Anneannemin vefatı ve düğünümün tarihi:'(

hayalili

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2016
136
75
18
İyi geceler arkadaşlar,annemin yanısıra ellerinde büyüdüğüm bir diğer insan olan anneannemi kaybettim.
Ocak ayının başında vefat etti kalp krizinden.
Yıkıldık.
Her anında yanındaydık elimizden gelen herşeyi yaptık ama olmadı malesef.
Yani çok kötü günler geçirdiğimiz bir dönemdeyiz herkes perişan..
Ve nisanın 22sinde düğünüm olacaktı düğün salonuda dahil olmak üzere nerdeyse herşey hazırdı,iki ayrı şehirde düğünüm olacaktı. Benim memleketimde 22sinde,nişanlımın memleketinde ise 29unda olacaktı..
Anneannemde öyle istiyordu ki telli duvaklı evimizden çıkmamı,sonra ilerde onu ona hiç zorluk olmasın diye uçakla en rahat şekilde evimize getirecektik buna oda öyle seviniyorduki,ne hayallerimiz vardı nişanlımla beraber ailemiz konusunda,buda onlardan biriydi..:(
Ama kader hayat istediğimiz gibi olmadı ve şimdi ne yapacağımı bilmeyecek konumdayım nişanlımın desteğiyle toparlanmaya çalışıyorum ve o aldığım güç kuvvet ile annemlere destek olmaya çalışıyorum,içim öyle acıyorki neden diyesim geliyor susuyorum Allaha isyan etmiş olmamak için demekki rabbim böyle yazmış diyorum daha başka acı göstermesi inşallah diyorum..:KK61:
Annemle uygun bir anda konuştuk dertleştik ne düğün iptal olsun diyor nede ne düşüneceğim konusunda yardımcı oluyor,
mart ayında evimiz tutulup yerleştirilecekti ama annem haklı olarak hiçbirşey düşünecek halim yok annemi kaybettim ben diyor,
bende ''istersen iptal edelim anne benimde içim acıyor kolum kanadım kırıldı bende acı çekiyorum zaten eğlenemeyiz ki asla'' diyorum, ''hayır gelin atıda durmaz ölenin atıda durmaz ama ben şuan hiç birşey düşünemiyorum üstünden 1-2senede geçse hep buruk olur zaten herşey'' diyor..
Çok uzun oldu ama ne yapacağımı nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum biryandan ağlayıp diğer yandan belki sizden bir umut ışığı olacak fikirlerinizi bekliyorum, lütfen bana bir yol gösterirmisiniz?:KK43:

Başınız sağolsun öncelikle.. Allah size ve annenize sabır versin.

Ben sizin yerinizde olsam annemi biraz daha irdeler, neyle mutlu olacaksa onu yapmaya çalışırdım.

Mesela müzikli oynamalı olması cenazeden sonra onu üzecekse düğünün formatını değiştirmeyi teklif ederdim. Ertelemenizi istememiş, erteleme yerine onun istediği şekilde yapabilirsiniz.

Merhaba arkadasim basiniz sagolsun.

Bu yasadiginiz olayi bende yasadim eski esimin ablasi aniden vefat etti dügüne bir hafta kala. Ev dügün evi degil cenaze eviydi. Dügünümde oldu ama ne müzik ne davul ne birsey. Gelinligim bile bitmemisti. Hem tebrik hem bassagli. Hic oyun oynanmadi herkes agliyordu.

Benden sana tavsiye dügünü erteleyin. Inan sonrasinda cok pisman olabilirsin. Herkes dalgin ne yaptigini bilmiyor kirginliklar vs vs. Gercekten cok zor birsey. Bir yil sonra hersey cok daha farkli oluyor inan bana.
Ama yinede karari siz vereceksiniz.

Başınız sağolsun öncelikle.. Allah size ve annenize sabır versin.

Ben sizin yerinizde olsam annemi biraz daha irdeler, neyle mutlu olacaksa onu yapmaya çalışırdım.

Mesela müzikli oynamalı olması cenazeden sonra onu üzecekse düğünün formatını değiştirmeyi teklif ederdim. Ertelemenizi istememiş, erteleme yerine onun istediği şekilde yapabilirsiniz.

Biraz daha toparlanmaya başladığında tekrar konuşmaya çalışacağım,düğünün formatını değiştirmeyi söyleyeceğim tekrardan, sağolun desteğiniz için amin inşallah..
aynen ertelememizi istemedi benim mutlu yuva kurduğumu görmeyi öyle istiyorduki annemde anneannemde o yüzden erteletmediğini düşünüyorum zaten..:(
çok sağolun tekrardan.

Biraz daha toparlanmaya başladığında tekrar konuşmaya çalışacağım,düğünün formatını değiştirmeyi söyleyeceğim tekrardan, sağolun desteğiniz için amin inşallah..
aynen ertelememizi istemedi benim mutlu yuva kurduğumu görmeyi öyle istiyorduki annemde anneannemde o yüzden erteletmediğini düşünüyorum zaten..:KK43:
çok sağolun tekrardan.

İnşallah annenizle güzel bir karar alırsınız .. Allah sabır versin tekrardan..

Merhaba arkadasim basiniz sagolsun.

Bu yasadiginiz olayi bende yasadim eski esimin ablasi aniden vefat etti dügüne bir hafta kala. Ev dügün evi degil cenaze eviydi. Dügünümde oldu ama ne müzik ne davul ne birsey. Gelinligim bile bitmemisti. Hem tebrik hem bassagli. Hic oyun oynanmadi herkes agliyordu.

Benden sana tavsiye dügünü erteleyin. Inan sonrasinda cok pisman olabilirsin. Herkes dalgin ne yaptigini bilmiyor kirginliklar vs vs. Gercekten cok zor birsey. Bir yil sonra hersey cok daha farkli oluyor inan bana.
Ama yinede karari siz vereceksiniz.

Öncelikle sağolun.Aynı durumu yaşamış olmanızda çok acı ve sizin nasıl olduğunu anladım bende öyle tahmin ediyorum zaten yani öyle bir ortam..Sizde bir hafta kala çok çok yeniymişti iyice zor olmuştur eminim.Çok haklısınız bende öyle düşünüyorum bakalım ne olacak inşallah rabbim en hayırlı zamanı nasip eder

Başınız sağolsun ananen çok istiyordu madem iptal etmeyin bence iptal olsun istemezdi mutlu olmanı isterdi ona göre düşün daha 2 ay var duruma göre bakarsınız dicem ama iptal etmek için önceden bildirmek gerekiyor galiba.

evet ona kalsa eminim istemezdi çünkü gerçekten öyle istiyorduki en küçük çocuğu olarak görüyordu beni ama işte insanın içi el vermiyor rahat etmiyor,aynen önceden bildirmek gerekiyordur ama nasıl oluyor hiç bilmiyorum, konuştuktan sonra karara göre gider sorarız hemen napalım Allahtan geldi sonuçta :(

evet ona kalsa eminim istemezdi çünkü gerçekten öyle istiyorduki en küçük çocuğu olarak görüyordu beni ama işte insanın içi el vermiyor rahat etmiyor,aynen önceden bildirmek gerekiyordur ama nasıl oluyor hiç bilmiyorum, konuştuktan sonra karara göre gider sorarız hemen napalım Allahtan geldi sonuçta :KK43:
Son bahara alabilirsiniz veya 1 sene daha bekleyin ama nişanlının tarafı sizin gibi düşünmeye bilir hayat devam ediyor istesek de istemesek de

Bence ertelemeyin daha nisana zaman var tabiki unutulmaz ama 1 ay sonra bile suanki gibi olmayacak bu aci zaten alisilcak belki buruk gecicek ama onca hazirlik yapilmis kokteyl tarzi eglencesi olmayan birseyler yapabilirsiniz en azindan

benjm dedem agustosun basinda oldu bende agusyosun sonunda dugun yaptim...ne ayip etmisim..simdiki aklim olsa seneye ertelerdim...ama dayimlar falan ertelemeyin demisti davetiyeler basilmisti falan...herkez buruktu sanki ...bilemiyorum.zor isler...

senin durumunu yasadim daha kotusunu
iptal olmadi dugun, babam istemedi ertlemeyi
ama ben 10 sene oldu hiç bakmadim dugun videoma, yuz senede geçse bakmiycam herhalde ..
ama ertele de diymiyuorum sana erteleme de demiyorum
mevlut gibi yapabilirsiniz istersen gelinligi yine giyersin ama mevlut okunuyr
esiyin tarafinda da dugun yaparsiniz

anneyin annesi hep eksik olacak ne zaman evlensen
ama tabi 1 sene sonrasiyla simdiki acisi ayni olmaz

Son bahara alabilirsiniz veya 1 sene daha bekleyin ama nişanlının tarafı sizin gibi düşünmeye bilir hayat devam ediyor istesek de istemesek de

Yok sağolsun onlar siz nasıl isterseniz biz onu kabul ederiz diyorlar hep yanımızdalar sağolsunlar o konuda sıkıntı yok şükürler olsun..
Ama bu durumda en azından sonbahara erteletmek en doğrusu gibi geliyor, fakat balayı rezervasyonumuzu yaptırıp paramızı ödemiştik mayıs başı için ayarlamıştık onda iptal durumuda olmuyor Allahım yardım et ne yapacağımızı gerçekten bilmiyorum

İyi geceler arkadaşlar,annemin yanısıra ellerinde büyüdüğüm bir diğer insan olan anneannemi kaybettim.
Ocak ayının başında vefat etti kalp krizinden.
Yıkıldık.
Her anında yanındaydık elimizden gelen herşeyi yaptık ama olmadı malesef.
Yani çok kötü günler geçirdiğimiz bir dönemdeyiz herkes perişan..
Ve nisanın 22sinde düğünüm olacaktı düğün salonuda dahil olmak üzere nerdeyse herşey hazırdı,iki ayrı şehirde düğünüm olacaktı. Benim memleketimde 22sinde,nişanlımın memleketinde ise 29unda olacaktı..
Anneannemde öyle istiyordu ki telli duvaklı evimizden çıkmamı,sonra ilerde onu ona hiç zorluk olmasın diye uçakla en rahat şekilde evimize getirecektik buna oda öyle seviniyorduki,ne hayallerimiz vardı nişanlımla beraber ailemiz konusunda,buda onlardan biriydi..:KK43:
Ama kader hayat istediğimiz gibi olmadı ve şimdi ne yapacağımı bilmeyecek konumdayım nişanlımın desteğiyle toparlanmaya çalışıyorum ve o aldığım güç kuvvet ile annemlere destek olmaya çalışıyorum,içim öyle acıyorki neden diyesim geliyor susuyorum Allaha isyan etmiş olmamak için demekki rabbim böyle yazmış diyorum daha başka acı göstermesi inşallah diyorum..:KK61:
Annemle uygun bir anda konuştuk dertleştik ne düğün iptal olsun diyor nede ne düşüneceğim konusunda yardımcı oluyor,
mart ayında evimiz tutulup yerleştirilecekti ama annem haklı olarak hiçbirşey düşünecek halim yok annemi kaybettim ben diyor,
bende ''istersen iptal edelim anne benimde içim acıyor kolum kanadım kırıldı bende acı çekiyorum zaten eğlenemeyiz ki asla'' diyorum, ''hayır gelin atıda durmaz ölenin atıda durmaz ama ben şuan hiç birşey düşünemiyorum üstünden 1-2senede geçse hep buruk olur zaten herşey'' diyor..
Çok uzun oldu ama ne yapacağımı nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum biryandan ağlayıp diğer yandan belki sizden bir umut ışığı olacak fikirlerinizi bekliyorum, lütfen bana bir yol gösterirmisiniz?:KK43:
Düğün bu. Bence acınız hafifleyinceye kadar erteleyin. Bir-iki ay daha uzatın en azından.

Bence ertelemeyin daha nisana zaman var tabiki unutulmaz ama 1 ay sonra bile suanki gibi olmayacak bu aci zaten alisilcak belki buruk gecicek ama onca hazirlik yapilmis kokteyl tarzi eglencesi olmayan birseyler yapabilirsiniz en azindan

Sizde haklısınız,sağolun yardımcı olmaya çalıştığınız için,büyük ihtimal dediğiniz gibi yapabiliriz

benjm dedem agustosun basinda oldu bende agusyosun sonunda dugun yaptim...ne ayip etmisim..simdiki aklim olsa seneye ertelerdim...ama dayimlar falan ertelemeyin demisti davetiyeler basilmisti falan...herkez buruktu sanki ...bilemiyorum.zor isler...

Sizinde başınız sağolsun gerçekten çok zor çok çaresiz bir durum,aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık durumu gibi,sıkıştım kaldım,burukluk olmaz olur mu hiç.. zor hemde çok zor Allah kimseye göstermesin..

Yok sağolsun onlar siz nasıl isterseniz biz onu kabul ederiz diyorlar hep yanımızdalar sağolsunlar o konuda sıkıntı yok şükürler olsun..
Ama bu durumda en azından sonbahara erteletmek en doğrusu gibi geliyor, fakat balayı rezervasyonumuzu yaptırıp paramızı ödemiştik mayıs başı için ayarlamıştık onda iptal durumuda olmuyor Allahım yardım et ne yapacağımızı gerçekten bilmiyorum
Onu da iptal ederler en azından paranın yarısını alabilirsiniz diyebiliyorum ölüm olduğundan bi arayıp sorun bence

Back
X