tesekkur ederim cevabin icinher zaman her konuda haklıdır dersek yanlış bir genelleme olur. anne baba her zaman bizim iyiliğimizi ister bu doğru, ama bu her konuda haklı olduklarını göstermez.
Peki biz evlatlar olarak nasil gostercez hakliligmizi
her konuda aslinda. Mesela annem cok israrci illa dedigi olsun illa o hakli olsunda baska bisey olmasin. Ben anneme cok cok cok deger veririm burda konu actigim amacim asla ve asla annemi kotulemek degil. Ben her dediginde sozunu dinledim cok sukur. Ama bi seyde soz dinlemedim. Sevdigim adam icin. Annemle babam olmaz dediler bi turlu hatta hicmi hic sevemediler. Ne ailesine ne de kendisine isinamadilar tartisma cikti ve su an nisanlandigim kisiyle ayrildik. Bi kac konu actim bununla ilgili. Asla ailemi suclamiyorum. Nisanlandigim kisyi bana uygun gormediklerinden babam daha cok annem biraz yani, her seferinde negatif bisey buldular bazen dusununce bu onlarin negatif dusuncelerinden kaynaklandi diyebilirim ama bi yondende dusununce nisanlandigim kisi hakkinda ailemin dusuncesi damadin cok anneci olmasi. Bu durumda bende oyle oluyorum oyle degilmi ??Bu konunun ne olduguna bagli aslinda.belkide sen haksızsin ve kendini hakli saniyosun oylede olabilir :) konuyu anlatirsan belki biraz daha rahat fikrmizi soyleyebiliriz
H
her konuda aslinda. Mesela annem cok israrci illa dedigi olsun illa o hakli olsunda baska bisey olmasin. Ben anneme cok cok cok deger veririm burda konu actigim amacim asla ve asla annemi kotulemek degil. Ben her dediginde sozunu dinledim cok sukur. Ama bi seyde soz dinlemedim. Sevdigim adam icin. Annemle babam olmaz dediler bi turlu hatta hicmi hic sevemediler. Ne ailesine ne de kendisine isinamadilar tartisma cikti ve su an nisanlandigim kisiyle ayrildik. Bi kac konu actim bununla ilgili. Asla ailemi suclamiyorum. Nisanlandigim kisyi bana uygun gormediklerinden babam daha cok annem biraz yani, her seferinde negatif bisey buldular bazen dusununce bu onlarin negatif dusuncelerinden kaynaklandi diyebilirim ama bi yondende dusununce nisanlandigim kisi hakkinda ailemin dusuncesi damadin cok anneci olmasi. Bu durumda bende oyle oluyorum oyle degilmi ??
Benim babam damadin isi yok dedi sozlendik ama ayiririm sizi eger is bulmazsa dedî. Onun anneside ben calisiyorum diye oglunun aklina girdi kadin calismaz haram para getirmesin soylede calismasin diye doldurdu surekli. Onun annesinin beni istemedigi ve benim babamin damadi istemedigi yuzunden hep surekli iki tarafta ikimizde negatiflik arayarak bitti hersey. Bende oda ailemiz istemedigi halde sozlendik nisanlandik. Ama aileler araya girdi hersey b.k oldu afedersin. Yada biz mi goremedik anlasamiyordukda. Valla aklim iyice karistiHayir olmuyorsunuz. Nisanliniz sevgisine sahip cikmadi. Siz cikmissiniz.
Bende bundan 6 yil önce ailemin karsi cikmasina ragmen biriyle sözlendim hic istemediler. 3 ay sonra ben sözü attim.
Anne ve baba tabiki her zaman hakli degildir. Tabiki bizden tecrübeliler ama su bir gercekki evlatlarida belli bir yasa geldikten sonra kendi hayatlarina kendileri yol vermek istiyorlar.Mesela ben ailelerin damat yada gelin adayina karsi cikmalarini anliyamiyorum. Eger ortada ciddi bir problem varsa misal madde kullaniyorsa damat adayi, ipsiz sapsizsa evet istememekte haklilar ama öyle aileler varki yok lise mezu olmaz yok memur degil. Böyle sey olurmu Allah askina. Dünya hali ne oldum degil ne olacagim diyeceksin.
Benim babam damadin isi yok dedi sozlendik ama ayiririm sizi eger is bulmazsa dedî. Onun anneside ben calisiyorum diye oglunun aklina girdi kadin calismaz haram para getirmesin soylede calismasin diye doldurdu surekli. Onun annesinin beni istemedigi ve benim babamin damadi istemedigi yuzunden hep surekli iki tarafta ikimizde negatiflik arayarak bitti hersey. Bende oda ailemiz istemedigi halde sozlendik nisanlandik. Ama aileler araya girdi hersey b.k oldu afedersin. Yada biz mi goremedik anlasamiyordukda. Valla aklim iyice karisti
Bana cok kisi kizdi bu forumda. Diger konularimda. Icim cok aciyor. Is konusunda evet. Annesi calismami istemedi cunku kendilerine muhtac bi gelin istiyolardi. Kaynana gezmeyi sever. O gezmeye gidecekti ben evinin isini yemegi falan yapcaktim oyle istiyodu.hala unutamadiniz, yasanilanlar elbeteki kolay degildir senin icin. Zor bir sürec. Ama bazen gercekten olmayinca olmuyor, fazlada zorlamamak gerek. Acaba annesi hani senin isin var oglunun yok, onu ezersin, kücük görürsün diyemi oglunu doldurdu?! Kendine zaman var, bol bol dua et. Bundan 3 yil önce cok kötü bir ayrilik yasadim (benimleyken annesinin buldugu bir kizla sözlendi cünkü annesi beni hic istemedi) 1,5 yil kendime gelemedim. Evet bazi insanlar kolay unutamiyor. Acini gerektigi gibi yasa ama er yada gec icinden at. Umudunuda. Dönermi, böyle olmasaydi, nasil olurduk gibi seyler seni daha cok yipratir. Cok zor zamanlar gecirdim. Sonra kimseyede isinamadim. Suan 3 aylik bir iliskim var. Her askin bir zamani vardir ben buna inaniyorum. Ne zamanki bitti dediginde icin acimayacak iste o zaman bitmis olucak :). Umarim rabbim karsina hayirli bir es adayi cikarir. Arada tökezlesende ardina bakmamaya calis. Er yada gec unutacaksin.
Allah razi olsun kirmadan cok guzel bi dille aciklamissin dusuncelerini cok tesekkur ederim cok sagolhala unutamadiniz, yasanilanlar elbeteki kolay degildir senin icin. Zor bir sürec. Ama bazen gercekten olmayinca olmuyor, fazlada zorlamamak gerek. Acaba annesi hani senin isin var oglunun yok, onu ezersin, kücük görürsün diyemi oglunu doldurdu?! Kendine zaman var, bol bol dua et. Bundan 3 yil önce cok kötü bir ayrilik yasadim (benimleyken annesinin buldugu bir kizla sözlendi cünkü annesi beni hic istemedi) 1,5 yil kendime gelemedim. Evet bazi insanlar kolay unutamiyor. Acini gerektigi gibi yasa ama er yada gec icinden at. Umudunuda. Dönermi, böyle olmasaydi, nasil olurduk gibi seyler seni daha cok yipratir. Cok zor zamanlar gecirdim. Sonra kimseyede isinamadim. Suan 3 aylik bir iliskim var. Her askin bir zamani vardir ben buna inaniyorum. Ne zamanki bitti dediginde icin acimayacak iste o zaman bitmis olucak :). Umarim rabbim karsina hayirli bir es adayi cikarir. Arada tökezlesende ardina bakmamaya calis. Er yada gec unutacaksin.
Bana cok kisi kizdi bu forumda. Diger konularimda. Icim cok aciyor. Is konusunda evet. Annesi calismami istemedi cunku kendilerine muhtac bi gelin istiyolardi. Kaynana gezmeyi sever. O gezmeye gidecekti ben evinin isini yemegi falan yapcaktim oyle istiyodu.
Ya insallah annesi beni unutturmak icin kiz falan bulmaz. Cok kotu olurum ben yoksa. Cok berbat bi hale gelirim :'(
Allah razi olsun kirmadan cok guzel bi dille aciklamissin dusuncelerini cok tesekkur ederim cok sagol
İnsan bunu anne olduktan sonra daha mi iyi anlıyo peki annemin sözüdür bu anne ol anlarsın takvimi görünce sormak istedimher zaman her konuda degıl de
cogu zaman haklıdırlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?