Anne ve baba olmak neydi ki?

S_eren

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2018
58
63
8
6 yıllık evliyiz. Evliliğimizin maddi manevi en zor günlerini geçiriyoruz son 1 yıldır. Tam da bu süreçte bir de evladımız dünyaya geldi. Bu güne kadar (nişan,düğün, ev kurma vs dahil) her şeyimizi kendi gücümüzle yaptık. Kimseye yük olmadık ama dünya hali bu düşmez kalkmaz bir Allah derler ya zor günler geçiriyoruz şimdilerde işte.

Sorum şu sizlere... Bir ana-babanın böyle bir durumda evlatlarının elinden tutması gerekmez miydi? Sadece bir yabancı gibi ‘bir şeye ihtiyacınız var mı’ demenin ötesine geçmesi gerekmez miydi? Anne baba sadece dünyaya getirir, öyle yada böyle büyütür sonra da elini eteğini çeker miydi? Ben yanlış mı düşünüyordum yoksa?

Destek olan vardır olmayan da ama mecbur da değiller.Neden maddi sıkıntı içindesiniz?

Evlilik olgunluğuna erisip üzerine bir çocuk yetiştirme sorumluluğunu göze alan evladına güvenir ve kendi yağıyla kavrulmasina fırsat vermesi gerekir ailelerin. Bana garip gelmiyor. Ama ekstrem bir durum olmuştur aniden işsiz kalinmistir, illet bir hastalığa yakalanilmis ve hayatını idame ettiremiyordur böyle durumlarda aileler kol kanat germelidir.

Aileye göre degişiyor

Benimkilerde "yardım etmeyengillerden "

Hayır söylemedik söyleyemeyiz de ama nelere ihtiyacımız olduğunu biliyorlar zaten
Acık acık söylemezseniz onları da içten içe suclamanız sacma olmaz mı? En iyisini siz bilirsiniz ama bazı seyler havada kalırsa, konusulmazsa istenilen sey de yerine Ulasmaz bana öle geliyor .

Evlilik olgunluğuna erisip üzerine bir çocuk yetiştirme sorumluluğunu göze alan evladına güvenir ve kendi yağıyla kavrulmasina fırsat vermesi gerekir ailelerin. Bana garip gelmiyor. Ama ekstrem bir durum olmuştur aniden işsiz kalinmistir, illet bir hastalığa yakalanilmis ve hayatını idame ettiremiyordur böyle durumlarda aileler kol kanat germelidir.
Evet aniden işsiz kalıverdik

Zor gününde yanında olmayan, sahip çıkmayan, destek olmayan kişilere aile denmez. Böylelerine sizde evlat olmayın.

Ben sana hak veriyorum, ne demek istediğini çok da iyi anlıyorum, maalesef bazı anne ve babalar çocukları evlendikten sonra , analık babalık görevi bitiyor zannediyor. Düşmez kalkmaz Bi Allah.. Maddi anlamda zorluk çeken bir evlat , bana ve babasından başka kimseden maddi manevi yardım bekleyemez.

Gerçekten zor günlerinizde hep sırt dönüyorlarsa mesafeni koymalısın.

Biz de borç içindeyiz eşimin ailesi bir şeye ihtiyacınız var mı diye bir kes sormadı. Gün gelicek Allahın izniyle devran dönecek.

Görünen köy kılavuz istemez, gayet haklısınız siteminizde. Annelik-babalık, evlat 25-30una, 40ına geldiğinde biten ve "Bana ne?" denilen bir şey değil, kaldı ki bu salt annelik-babalık ile ilgili değil, aynı zamanda insaniyet ve vicdan ile açıklanabilecek bir şey.

Umarım bu zor günleri geride bırakırsınız.

Çocuk konusu çok hassas genç kadınlar çocuk, bebek konusunu çok hafife alıp plansız, programsız çocuk sahibi oluyorlar ve hayat standartlarından da ödün vermek istemiyorlar ama hayat hep düz gitmiyor,
Bence ödün konusunu iyi düşünmeleri gerek
Artık her ay ayakkabı, giysi, dışarıda yemek yemek, sinemaya gitmek bunlardan ödün vermesi gerekecek birde en kötüsü istenmeden gebe kalmak

Çocuk konusu çok hassas genç kadınlar çocuk, bebek konusunu çok hafife alıp plansız, programsız çocuk sahibi oluyorlar ve hayat standartlarından da ödün vermek istemiyorlar ama hayat hep düz gitmiyor,
Bence ödün konusunu iyi düşünmeleri gerek
Artık her ay ayakkabı, giysi, dışarıda yemek yemek, sinemaya gitmek bunlardan ödün vermesi gerekecek birde en kötüsü istenmeden gebe kalmak
Sürpriz bi gebelikti evet ama sizin o saydığınız ve ödün vermelisiniz dediğiniz şeylerden biz vazgeçeli çok oldu zaten.

eder. normalde etmeli.
ettiğinde üstlerine kalacaksınız, durumları toparlamak için ağırdan alacaksınız diye etmek istemeyebilirler.
yada işsiz kalma sebebiniz onlara göre oh olsun hak etti diyecekleri bir şey ise, uzak kalmak isteyebilirler.

Gerçek bir sıkıntı var da büyükler bunu görmezden geliyorsa, aile olmanın ne anlamı var ki, yok yetişkin insanlar başının çaresine bakmalı lafları fazla duygusuz geliyor bana.

İnsanız dara düşeriz dara düşünce de en yakınlarımız destek olsun diye bekleriz.

Back
X