Anne ve Baba ile Küslük

anne var yapar kurar anne var yakar yıkar ,herkes anne olamıyor maalesef.

durumu anlatmalısınız annenıze hem biriyle bişeyler yaşansa onları annene mi yıkatcan ? benim annem olsa durumu asla babama soylemezdı kaşıyla gözüyle beni yer bitirirdi ama bu aramızda kalırdı...

İlk tepkisi için anne de haklı. O an görünce bi kızdı,celallendi tamam. Oraya varım. Erkeği kadını geçtim. Elin pis şeyini getirdin eve diye bile kızabilir.
Ama sonra açıklama yapmana müsade etmeli, gemileri şuncacık bir sebep için yakmamalıydı. Hele babana hiç söylememeliydi.

Sen bir işler çevirsen adamın kıyafetini eve mi götürürsün. Gerekirse insan çöpe atar yenisini alır ama yinede annesine götürmez. Akıl var mantık var. Ama anne babalar bunu bazen düşünemiyor. ☺

Ama ben sizin yerinizde olsam gerekirse camdan girer kendimi adam gibi anlatırdım anne babama. Tane tane her şeyiyle. Ha beni yeni o şekilde düşünüyorlarsa da işte o zaman aramaz sormazdım.

anne baba olarak bakınca kızmaları normal. birde talihsiz bir şekilde kıyafetini götürmen hiç iyi olmamış. kızım olsa bir erkekle kalıyor düşüncesi üzerdi beni heleki kıyafetini getirmesi. kafamda bir sürü düşünceye sebep olurdu. kızardım ama ailenin verdiği tepkiyi vermezdim heralde. evlattan kopmak olmaz. sırt dönemez bir anne baba. kızar küser ama sırtını dönemez. kardeşine anlatıp gerekli açıklamayı o yapsa. birazda orta yolu bulmaya çalışsa daha iyi olur

Ne yalan soyleyeyim. Ben ailenize hak verdim. Sonucta benim ailemde aynisi hatta daha fazlasini yapardi. Yine sizinkiler evinize karismamis. Ayri evde yasamaya devam etmissiniz. Bence ailenizin gonlunu alin. Yaptiginiz zor affedilir ve geleneksel bir aile icin cok ayip birsey. Ozellikle babaniz yerin dibine gecmis hissediyordur.

Annenizin tepkisi ve babanıza anlatması hatalı olmuş ama belki birazcık anlayış göstermeliyiz. Görünce bir anda çıldırmış olmalı. Takdir edersiniz ki, böyle bir durumla karşılaşıp, kızını karşısına alıp sakince "kızım bavulunda bir erkeğe ait kıyafet buldum, konuyu ilk önce senden duymak istedim" diyecek anne sayısı çok azdır eminim :)) siz de evden bir anda çıkıp giymeseydeniz mutlaka konuşulur biraz afra tafradan sonra ortam yumuşardı eminim.

Ailenize bağlı bir insansınız belli, ve bence onlar da size bağlı. İnsan evladını bir günde siler mi hiç... Ama karşılıklı inat var bence çünkü size göre siz haklısınız, onlara göre de onlar haklı (çünkü açıklama yapmamışsınız).

Bence hiç vakit kaybetmeden gidin, konuşun. Hayat çok kısa. Sevdiğimiz birini kaybedince, bunların önemi kalmıyor.. İnsan yaptıkları ve yapmadıkları için çok pişman oluyor.

Haklısınız sanırım. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Evet çok bağlıyım aslında, ondan çok üzüldüm...

Umarım düzelir bu mevzu.

Haklısınız sanırım. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Evet çok bağlıyım aslında, ondan çok üzüldüm...

Umarım düzelir bu mevzu.

Bu mevzunun düzeleceğine eminim ancak erkek arkadaşınız ile evlilik yolunda adım atarsanız, babanızın erkek arkadaşınızdan hiç haz etmeyeceğine de eminim :)

Siz arayıp, sormadığınız için onlar da gurur yapmışlar belli ki.. Size güvenmedikleri için kırıldığınızı sakince anlatın ama sakın fevri davranmayın.

Kardeşinizle aranız nasıl? Ara bulmada belki o da yardımcı olabilir ama akım derken b. kum diyenlerdense sakın bulaştırmayın :)

Gelişmelerden de mutlaka bizi haberdar edin.

Annenizin de babanizin da tavri olayin sicagi sicaginayken kizgin bir anlarinda olmus. Insan kizginken neler neler dusunmuyor, soylemiyor. Bunlari cok da icsellestirmemek lazim.
28 senelik omrunuzde size nasil muamele ettiklerini goz onunda bulundurun. Eger gercek anlamda anne baba olarak ellerinden geleni yaptilarsa sizin bir adim atip olaya aciklama getirerek bu kusluge son vermeniz icap eder. Ama zaten saglam bir iliskiniz yoksa uzerinize dusen evlatlik gorevlerinizi yapip kendi hayatiniza bakin derim.

Ev arkadasi, erkek arkadas... bunlarin dolduramayacagi bosluklar var. Siz de bu bosluklarin farkindasiniz ki bu konuyu acmissiniz.

"Iki gözüm seneler geçiyor
Gönül ektiğini biçiyor
Bir selam lütfet
Bu ne çok hasret
Gel barışalım artık

Can özüm bahar geldi
Dalları kiraz sardı
Yedi kat eller yakınım oldu
Gel kavuşalım artık... "
Çok sevdigim bi şarkiyi hatirlamama vesile oldunuz

Ama ne olursa anne baba kapıdan kovsa bacadan gitmelisin barışmalsın bence

Ay, çok haklısınız. Elbette, kimse bir başkasının yerini dolduramaz. Onların yeri bende ayrıdır, kardeşimin ayrıdır, erkek arkadaşımın ve ev arkadaşımın da ayrıdır. Çok seviyorum aslında hayatımdaki bu insanları, hepsini. Ama işte sevdiğine kırılır zaten insan ya...

Neyse, bu haftasonu bir sürpriz ziyaret gerçekleştireceğim. Kavga çıkartmayacağım. Ama kendimi de eğip bükmeyeceğim açıkçası. Genelde kavga ettiğimde de, kendimi gereksiz yere çok ezdiğimde de geceleri çok üzülürüm. En iyisi sürekli mantığı elden bırakmamak galiba. :)

Ayy, hiç düşünmemiştim bu ihtimali! Evlenirsek umarım o zaman hatırlamazlar bu mevzuyu! Ah yaa. Cidden...

Kardeşimle aram çok iyidir. Konuştuk bu konuyu, o bana hak veriyor. Bu kadar hararetli olmasa da, o da kimi zaman tartışıyor bizimkilerle, sevgili mevgili mevzularından.

İşte doğulu aileler gelip İstanbul'un orta yerinde iki kız çocuğu büyütürlerse olacağı bu:) Elbet çatışacağız ne yapalım. Ağrı'da büyümedik ki oralı kızlar gibi davranalım biz de...

Canım ya çok üzüldüm gerçekten. Ama böyle bir kalemde neden siliyorlar. İnsanlar kızları kaçıyor onları bile sonunda affediyorlar. Belki biraz daha zaman lazımdır. Ama bence sen annene bir açıklama yap. O da babanı ikna eder.

Bence anne ve baban haksız değiller.
Batı alemi mevcut aile yapılarının yanlışlığını fark edip önlemler almaya çalışırken biz halen onlara özenmekten vazgeçemedik.

Ne demek anne veya babanın çocuğa ait bir konuyu birbirlerinden saklaması? Kusura bakmayın hiç bir psikolog veya psikiyatr annen babana söylememeliydi demez. Yani en son babalar duyar dizisi mi oynanacak?

Anne baba bu,sokaktaki herhangi birileri değil ki... Başımıza bir dert geldiğinde en çok yüreği yanan kişiler. Onları o kadar kolay gözden çıkartamayız hatta hiç çıkartmamalıyız. (Allah korusun enstet ve bu gibi kötü durumlar hariç)

Ağlarsa anam ağlar,gerisi yalan ağlar... Ve en fazla saygıya hürmete layık kişiler onlar.

Bence en kısa zamanda gönüllerini almalısın.Aksi taktirde emin ol hüsran yaşarsın,canın yanar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…