- 19 Ekim 2016
- 2.913
- 4.393
- 83
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
başınız sağolsun zaman gelince önünde duramıyoruz işte
benim nişanıma az kala eşimin annenesi vefat etti . ki en çok eşimi sever , onun evlenmesini isterdi ... benim annem '' cenaze bizim de cenaze , nişanı iptal edelim deyince kayınvalidem '' o da allahın emri bu da dedi . gününü zamanı görmüş torun torbaya karışmış kendi yatağında huzur içinde göcup gitti , asker , genç bebek değil dedi ... en çok istediği şey oğlumun mutluluğuydu , iptal edilmeyecek dedi .
yorumların hepsini okumadum ama nişanlınızn ailesi bu konuyu anneniz ile konuşşun , anneniz de bekler , bi teklif etsinler anneniz karar verir o zaman .
bu arada benim oğlumun sünneti vardı . kaç ay öncedesinden randevu alındı falan ( oğlumun saglık sorunları var ) . ama amcam vefat etti . bizim sünnet günü ile amcamın 40 arasında 4 gün oluyordu . ilk başta benim niyetim evde mevlüt vermekti öyle düğün dernek de değil . içim rahat etmedi yengemi aradım dedim böyle böyle müsaden olursa olmazsa iptal ederim . kestirip geleceğiz dedim , amcan sizleri çok severdi , içinizden nasıl geliyorsa yapın dedi , hani dedim gönül koyar belki .
kayınpeder , kızım mevlut olmasın dedi , orda kırk hazırlığı olur , hem burda hem kırka toplanmasın millet dedi . gitti lokum aldı camiye gittik hep beraber hocasına duasını okuttu namaz kıldılar bizde namazdan çıkanlara dagıttık lokumları .
içimize de sindi ,
Bence az bir zaman değil, hani 1-1,5 ay olsa daha çok taze olur, 40 mevlidi falan olur, sürekli telaş içinde olursunuz diyeceğim. Ama 3-3,5 ay gibi bi süre var...
Büyük ihtimalle o zamana kadar da acınız hafifler. Hayat devam ediyor sonuçta, ölenin yeri aransa da eskisine dönüyor herşey. Gülmeye, eğlenmeye devam ediyoruz bir zaman sonra...
başınız sağolsun geçen yıl komşu kızı evlendi teyzesi düğüne yakın vefat etmiş ama iptal edilmedi nisan ayına daha var kendini toparlar annen
İyi geceler arkadaşlar,annemin yanısıra ellerinde büyüdüğüm bir diğer insan olan anneannemi kaybettim.
Ocak ayının başında vefat etti kalp krizinden.
Yıkıldık.
Her anında yanındaydık elimizden gelen herşeyi yaptık ama olmadı malesef.
Yani çok kötü günler geçirdiğimiz bir dönemdeyiz herkes perişan..
Ve nisanın 22sinde düğünüm olacaktı düğün salonuda dahil olmak üzere nerdeyse herşey hazırdı,iki ayrı şehirde düğünüm olacaktı. Benim memleketimde 22sinde,nişanlımın memleketinde ise 29unda olacaktı..
Anneannemde öyle istiyordu ki telli duvaklı evimizden çıkmamı,sonra ilerde onu ona hiç zorluk olmasın diye uçakla en rahat şekilde evimize getirecektik buna oda öyle seviniyorduki,ne hayallerimiz vardı nişanlımla beraber ailemiz konusunda,buda onlardan biriydi..
Ama kader hayat istediğimiz gibi olmadı ve şimdi ne yapacağımı bilmeyecek konumdayım nişanlımın desteğiyle toparlanmaya çalışıyorum ve o aldığım güç kuvvet ile annemlere destek olmaya çalışıyorum,içim öyle acıyorki neden diyesim geliyor susuyorum Allaha isyan etmiş olmamak için demekki rabbim böyle yazmış diyorum daha başka acı göstermesi inşallah diyorum..
Annemle uygun bir anda konuştuk dertleştik ne düğün iptal olsun diyor nede ne düşüneceğim konusunda yardımcı oluyor,
mart ayında evimiz tutulup yerleştirilecekti ama annem haklı olarak hiçbirşey düşünecek halim yok annemi kaybettim ben diyor,
bende ''istersen iptal edelim anne benimde içim acıyor kolum kanadım kırıldı bende acı çekiyorum zaten eğlenemeyiz ki asla'' diyorum, ''hayır gelin atıda durmaz ölenin atıda durmaz ama ben şuan hiç birşey düşünemiyorum üstünden 1-2senede geçse hep buruk olur zaten herşey'' diyor..
Çok uzun oldu ama ne yapacağımı nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum biryandan ağlayıp diğer yandan belki sizden bir umut ışığı olacak fikirlerinizi bekliyorum, lütfen bana bir yol gösterirmisiniz?![]()
Ben olsam iptal etmem
Ocakta vefat etmis, dugun nisan sonunda. Arasi kisa degil ki
Allah rahmet eylesin,basiniz sagolsun
yani iki aydan uzun bir süre var, bence düğünü iptal etmeyin, nişanı iptal edin, annen şuan sağlıklı düşünemiyor olabilir, yas döneminde depresyon sık görülür zaten bence bi doktora gitmeli, antidepresan falan kullanmalı, sağlıklı düşünebilmek için, tatlı dille ikna et derim, ilaçları kullanmaya başladıktan sonra... sonuçta sen de kızısın ve bu hayatının en önemli günlerinden biri...
Başınız sağolsun. Düğün yapmadan sade nikah yapsanız olmaz mı?
İnşallah bir orta yolunu bulursunuz.
sağolun desteğiniz için..
Nişanımız olmuştu zaten anneanneminde gördüğü çok güzel düğün gibi bir nişandı.. düğün konusu içinde iptal değilde erteleme olacaktı ama artık ertemede olmayacak sanırım çünkü annemler düğün aynı vaktinde olsun diyor,yarın yine kime ne olacağını bilemediğimiz için, bu arada annem antidepresan alıyor hafif olanından çünkü gerçekten yıkıp geçti bu durum ailemizi..Tatlı dille konuşyorum zaten hep destek olmaya çalışıyorum her an..
sağolun..
basiniz sagolsun. taze bi zaman evet. olumun de nikahin da saati sasmazmis derler. dogru hayirli vakit ne zamansa o zaman olsun dilerim. kiriklik uzuntu olacaktir tabi ki.
Büyüklerin gönül rızasını alın o zaman. Dayı, teyze kim varsa.sağolun öncelikle..
Sade nikah diye düşünmüştük ilk ama hem burdaki düğün yeri olsun hem nişanlımın memleketindeki düğün yeri olsun hepsi ayarlanmıştı ödenmişti hadi onu geçtim kesinlikle parasında değilim sonuçta söz konusu anneannemdi.. nişanlımla yıllardır hayalini nasıl kurduğumuz o en güzel en özel günü öyle sade törenle yaşamak içimden gelmiyordu,o nedenle ertelensin en azından geçte olsa öyle düğün olsun dedik ama annemler ne nikaha nede erteletmeye onay verdiler, yine Allah korusun ailemizden kime ne zaman birşey olabileceğinin garantisi yok dedi annem ve herkes ..
birde annem benim bu hayatta sadece tek yavrum var onun düğününü göremezsem bu içimde kalır ilerde pişman olurum kızıma o günü istediği gibi yaşatamadım diye düşünürüm ömür boyu dedi kıyamam beni düşündü hep olduğu gibi öyle işte sağolun![]()
doğal canım anne babanın ölümü ilaçsız atlatılamıyor malesef, hele de seviliyorsa, başınız sağolsun, hayat işte... acısı da var tatlısı da... Çok mutlu olursunuz inşallah eşinle de, bir yastıkta kocayın...
Büyüklerin gönül rızasını alın o zaman. Dayı, teyze kim varsa.
Hani 40'ı çıkıyor neticede. Büyükler 40'ı çıkınca düğün olsun isterler.
Benim arkadaşımın eşinin amcası vefat etmişti. Düğüne 2 hafta vardı her şey hazırdı. Çocuğun aile büyükleri amcasının eşi düğününüzü yapın siz dediler.
Gönül rızası olsun herkese sorun.
Başımıza ne zaman ne geleceği bilinmez.