Anne olmamalı mıydım?

Evet anne olmamaliydiniz 5.5 aylik bebegi oldurme istegi ne demek hele de anneysen bu annelik mi benimkiler 3.5 yasinda toplasan gece 5 saat anca uyurum bi onun suyu bi digerinin istegi vb.kafani duvara vurman zaten anormal oldugunu gosteriyor sirf uyku icin cocuguna bagirmak acimasizca o mu dedi sana beni dogur diye sirf toplum sussun diye cocuk yapmissiniz cok yazik..Esinize de sabir diliyorum o yavru adina cok uzgunum..kotusunuz siz kotu olmayan disari cikip sigara keyfi yapmaz o cocuk sizden boyle giderse hep nefret edecek..

Daha yolun başındasınız.
Çok küçük...
Sizin durumunuz için:
Kendinizi iyi hissetmiyorsanız ücretsiz izin almayın bebek bakımı sizi daha fazla yorar. Ben iki yıl aldım be yalnız bakıyorum bebeğime. Ama siz Sevgi vermek yerine gün içinde daha da tahammülsüzleşirsiniz. Halbuki işten dönünce bebeğinizi özlemeniz onun sevgi ihtiyacını gidermeniz için kaliteli zaman geçirmeniz gerekli. İşe dönüş de bunu sağlamadıysa destek almanız şart.

Anne ve kv size bu kadar yakınken yardımlarını almaktan çekinmeyin. Ben sosyal bakımlı ve işinde iyi biriydim. Şu an kuaföre gidebilmek için eşimin işlerini ayarlayabileceği ve bebeğin uykuda olabildiği saati kovalıyorum. Keşke annem ya da kv yakınımda olsaydı.

8-9aylık olduğunda iyice herşeyin farkında olacak. Sevgisiz bir çocuk büyütmek ister misiniz? Bebeğiniz 1yaşında olsaydı size daha farklı konuşurdum ama muhtemelen lohusa depresyonu geçiriyorsunuz.

Kolik değildi ama gaz zamanlarını geçirdik çok şükür. Gazı varken başetmem daha kolaydı çünkü biliyordum ne zaman başlayacak ne zaman sakinleyecek.
İlk yazımda yavrum, bebeğim dedim. Şimdi yorumlarda oğluşum annem desem kadına bak kadına diyeceksiniz, annem diyerek kendini acındırıyor diyeceksiniz.
Eleştiri alıp kendimle yüzleşeyim diye buradayım. Fakat vurun abalıya da olmasın lütfen.

destek almalısın
şanslısın ki cok ıyı bır eşin var
sana farklı söylemlerde de bulunabilirdi
ben de 38 yasındayım hamıleyım bebeğim tüp bebek olacak 5 sene üzerine
bazne bu korkular benı de sarmıyor değil
normalde merhametlı bır ınsanım ama 38 sene sessılıge o kadar alıstım kı
korkmuyor değilim

bol bol dua et ve lütfen destek al

Uyku sever bir insansanız yetersiz uyku çok gerginlik yapar. Durum tedavilik mi bilmiyorum ama dinlenmeye ve kafanızı toplamaya ihtiyacınız var. Ücretsiz izne ayrıldım ben. Oğlum ne zaman uyursa bir köşeye kıvrılıp yatardım. 5 dk yarım saat neyse. Yoksa ben de çok fevri bir insanım. İş yetiştirme stresine girince bambaşka biri oluyorum. Ev işini dışarıyı vs hiç umursamadım dert dinlemedim. Annem bir şeylerden yakinirdi anne kafam almıyor derdim. Bebeğin ağlak zamanlarını bu şekilde daha sakin geçirdim. Sonra ise başladım. Uyku düzeni, yemesi içmesi oturmuştu tuvalet eğitimini de aldı kreşe gidiyor şimdi. İşiniz rahat olsa da içten içe bir gerginliğini var ve bunu atmanız lazım.

İster miyim hiç? Üzerine titriyorum bakmayın burda yazdıklarım hayatımızın rutini değil.
Kaç kez onunla oturdum ağladım ben bilseniz.
Bir gün uyanınca toz olup uçacak tüm bunlar gibi hissediyorum.

Lohusa sendromu olabilir bazilarinda uzun suruyor.destek alin isteyerek yaptiginizi dusunmuyorum

psıkolojık destek almalısınız
soyledıklerınızde bukadar sinirlenecek sinir krızı gecırecek bırsey yok cunku
bebek bu aglar uyumaz oyun oynamak ıster bebek gayet normal davranıslar sergılıyor

Sorun çok ciddi ve büyük. Acil psikolojik desteğe ihtiyacınız var. Bu arada sigara konusunu da halletmelisiniz.

Keşke okuduklarınızda vuegu yaptığınız yerleri iyi anlasanız.
Bu arada en birinci mükemmel anne olduğunuz için sizi ayakta alkışlıyorum.

Keşke okuduklarınızda vuegu yaptığınız yerleri iyi anlasanız.
Bu arada en birinci mükemmel anne olduğunuz için sizi ayakta alkışlıyorum.
suan yaptıgınız atarda haksızsınız kusura bakmayın
uye sıze yanlıs hıc bırsey dememıs aksıne dogru yonlendırmıs neden siniriniz bukadar bozuk ? herseye buyuk tepkı verıyorsunuz
suan dayak yemekten korkarak yazıyorum mesela

Sen yazma bence arkadaşım. Çünkü lohusa bunalımı nedir bilmiyorsun.
Herkes farklı derecelerde yaşar.
Kimisine hiç uğramaz, kimisi ilk bir kaç ayda geçirir sinir krizine girmez, kimisi bebeği bile reddeder.

Tıbta binlerce makaleye konu olan, büyük prodüksiyonlar harcanarak filmleri belgeselleri yapılan lohusalık bunalımı ciddi bir durumdur. Ve gerçektir şımarıklık değil.

Nişanlıyken eşimin bir arkadaşına bebek görmeye gitmiştik. 4-5 yaşlarında çok tatlı bir kızı vardı. Kadın büyük kızını 3 yaşına kadar sevemediğini çok yalnız hissettiğini anlatmıştı.
Ama aslında çocuğunu çok seven bir anne. Bekarken bile anlayıp üzülmüştüm. Hiç de şımarıklık diye düşünmemiştim.

Bir kadın olarak artık bilgilenmemiz lazım. İnsanlık vazifemiz yardımcı olmak. Daha çok dibe çekmek değil..

muhtemelen bebeğiniz siz işteyken sizi özlüyor o sebeple uyumuyor ve sürekli memede duruyor.
6 aylık oğlum var çalışmıyorum bazen misafirim oluyor o telaştan her zamanki kadar ilgilenemiyorum o gün memeden ayrılmıyor gece daha sık uyanıyor çünkü özlüyor.
kızma konusunda sizi anlıyorum bazen afakanlar basabiliyor ama öldürme isteği konusu korkunç bir düşünce lütfen psikolojik destek alın annenizi kvnizi çağırın destek alın.

Çok hoşsunuz. Geri dönüp yaptığım yorumlara baktım da bu üye haricinde kimseye bu şekilde cvp vermedim. Herşeye büyük tepki verdiğimi nereden nasıl çıkarttınız. Konumdan dolayı bana karşı çok ön yargılı gördüm sizi.

İlk zamanlar böyle sorunlarım yoktu. Bu sonradan çıkıyor mu acaba. Şimdi bir uzman arayışındayım zaten
Suruyor 2 yil surenler var.uyku duzeni yemesi icmesi ozel hayat hersey dagildi yeni duzen kolaymi saniyorsun.kendini suclayip herseyin daha kotu olmasina yol acma .o sana muhtac boyle dusun konusamiyor bir sorunu varsa agliyor mecburen.sakin ol.uyudukca bebek sende uyu emiyorsa yanina al

Ben duruma gerçekten çok üzüldüm. Ve sizin de üzüntüden nasıl perişan olduğunuzu gördüm. Aciliyetli üç şeyi birlikte yapmanızı öneriyorum:

1)Bebişin Çok iyi bir doktorda sağlam bir sağlık muayenesini yaptırıp, uyku sorunu için de danışın. Bir rahatsızlık ta olabilir..

2) kendiniz için acilen psikiyatrist.. Terapi elbette faydalı ancak ilaç desteği sanırım ivedilikle başlanmalı.

3) Oğlumu hep Ravel ve Beethoven ile uyuttum 5 yaşına kadar. Bir kere, bebeğin uyku yeri hep aynı olmalı. Oda muhakkak havalandırılmış olmalı. Hep aynı saatlerde uyku ritüeline geçilmeli.. Sabırla, biyoritmini alıştıracak şekilde. Ben uyku için odasına geçtiğimizde hep bahsettiğim klasikleri çalıyordum. O uyuduğunda da arka planda müzik kısık olarak çalmaya devam ediyordu.

Sorun ve hissettikleriniz kendinizi bile dehşete düşürecek boyuta gelmiş.
Acilen önlemleri almanız gerekiyor, bunu biliyorsunuz.
Bunu çözdüğünüzde bile şu ana kadar yaşadıklarınızın pişmanlığı sizi zaten bir ömür boyu bırakmayacak.
Ancak kendinizi suçlamaya devam etmeyin.
Önlemleri alın ve bebişiniz için bundan sonra hayalinizdeki anne olmayı içten isteyerek başarın.
Zira Unutmayın ki onun size hem şimdi hem gelecekte hep ihtiyacı var.
Geçmiş için artık birşey yapamazsınız ama geleceği şekillendirmek Elinizde..

Şu kadınlar kulubu olana kadar ben evet herkesın aynı oranda aynı sıddette anne olmak ıstemedıgının farkındaydım ama , anne olmuş olan bırının daha farklı olabılecegını hıc dusunmemıstım . 5.5 aylık bebek, dun 18 aylık bebeğe tokat atan gerçekten sasırıyorum artık.
Bu kadar olamaz gıbı geliyor bana, yanı sızınkıler canavar bızımkıler cok pamuk olmadığına göre , bence en normal olmayandan baslasın sıra, Allah akıl fıkır versın

Ağzınıza sağlık. Ben yorum yapsam yavuz hırsız olacaktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…