Anne sütü...:( ne zaman gelecek daha:(

benimde ilk 3 gün sütüm gelmedi dr. ilk gün şırıngayla mama verdirmişti azar azar 3. gün sonunda sütüm gelince emmeye başladı bebeklerim, en azından o 3 gün boyunca aç kalmamış oldular yavrular...

Öncelikle hayırlı olsun.
Canım ilk 2-3 gün zaten kolostrum denilen bağışıklığı artıran sarı renkte bir süt gelir. Jel gibi birşey. Bu çok normal. Öyle birden bembeyaz şakır şakır süt gelmez. Hatta o sarı renkteki jel kıvamındaki "ilk ağız" da denilen sütün kıymeti çoktur. Ben humana markasının anne sütü artıcı çayından içmiştim sürekli. Bir de sütlü tatlı yesin ablan ve bol bol su içsin. Benim hiç aman sütüm gelmedi, beyaz süt niye akmadı vs. tarzı düşünceler yoktu kafamda. Ama bizde de çok ağladı çocuk çünkü gazı oluyor ilk bebeklerin ve çok ağlıyorlar. Süt olmadğından veya aç kaldığından değil.
Bence ablanı rahatlatmaya bakın. Bu dediklerimi de anlatın.
Biz de ilk çocuk olduğu için biraz elimiz ayağımız dolanmıştı ama çok normal bunlar.
Bir de ılık bir duş alsın ablan hem rahatlar, hem de iyi gelebilir. Tabi kalkacak hali varsa..
Ben bisküvi ile süt de içmiştim geceleri..
Ben sorun yaşamadığım için hangisi daha iyi gelmişti bilmiyorum. Bunları deneyin.
Allah yardımcınız olsun.

bebişiniz hayırlı olsun inşallah acilen eczaneden anne sütünü sağmak için pompa alın anne memesi uç yapar ve bebek rahat emer sakın vaz geçmeyin uç olacaktır bebeğe sürekli emmes ini sağlayın meme ucu olmadığı için süt gelmiyor bebek emdikçe süt gelecektir kolay gelsin ama lütfen pompa alın hem anne için iyi gelecek hem bebek için

bazen ne yaparsanız yapın olmayınca olmuyor ben doğum yapalı 2 ay oldu hala sağmamda zorla 30 cc süt çıkıyor. oda bebeğime yetmiyor önce emzirip ardından devam sütü veriyorum. napıyım bebeğim açmı kalsın .

sütümün çoğalması için denemediğim yemediğim şey kalmadı ama birazda bünye meselesi heralde gelmiyo işte ama ben inatla iki saatte bir sağmaya çalışıyorum ve önce emzirip sonra mama veriyorum. Kendimi suçlu hissedip çok ağladım çok üzüldüm ama yapıcak birşey yok artık kabullendim Benim bebeğimde böyle büyüycekmiş deyip bazen kabullenmek gerekiyor.
Ama inşallah sizin ablanızın bol bol sütü gelir, ama gelmiyosada yapcak birşey yok kafanıza takmayın devam sütü ile besleyebilirsiniz ama önce emzirmek kaydı ile tabii...

Arkadaşların dediği gibi ilk gün çok süt gelmez,emzirdikçe sütü artar.
ablanız emzirmeye devam etsin.banyo ve havluyu ısıtıp koymak,masaj yapmak
yararlı oluyor ve bol bol da su içsin.

Benimde çok geç gelmişti sütüm.hatta ilk günler süt sağma makinasıyla sağdığımda
damla damla geliyordu.en fazla 2-3 damla.saatlerce emzirdim.ve çok ağladığı zamanlar
hastanenin verdiği mamadan kaşıkla verdim az az.bir hafta sonra süt gelmeye başladı.

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.dün yine biraz sıkıntılı geçti ablam ve bebek için.sütü geliyodu ama çok az.tabi onun ağlamalarını durduramadık.sonra burda yazdıklarınızı okudum bir bir ve ablama anlattım sadece onda böyle olmadığını.sen sadece onun emiceğine odaklan emmediğine değil dedim.anlattıklarımdan sonra biraz daha kendini toparladı.şimdi çok şükür sütü biraz daha arttı,bebeğimizin ağlamaları biraz daha azaldı.nazar değmesin maşallah diyorum umarım sütü bundan sonra yeteri kadar olur.
yardımcı olmaya çalışan herkesten allah razı olsun tekrar

canım bi de bebekler hep ağlar. benim oğlum uyumadığı zamanlarda hep ağlardı bebekken. aç olduğu anlamına gelmez. kilo almıyorsa aç diyebilirsin

Cok sevindim canim.
Ablana anlat ben de cok skintilar cektim emzirme konusunda ama 2,5 yasindayken biraktirdim ancak memeyi.
Basta herkes skinti cekiyor.
Bende yara da olmustu emzirmekten aglaya aglaya emzirirdim.
Yara olacak demeyin tabi ablana!
Allah kolaylik versin.

Canım benimde 3gûn gwlmedi sûtûm ilk gûnler aptamil yeni doğan mama vedim çûnkû sarılık olur aç bırakmayin

Çok sevindim sût emdikçe artacak cocuk óyle çekiyorki uçlari yara oluyo ben ilk zamanlar kanla karışık emzirdim şuan çok şûkûr artti humana emziren anne çayı var eczanelerde çok faydalı birde gûnlûk en 3 lt sıvı alsın bebişi õpûyorum inşallah kaderide guzel olur

canım bi de bebekler hep ağlar. benim oğlum uyumadığı zamanlarda hep ağlardı bebekken. aç olduğu anlamına gelmez. kilo almıyorsa aç diyebilirsin

ayy evet ya uyanık olduğu zaman sürekli ağlama modunda.ben bebekler ıngaa ıngaa diye ağlar sanardım bizimkinin sesi benden çok çıkıyo maşallah:):)

çok teşekkürler.valla loğusalıktan mıdır nedir ablam sürekli en ufak bir şeyde ağlama moduna giriyo bu da hepimizi geriyo.daha neler yaşıycak neler her güzel şeyin bi zorluğu var tabii ama anlatamıyosun işte

çok teşekkür ederiz amin inşallah.evet o çaydan da aldık artık onu içiyo.bu arada ben bir şey daha sormak istiyorum.sanırım ilk başta süt çok tazyikli geliyomuş.bikaç kere boğazına kaçtı korktuk biraz çünkü zor toparladı normal mi bu?

Rica ederim...
İlk zamanlar süt de çok gelir, o da yeni öğreniyor emmeyi teyzesi. Boğazına da kaçması normal. Ama emzirme pozisyonunu doğru ayarlayın. Ondan da olabilir. Bazen de çok hızlı emmeye çalışıp boğazlarına duruyor süt :)))
Ayy kıyamam ya o şimdi minnacıktır...
Bir de saatli emzirmeyin. Emzirsin emzirebildiği kadar..
Bende ağlama modu pek olmamıştı ama o çoğu yeni doğum yapanda oluyor. Lohusalıktan, hormonlardan...
Siz destek vereceksiniz artık sabırla yapacak birşey yok.

Böyle bir makale buldum belki işinize yarar Doğumdan Sonra Süt Ne Zaman Gelir

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim 4 gün boyunca sütüm hiç gelmedi. Ancak sürekli emzirdim. Emziriyordum sonra biraz mama veriyordum. Bebekler aç kalınca bu kez sarilik oluyor dikkat edin. Emzirdikten sonra mama verin doğunca uyur zaten sizde mutlu olursunuz

canım benim öncelikle sağlıklı büyüsün inş stres yaparsa daha cok sütü kacar benimds 6 aylık bebeğim var cok sukur hala sütüm yetiyor ama ben hippin emziren anne cayını kullanıyorum bir deneyin isterseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…