- 5 Eylül 2022
- 774
- 1.794
- 28
- Konu Sahibi Rebrussahin
-
Teyze nereye gidecek.soba yakamıyormuş. Köyde kalacak olsa zaten kalır,soba yakar,annesine de bakardi2+1 eve 7 kisi fazla,
Gelecek kisiler de kendi duzeni olan kisiler neticede, onlara bile zor gelecektir.
Aileniz direk isteneni yapmak yerine, diger kardeslerini de arayip maddi durumları konusup, belki bir yardımcı ayarlama durumlarini konusmali.
Olmuyorsa da en azindan teyze kabul edilmeyebilir. Neticede 74 yasindaki annenin durumu farkli, genc teyzenin durumu farkli.
Yerinizde olsam ben de tepki verirdim.
Ama benim anam babam da beni dinlemezdi, ki zamaninda benzer problemler yasadim, simdi nefret duyuyorum bir cok akrabama bu sebeple.
Annen baban kabul ediyorsa sana laf düşmez demişler ama bence o evin bireyi olarak gayet de sana laf düşer.Oncelikle merhaba anneannem ve bir tane teyzem var köyde yasiyorlar anneannem 74 yaşında birazda çöktü hastalandı teyzemde hiç evlenmedi birlikte kalıyorlar köyde evleri var biz 15 saat uzaktayiz onlardan kışın soba yaktıkları için teyzem yakamiyor diyorlar bizi gelin gturun dediler tamam götürelim annemin annesi ama gelinlerine oğullarına arsalar evler satıp yedirdi anneme vve diğer teyzeme kizlar mal yok diye hiç birşey vermedi şimdi onlar bakmayinca bize gelmek istiyor biz istiiyormuyuz bile önemsemeden gelin beni alın diyo annem ve babamda tabiki merhametliler ve Allah rızası için annem annesine bakmak istiyor ama ben düzenimiz bozulacağını söyledim diye kötü oldum annem üstüme geliyor bizimde evimiz kira 2+1 evdeyiz fazla odamız yok anneannem bizim odamızda kalsa üç kız kardeşiz bide anneannem teyzem nasıl sigicaz oturma odasında otursalar olmaz bilmiyorum bunları düşündüm ve söyleyince kötü oldum annem de anlamıyor bana vizdanziz diyorlar ben ise anneannemin evi var köyünde soba yakıp kalsın yanında kızı da var tek değil neden birinin yanına gitmek istiyor dedim diye kötü oluyorum siz olsanız bu durumda napardiniz anneme saygı duyup susmalimiyim. Okuduysaniz teşekkür ederim.
Teyze nereye gidecek.soba yakamıyormuş. Köyde kalacak olsa zaten kalır,soba yakar,annesine de bakardi
Aaa bi olay bu kadar yanlış yorumlanırsöz düşüyorsa dinletsin lafını madem. bazen buradaki yorumların bu topluma çok yabancı olduğunu düşünüyorum ben. anneme bakmak için çocuğuma sormam, bu çocuğumun fikirlerini önemsemediğim anlamına gelmez. her konuda çocuğunuzun lafını dinliyorsanız biz de sizin analığınızı sorgulayalım o zaman. orada kalması mantıklı ya da değil bu konu hakkında yorum yapmadım. çocuğum "ev küçük, anneannemi istemiyorum vs." dese lafını bile ettirmem ona. siz bakmazsınız annenize madem. çocukların fikirlerini almak ayrı, her fikrini kabul etmek ayrı. sapla samanı karıştırmayın. ayrıca olay fikir almaksa tek karşı çıkan konu sahibi olduğuna göre yine konu sahibinin fikri hükümsüz oluyor.
söz düşüyorsa dinletsin lafını madem. bazen buradaki yorumların bu topluma çok yabancı olduğunu düşünüyorum ben. anneme bakmak için çocuğuma sormam, bu çocuğumun fikirlerini önemsemediğim anlamına gelmez. her konuda çocuğunuzun lafını dinliyorsanız biz de sizin analığınızı sorgulayalım o zaman. orada kalması mantıklı ya da değil bu konu hakkında yorum yapmadım. çocuğum "ev küçük, anneannemi istemiyorum vs." dese lafını bile ettirmem ona. siz bakmazsınız annenize madem. çocukların fikirlerini almak ayrı, her fikrini kabul etmek ayrı. sapla samanı karıştırmayın. ayrıca olay fikir almaksa tek karşı çıkan konu sahibi olduğuna göre yine konu sahibinin fikri hükümsüz oluyor.
Siz kpss hazırlandınız mı hiç? ben hazırlandım da biliyorum süreci çok iyi. sınavları bu kadar abartmak da bizim topluma özel mesela. noluyormuş kpss'ye hazırlanınca yahu? 5 yaşında çocuk mu bunlar zırttırı pırttırı dikkatleri dağılsın. saçmalık. e kpssden sonra kapısında ambulans bekleyen yetki-yeterlilik sınavlarını girdik biz eşimle. işe de gidiyorduk aynı zamanda. sınav var diye hayat donmuyor da durmuyor da. yetişkin olmak ayrı şey tabii 24 yaşında koca insanları da 5 yaş çocuk kategorisinde indirgemem ben. ben olayda konu sahibi haklı-haksız yorumu yapmadım ki ayrıca. anne-babası kabul ettikten sonra konu sahibine hala laf düştüğünü düşünmüyorum ben. siz düşünebilirsiniz. haddimi aşıp da anneliğinizi sorgulamam bu yüzden. kimseye de bu haddi vermem.Aaa bi olay bu kadar yanlış yorumlanır
Sapla saman karışmamış sadece. Elma armut her şey karışmış.
Evladım hayatını etkileyecek bir sınava girecekse eğer tabiki fikrini sorarım. Sormayanın asıl anneliğini sorgularım. Ortada şımarık ergen tribi olsa haklısınız. 2 odalı eve 7 kişi sıkışacaklar. Diğer nokta sokakta kalmış olsalar yine haklısınız. Sokakta değiller. Aç açıkta değiller. Bir sene başka çocuğunda idare edebilir sınav için.
Türk toplumunun yapısı yeni kuşakla beraber neyse ki değişiyor. Çok şükğr artık mutlak güç anne babadır. Onlar ne derse o olur anlayışı gidiyor.
Biz eşimle demokratik anne baba tutumunu benimsedik mesela. Bu onun dediği olacak demek değil. Her bireyi orta düzeyde memnun edecek kararlar illaki alınır. Hiç gelmesin değil, bu sene gelmesin dayıma gitsin seneye gelsin gibi gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?