anne sütü bebe bisküviyle karışır mı?

hilal1990

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
24
0
16
35
Tekirdağ
kızlar bebeğime ek gıdaya başladım küçük küçük sabahları cici bebe peynir yumurta sarısı filan veriyorum bunları ıhlamurla yada yarı inek sütü yarı su yapıp ver dedi aile hekimliğindeki ebe ben inek sütü yerine kendi sütümle karıştırmak istiyorum aranızda bunu deneyen var mı? benim bebişim sol göğsümü pek emmiyor bende oradaki sütü böyle değerlendirmek istedim ama zararı olur mu bilemedim.

kızlar bebeğime ek gıdaya başladım küçük küçük sabahları cici bebe peynir yumurta sarısı filan veriyorum bunları ıhlamurla yada yarı inek sütü yarı su yapıp ver dedi aile hekimliğindeki ebe ben inek sütü yerine kendi sütümle karıştırmak istiyorum aranızda bunu deneyen var mı? benim bebişim sol göğsümü pek emmiyor bende oradaki sütü böyle değerlendirmek istedim ama zararı olur mu bilemedim.

Arkadasim inek sutu 1 yasina kadar bebeklere onerilmiyor. Bebegin ayina gore once yogurt, taze sikilmis meyve sulari yada puresi (elma suyu, muz puresi- meyveleri cam rende kullanarak yada catalla ezerek pure kivamina getirebilirsin), yumurta sarisi, pekmez ile baslaniyor. Ebe hanim 10 yil onceki bilgilerle egitim vermis sana. Anne sutunu kullanabilirsin tabiki. Mail adresin varsa sana beslenme plani gonderebilirim.

Arkadasim inek sutu 1 yasina kadar bebeklere onerilmiyor. Bebegin ayina gore once yogurt, taze sikilmis meyve sulari yada puresi (elma suyu, muz puresi- meyveleri cam rende kullanarak yada catalla ezerek pure kivamina getirebilirsin), yumurta sarisi, pekmez ile baslaniyor. Ebe hanim 10 yil onceki bilgilerle egitim vermis sana. Anne sutunu kullanabilirsin tabiki. Mail adresin varsa sana beslenme plani gonderebilirim.

teşekkür ederim yoğurt meyve suyu ve diğer söylediklerinizi vericem zaten de ben sadece sütümü kullanabilir miyim diye tereddüt ettim çok teşekkürler...

Ek gıdada siviyla baslanip katiya doğru gidildiğini biliyorum. Birden katiya başlamak doğru değil. Bebe biskuvisiyle anne sutunu ezmek benimde aklımda olan bi fikir. Bir sorun olacağını sanmıyorum. :49:
ben muzu sutumle sulandiriyorum kızım çok seviyo :emir_bebek:

Ek gıdada siviyla baslanip katiya doğru gidildiğini biliyorum. Birden katiya başlamak doğru değil. Bebe biskuvisiyle anne sutunu ezmek benimde aklımda olan bi fikir. Bir sorun olacağını sanmıyorum. :49:
ben muzu sutumle sulandiriyorum kızım çok seviyo :emir_bebek:

evet bende denedim kendi sütümle 2 gündür çok hoşuna gitti oğlumun muz daha vermiyorum 6. ayımız doduğunda başlayacağım şimdi tattırma aşamasındayım :)

canım arkadaşa beslenme planı gönderebileceğini sölemişsin bende öğrenmek istiyorum fakat henüz özel mesaj atamıyorum oyüzden mail adrsimi veremiyorum sana , bu başlık altında burada paylaşman mümkünmü ? birde bu yollayacağın senin kendi uyguladığınmı yoksa nettenmi faydalandın cewabını bekliyorum paylaşırsan sewinirim canım

Tabi ki bir zararı olmaz canım. Çok güzel düşünmüşsün. Ebe ne akla hürmet inek sütü önerdi bilemiyorum. Tüm araştırmalara göre 1yaşa kadar kesinlikle inek sütü verilmesin,sonrasında da belli bir miktarı geçilmesin sonucu çıkıyor. Az miktar diye önemsemedi sanırım ama madem sütün var oşekilde yap, senin sütünün hiçbirşekilde zararı olmaz ona annesi :)

Back
X