Anneden nefret etmek

brokensmile7

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2013
537
27
18
35
İstanbul
Insan hic annesinden nefret eder mi dimi.. sonucta doğurdu yedirdi icirdi... ama hersey dogurmak yedirmek icirmek mi gerçekten?
Benim annemle aram cocuklugumda gayet iyiydi ailemi cok seviyordum taki bikac sene oncesine kadar...
Anneme biseyler oldu ne olduğunu hala anlayamadim, çözemedim menepoz falan da degil. Annem zaten hep siddet uygulayan bi kadindi kendi kucuklugumu bilemiyorum hatırlamıyorum ama hep kardeslerimi kucuk yaslardan itibaren dövdugunu hatırlıyorum ben aglayip anneme neden dovuyosun yapma dedigimde benide bi guzel doverdi :) son bi kac yildir hic saglikli bi iletisimimiz olmadi surekli uzerime yurumeye seni bogacam diyip tehtit etmeye beni cocuklugumdakinden beter dovmeye basladi, ben cocuk degilim suan resit bi bireyim ve hala hem fiziksel hem ruhsal siddet goruyorum ne dersem ne yaparsam yapiyim annem kavga cikarma pesinde ya okadar kucuk seylerki suan hatirlayamiyorum oturup muhakeme yapiyorum ama yok aldigim kiyafet yuzunden bile kavga çıkarıyor acik diye falan degil afedersiniz b.k gibi zevkim varmis sucum bu, sonra pesinden tabi herzamanki gibi bi anne evladina bunu nasil diyebilir dedirten beddualar.. bunun icin kavga cikarirmi bi insan?
Butun huzurumuz gitti, artik susmayi icime atmayi ogrendim ki bu beni mahvetti insanlarla iletisim kurmakta zorlanan hatta duygularini kaybetmis bi insan oldum hicbiseye tepki veremiyorum ciddi anlamda , arkadaslarimda hep bunu soyler insanlarin sevinirken sasirirken ofkelenirken verdikleri tepkileri veremiyorum, kendimi savunamiyorum konusmalara katilamiyorum.
Annem kardeslerimi doverken sesimi cikarmamam gerekiyo cunku bu sefer herkesle kavga edip babama hakaretler edip beni dovup ve arkadasini arayip yanimizda bunlar soyle b.ktan insanlar artik dayanamıyorum diyip evi terk eder.. hep yaptigi sey oldu bu "evi terk etmek" kucuk kardesim bidaha donmycek diye korkup aglarken o hic arkasina bile bakmaz
Onunda iyi oldugu zamanlar var tabi ama bunun icin her istegini (istisnasiz) yaparsaniz ve elinede parasini verirseniz gayet iyi bi kadin.. ama ben artık cok yoruldum hergun agliyorum cunku hergun kavgamiz var eve gitmek istemiyorum ama kardeslerime uzuluyorum hadi ben buyugum ama onlar cocukluktan beri bunlari yasiyo olacaklar
Zaten hepimizin psikolojisi cokmus durumda bi kardesim kalp hastasi zaten boyle ortamlarda bulunmamasi gerekirken belkide en cok sozlu fiziksel siddeti o yasiyor onada uzuluyorum ama bende anneme benzemeye basladim sanırım onlara uzulmeme onlari cok sevmeme ragmen sevgimi gosteremez her dediklerine sinirlenip bagirir oldum ama annemden farkim kesinlikle siddet uygulamam ve gece yataga yattigimda neden boyle bisey yaptim diyip uyuyamam
Ben anneme benzemek istemiyorum bukadar bencil, gaddar olmak istemiyorum istedigim tek sey kendi ayaklarimin ustunde durup kardeslerimi onun iskencelerinden kurtarmak...
Buarada evde cok is yapip yoruluyordur diyceksiniz ama annem hic yemek yapmaz kafasina eserse yapar bu zamana kadarda eve yardimci kadin geliyordu suara maddi anlamda sıkışık oldugumz icin gelemiyor yani yeni yeni ayda bir temizlik yapiyor. Bi bulasiklari makineye dizer okadar zaten yemek olmayan evde cikan bulasikta 2-3 parca bisey he bide camasirlari makineye koyar saolsun...
artik kavga etmekten yoruldugum icin onunla konusmama karari aldim ama ev ortamindayiz butun gun nekadar susulabilir ki mutlaka agzimi actigimda ne dersem diyim kavga sebebi oluyor okadar huzursuz okadar huzursuz ki evimiz intihar etmeyi bile dusundum ilk zamanlar, cocuktum okadar gucum yoktu hala yok ama alistim intihar etmeyi dusunmuyorum artik cunku bende gulup eglendigim anilarim olsun istiyorum hislerimi geri istiyorum özgüvenimi geri istiyorum, bi umut var hala icimde ben o guzel gunleri büyük bir sabırla bekliyorum
Cok uzun oldu kusura bakmayın, icimi dokmek istedim sadece okadar doldumki kimseyede anlatamiyorum zaten, utaniyorum, kimse bilmesin istiyorum...
Iyi aksamlar....

Yaşadıklarınızı zor şeyler ama lütfen nefret etmeyin .. psikolojik destek alması gerektiğini söylediniz mi cnm

Halbuki nekadar ozenmistim ben arkadaslarimin anneleriyle iletisimlerine, yakinliklarina, nekadar ugrasmistim bizde oyle olalim diye... ama neyaparsam yapiyim onu hic mutlu edemedim, mutlu edemedik o herseye maddi acidan, kendi açısından bakti bu gunlerimi boyle depresif yasamama sebep olduğu, beni ve kardeslerimi hergun aglattigi ve çocukluklarini, gencligimi aldigi icin onu hic affetmycem..

kendisinde sorun gormuyoki, biz ailecek psikopatiz o normal sorun bizde... babamda artik ugrasamiyo oda kilit vurdu agzina artik evde cikan tek ses onun...
o halde sızlere dusen bol sabır ve bol dua etmek cnm cunku arkadas olsa sevgılı olsa bırak derdım ama anne sonucta.lutfen sabredın mukafatını Allah sıze verecektır.sı zannenızı alttan alın zor evet ama alttan aldıkca hatasını goruru belkı babanıza da masallah ne guzel esını ne olursa olsun bırakmıyor bazı erkekler hemen terkederdı bu durumda belkı babanız en buyuk destekcınız olsun

Sizin de imtihaniniz buymuş demekki. Allah sabrinizi söndürmesin insallah. Çok zor bir durum. Biz anneleri hep yemeyip yediren giymeyip giydirenler olarak bildik. Merak etmeyin sizin de yüzünüz hayat arkadasinizdan gülecek insallah.
Allah yardimciniz olsun..
Bosver, takma. Eger bir 'anne' olarak o umursamiyorsa sen de umursama.. Her kadin dogurabilir ama her kadin anne olamaz..
Selametle...

bende kendimi oyle telkin ediyorum burdaki imtihanimin ödülünü belki ilerde is hayatimda yada evlendigimde alirim ama onu da dusunmus olucakki sanirim sürekli bana beddua ediyor kendisi, korkuyorum tutucak diye...
Tesekkur ederım yorumunuz icin....

Yasadıklarınız cok zor gercekten Allah sabır versın.Lısede mısınız yoksa unıde mı?Bır de annenızle bu konuyu konustunuz mu?Neden bır kac yıldır boyle onu kotu yonde etkileyen bı olay olmus olabılır..

Hicbir fikrim yok, fikrimiz yok. Belkide hep boyleydi ama ben cocuk halimle hic farketmedim zaten cok uyumlu soz dinleyen bi çocuktum....
sıze soyleyemedıgı bı derdı mı var da sızden hırsını cıkartıyor acaba ?
bı ınsan durduk yere boylee olamaz kı
bana gızleedıgı bıseyler var gıbı geldı
hakkınızda hayırlısı olsun ınsallah duzelır annenız ?
annenızın babanızla ılıskısı nasıl sevıyor mu babanızı ?
ozelınıze ınmek ıstemıyorum ıstersenız cevap vermeyebılırsınız

Son düzenleme:
cnm bu psikolojik desteksiz olucak iş değil. sen yine de kardeşlerini ve kendini bu işkenceden kurtar. artık büyümüşsün. kendi ayakların üzerinde durabilirsin annen de kıyafetine bile karışamaz yani.

Anne bedduasi tutmaz güzelim merak etme. ;-) Babadan beddua almamaya bak.. Canini sıkma. Allah sana ve kardeslerine güzel bir kader versin ve anneni de ıslah etsin insallah...

Babamla annem hicbi zaman iyi olmadi, annemde babamda anlasmasi cok zor insanlar cok huysuz benciller ama annem babami bastirdi babam daha ilimli artik babamla annemn arasinda ne sevgi var ne saygi artik annemin buna uzuldugunu biliyorum ama annem kendini duzeltmek yerine daha beter bi insan oldu babamida bizide kendinden soguttu mesela babam acil durumlarda ogun diyelimki hastaneye gidilecek kredi karti lazim ne zaman anneme verse gider lüzumsuz yada luzumlu ama bizi asan seyler alir, borç yapar cunku annem marka hastasi onun hayal ettigi yasam bu degildi o kendini cok farkli yerlerde hayal etmisti...

Anneniz çalışan bir kadın ve mükemmeliyetci anladığım kadarıyla. Kocasın ilgisizliğine, isteyip yapamadıklarına, başarısızlıklıklarına , çocuğunun hastalığına, evin dağınıklılığına, evde düzenli yemek olmamasına, kimseyi mutlu edememesine ...kızıp, kızgınlığını ona karşılık veremeyecek , güç olarak ondan zayıf olan çocuklarından çıkarıyor.
Ya onun hayatını kolaylaştırıp, onu anlayacaksınız ya da onu düşünmeye ve vicdan yapmaya çağıracak sözler söyleyeceksinz. Mutlaka annenizde yatarken yüreği sızlıyordur, yaptığından gurur duymuyordur. Ama değişemiyordur. Ona değişmesi için ön ayak olun.
Mesela kardeşinize kızdığında, anne sen hiç çocuk olmadın mı deyin.
Kardeşlerinize el kaldırdığında elinden kurtarın, ortamı yumuşatın, ablasının şefkatli kollarına sığınsınlar.
Yemeği siz yapın, ütü başka bir kardeşiniz.
Babanız mutfak alışverişini tam yapsın.
Annnenize öyle güzel bir hediye alın, öyle mutlu bir anneler günü yaşatın ki, ya Hu ben nasıl bir anneyim deyip düşünsün. Herbir evladı için hatta evladının hastalığına bile şükretsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
cnm bu psikolojik desteksiz olucak iş değil. sen yine de kardeşlerini ve kendini bu işkenceden kurtar. artık büyümüşsün. kendi ayakların üzerinde durabilirsin annen de kıyafetine bile karışamaz yani.
Oyle bi karisiyorki bende genc kizim heves ettiğim begendigim seyleri giymek istiyorum ama ona bile hakkim yok babam artik huzursuzluk cikmasin diye annemle gonderiyo alisverise beni ve annem ne derse onu alip giyebiliyorum oda sansliysam annem luzum gorurse alinir bu sene 2 tane kazakla idare ettim kisin ama annem almakta luzum gormedi 2 tane var giy onları dıye ki maddi durumumuzda oyle kotu değil iyi bile diyebilirim
Ve gittiğimiz magazada ben bisey begenince senin zaten b.k gibi zevkin var sen nasil benim kizim olabilirsin diye rezil eder insanlarin icinde... okadar bunaldimki
Suan 18 yasindayim henuz maddi gelirim yok daha en az 4 yilim var bunun icin. Ama suan kpss dusunuyorum umarim kazanirimda calisip kendi ihtiyaclarimi kendim karsilayabilecek hale gelirm

Anne bedduasi tutmaz güzelim merak etme. ;-) Babadan beddua almamaya bak.. Canini sıkma. Allah sana ve kardeslerine güzel bir kader versin ve anneni de ıslah etsin insallah...
Hep oyle derler ya annenizin ahini almayin diye... umarim tutmaz dediginiz gibi zaten tutarsa ben bu duzenin adaletinden suphe ederim hakli beddualar degil cunku beddua etmek bu kadar kolay olmamali... cok tesekkur ederim guzel dualariniz icin

Canım kıyamam sana...Bak seninle erasmusla ilgili konuşmuştuk, sana özel mesaj atmıştım hatta gitmedi sanırım. Canım sen lütfen derslerine yoğunlaş olur mu sınav senen bu senin. Çok da akıllı bir genç kızsın. Kardeşlerine de üzüldüm annenin de psikolojik bir rahatsızlığı olduğu kesin. Yoksa kalp hastası çocuğu varken böyle yapamazdı. En iyisi sen akşama kadar çalışacak bi kütüphane falan bul kendine ki konsantre olabilesin

Annem calismiyor ev hanimi hani is yorgunluguda yokki.
Inanim her dediğinizi denedim onu anlamaya calistim onunla konusmaya calistim, bu konularda hic vicdan yaptigini sanmiyorum gunlerce soylenir cunku. Kardeslerimi dovmeye kalkarken mesela su ornegi veriyim kardesimi yikarken kardesim aglar genelde gözleri yandigi icin oda siddet uygular biz diger kardesimle aglariz salonda yanina giderim anne yapma gozleri aciyo oyuzden derim sen nasil karisirsin cok biliyosan gel kendin yika diyip banada iki gecirip cocugu bana birakir ben yikarim sonra hırsını alamadigi icin babama hakaretler eder hep senim yuzunden bu cocuklar saygisiz diye.. sirf bize bakmak istemedigi icin benm kardeslerim 2 yasinda krese baslatildi zaten okuldan gev geliyoruz butun gun onun evde durdugumuz 3 4 saat zaten sonra saat 8 9 dedinmi yatirir beni bile yatirir bizi gormek istemedigini soyler hemde suan ben sinaba hazirlandigim icin daha toleransli bana karsi. Yemek yapamam çünkü cok gec geliyorum ben yani yemek yapmaya vakit olacak kadar erken değil kardeslerimde kucukler biri anokuluna oburu ilkokula gidiyor yani ev isi yapamaz. Annemin istedigi tek basina yasayacagi guzel satafatli bi ev ve para... biz ona onu veremiyoruz ne yazikki
Ha bide bikere anneler gununde ona harcliklarimi biriktirip kolye almistim bana ne dedi biliyomusunuz keske parasini verseydin ben alırdım bseyler dedi sakayla soyledi ama nekadar incinmistim...

inşallah kazanırsın çünkü bu 4 yıl çekilmez ki 2 kazak düşün artık. ileride çocuğunuz olursa yine yakın oturursanız onada kıyafet aldırmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…