• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneannemi evde istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
cok kotu ya, bazi annaneler babanneler boyle oluyor, kiz cocugunun yedigine katlanamiyor, ne koptu, kiz torununun onunden alip erkek toruna yediriyor. annenizin buna el atmasi gerekirdi aslinda.
Erkek kardeşimi çok severdi tek sorunu bendim o evde. Annem çok duyarsızdı maalesef ananem iki yemek yapıyordu ondan iyisi yoktu iki kap yemek için beni hep ezdirdi. Birgün kavga ettik ben gitsem sizin eve kim yemek yapacak bu kadın(annem) ne yapacak ajitasyona başladı hemen sanki o yokken biz yaşamıyoduk. Sürekli bulaşık yapıyordum ben de boş durmuyordum ama sürekli eleştiri alıyordum. Akşam annem gelecek anlatacağım, ananemle konuşsun beni rahat bıraksın diye biz annemle baş başa bile kalamazdık asla yalnız bırakmazdı bizi. kaynana kahrı nedir çocuk yaşımda yaşadım gizli gizli yemek yerdim herşeyim gözüne batıyordu sanki ben onun evindeyim

Son düzenleme:
Ilkkez birinin anneannesinin evinde istemediğini görüyorum şahsen hep babanneden yana olurr normalde istenmez
Demekki her anneanne aynı olmuyomuş meğer🤦‍♀️

bana fazla abartıyorsunuz gibi geldi.
ben büyüklerin duasını almanın önemli olduğunu düşünüyorum. anneniz belliki çok özlemiş annesini. elinden geldiği kadar ilgilenip bakmak istiyo.

bide ataninca çalışma arkadaşlarınız saygılı sessiz is yapmak için mükemmel insanlar olmayacak.
su an iş yerindeki tipleri anlatsam atanmasak daha mı iyi diyeceğiniz insanlarla dolu etrafım.
maalesef hersey bizim minnoş gönlümüze göre olmuyo. alıştırma evresi olarak görün anneanneyi

Iyide doğru düzgün tanimadiği bir evde kalmakta kolay değil. O evin temizliği, sorumluluğunu almak.

Rahatça anne evinde ders çalişmak varken, sirf anne, ev ahalesini umursamiyor diye, tüm düzeninde olacak konu sahibi.

Ve ayrica bir öneriyi beğenmedi diye insan şimarik olmaz. Hemen yaftayi yapiştiriyorsun, sirf önerini beğenmedi diye. Aslinda bu şimariklik.
Sizi alakadar etmiyor ama yine de yazacağım.
Bir sorununuz varsa ve yetişkinseniz sorumluluk alıp sorunun çözümüne yönelik bir atağınız olmalı. En kötü ihtimali göz önünde bulundurup basamak basamak en iyi ihtimallere doğru çözüm seçenekleri düşünürsünüz.
Anneanne gelecek ve evde çalışma mümkün değilse kütüphaneye gidersin, kulak tıkacı takarsın, bir üniversitenin çalışma odalarını kullanırsın, varsa bir cafede çalışırsın, müsaitse bir akrabadan yardım istersin. Anneannenin evi müsaitse ısınma sorununu çözer çalışırsın. Bunlara çözüm bulmamak ve sızlanmak evet bu konu sahibinin şımsrıklığıdır.

İki kişi diyalog halindeyken üçüncü kişiler karışırsa pek hoş şeyler düşmez. Kulağınıza küpe olsun!

bence annenin yaptığı bencillik , kimseye sormadan anneneni getirmiş. o evde tek yaşamıyor. mecbur kalınır o na lafım yok . kppssye hazırlanan geleceği olan sınav varken gereksiz olmuş

bence evin cocugu olmakla evin hanimi ya da erkegi olmak ayni sey degil. tabi ki ebeveynleri cagirma konusunda esler birbirlerine sormali, kadin erkek farketmiyor bu konuda. cocukla da istisare edilebilir ama izin alinmasi gerektigini dusunmuyorum, tabi ki annenizi idare edeceksiniz, cocugunuzu da koruyacaksiniz ama nihayetinde cocuk da artik resit yasta, isterse kendi evini hayatini kurabilir

Işte bu zihniyetten dolayi ebeveyn-cocuk ilişkisi sikintili Türkiyede. Işine gelince bir öyle bir böyle oluyor. Cocuktan maaşini paylaşmasini isterler, evde yardimci olmasini,.. yani birsürü sorumluluk. Yetişkinlik beklerler.

Ve bu beklentiler kötü değil, ancak karşilikli olmali. Herhangi bir sikintidada "ama o cocuuk, niye fikrini soralim ki" olmamali. Neticede ayni ev, ayni ortam paylaşiliyor. Sadece misafirliğe gelinmiyor, bu uzun bir dönem. Ki şimdi sadece kişin gelecek denilir, yazinda kalabilir, temellide kalabilir.

Cocuklarada söz hakki verilmeli. Bu onlarinda hayati, yaşam alani. Insan annesine "beğenmiyorsa çekip gidersin" diyemiyorda, niye evladina diyebiliyor? Konu sahibi niye tüm düzenini bozsun sirf anneanne geliyor diye?

Erkek kardeşimi çok severdi tek sorunu bendim o evde. Annem çok duyarsızdı maalesef ananem iki yemek yapıyordu ondan iyisi yoktu beni hep ezdirdi. Akşam annem gelecek anlatacağım ananemle konuşsun beni rahat bıraksın diye biz annemle baş başa bile kalamazdık asla yalnız bırakmazdı bizi. kaynana kahrı nedir çocuk yaşımda yaşadım gizli gizli yemek yerdim herşeyim gözüne batıyordu sanki ben onun evindeyim
ah kuzum benim Allah adildir kotuluk yapanin yanina kar kalmaz. cok sinirleniyorum ben boyle seylere, insallah simdi mutlusundur

Işte bu zihniyetten dolayi ebeveyn-cocuk ilişkisi sikintili Türkiyede. Işine gelince bir öyle bir böyle oluyor. Cocuktan maaşini paylaşmasini isterler, evde yardimci olmasini,.. yani birsürü sorumluluk. Yetişkinlik beklerler.

Ve bu beklentiler kötü değil, ancak karşilikli olmali. Herhangi bir sikintidada "ama o cocuuk, niye fikrini soralim ki" olmamali. Neticede ayni ev, ayni ortam paylaşiliyor. Sadece misafirliğe gelinmiyor, bu uzun bir dönem. Ki şimdi sadece kişin gelecek denilir, yazinda kalabilir, temellide kalabilir.

Cocuklarada söz hakki verilmeli. Bu onlarinda hayati, yaşam alani. Insan annesine "beğenmiyorsa çekip gidersin" diyemiyorda, niye evladina diyebiliyor? Konu sahibi niye tüm düzenini bozsun sirf anneanne geliyor diye?
bence asil boyle denmedigi icin ebeveyn evlat iliskisi bu sekilde. tabi ki ne yaparsan yap denilmemeli ve evladinla konusulmali ama cocugun soz hakki anne baba kadar degil bence, neticede parayi kim getiriyorsa, kurallari o koyar.

ama diyelim ki cocuk da maddi olarak katki veriyor, o zaman durumlar degisir. ama olmasi gereken belli bir yas sonra herkesin ayri hayat kurmasi. 25-30 yasina gelmis kadin erkek kimsenin ailesinin duzeninde yasamasi mantikli degil zaten

Sizi alakadar etmiyor ama yine de yazacağım.
Bir sorununuz varsa ve yetişkinseniz sorumluluk alıp sorunun çözümüne yönelik bir atağınız olmalı. En kötü ihtimali göz önünde bulundurup basamak basamak en iyi ihtimallere doğru çözüm seçenekleri düşünürsünüz.
Anneanne gelecek ve evde çalışma mümkün değilse kütüphaneye gidersin, kulak tıkacı takarsın, bir üniversitenin çalışma odalarını kullanırsın, varsa bir cafede çalışırsın, müsaitse bir akrabadan yardım istersin. Anneannenin evi müsaitse ısınma sorununu çözer çalışırsın. Bunlara çözüm bulmamak ve sızlanmak evet bu konu sahibinin şımsrıklığıdır.

İki kişi diyalog halindeyken üçüncü kişiler karışırsa pek hoş şeyler düşmez. Kulağınıza küpe olsun!

Zaten konu sahibi çozüm peşinde. Ancak her sunulan öneriyide çözüm olarak görmek zorunda değil.

Ki konuyu "annemle konuşsammi" diye açti, acaba nasil ders çalişçam diye değil. Anne ile bu konuyu konuşmak, endişelerini anlatmakta bir öneri.

Ve burasi bir forum. Yorumlar alintilababilir başka yorumlar eklenebilir. Konu sahibi ile özel, kimsenin duymamasi gereken bir konuşma yapmiyordun neticede. Sana hak verseydim "aramiza niye giriyon, çok ayip" diyeceğini sanmiyorum.

Okudum da siz de hiçbir öneriyi kabul etmiyorsunuz. Bir elektrik sobası, Petek, ufo da mı düşünemezsiniz?
Siz çözüm istemiyorsunuz derdiniz anneanneniz size gelmesin. Ne yapalım anneannenizi biz mi misafir edelim?
Bazı üyeler yaptığınız şımarıkça demiş çok doğru. Sorununuz varsa çözüm önerilerine de açık olmalısınız.
konumda zaten sorum acik ve net diyorum ki annemle konusayim mi konusmayayim mi, onerileriniz de bana uygun degil ben hayatimda soba kurmamisim orda napayim ayrica 600dan fazla km yol gidicem aradaki sinavlarim icin geri gelicem o zaman .anneannemin bize gelmesi disinda da secenekler var mesela annem konussa o kaloriferli eve gecebilir veya kardesleriyle aralarinda 2ser ay bolusebilirler. ben annemi ve anneannemi kirmak istemiyorum o yuzden bencilce mi diye sordum ama alakasiz seyler diyorsunuz. evet bencilce diyene de kizmadim farkindaysaniz yorumlara acigim zaten direkt demeye benim de icim elvermedi ancak siz alakasiz yorum yapiyorsunuz.

merhabalar, bu konuda simarik miyim degil miyim, mantikli mi dusunuyorum vicdansiz mi bilemiyorum, bu yuzden size danismak istedim.

annemler 5 kardesler. anneannemin evi sobali kisin cok yakamiyor 64 yasinda. annem ve 1 teyzem haric diger kardesler anneanneme yakin oturuyor.

anneannemle yakin bir iliskimiz yok, uzakta oldugu icin son 3 sene disinda senede 1 hafta goruyordum, 3 senedir gormedim malesef cok bir bag olusmadi.

bulundugu ilde, ordaki cocuklarindan biraz daha uzakta kiracisinin oldugu kaloriferli bir evi var.

annem bize gelmesini cok istiyor kisi bizde gecirsin diye, onu da davet etmis cok defa. o da bize gelecekmis, yeni ogrendim, evde sikilmasin diye annem isten cikacak gibi gorunuyor. 3 sene once de gelmisti ben de istemistim ama 2. haftadan sonra nolur gitsin oldum, sinirleri cok hassas oldugu icin rahat muhabbet edemiyoruz ailecek, ben kpssye hazirlanmaya basladim yeni mezun oldum gayet iyi gidiyorum atanacagima inaniyorum, annem isten cıkınca günde en az 2-3 kere (abartmiyorum) telefonunun calmasi ve bagirarak konusmasi dikkatimi dagitacak,pandemi doneminde cok yasadim,anneannemin durmadan teyzemlerle vs konusmasi, namaz alarmlari her sey gozumde buyuyor. hadi bir hafta 2 hafta idare edilebilir ama anladigim kadariyla annem kisi bizde gecirsin istiyor yani en az 6 ay. cevremde yakinda kutuphane de yok.

sizce abartiyor muyum yoksa annemle konusayim mi? kirilmasin diye bir sey diyemedim.
Dehşet kotusunuz

bence asil boyle denmedigi icin ebeveyn evlat iliskisi bu sekilde. tabi ki ne yaparsan yap denilmemeli ve evladinla konusulmali ama cocugun soz hakki anne baba kadar degil bence, neticede parayi kim getiriyorsa, kurallari o koyar.

ama diyelim ki cocuk da maddi olarak katki veriyor, o zaman durumlar degisir. ama olmasi gereken belli bir yas sonra herkesin ayri hayat kurmasi. 25-30 yasina gelmis kadin erkek kimsenin ailesinin duzeninde yasamasi mantikli degil zaten

O konuda hemfikiriz. Belli bir yaştan sonra evet anne baba evinde kalinmamali. Bencede doğaya ters.

Ancak malum kültür ve para sorunu var. Evlenmeden önce çocugun ayri yaşamasina karşi gelirsen, o zaman ev halki olarak değer vermelisin.

Paran yoksa=değersizsin yaklaşimini yanliş buluyorum. O halde ev hanimlarinda fikri önemsenmesin. Eğer çocuğun fikri gerçekten değeri az ise, sormakta saçmalik olur.

konumda zaten sorum acik ve net diyorum ki annemle konusayim mi konusmayayim mi, onerileriniz de bana uygun degil ben hayatimda soba kurmamisim orda napayim ayrica 600dan fazla km yol gidicem aradaki sinavlarim icin geri gelicem o zaman .anneannemin bize gelmesi disinda da secenekler var mesela annem konussa o kaloriferli eve gecebilir veya kardesleriyle aralarinda 2ser ay bolusebilirler. ben annemi ve anneannemi kirmak istemiyorum o yuzden bencilce mi diye sordum ama alakasiz seyler diyorsunuz. evet bencilce diyene de kizmadim farkindaysaniz yorumlara acigim zaten direkt demeye benim de icim elvermedi ancak siz alakasiz yorum yapiyorsunuz.
Alakasız olan sizin yorumlarınız kusura bakmayın da.. annneanne size gelmesin de nereye giderse gitsin diyelim istiyorsunuz.
Bu anti analitik zekayla sınava girilecek, kazanılacak da iş hayatına katılınacak. Hem de devlet. He he aynen.

Yemin ederim bazı konular sadece parmak yorgunluğu.

Kiz kpss kasacak en onemli donemleri. Ananesini istemiyor diye elestirenler olmus. Farkindaysaniz en muhim donemler. Ha kadin hasta olur bir sey olur o zaman tamam gelsin, bu durumda herkesi rahat ettirecek cozum ananenin evine gidilmesi sizde rahatca kpss kasarsiniz.bu kiz atanamazsa anane mi bakacak tabiki ders calismasi muhim.Bende ders calisirken evde cit ciksin istemem ki cok kavga ederdim evde dolanip durmayin dikkatimi dagitiyor diye. Burda elestiriyorsunuz ama konu esim eve annesini getirdi cocugum ders calisamiyor diye acilsa cogunluk hasta degilse babanne gelmesin cocugun egitiminden onemli mi derdi.bence annenle konuş annen ananenin evine gitsin

Zaten konu sahibi çozüm peşinde. Ancak her sunulan öneriyide çözüm olarak görmek zorunda değil.

Ki konuyu "annemle konuşsammi" diye açti, acaba nasil ders çalişçam diye değil. Anne ile bu konuyu konuşmak, endişelerini anlatmakta bir öneri.

Ve burasi bir forum. Yorumlar alintilababilir başka yorumlar eklenebilir. Konu sahibi ile özel, kimsenin duymamasi gereken bir konuşma yapmiyordun neticede. Sana hak verseydim "aramiza niye giriyon, çok ayip" diyeceğini sanmiyorum.
Konu sahibinin problemi ders. Dersle arasına giren problemi ekarte ederse dersi çalışır. Bilmem bağlantıyı görebildiniz mi?
Gerçekten bazen boşa kürek çekiyor gibi hissediyor insan ya.

O konuda hemfikiriz. Belli bir yaştan sonra evet anne baba evinde kalinmamali. Bencede doğaya ters.

Ancak malum kültür ve para sorunu var. Evlenmeden önce çocugun ayri yaşamasina karşi gelirsen, o zaman ev halki olarak değer vermelisin.

Paran yoksa=değersizsin yaklaşimini yanliş buluyorum. O halde ev hanimlarinda fikri önemsenmesin. Eğer çocuğun fikri gerçekten değeri az ise, sormakta saçmalik olur.
tabi ki cocugunu eve mahkum edersen o zaman onu da dusunmek zorundasin, ben cocuklarin evde kalmaya devam ettigi durumlardan bahsediyorum.

para yoksa degersizsin demek istemedim ama para vermek sorumlulugun ve yonetimin kime ait olmasi ile alakali oldugu icin onemli.

ev hanimligi meselesi daha farkli, sonucta kadin ve erkek bir evlilik anlasmasi yapiyorlar bir nevi ve kadin evde cocuk buyutsde bile erkegin kazandigi parada ve evde hak sahibi cunku ortaya koydugu bir urun ve emek var. ama evin cocugu icin ayni sey gecerli degil. yani hem calisabilecek durumdasin ama calismiyorsun, evin isleri ile de ilgili bir katkin yok, ama ev ile alakali soz sahibi olmak istiyorsun, bu bana mantikli gelmiyor. kardeslerime de aynisini soyluyorum, ya para kazanip eve destek olacaksin, ya da ayri eve cikacaksin, ya da evde olup evin kurallarina uyacaksin.

Sizi en iyi ben anlarım. Ben çocukken kaynana kahrı çektim, ananemin kaynanadan farkı yoktu. Dedemle ezelden beridir ayrılar, gelirdi her kış kalırdı, çocukluğuma dair ilk hatıram 6 yaş, 6 yaşımdan 19 yaşıma kadar bu böyle sürdü, şimdi evi var orda kalıyor. Beni sevseydi sonsuza kadar kalsaydı sorun olmazdı ama öyle bir garezi vardı ki bana, kendi evimde yediğim lokmalarımı sayıyordu. Annem akşam işten gelince teker teker söylerdi şu kadar peynir bu kadar yumurta yedi kahvaltıda diye sanki kendi alıyor erzağı babamın parasıyla alınıyor. Daha neler neler gençliğimi yedi. 19 yaşında stresten mide ülseri oldum onun yüzünden üniversitemin ilk yılı çöpe gitti. Gerçi benimki gibi anane kimseye denk gelmez benimki uç bir örnek
benimki bana kotu degilde anneme teyzeme kotu gunler yasatmis. kiz erkek cocuk ayrimi yapiyor dehset duzeyde. hatta teyzem dogunca bu da mi kiz diye dusunmus dogru duzgun bakmamis belki ölür diye

İyi ki bi kpss ye hazırlanacaksınız.. Ne var bunda bu kadar büyütecek, kadın odasında oturur siz de odanızda çalışırsınız, yok ezan sesi alarmı çalarmış bilmem ne, çalarsa çalsın yani ne var, kapat kapını otur çalış, hiç mi hayatınızda sınava girmediniz bu ne hassasiyet

Konu sahibinin problemi ders. Dersle arasına giren problemi ekarte ederse dersi çalışır. Bilmem bağlantıyı görebildiniz mi?
Gerçekten bazen boşa kürek çekiyor gibi hissediyor insan ya.

Konu sahibin sorunu ders değil. Düzen. Her insan her yerde ders çalişamaz ayrica. Ki tekrar konu "nerde ders çalişabilirim" diye açilmadi, "annemle konuşsammi" diye açildi. Konu sahibi evinden ayrilmak istemiyor. Ve isteğinde gayet hakli.

Konu sahibine diyorsun ancak kendin eliştiriye açik değilsin. Senin önerini beğenmedi diye lafi "kpssyi zor kazanirsin bide işe gireceksin" yorumu allasen nedir ya? Niye senin önerini beğenmedi diye insana neredeyse hakaret edersin, şevkini kirarsin?

Neyse daha fazla polemiğe girmek istemiyorum. Iyi forumlar.

Tövbelik bir konu yine

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X