku eğitimi vermedim hala emerek uyur.uyumazsa kasmadim.emsin dursun illa uyur dedim.boyle böyle tahammül sinirlarimi genislettim.onemli olan sağlıklı mutlu olsunlar.siz de hem ailenizden hem de bir psikolog psikiyatr den destek alın.allah gönlünüze ferahlık versin

Sızı çok iyi anlıyorum. Benim oğlum da hiç uyumayan bir bebekti ki 2.5 yaşında hâlâ uyumaz. Inanın yapacak bir şey yok,siz sakinseniz bebek sakin oluyor. Doktora gidin bebeğe ilaç yazsın,siz de doktora gidin tedavi olun uyuyun. Ben 2 aydır tedavi görüyorum uykusuzluktan kafayı yedim. Geceleri ağlıyor oğlum kalkıp bakmıyorum artik. Eşime diyorum yıllarca ben baktim bundan sonra sen bakacaksın. Çok yıpratıcı. Çok zor ama emin olun geçecek

Bebeginiz çok çok küçük zaten artık ses tonundan ve davranışlarınızdan etkilenir.Tek dayanağı sizsiniz onun.

Dün benzer birşey ben de yaşadım. Bebegim 6.5 aylık. Babası görevde ve telefonla dahi 1 aydır haber alamıyorum eşimden. Aile yok yakınımızda. Bulunduğum yerde sadece ben ve bebegim. Her yere yetişmeye çalışıyorum. Deprem, fırtına, hortum vb. Olunca üstüne bebegim de şu ara huysuz. Dün saatlerce uyumayınca ben de sinirlendim biraz bagırdım. Sonra üzülüp kucagına aldım sevdim. Ama tüm gün ve gece hıçkıra hıçkıra agladı. Buna sebep bendim. Ben stres olunca ona da yanıyordu anladım.

Lütfen siz de arkadaşların dedigi gibi bir destek alın. Bu böyle gitmez çünkü. Şuan tek istedigi sevgi anne sevgisi onun. İmkanlar varken bu kadar psikolojik zararda bulunmayın evladınıza.

Allah'ın kulunun kapı çalmaması ne demek ben iyi bilirim.

Bebek oluyor ve siz ücretsiz izin kullanmıyorsunuz ?
Bana aşırı derecede bencil geldiniz .
Normal şartlarda da sinirli ve öfke kontrolü olmayan biriyim

madem böylesiniz neden o bebeği doğurdunuz?
Yemin ederim kk da böyle kadınlar olması içler acısı.
Bir zahmet bir bakıcı tutun o çocuğa , bari çocuk en az hasarla kurtulsun !

Bencede böyle insanlar anne olmasın bebek bir anlık heves değil ömür boyu sorumluluk gerektirecek birşey
Ne sandınız oyuncak bebekmi
Birde toy değilsiniz 38 yaşındasınız
Bebeği öldürebilirim ne demek yakınımız olsam sizi ihbar ederim
Birde öfkeliymişsin şımarıklığı diğer adı ona buna bağırmak niye doğurdun
Daha neler göreceksin çocuğun gaz problemi vardır

başaramıyorsunuz işte farkında mısınız? mükemmel olmaya çalışmayın çağırın

Elbette farkındayım. Farkında olmasam ve farkındalığımın artmasını istemesem burda olur muyum. Böyle bir konu açar mıyım. Bu tarz bir şeyleri yaşayan kaç

Nasıl ferah bir mesaj. Ben de emziriyorum. Hala birlikte olduğumuz her an emzirme kampı gibi geçiyor. Memede uyumayı seviyor. Zaten gündüz uykuları (saat 16da işten çıkıyorum) memede oluyor. Hala birlikte yatıyorum. Her 1.5 saatte emziriyorum. Hesaba tutunca sorunu göremiyorum maalesef

Öfke kontrolü tedavileri var en zorlu olanı bile en fazla 6 ayda tedavi ediliyor bence bi doktora gorunmelisiniz benim annem de böyleymiş kendime tahammül edemiyorum demiş troid hastası çıktı troid sinir yapıyormuş tedavi olunca geçti geçti derken hala ilaç kullanıyor kesinlikle doktora gidin

Bebek ağlar. Bu zamanlar gecici. Sizin bağırmaniz sizi kötü yapmaz. Normal bir sinir krizi. Sadece bunun geçici bir durum olduğunu kabul edin, gelecekte sadece sohbet konusu olacağını unutmayın.

3 buçuk aylıkken çalışmak zorunda mıydiniz? Yani üzretsiz izin hakkınız varsa çalışmak için çok erken bir zaman.
Normal zamanda da öfke kontrolünüzün olmadığını yazmışsınız keşke hamilelik öncesi bunun için destek alsaydınız..

Burada tüm detaylara yer vermedim. Bebekle sorunumuzu öncelikle meme reddi ve emzirememek olduğunu düşündüm. Ben yeterince emziremediğim ve bebek aç kaldığı için böyle diye düşünerek emzirme desteği aldım. 15 gün önce. Emzirme sorunumuzu hallettik herşey yoluna girdi sanmıştım. Tekrarlayacağını düşünmemiştim.

Yatağında ya da beşiğinde yatsın.o zaman daha az uyanabilir.isten çıkış saatinin açısından da sanslisiniz.aslinda bir çok bakımdan:) ilk tedavide hamilelik yakalamışsiniz.bebeginiz sağlıklı doğmuş.isiniz var.anneniz kv niz size destek olabilecek insanlar var.su dönem yaşadığınız sıkıntıları geçici.ama siz biraz yoğun yaşadığınız için destek almalisiniz

Demek ki tek başına üstesinden gelemiyorsunuz. Acil olarak anneniz ve kv' nizden yardım isteyin. Durumunuzun normal olmadığının siz de farkındasınız.

Bebek ağlar. Bu zamanlar gecici. Sizin bağırmaniz sizi kötü yapmaz. Normal bir sinir krizi. Sadece bunun geçici bir durum olduğunu kabul edin, gelecekte sadece sohbet konusu olacağını unutmayın.
Haha çok güldüm. Burada böyle yorum yapan var mı cidden. İyi olun siz de.

konuyu tam okumadım ama mesela bende şu an istemem neden?
aşırı unutkanım, depresyon halleri mevcut üstümde.
bazen ölümü bile düşünüyorum bazen.
saçma sapan bir haldeyim.

doktora gitmek için neyi bekliyorsunuz?
Burada tüm detaylara yer vermedim. Emzirmekle ilgili sorun yaşadığım için öfkeliyim diye düşündüm ve 15 gün önce bir uzmandan emzirme desteği aldım. Herşey yoluna girmiş gibiydi. Fakat dün olmadığını gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…