- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
Arkadaşım da zor buldu ama işe girince, bir sürü fırsatta karşısına çıktı.Arıyorum, sgklı iş arıyorum ama gerçekten yok. Yani arayan en az 2 yıl kıdem istiyor.
Eşe dosta söyledik bakalım, karşı komşu bile seferberArkadaşım da zor buldu ama işe girince, bir sürü fırsatta karşısına çıktı.
Merhaba hanımlar,
Biraz iç dökme olacak bu konu. O yüzden uzun olabilir şimdiden özür dilerim. Benim problemim annem. Annem dilinin kemiği olmayan, kendisinden başkasını önemsemeyen, takıntılı biri. Küçüklüğümden beri iyi bir ilişkimiz olmadı. Beni sevmediği bakışlarından bile belliydi. Kavga etsek ağlasam timsah gözyaşları döküyorsun derdi. Çok canım yanardı. Ağlamaya bile hakkım yoktu. Kaç kere seni doğuracağıma taş doğursaydım dedi. Odama kilitleyip ödev yapmamı isterdi çocuğum en nihayetinde dikkatim başka şeylere kayardı. Bir keresinde ödev yapmıyorum diye tokat atıp iki dişimi dökmüştü.
Ramazanda oruç olduğumuz bir dönemde sürekli söylenip söylenip beni artık "sus nolursun dayanamıyorum" diye ağlayarak yalvaracak duruma getirmişti. Küçüklüğüm baskı ile geçti, hala birisine karşı zıt fikirde olduğumda bunu söyleyebilecek özgüvene sahip değilim. Ellerim sesim titriyor kendi hakkımı savunmak zulüm gibi. Özgüvenli olmayı gerektirecek bir mesleğim var ve ben hala tartışma sırasında annemden "kes sesini, sen kimsin" gibi lafları duyan biriyim. Annem kızarken asla zıt bir şey söylememeliyim karşı çıkmamalıyım. Kafanızda annem nasıl canlandı bilmiyorum ama kendisi uzunca süredir iş hayatında olan kendisini çağdaş olarak nitelendiren biri. Buna rağmen bu tezatlık beni daha da üzüyor.
Annemle sürekli aramızda güç savaşı oluyor. O benim üzerimde baskı kurup dediklerini yaptırmak için inat ettikçe ben yapmamak için diretiyorum. Sen baskı sevmiyorsun bana da yapma diyince "ben anneyim istediğimi yaparım" diyor. Evde ikinci sınıf muamelesi görüyorum.
Annem babam ayrı. Babamın kendine ait evi yok. Mesleğimi yapabileceğim bir işim yok henüz. Maaşım da yok dolayısıyla. "beğenmiyorsan git" diyerek defalarca kovdu beni evden. Ben bu evde kalmak zorundayım ve bunu da çok iyi biliyor. Ama annem her geçen gün dozu arttırıyor. Laflarıyla canımı yakıyor yakıyor beni son raddeye getiriyor. Sinir krizi geçirince "sen delisin" diyor. Daha önce bunun için gittim sinirimi kontrol altına almam gerektiğini söyledi doktor, nefes egzersizleri falan. Ama başarılı olduğum söylenemez.
Bir gün yine sinir krizi geçirip ya anneme ya kendime bir şey yapacağım diye gerçekten çok korkuyorum. Kriz anında bile kadın susmuyor, can yakmaya devam ediyor. Artık gerçekten çok yoruldum kırılgan bir insanım olduğum yaştan 10 yaş yaşlı hissediyorum. Saçlarım dökülüyor, beyazlıyor. Çok yoruldum.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Daha önce böyle teyzelerin olduğu bir ortamda iç dökme gibi bir şey yaşamıştık. Ben burda yazdıklarımın bir kısmını söylemiştim ona, çok canımı yakıyorsun falan diyerek ağlayarak. O zamanlar bir düzelme olmuştu ama şimdilerde yeniden canımı yaktığını bilerek özellikle canımı yakacak şekilde konuşmaya başladı.Sanırım anneniz hayatında ki tüm olumsuzlukların acısını sizden çıkarıyor.
Muhtemelen ne yaptığının sizi nasıl üzdüğünün farkında değildir ve kendi yaşanmışlıklarını sizde yaşatmaya devam ediyordur.
İş bulup kendinizi garantiye alana kadar annenizle restleşmeyin ve orta yolu bulmaya çalışın ve bunu yaparken annenizin psikolojinin düzgün olmadığının ve bu yaptığınızı onun için değil kendi psikolojinizin selameti için yaptığınızın bilincinde olun.
Böyle yaparsanız katlanmanız, susmanız ve sakin bir ortamda yaşamanız daha kolay olur.
İnşaALLAH en kısa sürede güzel bir iş bulursunuz o zaman annenizle daha mesafeli bir ilişki kurar kendi hayatınıza bakarsınız.
Hayata karşı olan hırsını sizden çıkarıyor.Daha önce böyle teyzelerin olduğu bir ortamda iç dökme gibi bir şey yaşamıştık. Ben burda yazdıklarımın bir kısmını söylemiştim ona, çok canımı yakıyorsun falan diyerek ağlayarak. O zamanlar bir düzelme olmuştu ama şimdilerde yeniden canımı yaktığını bilerek özellikle canımı yakacak şekilde konuşmaya başladı.
Kafasındaki çatışmalardan gece uykularından uyanıyor, sonra uyuyamıyor. Çok üst boyutta olmasa da alışveriş, güzellik takıntısı var. Ve bunların hepsini aslen kendini mutlu hissetmediği için yaşıyor biliyorum. Ama bilmek hiçbir şeyi çözmüyor.
Çok sağ olun yazdıklarınız için. Hepsi çok değerlHayata karşı olan hırsını sizden çıkarıyor.
Muhtemelen bunun size ne boyutta zarar verdiğinin farkında değil çünkü psikolojisi bunu düşünüp anlamaya müsait değil.
Benim annemde de biraz var bu tutum.
Çok olumsuz bir insandır hayal ve ümit ettiğim her şey için mutlaka en olumsuzunu söyler ve hevesimi kırar.
Eskiden çok mücadele verirdim, anne neden hevesimi kırıyorsun derdim.
Mesela bir beklentim için inşaALLAH olur, dua ediyorum vs. dediğimde yok o öyle olmaz bak görürsün, annem demişti dersin derdi hep.
Bir gün anne ben ALLAH'tan umup istiyorum senden değil olursa olur olmazsa olmaz duama bari karışma, hevesim kırılınca zevk mi alıyorsun diye çıkışmıştım.
Ya işte ben senin iyiliğin için söylüyorum boşuna ümitlenme sonra üzülürsün diye vs. şeyler söylemişti.
hal bu ki o an ki kırgınlığım beni daha çok üzüyordu ama o bunun farkında değildi.
Düşündüm çocukluğundan beri hep olumsuzluk yaşamış, beklediği istediği bir çok şey olmamış, mesela üç yaşında ki kardeşimi kanserden kaybettik, o zaman iyileşsin diye çok dualar etmiştihayat ona hep böyle gelmiş o da bunu bana yansıtıyor böyle düşününce artık beklentilerimi ona söylememeye, dolayısıyla olumsuzluğuna fırsat vermemeye başladım ve bu yolda selameti buldum.
Evet o benim annem onun beni düşünmesi, umutlandırması, yüreklendirmesi gerekir ama netice de o da bir insan ve bu zamana kadar yaşadığı olumsuzluklar onu bu hale getirmiş. Onunda birileri tarafından düşünülmeye ve yaşadıklarından dolayı şefkat gösterilmesine anlamasına ihtiyacı var. Bu durum adil mi bilmiyorum ama ne yazık ki benim gerçeğimde bu.
Sizde kendiniz için uzak durun, tartışma ortamından kaçının, sizi kıracak üzecek en ufak bir laf etmesine mahal vermeyin.
Böylelikle kendinizi korumuş olursunuz, evet insan annesinden destek, sevgi şefkat bekliyor bu fıtratımız ama bilirsiniz ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk..
Umarım ennyakjn zamanda işe girip stüdyo bir daire tutup kendi evinize geçersiniz olabildiğince de az irtibat kurarsınız sizi çok iyi anlıyorum sizin için canı gönülden diliyorumMerhaba hanımlar,
Biraz iç dökme olacak bu konu. O yüzden uzun olabilir şimdiden özür dilerim. Benim problemim annem. Annem dilinin kemiği olmayan, kendisinden başkasını önemsemeyen, takıntılı biri. Küçüklüğümden beri iyi bir ilişkimiz olmadı. Beni sevmediği bakışlarından bile belliydi. Kavga etsek ağlasam timsah gözyaşları döküyorsun derdi. Çok canım yanardı. Ağlamaya bile hakkım yoktu. Kaç kere seni doğuracağıma taş doğursaydım dedi. Odama kilitleyip ödev yapmamı isterdi çocuğum en nihayetinde dikkatim başka şeylere kayardı. Bir keresinde ödev yapmıyorum diye tokat atıp iki dişimi dökmüştü.
Ramazanda oruç olduğumuz bir dönemde sürekli söylenip söylenip beni artık "sus nolursun dayanamıyorum" diye ağlayarak yalvaracak duruma getirmişti. Küçüklüğüm baskı ile geçti, hala birisine karşı zıt fikirde olduğumda bunu söyleyebilecek özgüvene sahip değilim. Ellerim sesim titriyor kendi hakkımı savunmak zulüm gibi. Özgüvenli olmayı gerektirecek bir mesleğim var ve ben hala tartışma sırasında annemden "kes sesini, sen kimsin" gibi lafları duyan biriyim. Annem kızarken asla zıt bir şey söylememeliyim karşı çıkmamalıyım. Kafanızda annem nasıl canlandı bilmiyorum ama kendisi uzunca süredir iş hayatında olan kendisini çağdaş olarak nitelendiren biri. Buna rağmen bu tezatlık beni daha da üzüyor.
Annemle sürekli aramızda güç savaşı oluyor. O benim üzerimde baskı kurup dediklerini yaptırmak için inat ettikçe ben yapmamak için diretiyorum. Sen baskı sevmiyorsun bana da yapma diyince "ben anneyim istediğimi yaparım" diyor. Evde ikinci sınıf muamelesi görüyorum.
Annem babam ayrı. Babamın kendine ait evi yok. Mesleğimi yapabileceğim bir işim yok henüz. Maaşım da yok dolayısıyla. "beğenmiyorsan git" diyerek defalarca kovdu beni evden. Ben bu evde kalmak zorundayım ve bunu da çok iyi biliyor. Ama annem her geçen gün dozu arttırıyor. Laflarıyla canımı yakıyor yakıyor beni son raddeye getiriyor. Sinir krizi geçirince "sen delisin" diyor. Daha önce bunun için gittim sinirimi kontrol altına almam gerektiğini söyledi doktor, nefes egzersizleri falan. Ama başarılı olduğum söylenemez.
Bir gün yine sinir krizi geçirip ya anneme ya kendime bir şey yapacağım diye gerçekten çok korkuyorum. Kriz anında bile kadın susmuyor, can yakmaya devam ediyor. Artık gerçekten çok yoruldum kırılgan bir insanım olduğum yaştan 10 yaş yaşlı hissediyorum. Saçlarım dökülüyor, beyazlıyor. Çok yoruldum.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Bi konuda bilginize ihtiyacım var bana yardımcı olabilrmisiniz çok sıkıntıdayım.özelden yazamadımYukarılarda demiştim çevrem çok yok. 3-5 arkadaşım var o kadar. Çok fazla tek başıma iş alabileceğimi sanmıyorum ayrıca stajımı icra hukuku alanında yapmış olmam da dezavantaj. Hukuk bilgim var ama usûli işlemleri iyi bildiğimi söyleyemem. Bu yüzden işi tam olarak öğrenebilecrşim sgklı bir yer arıyorum. Hem o sırada çevrem de olur. Ondan sonra kendi yerimi açmayı düşünüyorum.
Baro levhasına kayıt olduktan sonra zaten 3 ay içinde adres göstermek gerekiyor. Ben de evin adresini gösterdim onda bir problem yok. Ama dediğim gibi vergi levham açık değil, resmi olarak bir davayı yürütmem mümkün değil. CMK da dahil buna. Kpssden sonra onu da açtırmayı düşünüyorum.
Önceliğim devlet, sonra sgk, sonra serbest olarak mesleğimi icra etmek. Aslında her şey kafamda sırasıyla.
yok şu an sitede kendisi.özel şeyler değilse konu da açabilirsiniz.sitede çok avukat varBi konuda bilginize ihtiyacım var bana yardımcı olabilrmisiniz çok sıkıntıdayım.özelden yazamadım
Anladım.ama biraz özel bi konu o yüzdenyok şu an sitede kendisi.özel şeyler değilse konu da açabilirsiniz.sitede çok avukat var
avukat arkadaşım var sitede.ama erken saatlerde gelin kendisine sorayım ok lerse konuşursunuzAnladım.ama biraz özel bi konu o yüzden
İcrayla ilgiliydi o yüzden size sormak istedim.avukat arkadaşım var sitede.ama erken saatlerde gelin kendisine sorayım ok lerse konuşursunuz
ben avukat değilimama dayım avukattır.şimdi geç oldu yarın özelden yazın sorarım kendisineİcrayla ilgiliydi o yüzden size sormak istedim.
Yada şöyle sorayım tazminat ödenmediği için sürekli icra takibi yapılıyor daha önce eve icra için gelinmiş ama evde olunmadığı için tekrar gitmişler.aradan bir yıl geçti hala sürekli üzerine kayıtlı birsey varmı sorgulama yapılıyor.sigorta sorgusu yapılıyor.evet üzerine kayıtlı birsey yok çalışmıyor sigortası da yok.şimdi tekrar eve icraya gelinir mi.avukat arkadaşım var sitede.ama erken saatlerde gelin kendisine sorayım ok lerse konuşursunuz
Belki bilen birisi çıkar yazdım ben derdimiben avukat değilimama dayım avukattır.şimdi geç oldu yarın özelden yazın sorarım kendisine
konu sahibi de görür sabah.gece 1 de kimse yardımcı olmaz burada yoklardır zaten.avukatlar heleBelki bilen birisi çıkar yazdım ben derdimi
Mümkündür. Yani bunun bir sıralaması yok. Önce haciz sonra eve gelme şeklinde değil, borcu tahsil için her yol bir arada götürülür.Yada şöyle sorayım tazminat ödenmediği için sürekli icra takibi yapılıyor daha önce eve icra için gelinmiş ama evde olunmadığı için tekrar gitmişler.aradan bir yıl geçti hala sürekli üzerine kayıtlı birsey varmı sorgulama yapılıyor.sigorta sorgusu yapılıyor.evet üzerine kayıtlı birsey yok çalışmıyor sigortası da yok.şimdi tekrar eve icraya gelinir mi.
Cmk ve adli yardim yapabilirsiniz ?Yok hayır. Kurum avukatları kpss ile atanıyor. Ama devletin desteklediği bazı özel şirketlerin avukatlığını yapabiliyoruz. Muhasebeci olayını biliyordum evet. Sağ olun verdiğiniz bilgiler için
Biraz dişini sıkıp atan hayatını kurtar. Çalışmaya baslayinca ayrilirsin bu evden hemenBabam bulunduğumuz şehirde. Halamda kalıyor. Eve çıkmak için yeterli maddi bütçesi yok. Eşyalı evlerin kiraları çok yüksek. Kpss çalışıyorum belki kurtulurum. Bunu söylesem asla kabul etmez. "sen kendine bak ben mükemmelim gayet" der o kadar eminim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?