Anne Olmaya Hazır Olduğunuza Nasıl Kanaat Getirdiniz?

Bende 3 aylık evliyim canım ve dediğin gibi tartışınca bende bebek fikrinden vazgeçiyorum. Bunlar çok doğal, sonuçta senin canını sıkmış sende ondan bir çocuk yapmak istemiyorsun o an. Buna bir de çocuk mu yapacağım diyorum ben kendi kendime mesela... Böyle şeylerde hiç bir sorun yok bence ama diğer arkadaşların da dediği gibi boşanmayı vs. aklına getiriyorsan bu iş olmaz. Gezmeye gelince tabii ki çocuksuz bir bayan gibi tin tin gezemezsin istediğin yerde. Bende bunu düşünüyorum işte :))

Ben istemiyordum eşim istiyordu. hiçbir zaman hazır hissetmedim kendimi. 6aylık evliydik 3yıl istemiyorum diyordum ama nerede :) meğer hamile imişim. Şu son Aya kadar anneliğe dair hiçbir şey hissetmiyordum. Gerçi hala hissetmiyorum hareketleri ile sadece mutlu oluyorum :)doğana kadar böyle olur diyorlar bakalım kısmet :)

daha çok erken değil mi sizin için. henüz 3 aylik bir evlilik. Ki bunun 2 ayı kavgalarla geçmiş biraz. 1 aydır iyiymissiniz. Evlilikte kavga da edilir elbette ancak kavgalar sonucu insanın düşündükleri önemli. hamilelik annelik çok zor. Birde o dönemde kontrol suz kavgalar sizi psikolojik olarak çok yorar. Iyice birbirinize alismadan kalkismayin o ise.ha bir de " kocam ilk gunden beri istiyor " ister tabi. Ne etkileyecek ki onu. Sizin hayatınız tamamen değişecek. Vücut psikoloji sosyal hayat geceleri bile koca poposunu devirip yatacak siz bebekle ilgilenmek için kalkacaksiniz. Erkeklere hava hoş . Hayata doymadan bu sorumluluğun altına girmeyin. Gez toz yasa eglen cos bebek doğduktan sonra hiçbirini rahatlıkla yapamayacaksin.

Aslında aldatma şiddet vs olmadığı sürece neden boşanalım değil mi? 7 sene flört ettik biz birbirimizi yeterince tanıyoruz ama benim paranoyalarım işte.

Her evlilikte olan kavgalar aslında öyle şiddetli değil. Ne bileyim biraz söylenme modunda. İşte kapakları neden açık bırakıyorsun, çoraplarını sepete at hep ben mi toplayacağım gibi. 7 yıl sevgililik sonrası evlendik biz evleneli 1.5 yıl oldu ama 3.5 aydır birlikte yaşıyoruz işlerimiz yüzünden. Bir yanım olsun istiyor diğer yandan korkuyorum. Eşim söylediğim zaman ev işlerinde yardımcı da oluyor. Sorumluluk sahibi hamile olsam beni üzmeyeceğini düşünüyorum da ne bileyim bir tarafım da kararsız işte.

ışte o soylenmeler birbirinizi ne kadar tanimadiinizi da gösteriyor aslında. Eş de söylemeden yardımcı olmalı. Bunu da ben yapayım diye elinden almalı mesela. Daha dün bir konu okudum hem çalışıyor hem hamile hem ev işi yapıyor koca totolu adamda devrilmiş yatıyor.
Sevgili lik le evlilik arasında fark var. Yaşayarak anlamissiniz sizde zaten.
Hayırlısı olsun sizin için.

Söylemeden yaptığı şeyler de var tabi :) Evi süpürüyor kirlenmiş deyip :) Kahvaltı filan hazırlayıp kaldırıyor. Lavabo ve tuvalet konusunda söylemem lazım :) Çamaşırları katladığını da gördüm söylemeden :) Hakkını yemeyeyim şimdi. Amin hakkımızda hayırlısı olsun.

Aslında aldatma şiddet vs olmadığı sürece neden boşanalım değil mi? 7 sene flört ettik biz birbirimizi yeterince tanıyoruz ama benim paranoyalarım işte.

Aynen öyle canım benim anlamışsın beni :) Ben eşimi 2008den beri tanıyorum yani 8 buçuk sene olmuş. Senin durumunla aynı durumdayım anlayabiliyorum seni. Beğenmediğin kötü bir huyu ve davranışı olsaydı zaten evlenmezdin, ki bunu da aklında bulundur bebek konusunda. Dediğin gibi şiddet, geçimsizlik, aldatma vs. yoksa zaten boşanmaz bir insan. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama 35i geçmemek lazım çocuk sahibi olmak için yoksa zorlaşır ama 3 ay çok az bir süre bence hamilelik için. Daha evliliğin erken dönemlerindesin biraz evliliğı yaşa diyor insanlar bana da, bence de erken.

Bende gecen sene mayista evlendim esimle 1 yil bekledik. Esim de bende artik anne baba olmak istiyoruz dedik zaten bi sure sonra bebek yapin sevelim denmeye basliyor. Bizde artik zamani diye dusunduk karar verdik sukur allahta yuzumuze guldu esirgemedi bizden :)

Yanlış memlekette doğduysak demek ki

Anlattığını o kadar iyi anlıyorum ki. ben de 27 yaşındayım 2 sene önce evlendik. Bende hep bu sorunsalla yaşadım son 1 yıl boyunca eşim çok istiyordu ama ben bu sorumluluğu alamazmışım gibi geliyordu. Eşim benden 6 yaş büyük ve baba olmanın hakkı olduğunu düşündüm yaşı çok ilerlemeden. İkinci çocuk faktörüde var tabiki. Bencillik yaptığımı düşündüm ve bu yola girdik. Şuan 4 ayımı tamamladım ve o kadar mutluyum ki. Bebeğimi şimdiden çok seviyorum ve doğması için sabırsızlanıyorum.

Ama sana tavsiyem eşinle daha çok yeni bir araya gelmişsiniz. Birbirinize doyun. Çocuk olunca karı koca değil anne baba olucaksınız. Benim en çok önemsediğim şey 2 yıl boyunca eşimle gezdik tozduk gece dışarılara çıktık tatillere gittik. Yeri geldi sevgili olduk, yeri geldi arkadaş, yeri geldi karı koca olduk. Herşeyi paylaştık, birbirimizi artık ezberledik. Evliliğimizin temellerini sağlamlaştırdık ve evliliğimize yepyeni heyecanlar katmamız gerektiğine karar verdik. Daha çok yenisiniz biraz evliliğinizin tadını çıkarmanızı öneririm. Gezin tatile gidin gece kafanıza esti sinemaya gidin. Çocuk olunca bir daha bunlar olmayacak. Evliliğin temeli güzelce oturmazsa sonrasında çocuğun sorumluluğuyla ve geçim sıkıntısıyla birlikte eşler arasındaki açılmalar giderek artabiliyor maalesef.

Bunları düşünmeye başladıysanız anne olmaya hazırsınız demektir. Erkekler genelde taşıyıcı olmadığı için hemen isterler ama önemli olan fiziken ve beynen sizin hazır olmanız. Eşinizle konulun o süreçte size destek olacağına söz verip bulantı çekerken offff demeyecekse düşünebilirsiniz hamile kalmayı :) eşlerin desteği önemli. Benim ailem de yanımda eşimde ama eşimin desteği hepsinden önemli. Ben kusarken başımı tutup iyice kus rahatlarsın diyor mesela. İğrenmez tiksinmez. Bunlar ufak ama önemli detaylar. Bunlaro yapacak diye bir şey Yok ama bıkmaması önemli. :) dilerim gönlünüzden geçene sahip olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…