anneannemi evde istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

b l a s t

👼🏼
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
1.349
1.686
333
Çanakkale
merhabalar, bu konuda simarik miyim degil miyim, mantikli mi dusunuyorum vicdansiz mi bilemiyorum, bu yuzden size danismak istedim.

annemler 5 kardesler. anneannemin evi sobali kisin cok yakamiyor 64 yasinda. annem ve 1 teyzem haric diger kardesler anneanneme yakin oturuyor.

anneannemle yakin bir iliskimiz yok, uzakta oldugu icin son 3 sene disinda senede 1 hafta goruyordum, 3 senedir gormedim malesef cok bir bag olusmadi.

bulundugu ilde, ordaki cocuklarindan biraz daha uzakta kiracisinin oldugu kaloriferli bir evi var.

annem bize gelmesini cok istiyor kisi bizde gecirsin diye, onu da davet etmis cok defa. o da bize gelecekmis, yeni ogrendim, evde sikilmasin diye annem isten cikacak gibi gorunuyor. 3 sene once de gelmisti ben de istemistim ama 2. haftadan sonra nolur gitsin oldum, sinirleri cok hassas oldugu icin rahat muhabbet edemiyoruz ailecek, ben kpssye hazirlanmaya basladim yeni mezun oldum gayet iyi gidiyorum atanacagima inaniyorum, annem isten cıkınca günde en az 2-3 kere (abartmiyorum) telefonunun calmasi ve bagirarak konusmasi dikkatimi dagitacak,pandemi doneminde cok yasadim,anneannemin durmadan teyzemlerle vs konusmasi, namaz alarmlari her sey gozumde buyuyor. hadi bir hafta 2 hafta idare edilebilir ama anladigim kadariyla annem kisi bizde gecirsin istiyor yani en az 6 ay. cevremde yakinda kutuphane de yok.

sizce abartiyor muyum yoksa annemle konusayim mi? kirilmasin diye bir sey diyemedim.

Benim anneannem de kışları bizde kalırdı yaşlı kadın tek başına evde nasıl kalsın gerçekten yaşlılık çok zor canım bence annenle konuşma biraz dişini sık gerçekten bu dünyadan gittiklerinden insan üzülüyor keşke daha fazla kalsaydı daha fazla sohbet etseydik diyor insan şuan benim anneannem de yopun bakımda bilmiyorum o yüzden mi duygusal yaklaştım ama yaşlanınca belki sende tek kalamayacaksın çocuklarında kalmak isteyeceksin torunun seni istemeyecek zoruna gitmez mi anneannene söylersin ezan okununca annen haber verir alarma gerek kalmaz annenle de ayrı konuşursun dersin yüksek sesle konuşma anne dersime odaklanamıyorum dersin annenle eminim anlayışla karşılayacaktır gerçekten ölümlü dünya bu kadar kibir ve bencil olmamak lazım nacizane tavsiyem uzun oldu kusura bakma umarım anneanneni anlayışla karşılarsın hayırlı akşamlar canım

tesekkur ederim dogru diyorsun mantikli dusunemiyorum belki de

Eğer sadece kış içinse onun sizde olduğu zaman kütüphanede çalışırsınız olmaz mı?

Anneniz annesini evinde agirlamk hizmet etmek istiyor ama kizi neler düşünüyor cok aci bir durum zaten 3 senedir gelmemis lutfen annenizin burnundan getirmeyin kendinizi onun yerine koyun. Ve evet simariklik bu yaotiginiz
haklisiniz aslinda tam duzenimi oturtmustum gunduz sessiz ve bos oluyordu, o yuzden simdi bi anda gozumde buyudu sanirim.

Eğer sadece kış içinse onun sizde olduğu zaman kütüphanede çalışırsınız olmaz mı?
malesef yakinda duzgun kutuphane yok
Annenizin annesi sonuçta, anneniz de evlatlık görevini yapmak istiyor. Her şeyden önce annenize haksızlık bu isteğiniz bana göre.
evet oyle sanirim, ben bu sene kazanamazsam ozel sektorde calismak zorunda kalicam o yuzden cok stresliyim her sey gozumde buyuyor. 6 ay bizde kalacagina kaloriferli evinde gecirsin diyordum ama o da anne sonucta dogru.

Anneannenin sağlik sorunu yoksa, bu sorumsuzluktur. Ev ahalesine sormadan birşeyler yapmak. Insanlar niye bu kadar çile çekmeyi, "en hayirli evlat" yarişmasina girmeye o kadar hevesleniyor?

Annesini özlediyse, 1-2 haftaliğina ağirlayabilir, arada kendisi gidebilir. Ancak sizi bu kadar etkilemeye hakki yok. Bir adam annesine eve getirse linç yerdi. Kadin yapinca hayirli evlat oluyor.

Bizim milletimizin niye ortasi yok? Niye herşey af edersin moku çikincaya kadar abartmali?

Sinavin olup olmamasi önemli değil. Tabiki annenle konuşmalisin. Bu konudaki endişelerini anlatmalisin. Ve bu süreçte işten çikmasida hiç mantikli değil. Pandemi neler getiterecek belli değil.

nasil gideyim cok uzakta ve ben soba kuramam ki. okudunuz mu konumun tamamini
Okudum da siz de hiçbir öneriyi kabul etmiyorsunuz. Bir elektrik sobası, Petek, ufo da mı düşünemezsiniz?
Siz çözüm istemiyorsunuz derdiniz anneanneniz size gelmesin. Ne yapalım anneannenizi biz mi misafir edelim?
Bazı üyeler yaptığınız şımarıkça demiş çok doğru. Sorununuz varsa çözüm önerilerine de açık olmalısınız.

evet bence simariklik. ayrica kalmaya gelsin, en azindan boyle seylere tahammul etmeyi ogrenmis olursunuz.

Ben de anneannemi çok severim anneniz de bakmak istiyor olabilir herkes ister annesini yanında
Ama ortak yaşam alanı olan yerlere birini davet ediyorsak eş çocuk fikri de almak gerektiğini düşünüyorum
Tek yaşamıyoruz sonuçta
Madem fikriniz sorulmuyor kendiniz için konforlu alan üretme yollarını aramanız gerekiyor bu durumda

Yani bence kulağınıza kulaklık alarak ders çalışabilirsiniz .
Ben kulak tipasiyla uyuyorum mesela, cevremdekileri pompalı tüfekle öldürüp seslerini kesecek halim yok, kulaklığım yüzde 80 sesi kesiyor harika bisey

Sizi en iyi ben anlarım. Ben çocukken kaynana kahrı çektim, ananemin kaynanadan farkı yoktu. Dedemle ezelden beridir ayrılar, gelirdi her kış kalırdı, çocukluğuma dair ilk hatıram 6 yaş, 6 yaşımdan 19 yaşıma kadar bu böyle sürdü, şimdi evi var orda kalıyor. Beni sevseydi sonsuza kadar kalsaydı sorun olmazdı ama öyle bir garezi vardı ki bana, kendi evimde yediğim lokmalarımı sayıyordu. Annem akşam işten gelince teker teker söylerdi şu kadar peynir bu kadar yumurta yedi kahvaltıda diye sanki kendi alıyor erzağı babamın parasıyla alınıyor. Daha neler neler gençliğimi yedi. 19 yaşında stresten mide ülseri oldum onun yüzünden üniversitemin ilk yılı çöpe gitti. Gerçi benimki gibi anane kimseye denk gelmez benimki uç bir örnek

bence evin cocugu olmakla evin hanimi ya da erkegi olmak ayni sey degil. tabi ki ebeveynleri cagirma konusunda esler birbirlerine sormali, kadin erkek farketmiyor bu konuda. cocukla da istisare edilebilir ama izin alinmasi gerektigini dusunmuyorum, tabi ki annenizi idare edeceksiniz, cocugunuzu da koruyacaksiniz ama nihayetinde cocuk da artik resit yasta, isterse kendi evini hayatini kurabilir

cok kotu ya, bazi annaneler babanneler boyle oluyor, kiz cocugunun yedigine katlanamiyor, ne koptu, kiz torununun onunden alip erkek toruna yediriyor. annenizin buna el atmasi gerekirdi aslinda.

Iyide doğru düzgün tanimadiği bir evde kalmakta kolay değil. O evin temizliği, sorumluluğunu almak.

Rahatça anne evinde ders çalişmak varken, sirf anne, ev ahalesini umursamiyor diye, tüm düzeninde olacak konu sahibi.

Ve ayrica bir öneriyi beğenmedi diye insan şimarik olmaz. Hemen yaftayi yapiştiriyorsun, sirf önerini beğenmedi diye. Aslinda bu şimariklik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…