Anneler Allah rızası için yardım öneri

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Kafayı yicem kızlar kafayı.
Sabah 7 de kalkar.
Öğlen 12 bucak 1 gibi yatar 2 en gece 3 de uyanır
Yani düzenimiz bu şekilde ama gece uyutunca ağlıyorum her uyuduğunda ben o dağdan ağlamış çıkıyorum sinirden
Çünkü uyumuyor şımarıyor.
Ona kıznıyım sakin uyusun diye resmen her gece ağlıyorum ve bu satırları da ağlıyarak yazıyorum 8 buçukta yatağa geçtik.
Saat 10 oldu hala uyumadı her akşam böle 2 saat çok stres oluyorum. Bazen 2 bucak saat düzelir düzelir dedim yok 3 yaşa girecek neredeyse Uyumadığı gibi şımarıyor ne yapabilirim nasıl düzene sokabilirim nasıl.

Eşim nöbet usulü çalışıyor bir gece evde bir gece işte evdeyken de elimden geldikçe yardım ediyor ama mırın kırın ede ede yok daha 1 tane millet 10 çoçuğa nasıl bakıyor yok şu yok bu.
Bu arada bende çalışıyorum ve yoğun bir tempo bırakabilecepim yardım isteyeceğim yakınım yok tayinciyz elim ayağım titriyor.
2 saat uğraştım
Abartıyorum yum.

8 bucuk uyuması için çok erken bi saat uyutmak için zorluyorsanız huysuzlanıyordur o da. Ben 9 da alırım uyutmaya baktım bazen uyumuyor 10 dkka sonra cıkarız yataktan 10da bi daha olmadı 11 de bi daha denerim

Kreşe gidiyor ve sabah erken uyanması lazım uykusunu alsın diye onun için 7 buçukta eden çıkıyoruz bende çalışıyorum. Yaz tatili dede böyleydi geç de yatsa illada o yatakta 2 saat dolanacak çok nadirdir uykuya daldığı hemen

Gündüz uykusu da var çocuğunuzun benimki gündüz uyumussa 10dan önce uyumaz mesela. Sabah erken kalkması gerekiyorsa gündüz uykusunu bırakın o zaman mışıl mışıl uyur yorulmuş olur zaten

Genelde uyanmaz. Uyanınca ağlamadan süt ister

O zaman gece uyutma saatini 9yapın,çocuklar enerjilerini atamıyorlar her cocukta var bu uyku sorunu malesef,ama yinede maşaallah uykusu iyi bi çocukmuş annesi Biraz gerilmişsiniz sakin olun,uykulari gercekten iyi. Akşam yatirma saatinde degisiklik yapın,ins
faydasi olur

2cocuk büyüttüm,uyku yüzü bilmezdim. Yapmadigim sey kalmamıştı. Dr. dedigi "bu uyku yetiyor demekki annesi,sagligi yerinde"
tabi benim saglık gitti orasida ayrı

Sizi özlüyor ve vakit geçirmek istiyor olabilir mi? Belkide onunla geçirdiğiniz zaman ona az geliyor verim alamıyor ve yatakta oynamak istiyor. Ne olacak ki 2 saat yatakta şımarsın ne fark eder ne kaybedersiniz. Kendinizi de üzmeye gerek yok ki neden böyle bir şey için ağlıyorsunuz.

Benim oğlum da hala uyumadı 9 dan beri yataktayız

Sanirim 3 yas civari
Bu yaslarda olabiliyo
Ogle uykusundan once karnini doyurmayin bir sure aciksin boylece bir saate uyanir
Yada parka falan goturun uyuyacagi zaman bir iki saat
Vucut alisir bir saatte uyusa ayni saatte uyanabilir
Birde bazi aileler soguk caydi sicak caydi kahveydi surekli veriyorlar sonra uyumuyor diyorlar krestede soguk cay iciyor olabilir
Aksam saatlerinde yogurt yedirebilirsiniz yada saat 7 gibi disari cikip yurutebilirsiniz

Yediğine içtiğine dikkat ederim çay kahve içmez.
Öğlen uykusundan sonra 3 saat gezdik oyun alanlarında tabiri caizse çılgınlar gibi eğlendi yoruldu

Uyku saatinde çok değişiklik yaptım gece 1 de de yaptırsam o yatakta 2 saat şımaracak. Şımarma larda saçımı çekme elini ağzıma gözüme sokma dilimi çekmeye çalışma

Kaliteli vakit geçirdiğimizi düşünüyoruz evde boyama hamur şarj kılar oyun bu konuda sıkıntı asla yok şükür.
Yavrum uyanıkken bir iş yapmaya onunla ilgileniyorum gün içinde ögece bari uykusunda işlerimi üstümü yapayım dinleneyim diye sabırsız olabiliyorum hele hafta içi içim gidiyor ağlamadan. Sabah 7nde evden çıkıyorum gece 11 de anca kıyafetlerimi çıkarıp oturabiliyorum yani sızıyorum yani önceliğim her zaman yavrum

uykusu gelmeden yatiriyor olabilirmisiniz?
benim kizim 4 ayliktan beri 8.30 da yatardi son 1 aydir 10 u buluyor buyudukce uyku saatleri aralari uzuyor
bu uyutma surecini uzatmak yerine kac saatte bir uyudugunu hesaplayin
kizimda sizin ki gibi 7 de kalkar en gec 1 de oglen uykusu 3 de uyandiysa 7 saat koyuyorum uzerine tam 7 saat sonra artik uykusu geliyor cunku
takip edin cocugun bir rutini var belliki ve siz o rutinin disinda uyutmaya calisiyorsunuz

Akşam 8.30 bu şartlarda uyuyan bir çocuk için çok erken bence..

benim ikizlerim de 6 buçuk 7 arası kalkar 12.30 2'ye kadar uyur akşam da onda uyurlar..

Yatağa geçtikten sonra birlikte eğlendiyseniz çocuk sevmiştir devamını ister..

Yavaş yavaş azaltın.. bunu yaparken kararlı olun..kendi yatağında değil de önce başka bir yerde zıplatın yeni bir oyun alanı oluşturun uyumadan önce..
Yumuşak bir geçişle alistirabilirsiniz.. Ama dediğim gibi 8 buçuk erken.

Kızım 2.5 yaşında. Uyku rutinlerimiz aynı sadece akşam 9 da yatırıyorum ben. Bizimkide kreşe gidiyor bende çalışıyorum. Bazen benimkide istemiyor uyumak senin gibi 2 saat uğraşıyordum.
Dikkatimi çeken ben yorgun olduğum için onunla oynamadığım zamanlarda uyumuyordu daha çok. Akşam yemeğinden sonra hiçbir iş yapmadan oyunlar oynuyoruz. Netten yaşına göre aktiviteler bulup onları yapıyorum. Daha çabuk uyuyor. Hem bana doymuş hemde zihni tv siz sessiz ortamda temizlenmiş oluyor. Çoğu zaman hikaye kitabını bitiremiyorum uyuyor hemen.
Sizde elinizden geldiğince aktiviteler yapıp oyun oynayarak deneyin bu süreci belki işe yarar.
Sevgiyle kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…