Anne ve Baba ile Küslük

naylonprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2018
161
395
33
36
Merhabalar sevgili kız kardeşler,

Foruma az önce üye oldum. Üye değilken de, yalnızca buradaki "bir derdim var" bölümü okuyordum. İnsan insanın derdinden neler neler öğreniyor... Burayı (özellikle de dayanışmacı yorumlar yapanları) sahiden çok kıymetli buluyorum.

Derdimi açayım:

Ben 28 yaşındayım, bekarım, çalışıyorum, yaklaşık bir senedir de ailemden ayrı evde yaşıyorum. Ev arkadaşım var. Ailemle aynı şehirdeyiz, evlerimizin arası bir saat mesafede.

Evime ilk taşındığım zaman, 2 ay boyunca çamaşır makinesi alamamıştık. Ben de çamaşırlarımı haftada bir/iki haftada bir bavulla aileme götürüp yıkayıp geri getiriyordum. Nasıl olsa onları görmeye de bu sıklıkta gidiyordum zaten. Bu süreçte, bir gün erkek arkadaşım evimize boyama yapmaya gelmişti. Birkaç sandalye ve masa boyadık beraber. Üstü başı kirlenmişti, sonra da bizde duş almıştı. Bende başka giysisi vardı, onları giyip gitmişti giderken. Kirlilerini de benim sepetime atmış. Ben bunu tamamen unutmuşum. İçinde onun kıyafetleri olduğunu fark etmeden, topluca tüm kıyafetleri annemlere götürmüşüm. Normalde ben yıkarım kendi çamaşırlarımı, ama o gün bir şey lazım olmuştu, annemlerin eve girer girmez geri alışverişe çıkmıştım. Annem bu sırada bavulu döküp kirlileri yıkamak istemiş. İçinden erkek arkadaşımın giysileri çıkınca resmen kıyamet koptu. Önce ben dışarıdayken beni telefonla aradı, bağırmaya başladı. "Sen nasıl bir insansın, o eve ne yapmaya çıktın, sen bizi mi kandırıyorsun, salak mıyız biz" vesaire. Anlamadan dinlemeden inanılmaz bir ses tonuyla bağırması da beni çok öfkelendirdi, ben de ona bağırdım. "Nasıl bunları söylersin? Ne demek istiyorsun? Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?" diye çıkıştım. Sonra eve geldim. Annem öfkeden çıldırmış gibi üzerime yürüdü. "Ben senin hizmetçin miyim, elin herifinin getirmişsin bi de eşyalarını benim evime" falan diye. Elini masaya vurdu, çok agresif hareketler yaptı. Ben de sinir boşalması yaşadım ve ağlayarak "Alın evinizi başınıza çalın buraya gelende kabahat" diye bağırdım. Eşyalarımı da bavula geri tepiştirip çıktım.

Kendi evime geri döndüm, uzun süre ağladım. Akşamına annem mesaj attı. "Kendine dikkat et bari orada da, hasta masta olup gelmek zorunda kalma." diye. Bu söz bana çok ağır geldi. Ardından babam mesaj attı. "Rezaletten haberim var. Annen anlattı. Sakın beni arama telefonları açmam." diye.

Ben de onları aylarca aramadım. Ne olduğunu bile anlatasım gelmedi. Bana böyle çıkışılmasına çok incindim, çok canım yandı. Beni bu kadar basit bir mevzu için bu kadar kolay bırakabilmeleri çok canımı yaktı. Çok eksiğim vardı evimi kurarken, çok zorlandım. Ev arkadaşımın ailesi hep kızlarına destek olup gelip gidip yerleştirdiler, ben tüm bunları bir başıma hallettim. Borç aldım, eşya döşedim ettim, haberleri bile olmadı. O günleri düşünmek bile bunları yazarken yine ağlattı beni...

Onlara öylesine kırıldım ki, içimi söndüremiyorum. İçimdeki kırgınlık düzelmeyecekmiş gibime geliyor. Hoş, onların da aramızı düzeltmeye bir hevesleri yok. Birkaç kere bir araya geldik, yalnızca kardeşimle şakalaşıp gülüyorlar, benle mecburi diyalog dışında diyalog kurmuyorlar. Babam, benimle yüzyüze bile gelmiyor. Gözlerime bakmıyor.

Onların açısından düşünmeye çalıştım, çalışıyorum da. Tamam, geleneksel kodlarda evlenmeden ayrı eve çıkmak yok, erkek arkadaşla yakınlaşmak yok, bunlar çok ayıp, tamam. Ama ne olursa olsun kızına bunları söylemeye değer mi? Ortada bırakmaya değer mi? Ben olsam bunu çocuğuma yapamazdım. Böyle geleneksel bir ahlakım olsaydı dahi, kızardım ama sahiplenirdim...Böyle düşünüyorum açıkçası. Siz ne düşünüyorsunuz? Okuduğunuz için şimdiden çok teşekkür ederim. Umuyorum üzüntümü doğru anlatabilmişimdir. Okuyan ve yanıtlayan herkese selamlar...

Canım ya kötü olmuş
Annen de azcık ağzını tutup hemen babana anlatmasa daha iyiymiş .En azından açıklamana izin verselermiş..
İçin rahat etsin istiyorsan bir kere görüş anlat, helallik al, ne bileyim...
Ben olsam ne yapardım bilmiyorum..
Çok kırıcı davranmışlar. Annen ilk hasta olma deyince seni düşünüyor sandım. Sonrasında benim bile içim buruldu yani.
Sen yine de gönlün nasıl rahat edecekse öyle davran..
En azından dene.

Açıklamanı yap en azından mesaj atarak. Onlar da şuan durumdan haberdar değiller çünkü. Kurdukları şeye inanıyorlar.
Yaptığın açıklamadan sonra yine aynı tutum içinde olurlarsa ona göre davranırsın.

Keşke dinleseydiler. Siz anlatın onlara. Çünkü anne babalar hep en kötüsünü düşünür. Siz doğruyu anlatın, onları da anlamaya çalışın.

Bu olayın üzerinden aylar geçti aslında. İlk başlarda çok düşündüm, arayayım veya gideyim, tane tane konuşayım diye. Ama sonra git gide ben de aramak istememeye başladım. Yani, ne diyeyim ki... Açıkçası sanırım "gelmek zorunda kalma" diyen ve "arama açmam" diyen insanlara bir şey anlatmak gelmiyor içimden.

Oysa ben onlara hiçbir kötülük etmemiştim, hiç yük olmamıştım hayatımda. Daha önce küslüğümüz bile yoktur pek.

Bir de, bir buçuk sene kadar önce maruz kaldığım bir şiddet olayından dolayı hala psikoterapiye gidiyorum. Bu olayı da olduğu zaman psikoterapide doktoruma anlatmıştım. Kimse hakkında yorum yapmaz normalde, ama annem için "Babanıza anlatmamalıymış." deyivermişti. Bence de bir anne böyle yapmamalı. Anneler, anne adayları da belki içtenlikle düşünür, ders çıkarır, ne bileyim...

Dediğim gibi aylar geçti ama hala çok üzülüyorum. Ev arkadaşımın ve erkek arkadaşımın aileleri ile arası çok iyi. Haftasonları sürekli görüşüyorlar, iyi vakit geçiriyorlar. En yakınındakinin kalbini kırmamalı insan, ne olursa olsun...

Bence aradan yeterli kadar zaman gecmis. Bir mesaj atip en azindan durumu aciklayabilirsiniz ve sözlerine karsi ne kadar kirildiginizi. Anneniz durumu daha sakin karsiliyabilirdi,ama bazen kafakarinda o 80lerde cikan yesilcam filmleri canlaniyor hemen resmen. Yani onlar bizi baska yere güvenip yolluyorlar,ama biz pavyonlarda asolist oluyoruz gibi Kirildiginizi da anliyorum. Bence tekrar konusmayi deneyin.

.Ne olursa olsun siz gereken açıklamayı yapmaliydiniz.
Eğer ki bu durumda bile inanmıyorsalar yolunuza bakın derdim.
Onlar da bir garip .. Sen eve alacak olsan gider camasirini onlara mi yikatirsin..
Kaldı ki 28 yaşında bir yetiskinsiniz.
Gereksiz konu epey uzamış.

Onlar sizin gibi dusunemez. Eğer bu olay dışında size gerçekten kotu davranmiyorlarsa alttan alın. Kaç yaşındaki insanları değiştiremezsiniz üstelik böyle bir konuda hiç yapamazsınız. Belli ki onların gözünde siz istediğiniz gibi serbest olmak için ayrı eve çıkmışsınız. Evet kabul edilebilir değil tavırları ama onlar anne baba ve bizden çok daha farkli bir çağda yaşamışlar öğrenmişler. Bizim çağımız onlara göre uzay çağı. Durumu daha basit anlatın onların düşündüğü gibi bir durum olmadığını söyleyin ve alttan alın. Anne baba hakkı sonuçta.

Ben aramazdım. İnsan çocuğunu bir anda reddeder mi? Aradıklarında da tane tane durumu anlatıp bir daha beni aramamalarını isterdim. Biraz vicdan azabı çeksinler ki zannetmiyorum. Anlamak istemeyen insana bir şeyleri anlatmak çok zor :/

Al ikisini karsina konus anne baba onlar
Yanlis anladiniz olay boyle de
Hayat kisa uzulursunuz

Umarım ailenle aran düzelir bu olanları herkes unutur ama herşeye sebep olan bu erkek arkadaştan ne haber şuan?

Kendine saygina ve durusuna hayran oldum. Yillarca babam ne derse tamam dedim yapacaksin dedi yaptim yapmayacaksin dedi yapmadim. Simdi 4 yillik evli ve bir cocuk annesiyim. Cook pismanim niye bir gun babama sen benim hayatima bu kadar mudahale edemezsin demedim niye yeter artik be deyip kapiyi carpip cikmadim diye. Yine diyorum hayran kaldim...

Ah su aileler nasil da abartiyorlar
28 yasinda koskoca kadinsiniz yahu boyle azarlanmayi hak edecek bir sey de yapmamissiniz. Bosverin bence de toplamayin birakin daginik kalsin (bu ara ailelerin bu tarz hikayelerini cok dinledim sinirliyim )

Ya belki kıyafetler ev arkadaşının sevgilisine abisine vs vs birine ait
Bi de boyalı yani hani belli bi iş için kullanıldığı
Annen bunu bile sormadan ortalığı ayağa kaldırmış

Ben olsam ben de aramam
Kızım ne yaşamış olursa da sahip çıkarım
Sonuçta 28 yaşında kocaman bir kadın
En azından anlatmasına müsaade ederim

Nasıl aileymiş bunlar

Benimkisi züğürt tesellisi olur sana belki ama :) evlendikten sonra iki sene konuşmadı benimle ailem, nedenini de 2. Evlilik yıl dönümümde annemin yanına (babamı evden kovmuş) gidince öğrendim. Neymiş biz evlerine çıkmamışız. (Evlendikten sonraki gün kardeşimin mezuniyeti vardı, düğün eşimin memleketinde oldu. Apar topar oraya gittik yani, hatta kep atmayı kaçırdık. Mezuniyetten sonra dönerken annem eve gidin siz demiş, biz de kendi evimize gitmişiz. Ama biz ne kadarlık evliymişiz de kendi evimiz varmış? Eve derken kendi evini kastedmiş vs vs.) babamla hala konuşmuyorum, bu haziranda 5 sene olacak. O evi terk ettiği dönem 6 ay kadar konuştuk, ama bu 6 ayda hep annemi kötüledi, en sonda da beni yalanına alet etmeye çalışınca aramadım, o da aramadı beni...

Düşün yani beterin beteri var :)

Bu arada zaman ver ailene, onlar da kendilerince haklılar, tepkilerinde haksızlar ama.

Al ikisini karsina konus anne baba onlar
Yanlis anladiniz olay boyle de
Hayat kisa uzulursunuz

Buraya yazdıktan, yazılanları okuduktan ve düşündükten sonra bir kereliğine de olsa konuşmaya karar verdim ben de. Tam da bu yüzden, derdini sesli anlatmak bile ne kadar önemli, bunu bir kere daha anladım. Hiçbir yanıt almasa dahi, kendi düşünceleri netleşiyor insanın.

Umarım ailenle aran düzelir bu olanları herkes unutur ama herşeye sebep olan bu erkek arkadaştan ne haber şuan?

Onunla hala birlikteyiz :) Sağolsun, bu ev düzeni kurma sürecimde en büyük destekçimdi. Başka boyamalar da ve monteler de yaptık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…