• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmaya ehliyet şartı koyulsa keşke..

İlk aklınıza gelen şey doğru bence o çocuk dilendiriliyor. Acıyıp yol parası falan verin diye. Ya da eve alacaktınız hırsızlık yapacaklardı. Çelişkili konuşmaları var. ayrıca orta 2 diye bir sınıf yok o eski sistem. şuan sınıflar 5 6 7 diye devam ediyor. Yani o yaşta bir çocuk orta ikiye gidiyorum demez annesi öyle öğretmiştir. Okula bile gitmiyordur muhtemelen
Annesinin adını soyadını ve kendisi ad soyadını söyledi, internetten baktım evet hesaplarda çocuğun fotoğrafları var ve telefon numarasını kontrol ettirdim nişanlıma doğru, kadının adına numara yani dilendirilmiyor çocuk öyle olmuş olsa bu bilgileri de doğru vermezdi sanırım...

Ben özel eğitim merkezinde çalışıyorum malesef böyle ilgisiz aileler çok fazla.
Çocuk engelli olabilir yani hafif düzeyde zihinsel yetersizlik gibi .
Defterinde o nedenle öyle yazılar olabilir okul başarısı düşükse dalga geciyorlardir.
Veya engelli değildir özel öğrenme güçlüğü vardır genelde dikkat dağınıklığı da eşlik ediyor bu duruma ilacı da o nedenle kullanması olası yani.

Gerçekten çocuğunu kuruma ac yollayan anneler var üstü başı kir içinde vs.
Mesela ben mutlaka ödev yollarim tekrar etsin diye okuma yazma öğrenmesi geciktiği için çocukların o ödevler hep kaybolur asla geri gelmez.
Gerçekten çocuğunu zerre umursamayan aileler çok fazla hiç sasirmadim okuduklarıma o nedenle.

Allah ona başka evlat nasip etmesin de onu da ziyan etmesin inşallah. Çok yandı içim, nasil çaresiz bi çocuk ya. Bu çocuktan nasıl sağlıklı bir yetişkin ortaya çıkacak? Allah sizden de razı olsun. Şükür ki sizle karşılaşmış.
Şükür ki bu sefer sizle karşılaşmış.Ama ya sonrası,eminim bu ne ilktir, nede son olur.Rabbim o çocuğun yardımcı sı olsun.

Allah ona başka evlat nasip etmesin de onu da ziyan etmesin inşallah. Çok yandı içim, nasil çaresiz bi çocuk ya. Bu çocuktan nasıl sağlıklı bir yetişkin ortaya çıkacak? Allah sizden de razı olsun. Şükür ki sizle karşılaşmış.
allah hepimizden razı olsun. Bende “ya başkasıyla karşılaşsaydı, ya başına bir şey gelseydi” diye düşüne düşüne çıkamadım etkisinden.

Şükür ki bu sefer sizle karşılaşmış.Ama ya sonrası,eminim bu ne ilktir, nede son olur.Rabbim o çocuğun yardımcı sı olsun.
Bu son olsun inşallah o çocuk için büyük bir şehirde yaşıyorum ben bile bazen yolumu şaşırıyor korkuyorum öyle içli ağlıyordu ki Allahım o çocuğun ayağını taşa değdirmesin inşallah

Ben böylelerine anne diyemiyorum malesef.
Üreyebilen bir canlı sadece..Duygu-merhamet yok bu türlerin içinde..

Muhtemelen anne bir çocuk bakıyor,para karşılığı,kendi çocuğu ise Allah a emanet büyüyor..

Çocuk için doğrusu ne olur bilemem ama burda da anne sevgisi,özeni alarak büyümedigi kesin..
Anne çocuk bakmıyor maalesef, Efe dayısının çocuğuna baktığını söylemişti öyle olsa idi annenin diğer semtte olmaması gerekirdi.. Başkasının çocuğuna bakan kendi çocuğuna bakıcı parasını neden verir ki..

Aynen böyle öğrencim vardı sosyal hizmetler el koydu. En azından mis gibi bakılır
Bunu bende düşündüm ama yüksek ihtimalle Kadın sağlam pabuç değil okuluna gidip öğretmeniyle görüşmek istedim ama kadından çekindim bende bulunduğum semtte yalnız yaşıyorum çünkü.. Sosyal hizmetlerle konuşmaya çalışacağım ama bakalım..

Back
X