- 7 Ağustos 2014
- 1.372
- 2.169
- 133
- 41
- Konu Sahibi kesenmakas
-
:) çok iyi anlıyorum bende aynı şeyi yaptım inatla çağırmadım 10 yılda 2 çocuk büyüttüm bu şekilde, oğlum uyumadığı için doktorumuz bana uyumak zorunda değil demişti şok olmuştum ne yani bebek bu uyuyacak tabi diye düşünüyordum 1 yaşına kadar hiç uyumadı ama hiç, ama geçiyor biliyormusun şimdi gülerek seni 10.yıl marşıyla uyutuyorduk diyoruz ona, burada eş desteği çok önemli şu an oğlum 10 yaşında hala uyumaz :)Siteye biraz rahatlamak için girdim yazıp içimi döküp. Dünkü konuyu bilemiyorum o nedenle.
İşşn garibi ne biliyor musunuz annem ve k.validem o kadar yakınımdalar ki ben gak desem yanımda olacaklar. Ben o süreci başarıyla sakin atlatmak isteyip inatlaşıyorum kendimle sanırım.
Acizce derken hanımefendi? Sizce insanın kendindeki sorunu görüp bilip bununla başedememesi mi acizce. Gerçekten ne kadar sevimsiz bir yorum bu.
Kendi başınıza da anlatabilirsiniz ama imkan varsa ne gerek bunca ôfke patlamasına?20gunlukken yalnız kaldım bebekle..annem memlekete gitti kv kp Ler rahmetli.kesinlikle bunaldim ben de.nolur yanlış anlamayın ben mükemmelim demek için değil.eger yanimda olsalardı çağırirdim.bir bardak çay içerdim.bebegim olsun diye ışsiz kaldim dönecek işim sosyal çevrem kalmadı.gece deliksiz uyumadım 17 aydır.hala emiyor ama mutlu bir bebek.kucagimdan inmek istemezse indirmedim.gece emiyor diye uyku eğitimi vermedim hala emerek uyur.uyumazsa kasmadim.emsin dursun illa uyur dedim.boyle böyle tahammül sinirlarimi genislettim.onemli olan sağlıklı mutlu olsunlar.siz de hem ailenizden hem de bir psikolog psikiyatr den destek alın.allah gönlünüze ferahlık versinSiteye biraz rahatlamak için girdim yazıp içimi döküp. Dünkü konuyu bilemiyorum o nedenle.
İşşn garibi ne biliyor musunuz annem ve k.validem o kadar yakınımdalar ki ben gak desem yanımda olacaklar. Ben o süreci başarıyla sakin atlatmak isteyip inatlaşıyorum kendimle sanırım.
Allah'ın kulunun kapı çalmaması ne demek ben iyi bilirim.Yani ne sizi bu kadar sinirlendiriyor ki 25aylik bebeğim var gece en az 3 kere kalkarim dişleri çıkarken gecelerce uyumadik evde gezerdik. Sizi sinirlendiren uykusuz kalmak mi?lohusaligi mi ağır atlattiniz?ben de 35 yaşındayım ben de tüp bebekle bebek sahibi oldum bebeğim kolikti annem hayatta değil kV yle gorusmuyoduk tek başıma günlerce evde çocukla otururdum. Bir allahın kulu kapımı calmadi. Gene böyle sinirlenmedim ne sizi rahatsız ediyor küçücük çocuktan nasıl bir davranış bekliyorsunuz?doğası bu. Çocuklar zor büyüyor. Arkadaşlar da yazmış mutlaka bi uzmana gidin ve gece dönüşümlü anne ya da kV kalsın siz uykusuz kalmayın
Normal şartlarda da sinirli ve öfke kontrolü olmayan biriyim
başaramıyorsunuz işte farkında mısınız? mükemmel olmaya çalışmayın çağırın
Kendi başınıza da anlatabilirsiniz ama imkan varsa ne gerek bunca ôfke patlamasına?20gunlukken yalnız kaldım bebekle..annem memlekete gitti kv kp Ler rahmetli.kesinlikle bunaldim ben de.nolur yanlış anlamayın ben mükemmelim demek için değil.eger yanimda olsalardı çağırirdim.bir bardak çay içerdim.bebegim olsun diye ışsiz kaldim dönecek işim sosyal çevrem kalmadı.gece deliksiz uyumadım 17 aydır.hala emiyor ama mutlu bir bebek.kucagimdan inmek istemezse indirmedim.gece emiyor diye uyku eğitimi vermedim hala emerek uyur.uyumazsa kasmadim.emsin dursun illa uyur dedim.boyle böyle tahammül sinirlarimi genislettim.onemli olan sağlıklı mutlu olsunlar.siz de hem ailenizden hem de bir psikolog psikiyatr den destek alın.allah gönlünüze ferahlık versin
Öfke kontrolü tedavileri var en zorlu olanı bile en fazla 6 ayda tedavi ediliyor bence bi doktora gorunmelisiniz benim annem de böyleymiş kendime tahammül edemiyorum demiş troid hastası çıktı troid sinir yapıyormuş tedavi olunca geçti geçti derken hala ilaç kullanıyor kesinlikle doktora gidinMerhaba hanımlar.
38 yaşında çalışan 5.5 aylık erkek bebeği olan bir anneyim. 8 yıldan sonra bir kaç tedavi ve en son ilk tüp bebek denemesi sonucunda kucağıma aldım yavrumu.
Yani hem beklediğim hem istediğim bir bebekti kuzucuk.
Erken doğum yaptığım için doğum iznimin hepsi doğum sonrasına kaldı ve ben ücretsiz izin almayı aklımdan geçirsem de içimden geçirmeden 3.5 aylıkken oğlum işe başladım.
Çünkü bazen bebeğe çok tahammülsüz olduğumu görüyordum.
Son 1 ayda işler daha da değişti. Normal şartlarda da sinirli ve öfke kontrolü olmayan biriyim. Fakat son bir kaç haftadır akşam ağladığında susmadığında ona bağırmalarım oldu. Bir kaç kez sıkıştırıp, sarsmak istedim. Bu istek geldiğinde kendimi tuttum hep şükür. Fakst o kriz anında çok kızıyorum söyleniyorum vs... Eşim sağolsun yanımdaysa alıyor bebeği vs. Dün akşam üzeri yalnızdık bebekle. Akşam 16 dan gece 3 e kadar uyumadı bu arada. Bir ara o kadar çileden çıktım ki kafamı duvarlara vurdum. Sakinleşmek için bebeği yatağına bırakıp çıkıp balkona bir sigara içtim ağlamasına aldırmadan.
Gece babası biraz uyuttu tam uyuycaz derken yine çığlık kıyamet. Ağlama diye bağrılır mı el kadar bebeğe. Bağırdım. Yine eşim sağolsun aldı çabaladı. Ama susmaz ki el kadar bebe. Benim stresim de geçiyor ona.
Oturma odadı mutfak vs derken uyudu. Yatağına alıcam eşim uyumuş oturma odasında. Eşimi kaldırdım. Kalk yanımızda yat ben bir daha ağlarsa bir şey yaparım diye korkuyorum dedim.
Ne kadar üzücü değil mi?
Geçen hafta eşime söyledim, iyi hissetmiyorum, bazen bir an öldürmek geliyor içimden dedim. Yetemiyorum, kötü anneyim, susturamıyorum, mutlu edemiyorum, bir şey yapmaktan korkuyorum bana yardım et, elimden tut dedim. O senin canın bir şey yapmazsın dedi, sen çok iyi bir annesin geçecek bunlar dedi ve konuyu kapattı.
O kadar mutsuzum ve utanç duyuyorum ki anlatamam. Bu söylediğim sadece bebeğimin uykuya dalamadığı ve uykunun krize döndüğü anlarda geçerli. Diğer zamanlar bebeğime her anne kadar en iyisini vermeye çalışıyorum.
Sinir anında bebeğimin kuvezde kaldığı anları getiriyorum aklıma. Derin nefes alıyorum, sarılıp özür diliyorum yavrucuktan. Bir daha yapmayacağım diyorum ama kontrolü kaybediyorum yibe bir noktada.
Böyle işte. Bu anlattıklarım günlük rutinimiz değil elbette. Haftada belki 1. Fakat benşm vicdan azabım hergün.
Doğruyu bilip, hatasını bilip kendşne sözün geçmemesi nedir bötle. Ben oğluma böyle bir anne olmak istemiyorum. Bana bir çıkış yolu gösterin lütfen.
Burada tüm detaylara yer vermedim. Bebekle sorunumuzu öncelikle meme reddi ve emzirememek olduğunu düşündüm. Ben yeterince emziremediğim ve bebek aç kaldığı için böyle diye düşünerek emzirme desteği aldım. 15 gün önce. Emzirme sorunumuzu hallettik herşey yoluna girdi sanmıştım. Tekrarlayacağını düşünmemiştim.hayır başetmeye çalışmamanız.
baş edememek yok henüz ortada çünkü bir adım yok. sadece farkındalık ve sızlanma var.
destek almayı denememişsiniz bile. sorunun farkında olmak ve bundan rahatsız olmak sonucu değiştirmiyor. hala aynı kişisiniz.
ve evet ufacık çocuklara güç gösterisi acizce.
Yatağında ya da beşiğinde yatsın.o zaman daha az uyanabilir.isten çıkış saatinin açısından da sanslisiniz.aslinda bir çok bakımdan:) ilk tedavide hamilelik yakalamışsiniz.bebeginiz sağlıklı doğmuş.isiniz var.anneniz kv niz size destek olabilecek insanlar var.su dönem yaşadığınız sıkıntıları geçici.ama siz biraz yoğun yaşadığınız için destek almalisinizElbette farkındayım. Farkında olmasam ve farkındalığımın artmasını istemesem burda olur muyum. Böyle bir konu açar mıyım. Bu tarz bir şeyleri yaşayan kaç
Nasıl ferah bir mesaj. Ben de emziriyorum. Hala birlikte olduğumuz her an emzirme kampı gibi geçiyor. Memede uyumayı seviyor. Zaten gündüz uykuları (saat 16da işten çıkıyorum) memede oluyor. Hala birlikte yatıyorum. Her 1.5 saatte emziriyorum. Hesaba tutunca sorunu göremiyorum maalesef
Haha çok güldüm. Burada böyle yorum yapan var mı cidden. İyi olun siz de.Bebek ağlar. Bu zamanlar gecici. Sizin bağırmaniz sizi kötü yapmaz. Normal bir sinir krizi. Sadece bunun geçici bir durum olduğunu kabul edin, gelecekte sadece sohbet konusu olacağını unutmayın.
Burada tüm detaylara yer vermedim. Emzirmekle ilgili sorun yaşadığım için öfkeliyim diye düşündüm ve 15 gün önce bir uzmandan emzirme desteği aldım. Herşey yoluna girmiş gibiydi. Fakat dün olmadığını gördüm.doktora gitmek için neyi bekliyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?