- 28 Kasım 2008
- 6.205
- 59
- 158
- 39
- Konu Sahibi nazda_evli
-
eşim aradı annesini konuştu yanımda ben söylemedim demiyor kii söylediğini kabul ediyor üstüne üstlükte eşimin kafasını karıştırmaya çalışıyor az önce de benim telefonuma mesaj atmış kaynanam sen oğlumu benden soğuttun sende karnında ki çocuğunun hayrını görme yazmışki ben asla annesi hakkında kötü konuşmadım hep aramı iyi tutmaya çalıştım eşime bir gün olsun senin ailende şöyledir demedim
Söyleyip söylememesi önemli değil, o sana lafı taşıyan kişiye karşı tavrın önemli, Bir düşünsene sen kendi yerine koy, Sen birine kaynanasının lafını neden taşırsın, ??
bunlar öyle bir taşırki sanki birde iyiilik yapıyormuş gibi anlatırlar, " ben böyle şeyleri konuşmama ama" deyip 1 e 5 katarak anlatırlar. Anladığım kadarı ile zaten kayınvalideniz, hacı hocaya gitmiş, hacı hocada seni çocuğundan soğutuyor diyerek kapmış paraları, yani senin kayınvaliden, annelik içgüdüsü ile oğlunu kurtarmaya çalışıyor. Sen başta sorunlu bir evlilik geçirmişin, bazı şeyleri ağırdan alacak ve alçak gönüllü olması gereken kişide mecburen sen oluyorsun, yoksa ne eşin ne sen nede aileleriniz mutlu olur.Bence duruma önyargılarınızla değil objektif olarak bakın.
benim sorunlu bir evliliğim yok tek sorunum eşimin ailesinin beni kabullenmemesi
annelik içgüdüsü falan değil bu hangi anne evladının yuvası dağılsın ister ki hangi anne gelinine kara çalar ki
ah benim güzel arkadaşım. Bilirim zordur çok zordur bende yaşıyorum bilirim ama eşin arkanda bak sana her türlü destek olmaya hazır tıka kulaklarını duyma sen bir söylersin onlar iki söyler bir insan eline diline beline hakim olamıyorsa uğraşmaya değmez. Sen bebeğini düşün bırak ne derse desin ana olmayı beceremeyen kadın. Sen analık nedir, eş olmak nedir öğret o kadına Allah sana bunun sabrını versin canım benim. En büyük erdemdir sabır ve sabrın sonuda herzaman selamettir. Bırak eden ettiğini bulur elbet Rabbim ellerini senin ve yavrunun üzerinden çekmesin
bu çok şey yaşadım birçok insanın cesaret edemeyeceği şeyler evet hatalarım oldu ama vallahi tek bir şeyden çok korktum o da İFTİRA ve şu an çok korktuğum şeyle karşı karşıyayımyaa ben artık oğlunun karısı olmuşum öyle bir şey olmuş olsa bile onun örtbas etmesi lazım eğer bu söylenti ailemin kulağına giderse ortalık hepten karışacak
haklısınız gerçekten yapmam gereken şey ailemi karşıma alıp konuşmak eminim o zaman her şey daha iyi olacakHayır cnm hayır!Bu korkularına yenik düşmeyeceksin!Bu durumda sizin ve eşinizin dim dik ayakta durması gerekir.Atılan iftiranın büyüklüğü kadar sizinde çok büyük cesaretle bu saçmalıklara göğüs germeniz gerekir.Eğer sen yenilirsen herkes hedefine başarıyla ulaşır.Üstelik hamilesin hiç birini takmayacaksın ve hamileliğin tadını çıkaracaksın.Eşin sizden emin mi?evet...O zaman kimseyi ilgilendirmez.Sizin ailenizde büyük bir olgunluk ve güç ile karşılayacak bu durumu göreceksiniz...Ezilmeyeceksin ve ailenede bu gücünü yansıtacaksın ki onlarında başı dim dik dursun..Bak ne yap..Başkalarından önce anneni babanı al karşına ve tüm olup biteni sana söylenen lafları bir bir anlat.Senden duysunlarki ileride başkalarından duyduklarında söyleyecekleri laf hazır olsun..Boşlukta bulunup anlık bir durum ile boyunlarını bükmesinler..Kimseyi sevindirmeyin ailecek birlik olun..Bak gör o zaman bu söylenen laflar havada oksijen olacak görülmeyecek bile...
Cevabin ne kadar güzel eline saglik
canım peki sen evlendğinde bakire değil miyin ?? hani eşin öyle bile olsa kimseyi ilgilendirmez demiş ya annesine ?? Madem öyle bişey yok eşin öyle dedi diye kaynanan şüphelenmiş olabilir
ailenizle konuşmanızın luzumu var mı bilemiyorum, hem akıllarını bulandırmak olacak, hem olayı biraz daha büyütecek. eğer ki siz destek arıyorsanız tabiki konuşun ailenizle. ama ailenizin kulağına bu durum giderse gayet tabi eşiniz kendini ifade edebilir, annesi adına özür dileyebilir. ailenize bu durumu söylemenize eşiniz nasıl bir tepki verir? dediğim gibi çok uzun boylu düşünmeniz gerekir ki eşinizle huzurunuzu bozacak bir durum oluşmasın.
size bir daha bu tür havadisleri ileten kimselere de gerekirse ağzının payını verin,yahut dinlemek istemediğinizi bilmek istemediğinizi söyleyin. hatta eşiniz bile birşey söylese ailesi hakkında olumsuz konuşmayın, olumsuz demek ailesine hakaret etmek demek değildir. mesela o ruh hali ile kendinizi savunmaya kalkar üzüntünüzün etkisi ile hakkınızı savunmaya kalkarsanız agresif algılanabilir. eşiniz ilk zamanlar destek olsa da her bir olaydan sonra bu durumdan sıkılmaya başlayacaktır. eşinizin ailesine verdiği tepkiyi anlatması sizin açınızdan nasıl ki size destek olduğunun kanıtı ise, aynı zamanda sizden onun destek beklediğini görün. iyimser olun bunları yaşamamızı senin bunları ailene söylemeni hiç istemezdim, dilerim ki zamanla bu dertlerimiz son bulacaktır falan filan.
siz bu tür sözleri ne kadar öğrenirseniz o kadar olay yaşarsınız ve aslında kayınvalidenizin de niyeti açıkça sizinle münakaşaya girmek belliki ekmeğine yağ sürmüş olursunuz.
hem ne kadar az duyarsanız o kadar dışında kalacak, eşinizle huzurunuza bakacaksınız.
ama çok da pasif kalmayın, durduk yere haksız olacağınız uslup yerine, yüzyüze iken kayınvalidenizle yaşadığınız olayda biraz aba altından sopa gösterin ki az biraz çekişmenin dozunu değiştirir kayınvalideniz.
aman hayat sizin, gençliğinizi bunlarla tüketmeyin.
inanın ne yapacağımı kiminle ne konuşup nerde susacağımı kestiremiyorum artık, insanlarla uğraşmak çok zor çokkk
anneme anlatıp anlatmama konusunda tereddütlerim var çünkü bu güne kadar bir kez olsun eşimin ailesinin kötü yanlarını anlatmadım bana kendin ettin kendin buldun der korkusuyla ama o benim annemdir beni bağrına basar her koşulda yanlışlarımla beni kabul eder ve bana yardım eder artık ağır geliyor bu yük bana altında eziliyorumyanımda eşimden başka kimsen yok öyle oturup dertleşeceğim bi arkadaşım falan da yok herkes uzakta sağ olsun eşim hep destek oldu ama onunla oturupta enine boyuna konuşamıyorum annesine karşı beni savunsa da biz eşimle konuşurken annesi hakkında bir şey dedirtmiyor bende demiyorum zaten ama şu gibi durumlarda da oturup konuşup rahatlamak istiyor insan
benim fikrim de şu: eşinle konuş güzel güzel böyle olursa evliliğimiz ciddi sallantılar geçir de bundan çok korkuyorum de ne kadar huzursuz olduğunu belirt. ve bu ve buna benzer sorunlar artarsa eğer benim gerçekten huzurum kaçarsa ben de ailemi anı raya sokarım de. seni de asla ezmek istemiyorum lütfen beni buna zorlama üstüne düşeni yap yuvamıza müdahale edilmesin de... o da bilir herhalde annesinin ağzını nasıl kapatması gerektiğini...
ben ufak da olsa bişey olmuştu çok daha basitti tabiki senin durumundan sadece ileride ya ağırı olursa diye eşime buna benzer bir yorumda bulunmuştum ve gerçeten de işe yaradı. çünkü eşim de sonuçta evliliğe yeni alışıyor çok yeniyiz daha. ailesine çok laf etmez yani ama şimdi konu eğer benimle ilgili olursa ailesine cevabı verir öyle de olmalı zaten. artık eşimde herşeyin farkında benden ve yuvamızın huzurundan önemli hiç birşey olamacağını ve bunu da asla izin vermeyeceğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?