Anneannem ve teyzem bize gelmek istiyorlar

Teyze nereye gidecek.soba yakamıyormuş. Köyde kalacak olsa zaten kalır,soba yakar,annesine de bakardi

Ben sizi haksız bulmadım.
Siz o evde yaşayan biri olarak tabii ki söz hakkınız var.
Keşke ortak karar alabilseniz ama herkesin ailesi başka başka bazıları çocuklarıyla ortak kararlar alırken bazıları bizim sözümüz geçerli diyor.
Genelde de bizim toplumumuzda aile büyüklerinin dediği olduğu için pek söz söyleme fırsatı olmayabiliyor.
Aslında yanında kızı varmış sobayı yakabilir
Bazı insanlar çok düşüncesiz 2+1 evde 5 kişinin yaşadığını bile bile gitmeye çalışmakta bence onların ayıbı..

Akıllarda tek soru anneniz ileride size ev bırakmazsa kendi anneni?i evinize davet etmeyecekmisiniz?

Temmuz 2021'de actiginiz konuda evli oldugunuzu yazmissiniz. Bosanip baba evine geri mi döndünüz? Yasiniz kac? Onun oncesinde calisiyormussunuz belli ki deneyiminiz var. Ayni ise tekrar basvurabilirsiniz belki.

Annen baban kabul ediyorsa sana laf düşmez demişler ama bence o evin bireyi olarak gayet de sana laf düşer.
Zaten 2+1 evde 5 kişiymişsiniz. Zaten anneannenin evi ve yanında bakacak kişi olarak teyze var.
Annen annesine tüm kış bakmak istiyorsa bence kalkıp köye gidebilir.

Kpss sürecinde anneizin önceliği siz olmaliydiniz.
Aç değil açıkta değil evi de var yanında kızı da var yalnız değil bu ne duygu sömürüsü?
Gelirlerse de kimseye hizmet etmek zorunda değilsiniz.
Kendi odanızı temizleyin yeter.
Ben insanları anlamıyorum cidden soba yakmak öğrenilir zor değil ben çocukken bile yıllarca sona yaktım evimiz sobaliydi.
Kpss sebebiyle hergun evden çıkıp kütüphaneye gidebilirsiniz daha rahat çalışırsınız orada.

Annenizd odanizdan cikmayacaginizi onlar icin hicbisey yapmayacaginizi soyleyin onun gibi saf olmadiginizi kendinizi kullandirtmayacaginizi falan anlatin aglasin sizlasin siz bozmayin moralinizi. Her ailede var boyle enayi birileri benim ailemdede var yani ogluna para yedirir kizina bak der bakmayin yani sizi ilgilendirmiyor anne babaniz ugrasmak istiyosa ugrassin

Tek siz karsi cikiyorsunuz bastan söyleyin ev isine yardimci olmayacaginizi odanizi vermeyeceginiz cilginlar gibi ders caliscaginizi.
Salonda gelen misafir yatsin. Siz de mesaiye gider gibi gidin kutuphanede ders calisin. Annenizle ayni anda eve gelirsiniz.
Geldiginizden de yine odaya girer ders calisirsiniz. Teyzenizle anneannenizi de bu durumu hos karsilayanlar ceksin.
Annem vize final zamanlarinda misafir almamaya calisirdi. Kpss gibi bir yil calisman gereken sinav icin 5 ay boyunca evi dolduracak.

Evet seni haklı buldum.madem geliyorlar. Teyzen ev işlerinde yemeklerde annene yardım etsin ananen zaten bir köşede otursun ondan iş beklenmez.teyze madem geliyor krizi fırsata cevir. Onlar oturma odasında oturdukları zaman geçin odanıza kardeşinle ders çalış. Annen en azından gelin yardım edin vs demez.

Anneanneniz tek olsa yaşlı kadın yazık gelsin kalsın diyeceğim ama bekar kızı da var ,birlikte pekala kalabilirler. Teyzeniz kac yaşında ki soba yakamıyor ? Koca kışı sizde geçirmeye geliniyor.
Bende olsam rahatsız olurdum. Madem teyzeniz de geliyor,girin odanıza dersinizi çalışın, bu kadar uzun süre misafirlik olmaz onun adı,mantı istiyorsa hazirlasın sizde oturup yersiniz ailecek. Tek yapabileceginiz ,benim ders calismam gerek deyip cekilmek. Annenize de en başından söyleyin teyzem geliyor o ilgilensin yemekle anneannemle biz ders çalışacağız diye.

söz düşüyorsa dinletsin lafını madem. bazen buradaki yorumların bu topluma çok yabancı olduğunu düşünüyorum ben. anneme bakmak için çocuğuma sormam, bu çocuğumun fikirlerini önemsemediğim anlamına gelmez. her konuda çocuğunuzun lafını dinliyorsanız biz de sizin analığınızı sorgulayalım o zaman. orada kalması mantıklı ya da değil bu konu hakkında yorum yapmadım. çocuğum "ev küçük, anneannemi istemiyorum vs." dese lafını bile ettirmem ona. siz bakmazsınız annenize madem. çocukların fikirlerini almak ayrı, her fikrini kabul etmek ayrı. sapla samanı karıştırmayın. ayrıca olay fikir almaksa tek karşı çıkan konu sahibi olduğuna göre yine konu sahibinin fikri hükümsüz oluyor.

Aaa bi olay bu kadar yanlış yorumlanır
Sapla saman karışmamış sadece. Elma armut her şey karışmış.
Evladım hayatını etkileyecek bir sınava girecekse eğer tabiki fikrini sorarım. Sormayanın asıl anneliğini sorgularım. Ortada şımarık ergen tribi olsa haklısınız. 2 odalı eve 7 kişi sıkışacaklar. Diğer nokta sokakta kalmış olsalar yine haklısınız. Sokakta değiller. Aç açıkta değiller. Bir sene başka çocuğunda idare edebilir sınav için.

Türk toplumunun yapısı yeni kuşakla beraber neyse ki değişiyor. Çok şükğr artık mutlak güç anne babadır. Onlar ne derse o olur anlayışı gidiyor.

Biz eşimle demokratik anne baba tutumunu benimsedik mesela. Bu onun dediği olacak demek değil. Her bireyi orta düzeyde memnun edecek kararlar illaki alınır. Hiç gelmesin değil, bu sene gelmesin dayıma gitsin seneye gelsin gibi gibi.

Hiç katılmıyorum. Bu konu oy çokluğu ile alınacak bir konu değil, tek bir kişi bile veto etse o iş olmaz çünkü kişilerin kendi evinde yabancı biri olacak ve o kişi de boş bir odada kalmayacak. İtiraz eden konu sahibinin odasını onlara verecekler, konu sahibi de külkedisi gibi oturma odasına atılacak. Düzen müzen yok, odana kapan duyma denilecek durum yok. 4+1 olsa dediğinizde belki haklı olabilirsiniz. Sen odana kapan dersini çalış diye öneriler gelebilirdi de bu kız 5 ay sürünecek. Hem de sınav senesinde.

2+1 e 3 çocuk tabi ki yapnazdım ana hadi cahildim yaptım, bir de 5 kişinin yaşadığı 2+1 e 2 kişi daha çağırmazdım asla. Bu annemi atardım demek değil. Sobadan rahatsızsa 1+1 ev tutulur (dayılar da eşşek gibi kiraya masraflara katılır) kendi kıyafetimden hatta gerekirse yiyeceğimden fedakarlık eder annemi rahat ettirmeye çalışırdım. Bunu kızlarımı süründürerek bedava getirip kendi rahatımı bozmadan yapmazdım.

Siz kpss hazırlandınız mı hiç? ben hazırlandım da biliyorum süreci çok iyi. sınavları bu kadar abartmak da bizim topluma özel mesela. noluyormuş kpss'ye hazırlanınca yahu? 5 yaşında çocuk mu bunlar zırttırı pırttırı dikkatleri dağılsın. saçmalık. e kpssden sonra kapısında ambulans bekleyen yetki-yeterlilik sınavlarını girdik biz eşimle. işe de gidiyorduk aynı zamanda. sınav var diye hayat donmuyor da durmuyor da. yetişkin olmak ayrı şey tabii 24 yaşında koca insanları da 5 yaş çocuk kategorisinde indirgemem ben. ben olayda konu sahibi haklı-haksız yorumu yapmadım ki ayrıca. anne-babası kabul ettikten sonra konu sahibine hala laf düştüğünü düşünmüyorum ben. siz düşünebilirsiniz. haddimi aşıp da anneliğinizi sorgulamam bu yüzden. kimseye de bu haddi vermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…