anne sütü yerine?

ravza20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
423
0
0
İstanbul
kızlar ben 5 saatlik bir otobüs yolculuğu yapıcam. normalde bebeğimi anne sütüyle besliyorum ama otobüste veremem. bir iki kullanım için mama da almak istemiyorum. bildiğim kadarıyla mamalar büyük boy oluyor. bunun yerine bebeğime yolculuk boyunca ne verebilirim?

anne sütüne en yakın süt; keçi sütüdür.
eğer bulabilirsen keçi sütü ver canım.

Otobüste neden veremeyeceksin?Kapat üstünü sakin sakin emsin bebeğin :44:...Eğer milletten ayıp olur düşüncesindeysen yavrunun beslenmesi daha önemli
İyi yolculuklar

Otobüste neden veremeyeceksin?Kapat üstünü sakin sakin emsin bebeğin :44:...Eğer milletten ayıp olur düşüncesindeysen yavrunun beslenmesi daha önemli
İyi yolculuklar

teşekkür ederim aslında arka koltukta olursam verebilirim ama sadece o değil ki.. hastaneye gidicem bebeğimi anneme bırakıcam.. mecbur bir çözüm bulmalıyım

Büyükçe bir örtü pike gibi birşey alıp üzerinize örterek emzirseniz eşiniz yanınızdaysa oda yardımcı olur

teşekkür ederim aslında arka koltukta olursam verebilirim ama sadece o değil ki.. hastaneye gidicem bebeğimi anneme bırakıcam.. mecbur bir çözüm bulmalıyım

Sivil toplum kuruluşları emzirme platformları kuruyor bu konu çok önemli bunla ilgili bikaç yazı okumuştum o sebeple duyarlılığım fazla.Elinden geldiğince emzir bebeğini,kimseden çekinme kapat üstünü kimse farketmez zaten.Onun dışında sanıyorum süt sağılabiliyor eczande satılan aparatlarla onlardan edinip sağıp annene bırakabilirsin.Hiç biri olmazsa keçi sütü bazı marketlerde görmüştüm.Ancak o sütte belli bir ayda veriliyor diye biliyorum.İstersen bir araştır keçi sütünü

evet çok haklısın ben de süt olduğu müddetçe emzirmekten yanayım.. bu yüzden de birkaç defalık da olsa mama vermek istemiyorum.. pompa fiyatlarına bakayım uygun bişey bulursam alırım.. olmazsa keçi sütüyle idare ederim..teşekkürler..

Bir kere bebeğin kaç aylık olduğu sorulmadan keçi sütü denmiş.

Bebeğin 1 yaşa gelmediyse sakın keçi sütü, inet sütü vs verme.

Doktorlar boşuna mı süt vermeyin diyorlar.

Hem bebek 200 cc içesekse, 200 cc keçi sütümü vereceksin çocuğa bir kere daha sakın diyorum.

Sağamıyorsan, emziremiyorsan paraya kıyıp devam maması alacaksın yapacak başka hiçbirşeyin yok.

Son düzenleme:
eczaneden manuel pompa al idareten fiyatları dauygun en fazla 10 lira falan sağar biberona koyarsın otobüstede de muavinden rica edersin biberonları otobüsün buzdolabına koyar. ama hep meme alıyorsa bebeğin biberonu reddedebilir.

canım paraya kıymak da ne demek.. bütüm varlığım yavruma kurban olsun.. ben en fazle iki defa verecğim için koca paketi atmak zorunda kalıcam.. allhtan korkarım ben.. israf yapmak istemiyorum.. derdim bu..

hayır keçi sütü falan verme çok istiyorsan keçi sütünden yapılan mamalar var onlardan al ama sütü verme. keçi sütü mamasının adı golden goat. ama bence birseferlik için gerek yok aptamil ya da sma mana da işini görür. en güzeli sütünü sağman ama hem manuel pompa daha uygun fiyatlı mamadan hem de pompa sana her zaman lazım olabilecek bişey normalde de bebeğini emzirdikten sonra memende kalan sütü sağar boşaltırsın sütün daha çoğalır hem. sen pompa al

Son düzenleme:

Müsadenle bir ilave yapayım. Buzdolabına koyduğun süt en fazla 24 saat dayanır. Buzdolabından çıktıktan sonra aynı hızla ve soğuk zinciri kırılmadan ya direk buzdolabına girecek yada ısıtılacak. Ancak sütünü cezveye koyup kaynatamazsın. Ancak sıcak suya koyup ısısını ayarlarsın.

Son düzenleme:
canım paraya kıymak da ne demek.. bütüm varlığım yavruma kurban olsun.. ben en fazle iki defa verecğim için koca paketi atmak zorunda kalıcam.. allhtan korkarım ben.. israf yapmak istemiyorum.. derdim bu..

Bunda israftan korkma lütfen 2 defa kullan at ama bebeğe sakın süt verme.Bu yavrunun sağlığı için

Son düzenleme:

Niye veremezsin canım benim kocam çok kıskanç sıkan biri olduğu halde çok rahatlıkla emzirdim ama emzirırken benim koltuğuma iki yandan kızımın battaniyesini iğnelemistık hiç gözükmüyordu zaten göğsümüde tam çıkarmiyordüm ucundan emzirıyordum kimse de görme di birde biz arka koltuğu tercih etmiştık hem mamayi otobüsde nasıl ılık yapıp vereceksin bir de bebeğin mamayi hemen kabul edecegini tahmin etmiyorum

Keçi sütünün, kalsiyum açısından anne sütünden 4 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, ''100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligram. Bu şu demek: Keçi sütü, diş ve kemik gelişimi için iyi bir kalsiyum kaynağı'' diye konuştu.

Coşkun, keçi sütünün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından da anne sütüne yakın olduğunu bildirdi.

Hiçbir gıda maddesinin tek başına insanı besleyecek güçte olmadığını vurgulayan Coşkun, ''Ancak yeni doğan bebek, anne sütü alamadığı ve çocukluk gelişimi dönemlerinde ihtiyaç duyacağı bazı besin elementlerini rahatça keçi sütünden alabilir'' dedi. ALINTIDIR.

Bilinçsiz bir insan değilim,keçi sütünü doktorlar öneriyor,ben değil.

Bebeğin kaç aylık olduğunu bilmeden önerdiniz, dikkatinizi çekerim. Bu bilinçli olmak mı lütfen.

1 yaş öncesi hangi doktor, kime süt öneriyor ?

Hiçbir zaman gazetelerin sağlık köşesinden bebek büyütülmez, hangi doktor hangi bebeğe muayene sırasında anne sütü alamıyorsa keçi sütü içsin demiş, hele de bir yaştan ufaksa.

Arkadaşım asla art niyetli olduğunu düşünmedim, sadece yanlış bilgilendirme yapıyorsun. Cevap vermişsin ama veriler eksik bebeğin kaç aylık olduğu belirsiz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…